RTS drasticno smanjuje broj zrtava Jasenovca

Sve sam lijepo poviše napisao. Nemam što dodati. ;)
Ni ja nemam što dodat .
Mislim da sad tamo žive novi ljudi , šire obrazovani i boljeg medjusobnog raspoloženja .
Ako izuzmemo pustu prošlost , davnu i skoriju , ja volim hrvate , nemam mrznje , samo ako neko zatucan pocne nesto da serenda .

Poslednja izmena:
A što je bilo stavljanje balvana po cesti, prekidanje komunikacije, protjerivanje nesrpskog stanovništva i otimanje teritorije nego terorizam? Žive i Albanci stoljećima na Kosovu pa ih je Slobo svejedno htio protjerati. I uspio bi da nije bio spriječen.
Значи ви сте терористи? Хвала на потврди.

1000005061.webp

Ni ja nemam što dodat .
Mislim da sad tamo žive novi ljudi , šire obrazovani i boljeg medjusobnog raspoloženja .
Ako izuzmemo pustu prošlost , davnu i skoriju , ja volim hrvate , nemam mrznje , samo ako neko zatucan pocne nesto da serenda .
Da je bilo više fleksibilnosti, tolerancije, međusobnog poštovanja, razumijevanja položaja onog drugog, nije ni moralo doći do sveopćeg sranya među nama. Mogli smo biti normalni susjedi, prijatelji, međusobno se podupirati u međunarodnoj politici i čuvati jedni drugima leđa. Jbg, otišlo je sve u krivo. Tko to može više ispravit? Teško.

Ne samo da ne izvjestavaju o aktualnim dogadjajima, koji ne odgovaraju vladajucoj kasti, vec i umanjuju zrtve genocida nad Srbima. Jos jedan razlog vise za blokadu i borbh da se bastija lazi i mrznje oslobodi od uticaja vrhovnog komandanta.

https://www.glas-javnosti.rs/vesti/...no-umanjuje-broj-zrtava-logora-jasenovacc2a0-
Ovo što si napisao je neverovatna zamena teza: pomenuto rade žuti kadrovi DOS-a koje bi ti da bez izbora vratiš na vlast u Srbiji daljinskim iz Sarajeva.

Evo, pošto neće niko, postaviću ja:

Некаква "Комисија за истраживање жртава Другог свјетског рата и пораћа" Хрватског сабора, тако је 1999. објавила да је нашла да је у Јасеновцу било укупно 2.238 жртава. Према анкети која је спровођена у Југославији 1964. евидентирано је око 80.000 жртава Јасеновца.

Спомен подручје Јасеновац​

Према налазима "Спомен подручја Јасеновац" пописано је, поименце, 83.145 жртава. То међутим не може бити коначна цифра. По том попису, међу жртвама је било 47.627 Срба, 16.173 Рома, 13.116 Јевреја, 4.255 Хрвата, 1.128 Муслимана.

Центар Симон Визентал сматра да је је најнижа цифра жртва 85.000. Холокауст меморијални Музеј из САД држи да је жртва било до 99.000. Поратна државна "Комисија за утврђивање злочина окупатора и њихових помагача" закључила је да је у систему логора Јасеновац било укупно између 500.000 и 600.000 жртава. Логораши су иначе и пре пробоја 22. априла 1945. спремали колективни бег.

https://www.rts.rs/vesti/drustvo/56...-80-godina-poceo-proboj-logora-jasenovac.html
Otkud ti ovolika potreba da ovako “objektivno” iznosiš propagandne laži i ulepšane cifre umanjene za bar 10 puta?

Evo, pošto neće niko, postaviću ja:

Некаква "Комисија за истраживање жртава Другог свјетског рата и пораћа" Хрватског сабора, тако је 1999. објавила да је нашла да је у Јасеновцу било укупно 2.238 жртава. Према анкети која је спровођена у Југославији 1964. евидентирано је око 80.000 жртава Јасеновца.

Спомен подручје Јасеновац​

Према налазима "Спомен подручја Јасеновац" пописано је, поименце, 83.145 жртава. То међутим не може бити коначна цифра. По том попису, међу жртвама је било 47.627 Срба, 16.173 Рома, 13.116 Јевреја, 4.255 Хрвата, 1.128 Муслимана.

Центар Симон Визентал сматра да је је најнижа цифра жртва 85.000. Холокауст меморијални Музеј из САД држи да је жртва било до 99.000. Поратна државна "Комисија за утврђивање злочина окупатора и њихових помагача" закључила је да је у систему логора Јасеновац било укупно између 500.000 и 600.000 жртава. Логораши су иначе и пре пробоја 22. априла 1945. спремали колективни бег.

https://www.rts.rs/vesti/drustvo/56...-80-godina-poceo-proboj-logora-jasenovac.html
Izveštaji RSHA (Gestapo/SD) kažu da nije bilo manje od 750,000 žrtava, a oni koji su sami podigli Aušvic su valjda znali da prepoznaju slične kasapnice.

