Da prvo malo pojasnim ovo oko igranja Rome,kada igrate na laksim nivoima (easy,medium)broj vojnika u jedinici je 54,80,81 u zavisnosti koja je jedinica u pianju ali kada igrate na hard ili very hard taj broj je prepolovljen,isprva mi nije bilo jasno zasto jer sve jedinice tj. i neprijateljske imaju manji broj,e sad ja sam igrao sa grcima istovremeno na medium i na very hard proveravajuci skill same vojske i sam AI protivnika,i moram reci da je mala razlika,jedino sto je njihova snaga (mislim jedinica neprijatelja) daleko veca na very hard,sto dalje pravi probleme u toku bitaka jer cete tesko pobediti vojsku koja je brojcano ista kao i vasa

da biste pobedili vojsku od 1000 vojnika treba vam oko 1400-1500 vasih vojnika :shock: to podrazumeva da su vam jedinice na istom nivou,ako imate nesrecu da naletite na elitne jedinice ....... sta da vam kazem i 2000 vojnika ce vam ponekad biti malo.Ali utoliko je i zabavnije

mada se sveukupno gledajuci sve svede na isto,kada zauzmete par vecih gradova i nastancate vojsku sve je onda lakse jos i kada im unistis sve vece vojske zavrsio si posao

jedini problem (ako se to moze nazvati problem) je vreme da biste presli igru na medium treba vam oko 10-tak dana svakodnevnog igranja,ali za very hard meni je trebalo duplo vise oko tri nedelje i mozda malo vise(oko 3-5 sati dnevno a nekada i vise)ali je vredelo,skor u bitkama i nije neki obicno je to odnos 1:2 dok je na medium isao od 1:3 pa do 1:10!!! i jos nesto na medium nisam izgubio niti jednu bitku sa vojskama (ne racunam pomorske) a na very hard sam imao katasrofalne poraze

secam se jedne sa egipcanima,imali smo oko 700 vojnika ali rezultat je bio katastrofalan meni jedva da je ostalo 100 vojnika i to sam jos i imao srece,dok sam ja ubio jedva 400.Znaci kompletnu vojsku mi je zbrisao kao dobar dan,jos nesto primetio sam da koristi vrlo pokvarene metode parkira se sa velikom vojskom kraj tebe a napadne te sa manjom pa kada pocne fight ukapiras da je "ona" veca tebi iza ledja :? i kada osvajas gradove na very hard za svaki equipment ti je potreban po jedan krug,sto mu daje mogucnost da dovuce jos vojske i da te odere

i zato nisam kretao nigde bez dve vojske

.E sada problem je nastaokada su mi gradovi narasli do 20-tak hiljada broj vojnika je bio suvise mali da bi odrzao red u gradu pa sam morao da primenjujem druge metode,znaci sam red gradnje gradjevina,sto je opet pravilo problem jer sam kasnio sa pravljenjem vojske ali slatke muke te samo teraju da igras i dalje.Sta da vam kazem evo sada pocinjem sa Armenijom bas da vidim kakvi su.Ah da Muerte vidi skor,to mi je jedan od prvih na very hard,ali mi nije jasno zasto ga je okarakterisao kao "Average"
A evo i slicica na koje sam ponosan

Zavrsio sam sa Grcima!!!