Rotvajler

• Začetnik teme Začetnik teme mmmhh
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja imam zenku rota staru godinu i po,kada se zaigra ili iznevira voli da ujeda ali plasi se zvuka lanca na povocu i igracaka koje ckice

picture.php

Poslednja izmena:
Moj stric je imao rota pa sam imao priliku da neko vreme provedem sa njim. Pas je prosao neku dresuru, bio je lepo vaspitan, sve zivo razumeo, slusao, nije se moglo desiti da ne poslusa nesto sto mu stric i strina kazu. Cak ga je naucio da na par komandi (necu reci koje :D) napadne npr. granu drveta i oglodje je celu. Inace nikada nije napao, bio je miran, voleo da ga ceskaju. Nerviralo me jedino sto je bio lenj i nekako tuzan, narocito u stanu (samo je lezao ili spavao :think:). Nekako nije bio raspolozen za igru a bio je dosta mlad, cini mi se 2 god. Ali je u svemu ostalom bio :super:

imam rota 7 meseci danas je prvi put napao drugog psa,jedva sam ih razdvojio rot je dobio dobre batine.zanima me koliko ce trajati to njegovo besnilo i hoce li napasti mene posto je osetio krv.
unapred hvala

imam rota 7 meseci danas je prvi put napao drugog psa,jedva sam ih razdvojio rot je dobio dobre batine.zanima me koliko ce trajati to njegovo besnilo i hoce li napasti mene posto je osetio krv.
unapred hvala

Ja ljudi zaista ne znam ko vama puni glavu takvim glupostima. Kakva crna krv i napadi zato sto je osetio krv.

I kako je stene od 7 meseci uspelo tako da se pobije pa da bude i krvi. Zasto je napao drugog psa? Zasto ga nisi socializovao? I zasto se jednostavno ne raspitate o psima pre nego sto ih uzmete?

jednom je jedan covek imao Rota,j jedne noci pas se usunjao u kucu,skocio u krevet i pojeo svog gazdu.. :mrgreen: :lol:

pa tebe naravno nece,samo mu moras nametnuti to da si TI njemu gazda a ne on tebi.
a sto se tice napada na druge pse,i tu bi ga mogao malo prevaspitati,jos nije kasno. ;)

Poslednja izmena:
aj da dignemo temu :) Treba uskoro da dobijem stene rota od brata , ostenila mu se , kucici imaju 6 nedelja , sad me zanima , kad pocinju da se odvajaju ? a ja se nadam sto pre da cu ga dobiti , ne mogu da docekam :( Obozavam rotove , orelepi su mi , i u svakom ih pogledu obozavam . Pre sam imao sarplaninca , al sam bio mali , 2-3 osnovne , to je bilo cudo od psa :D Ogroman,jak , poslusan , mogo sam mu staviti pesnicu u usta , nece mi nista :) I baba se plasila itd , i morao sam da ga prenesem kod tetke :( Dosla zima , ona ga polivala ladnom vodom , tukla i jednom je pokidao onu davilicu i debeli lanac , pojeo je , jedva je prezivela , i ubio ga lovac iz komsiluka sa 9 ili 11 metkova u stomak , ne secam se tacno :( Jos uvak mi je jako zao,drugog nisam mogao da nabavim,nisu mi dali :( A pas je bio cudo,kad sam isao ulicom , mogao je da me odvuce ko nista , ali nije nikad ,a kad par puta je bilo da su nas napali neki psi , da ne kazem bukvalno , ali ih je rasrgo :) hehheehe , mnogo sam ga voleo , i nedostaje mi :( btw roditelji tog mog sarplaninca su , sad kako da kazem , bili su psi za borbe , ako sam pravilno rekao . A sad jedva cekam ovog rota , znaci , ne da cu mu posvetiti paznje i sve sto treba , nego ono maximalno !!!! :) Jedva cekam da ga odvoji od sisanja :D da moze sam da jede :D

Poslednja izmena:
E ljudi , kao sto rekoh , evo i ja nabavio kuce rota :D muzijak je , star 5 nedelja , zovem ga max , i mnogo ga volim :D

Jak mali , nema sta :D

Juce sam ga dobio,danas vec jede sa jednim od 3 psa koja vec imam :)

Eto nekih slicica :D

Sad za nedelju i po dana treba da dobije vakcinu , valjda nemoze ranije ? A vas bih pitao za par saveta , kad moze da pocnem da ga kupam ? Kako da ga hranim ? i tako , posto mi je ovo prvi put da imam rota :D a ovog MNOGO VOLIM !!!!! :D

Poslednja izmena:
hehehehhe , nece valjda :)

E sa koliko oni mogu da prime vakcinu za stenecak,mogu sa 6,5 nedelja ? Moj veterinar kaze da mogu,pa idem sutra da kupim vakcinu i tabletu za gliste .

I da,jos jedan problem,nece da jede granule,izbegava ih,ostalo sve hoce,ali granule jok,jako slabo,jedino kad pomesam sa necim da se ne vide,pa slucajno pojede,mada i to slabo uspeva :( Sta da radim ?

hehehehhe , nece valjda :)

E sa koliko oni mogu da prime vakcinu za stenecak,mogu sa 6,5 nedelja ? Moj veterinar kaze da mogu,pa idem sutra da kupim vakcinu i tabletu za gliste .

