:shock: :shock: ti me iznenadjujes svaki dan,evo ja igram Rome od kada je izasao,a nisam to znao

ops: niti ikada pokusao da spojim dve jedinice.A sada o prethodnoj temi "retine" i "traits" kao sto si primetio retine dobijas uglavnom posle bitaka,a traits se stice i dobrim vodjenjem grada,mada u zavisnosti kako preferiras gradnju (dali prvo vojne zgrade ili prvo puteve,forum i sl.)tvoj traits raste,dali ce to biti inzinjerija,menadzerstvo,zabava,naklonost grada(forum,arena,trkaliste,put ...povecava i broj mesta u senatu ali u delu people,mada sam broj mesta zavisi uglavnom od broja drzava koje drzis),sto vise gradova imas koji su ti naklonjeni pre ce traziti od tebe da svrgnes S.P.Q.R. malo sam isprobavao,gradovi gde se prvo grade vojne zgrade,imaju i u kasnijem periodu manji order,mada se on regulise i samim brojem i vrstom jedinica koji je u njemu(a da ne pricam o generalu)ali je tesko odrzati ga.Mada to ne vazi za gradove koji su i verski dosta razliciti(egipat,numidia i sl)tamo je order jos teze odrzati,posto sam to primetio u ranijim igranjima,sada radim drugacije,zauzimam udaljene gradove iskljucivo ako su veliki(omogucava retrain jedinica,i ostavlja vam mesta da se pozabavite samim gradom)radi sigurnosti kada ga osvojim prepolovim populaciju

sada vam je order oko 100% do 150% zatim prvo pravim put,forum,hranu,vodu,trkaliste,arenu i tek onda pravim barake i ostalo.Da ne bih imao problema sa okolnim jedinicama(neprijateljskim)dovedem jos jednu full vojsku kao preventivu ili razredjivac potencijalnih napadaca,uz stalnu razmenu jedinica sa gradom(potrebe za retrain-om).Generali koji stizu sa akademija uglavnom nemaju problema sa vodjenjem gradova,zato kada dodje period kada vam je kapital sity vec nabudzen,ja licno sve generale koji se nakon toga pojave saljem u problematicne gradove izuzetak su "military genius" oni su poslastica narednih borbi.Mislim da vam ni posle ovoga nije sve najjasnije (kao ni meni)

ali zaista ma koliko zeleo da obratim paznju na taj deo igremjednostavno ne stizem od borbi i mozganja "gde i sta sa ovom jedinicom,cek' da ove posaljem ovde,ovi mi trebaju bas tamo,ove cu odvojiti za...." i tako u nedogled,pa kako onda da stignem da pratim i njihov razvoj(mislim generala),sada vise mehanicki pregledavam report i gradim gde sta fali.Juce sam pao pod uticaj senata (vec desetak grugova ima 49 drzava i prosto mi je zao da zavrsim igru,pa sam pojedine,one manje prepustio pobunjenicima)a senat je od mene trazio da ubijem svog lidera,ja mrtav 'ladan to uradim,poraste mi rejting,ali nakon par krugova oni ponovo isti zahtev!!! pa nemam je generala za bacanje pomislih i naravno odbih,oni mene lepo popljuvase a ja zauzvrat osvojim celu Italiju,e sada sta mi je ciniti,dali da zavrsim igru i osvojim jos jedan grad ili da prvo zatrem ostatak protivnickih rimljana.