Kajmak preko paprike... i to sve na rostilju... Hmmmmmmm kajmak.... Razmisljam sad..............
Sta znam, mozda i prijatno deluje, ali to za mene nije bas rostilj, vise je tipican rucak jer od paprike ce da sve poprimi drugaciji ukus, a pride ce da paprika ispusti svoje sokove direktno u meso, time da ga ohladi poprilicno, nacini mekanim poput cuftice kuvane u sosu od paradajza, i to onda vise nije to sto bi mogli da nazovemo "rostilj". To je bukvalno rucak od mesa na rostilju, ne moze vise ni ustipcima da se nazove jer je zasebno jelo, nesto sto lici na punjenu papriku, ali nije bas. TU se gubi taj osecaj.
Da je recimo to meso stavljeno u omot od crnog luka prepecenog, koji daje sladunjav ukus, e to bi onda bila sasvim druga prica. Problem je sto te stvari treba da se peku zajedno. Povrce se stavlja na meso koje inace nema ukus, vec treba da dobije ukus direktno od povrca, a najbolje za to jeste piletina i to pogotovo pileci file i to pogotovo u kombinaciji na raznjicima.
Problem sa paprikom je u tome sto totalno ubija osecaj rostilja. Zato jedina paprika koja moze da dodje u obzir jeste ljuta papricica, sto prepecena, sto sveza i to iskljucivo pre rostilja, jer ljuto otvara apetit.
Jednostavno se stavi desetak, pa ko zeli moze da uzme. Deca sigurno nece hteti, osim ako nisu neki decaci koji se prave vazni

, ali relativno se meso najvise zdere.
Tako da ja vidim papriku samo u kombinaciji
ko voli, ne bih je naglasio potrebnom za rostilj ni u kom smislu jer je to, ipak, iskljucivo leskovacki mentalitet, a to podrucje ce da napravi papriku na 1001 nacin, tako da se to i podrazumeva.
Rostilj je za mene izlet napolju, sa porodicom i prijateljima.