Romi i njihova prava.

Чуј овај бисер!
Наметнуто нам је мишљење о Ромима.
Ма ајде.;)

Па шта ко има да нам намеће, ваљда видимо какви су.

Већина њих не жели да се социјализује, а они који су то пожелели успели су без по муке.

Ја сам имала у основној једну Ромкињу.
Њени су била прави културни људи- отац обућар, мајка нека службеница.

Девојка је завршила средњу економску, данас ради у пошти, удата, користи фејсбук.

Нико је НИКАД није дискриминисао.
Дружили смо се с њом, играли се, седели у клупи.
Али и она је била као и сав нормалан свет.

Према томе, ко хоће , увек постоји начин.

А ови што џеџе под Газелом, море метлом бих их почистила и свима бих им исте дала у руке па и да раде нешто, а не само да кукају како су њихова права угрожена.

Чиме су заслужили било шта? :roll:

Апсолутно тачно. Исто као што свако данас може да нађе посао, а не само кукати.

Romi [cigani] imaju prava da se zaposle u gradskoj cistoci [konkurs je non-stop otvoren] i to svoje pravo NE iskoriscavaju.
Gde ste na nekom gradilistu videli roma kako drzi lopatu, gura kolica, mesa malter......
Mozete ih videti "jedino" na nekom od semafora kako brisu sofersajbne, u podzemnom prolazu Zel venac kako valjaju gace i majice, u Knezu kako prose.......
Oni malo skolovaniji voze taksi u zutom ili pepsi taksiju :lol:
Pa jel nisam u pravu ?

svi traze prava a niko ne hebe da uci ili da radi

oni koji nemaju posao se zale da nemaju a pos'o za budalu i na svadbi

ili ne znaju da rade pa im ambicije premasuju sposobnosti
ili su lenchuge koje ne hebu da rade vec se zale i traze socijalna prava

Sto se mene tice romi su na marginama svojom voljom skolovanje im nije uskraceno

svi traze prava a niko ne hebe da uci ili da radi

oni koji nemaju posao se zale da nemaju a pos'o za budalu i na svadbi

ili ne znaju da rade pa im ambicije premasuju sposobnosti
ili su lenchuge koje ne hebu da rade vec se zale i traze socijalna prava

Sto se mene tice romi su na marginama svojom voljom skolovanje im nije uskraceno

Naravno, njima nije nista uskraceno, zabranjeno i sl. Sve je do njih. Ima (malo, al postoje) Roma koji uspeju da zavrse skolu i prihvaceni su u drustvu, rade normalne poslove i sl.

citat:

Rom>
Pripadnik nacionalne manjine u Srbiji, koji trenutno ima najviše šanse da dobije stan u Beogradu.

Reporter:”Zašto mislite da treba da dobijete stan?”
Demonstrant:”Pa zato što smo Romi!”

Znači ako im ne damo besplatne stanove i placeve ugrožavamo im ljudska prava. Meni niko ništa od toga nije poklonio.
Većina cigana voli život od danas do sutra. Šaban Bajramović, toliko cenjen u svetu, zarađivao je veliki novac i uludo i olako ga trošio po kockarnicama, da li je ikada platio porez... Kada se razboleo bilo je drž mi majko (državo) glavu. Tada su svi u medijima bili u fazonu jadan čovek ceo svet ga ceni a mi ne, nedamo mu penziju, a on sve prokockao i nema prebijen dinar.

Resocijalizacija, obrazovanje i stimulans da promene mentalitet je jedina nada da i Romi postanu integrisani deo društva. Sada jesu margina. I treba im pomoć jer očigledno da sami ne mogu mnogo da promene.
Gde se izgubi humanost.........?

Nema tu nikakve humanosti.
Samo ista prava kao i svima ostalima.
Ili da svi uzmemo satore, pa da se potrpamo po centru grada ili jos bolje u tudje napustene stanove i posle kukamo da su nam ugrozena prava kad dodje vlasnik koji hoce da uradi nesto na svom objektu.
Sastanemo se svi zajedno, uzmemo plan grada, po trojica na svaku veliku raskrsnicu, na manju po jedan i svima po kantu vode i peri auta, kradi po GSPu, prosi po Knezu i stalno kukaj da su ti ugrozena prava.

Ugroženi su,ali veliki broj njih misli samo na pare...

Ima mnogo lopova,ali i zanimljivih i zabavnih ljudi...Ni svi Albanci nisu takvi,mada većina Albanaca namerno provocira sa Kosovom...ali svaka zemlja ima ok i bezveze likove...i svaki narod,kad Romi nemaju zemlju...Nesto mi se ne sviđa naziv cigani,dosta je vulgaran,ali ok...svojevremeno su voleli da ih tako zovu...

Pojasni tvoje viđenje pojma humanost.Šta je to što Romi više treba da dobiju od ostalih socijalno ugroženih građana?
Na većini postova u ovoj temi je uočljivo potpuno odsustvo pokušaja da se razume njihov položaj. Negde se vide prezir , pa i mržnja prema Romima.
Većina novopridošlih Roma u BG su sa Kosova. Dakle izbegla ili prognana lica.
Pokušaj da saznaš kolika se ogromna lova izdvaja za pomoć izbeglim Srbima sa K, i koliko dnevno odlazi love na K onima koji su ostali.
Romima (izbeglim) šipak. Toliko o ravnopravnosti.

Poslednja izmena:
Da si poslodavac i dodje belac i Rom, koga bi zaposlio, sto lupas gluposti kad si skroz subijektivan.

Мислио сам да данас свако ко хоће може да ради, нисам мислио на Роме. А да сам послодавац запослио бих онога ко мени може донети већу корист, односно ко је бољи радник.

Мислио сам да данас свако ко хоће може да ради, нисам мислио на Роме. А да сам послодавац запослио бих онога ко мени може донети већу корист, односно ко је бољи радник.

Stvarno ne znam ko ce biti bolji radnik i od koga cesh imati vishe koristi...:neutral:

Back