Ne samo da ne izvjestavaju o aktualnim dogadjajima, koji ne odgovaraju vladajucoj kasti, vec i umanjuju zrtve genocida nad Srbima. Jos jedan razlog vise za blokadu i borbh da se bastija lazi i mrznje oslobodi od uticaja vrhovnog komandanta.

https://www.glas-javnosti.rs/vesti/...no-umanjuje-broj-zrtava-logora-jasenovacc2a0-
Pa zasto Gospodar nije predao UNu rezoluciju o osudi genocida u Jasenovcu? Zato sto on smatra da to nije bio genocid, pa ce i isfabfikovati ludje,uliznije od Tudjmanove komisije da je mozda ubijeno 500 Srba ali da je to sto su oni bili Srbi cista koincidencija, slucajnost i da taj zlocin ako se uopste tako moze nazvati nema nacionalnu konotaciju... Covek toliko mrzi srpski narod, vise od bilo kog zakletog srpskog neprijatelja

Izveštaji RSHA (Gestapo/SD) kažu da nije bilo manje od 750,000 žrtava, a oni koji su sami podigli Aušvic su valjda znali da prepoznaju slične kasapnice.
Gestapo nije proveo empirijsko istraživanje, nije koristio znanstvenu metodologiju, nije popisivao logoraše. To su njihove pretpostavke dane iz određenih razloga. Povijesno su možda i zanimljive, ali ih suvremena metodologija istraživanja odbacuje, jer se njihove tvrdnje ne mogu empirijski pa čak ni spekulativno dokazati.

U Jugoslaviji su rađena tri popisa žrtava jer nisu nikako mogli doći do službene brojke od 1,7 milijuna žrtava okupatora.
Svi popisi su došli do brojke od oko 580 000 stradalih od okupatora i domaćih pomagača na području čitave Jugoslavije.
U tih 580 000 su civili i borci NOB-a, ali ne i stradali na neprijateljskoj strani, znači pripadnici vojske NDH, četnici, belogardejci, balije, Volksdeutscheri, Talijani, strijeljani i protjerani od strane partizana itd.
Možda ukupan gubitak stanovništva Jugoslavije je približno blizu službene brojke, ali nije se moglo tražiti odštetu od Nijemaca u ime svih gubitaka ako si sam odgovoran za ⅔ gubitaka stanovništva.

Presuda Nirnberškog suda 1946 god kaže u Jasenovcu je ubijeno 803.000 ljudi
1000014930.jpg

Vučićev RTS 2025 god objavljuje danas tekst u kojem kaže da je u Jasenovcu ubijeno 80.000 ljudi, i potpuno krije zvaničnu presudu Nirberškog suda.
NEVEROVATNO !

Poslednja izmena:
Ozbiljno i nepolitičko pitanje kom treba pristupiti na profesionalan način. Srbija to nikada nije uradila jer je među Srbima višestruko preuveličan broj Srba pobijenih u NDH. Taj broj je svakako ogroman i procentualno ima sve karakteristike genocida ali ako neko kaže da je u Jasenovcu ubijeno 100 hiljada Srba a da je u NDH 1945 bio manjak od 400 hiljada u odnosu na 1941 biće automatski proglašen za izdajnika i ustašu.

Ozbiljno i nepolitičko pitanje kom treba pristupiti na profesionalan način. Srbija to nikada nije uradila jer je među Srbima višestruko preuveličan broj Srba pobijenih u NDH. Taj broj je svakako ogroman i procentualno ima sve karakteristike genocida ali ako neko kaže da je u Jasenovcu ubijeno 100 hiljada Srba a da je u NDH 1945 bio manjak od 400 hiljada u odnosu na 1941 biće automatski proglašen za izdajnika i ustašu.
Бројка је око 700 хиљада, крај приче. Што Срба из Србије, што из БиХ и Хрватске. Да не улазимо у број мртвих по личким јамама и реци Дрини.
Хрвати систематски сада затиру постојање Срба. Гробља се ору и претварају у депоније, споменици на Ћирилици ломе. Хрватска је геноцидна творевина.

Ni ja nemam što dodat .
Da je bilo više fleksibilnosti, tolerancije, međusobnog poštovanja, razumijevanja položaja onog drugog, nije ni moralo doći do sveopćeg sranya među nama. Mogli smo biti normalni susjedi, prijatelji, međusobno se podupirati u međunarodnoj politici i čuvati jedni drugima leđa. Jbg, otišlo je sve u krivo. Tko to može više ispravit? Teško.
Terorist je onaj koji izgubi. Luzer. Onaj koji pobijedi je upravo to što kaže sama riječ. Pobjednik i na pravoj strani povijesti. ;)
Naravno Talese.

Back