I da,jos jedan problem,nece da jede granule,izbegava ih,ostalo sve hoce,ali granule jok,jako slabo,jedino kad pomesam sa necim da se ne vide,pa slucajno pojede,mada i to slabo uspeva :( Sta da radim ?

ja sam mom dok je mali bio stavim granule u vodu i sacekam da se smeksaju i dam mu jeo je ko pometen...ako je vet rekao da moze onda moze:lol:

E ljudi , vakcinisan je,dobio je tabletu za gliste,pola tacnije,pre 2 nedelje,sutra ce dobiti drugu polovinu i tako. Mali je zivahan,samo bi da grize nesto,jede skoro sve,samo ne granule :( Sad ne znam zasto kazu da mu ne dajem mleko da nedobije gliste,bas mi je veterinar rekao da mu dajem svako jutro mleka malo,pa mu i dajem . Evo sutra kad dodjem sa posla , kacicu neke slike ;)

Mali je presladak,obozavam ga. Samo bih vas molio za odgovor na pitanje,kad ga mogu kupati ? Posto se uprlja kad se valja napolju itd , hteo bih da ga malo operem,al ne znam da li smem :( inace ima 2 meseca

E ljudi , vakcinisan je,dobio je tabletu za gliste,pola tacnije,pre 2 nedelje,sutra ce dobiti drugu polovinu i tako. Mali je zivahan,samo bi da grize nesto,jede skoro sve,samo ne granule :( Sad ne znam zasto kazu da mu ne dajem mleko da nedobije gliste,bas mi je veterinar rekao da mu dajem svako jutro mleka malo,pa mu i dajem . Evo sutra kad dodjem sa posla , kacicu neke slike ;)

Mali je presladak,obozavam ga. Samo bih vas molio za odgovor na pitanje,kad ga mogu kupati ? Posto se uprlja kad se valja napolju itd , hteo bih da ga malo operem,al ne znam da li smem :( inace ima 2 meseca

mozes ga okupati slobodno i ja sam mog vucijaka kupao kad je imao mesec ipo i nista mu nije bilo i meni su rekli mleko da mu ne dajem ja sam mu do drugog meseca davao nije mu nista bilo a posle toga sam presao na yogurt jer mu je strasno zdrav

SMEDEREVO - Dragana Arsića (49) iz Radinca na smrt je izujedao rotvajler njegovog komšije Jovice N. Posle krvavog pira pomahnitalog psa, Jovica N. je unakaženo telo komšije Arsića stavio u gepek automobila, kojim se odvezao u susedno selo. Telo komšije je bacio u bunar na njivi svog ujaka i zatrpao betonskim blokovima.
dragan-arsic-v2.jpg

Stravična smrt Dragana Arsića dogodila se 23. aprila u dvorištu Jovice N. u Radincu, kod strugare „Konjar“. Kako saznaje „Blic“, nakon svađe zbog novčanog duga i koškanja između komšija, besni rotvajler se otkinuo sa lanca i na smrt izujedao Arsića. Obdukcijom je utvrđeno da je na telu imao više od 60 rana, zbog kojih je iskrvario na smrt.
Ubilački pohod krvoločnog rotvajlera okončao je njegov vlasnik Jovica N., koji je potom mrtvog komšiju svukao do gole kože, zapalio njegovu odeću, stavio ga u gepek svog automobila i odvezao se do desetak kilometara udaljenog sela Osipaonica.
Tamo je leš, na njivi svog ujaka, bacio u bunar, a bunar zatrpao ciglama.
Tajnu o strašnoj sudbinu komšije Jovica N. čuvao je deset dana, koliko je policija tragala za Arsićem po prijavi rodbine. Tragovi su inspektore na kraju odveli do Jovice N., koji je, ispostavilo se, poslednji video Arsića živog.
Nakon višesatnog ispitivanja, Jovica N. ispričao je šta se tog kobnog aprilskog dana dogodilo u njegovom dvorištu. Osumnjičeni je tvrdio da je navodno pokušao da spase komšiju iz čeljusti svog šestogodišnjeg rotvajlera, a potom policiju odveo do mesta gde je bacio telo.
- Jovica N. je potvrdio da je žrtvu u gepeku dovezao do njive ujaka, dva kilometra od centra Osipaonice. Leš komšije je, od vozila do bunara, nosio na leđima stotinak metara, a onda ga bacio i zatrpao bunar. U bunar je zatim bacio i ujakovog psa, koji je prethodno bio vezan za zid bunara - kaže za „Blic“ izvor iz smederevske policije.
mesto-nesrece-v.jpg

Dvorište Jovice N. gde je pobesneli pas usmrtio čoveka (levo) - Bunar gde je bačena žrtva

Da tragedija bude misterioznija, dva dana kasnije ujak Jovice N. je pozvao policajce da mu izvade psa iz obrušenog bunara. Policajci su pomogli da se izvuče pas, koji je dva dana preživeo u bunaru, i otišli, da bi se 30. maja vratili i posle tri sata otkopavanja i crpljenja vode, pronašli unakaženo telo Dragana Arsića.

Svađa zbog novca
Kako saznaje „Blic“, Arsić i Jovica N. su kobnog dana bili pripiti, a svađa između njih izbila je zbog novca. Meštani Radinca tvrde da dvojica komšija nisu bili u dobrim odnosima. Arsić se u selo doselio pre devet godina kada je izbegao sa Kosova, i bio je bez stalnog zaposlenja.
Jovica N. za sada je osumnjičen za teško delo protiv opšte sigurnosti i njemu je juče određen pritvor do 30 dana.

Blic

Back