Rucno vs. masinsko pranje SUDOVA

OK je to sve, ali da li je prednost u masinskom pranju sudova SAMO zbog toga sto je to smor radeci rucno??? Pitam i zbog ustede..da li se ustedi na vodi i struji kod masinskog pranja?
E sad da li je kancerogeno ili ne....a sta to oko nas pa nije kancerogeno danas????
Још више се уштеди ако се под чисти метлицом, а не усисивачем....ако је само до уштеде...;)

Mogu da perem sudove ceo dan i mojim rukama se nista ence desiti, osim sto ce eventualno neki nokat da pukne. Nikada ne mazem ruke a imam kozu kao beba.

Moja mladja sestra, npr. ima uzasnu kozu na rukama, koja ispuca posle jednog pranja sudova toliko da joj krv podje na vise mesta. Sa rukavicama je jos gore, jer joj izadje neki ekcem ili alergija, nemam pojma sta je. I ona naravno ima masinu za pranje sudova.

Исто!:(
Да не причам о ноктима који се ломе и лаку који се љушти...:confused:
И зато сам себи још давно поклонила машину за судове...и не бих је мењала ни за шта на свету! :heart:

Dobro nemo se ljutis samo pitam reko da vim dal cuvate ruke ono bas bas ili se desi da rizikujete:cmok:a vis pade mi na pamet kako se mala deca uce da sama operu i sredjuju za sobom..pa dal cemo ih sutra uciti da ukljucuju masinu:think:

Што сутра? Моја деца то већ данас раде...исто као што знају да укључе усисивач, пеглу, бојлер, телевизор, веш машину, миксер, блендер и остале кућне апарате...

А да болујеш од дисхидрозе као ја, другу би песму певао...

Ma ne pricam o oboljenjima i znanju pametne dece nego uopste sta se uce dok su mala..dakle ne ucis ih sa 3 god da ukljuce masinu nego da operu za sobom..kapiras jel tako

Аха...:think:
А ти децу од три године учиш да перу посуђе за собом?:confused:
Чак и да претпоставим да им претходно поставиш лотру да се попну до судопере....не контам баш како могу уопште оним својим кратким рукицама да домаше чесму над судопером....:think:

Јеси ли пробао то да изведеш експериментално са неким трогодишњим дететом? :confused:

Poslednja izmena:
e,što će sa tri godine da operu za sobom...:) pa pokažeš im gdje se slaže prljavo suđe i kako se ono pere u mašini...šta je problem?:)

Imao sam devojku koja je sama ostajala kod kuce i mladja i prala sudove..pricala mi kako se pela na stolicu ne bi li oprala..mislim nebitno ne pokusavam nesto dokazati i sam sam odrastao na selu gde nije bilo ni vode u kuci nego smo nosili sa bunara..nego ipak sam siguran da deca ni do 10 godina ne bi trebala da rukuju tehnikom tog tipa

sink_pink_large__29594_zoom.jpg

redkitchen-727975.gif

go.pl

Pa lepo ali nema odgovora da li dati detetu da rukuje masinom i tehnikom ili ih ipak ucimo rucnom pranju?

..pa i jedno i drugo..zavisno od uzrasta i prilike.. :)
..sa tri godine dete treba da zna chemu mashina sluzi i da ne treba da je dira tj ukljuchuje/iskuljuchuje kako mu dune,
sa chetiri pet treba da ume da ume da uzme iz nje chistu posudu ili da ostavi (svoju) prljavu,
a sa shest-sedam i da je ukljuchi ili iskljuchi i isprazni kad je potrebno.. :)

..sa tri moze da pere iskljuchivo svoje igrachke, bile one posudje ili ne, onda kad mu se peru,
sa chetiri pet moze i da opere neshto plastichno na pravoj sudoperi, kao mama ili tata,
a pre bar sedam godina ne bih dozvolila detetu da pere staklene chashe, tanjire, nozeve..
..a narochito mu to ne bi bila obaveza.. :roll:

Ne znam lepo to zvuci samo ja znam da danasnja deca a bogami i malo stariji ne znaju da operu nista jer nisu vaspitani tako..ono bas su se unazadili a najgore sto misle da im je zivot olaksan..napravise se sve na dugme..ok to je moje misljenje ne bih da davim vise o vaspitanju

Back