Rome: Total War

фигхтер

Primećen član
Poruka
729
скинуо сам зезанције са http://rometotalrealism.com/downloads.shtml
нисам још увек инсталирао јер хоћу прво да завршим кампању са нумидијом (до сад по мени убедљиво најтежa, нема нације која ме није напала), па тек онда да пробам ово ново.
е сад, пар ствари које бих онако хтео да поменем...

- All basic spearmen have a +1 anti-cavalry,chariot, and camel bonus (Town Militia, etc). All 'better' spearmen and basic phalanx units have a +2 bonus vs cavalry, chariots, camels. (Triarii, Auxillia, etc). All hoplite units have a +3 bonus vs cavalry,chariots, and camels. All 'weak' pikemen have a +4 bonus vs cavalry, chariots, and camels. (Levy Pikemen types). All 'elite' pikemen, such as Agema, Bronze Shields, etc, have a +5 vs cavalry, chariots, camels.
значи ако сам добро сконтао побољшане су мало способности копљаника у борби са коњицом, чиме нисам баш одушевљен. ОК, зависи доста са којом нацијом играш, али опет ми је ово оригинално по том питању боље јер често волим да се ослањам на подршку добре коњице (тзв. "коњизам" :wink: )
кад смо већ код коњице - је л` приметио неко да македонци у већини случајева користе САМО коњанике...ОК, ту и тамо залута по неки одред са копљима који иде пешака, али зато коња имају ко гοвaнa... :roll:

- Probability of a random Senate mission has been lowered even more.
ово скоро да ме и не дотиче јер релативно брзо почем да кулирам задатке који ми стижу из рима...мада, можда после овог почнем и да их слушам помало? :wink:

- Many Barbarian faction units have been reskinned. Including Longshield Warbands, Barbarian Cavalry, Sword Warbands, Sarmatian Horse Archers, etc. A few skins were created by outside sources (such as thebigcheese). Thanks to everyone who help contribute.
надам се да их нису урадили нешто превише шарено да личе као да долазе са ускршње параде :x

- Wardogs entirely removed. Not recruitable by any faction.
мислим, шта рећи?

- Druids have been removed from the game as a recruitable unit, although a Druidic type escorts troops onto the battlefield for the Gauls and Britons (like a General). They do not give any bonuses.
штета...а баш ми је било симпа кад почну да се моле, а око њих ликови се откаче и почну да леше све около... :D

- Carthaginian Libyan Spearmen now recruitable at the Militia Barracks level. Defence has been lowered to 5,5,5 and upkeep raised to 200. Not capable of phalanx.
ето, џабе то што ћеш раније да их регрутујеш кад су им смањене одбрамбене способности и још су постали скупљи.

- Scythia is now known as Sarmatia, as the correct civilization in the Rome:Total War time period is Sarmatia, and NOT Scythia. This also corrects some historical innaccuracies with the use of warrior women.

- Incorporated a slightly modified version of jpinard's All Playable Factions MOD. Now, all factions are playable (except the Slaves). They all have descriptions, leader icons, and custom maps.
одличан потез и сад може да се игра са свим нацијама...наравно, укључујући и војску римског сената (ово ћу морати да пробам!)

- Germanic Spear Warbands are no longer capable of phalanx.
доста умањује снагу германске војске, имајући у виду са којим нацијама су окружени. са мање јединица до сад је могло `ладно да се десеткују гали, британци, дачани...који појма немају шта је phalanx и мисле да је то нека врста маргарина за мазање... :wink:

- ARCHERS: Carthage now has the ability to build Archers. The skins were already there, I simply enabled it. Same stats as the Numidian Archers. Buildable with an Archery Range.
коначно! :D то је оно што је до скоро недостајало кад се игра са картагином, али сад и они имају одреде стрелаца.

- Egypt is now The Ptolemaic Empire. Spain is now Iberia.
одлично, сад ћу имати трауме од краљевине птолемеја, а не од египта :roll:

- ELEPHANTS, WAR ELEPHANTS, ARMOURED ELEPHANTS: These units are now buildable by The Ptolemaic Empire.
само су им још и слонови требали...у следећој верзији ће моћи да регрутују одреде мумија, бабарога и марсоваца, па ће бити још забавније :wink:

- All buildings build times extended by 1 turn, except the basic level of wall defences.
пази кад не могу да верујем... :x

- CHANGES MADE TO EGYPT: Altered the Civ. faction type to religious mao. removed a number of buildings from Egypt's various cities, as they were EXTREMELY well advanced compared to nearby (and pretty much every other) factions. Removed many natural resources in their beginning territories. Lowered beginning population amount for each city.
а ја се баш питао како египћани успеју да после само десетак кругова почну да тероришу све друге народе око себе...

- Reduced Base farm Fertility Levels across the whole entire board for a slower, more realistic population growth rate. This, in turn, extends the games longevity.
ето нама мало дужег ратовања...шта, па зар је неко мислио да може да се освоји свет преко ноћи? ###

- Diminished all cavalry's charge bonus to about 66% of what they once were. This will stop units from routing as easily, but not go as far as to make cavalry flanking negligible.
па коњизам и није тако лак спорт као што многи мисле...подршка коњице (она на коју сам кукао тамо горе) се стварно умањила.

- Increased the probability of some natural disasters occuring. Storms can now happen over land as well as sea.
ово ми се посебно свиђа :twisted:

- Diminished trade values of all resources by 1.
ово ми се посебно не свиђа :evil:

- Velite Gladiator no longer trainable. Mirmillo & Samnite Gladiators no longer trainable, but recruitable as mercenaries.
има једна арена ту код мене на ћошку доле низ улицу где се продају гладијатори у ринфуз.

- Removed the 'Head Hurlers' unit.
ово је стварно дебилна јединица, коначно су је склонили! :D

- Syracuse is now a rebel city.
ово са сиракузом само квари уживање у игри...до сад је било 3 нације на сицилији и свако је држао по један град и требало је да се бориш да га задржиш, а сад часком збришеш побуњенике, па имаш још један град више са минимумом напора.

- Removed the use of 'Egyptian Chariots' and 'Egyptian Chariot Archers'.
комшије египта ће моћи мало мирније да спавају...

и тако, има мали милион ствари које су се измениле, али ово су само неке од њих које сам тако хтео да прокоментаришем...а убачене су још неке додатне провинције, нове јединице, етц...
уживајте! :D
 

digger

Početnik
Poruka
35
Pozdrav svim ovisnicima od ROMA,ukoje sam se svrstao chim sam krenuo da igram,a ludo je to sto pre toga nikada nisam igrao nijednu strategiju-mada mislim da za ovu igru to nije dovoljno dobra rec!Koliko sam video ja sam za sada prilican pocetnik,zavrsio sam sa Brutima i Sciipima(ARCANI-moji favoriti),a sad sam na pola sa Julijima
mada sam malo u nevolji jer me sa zapada gnjave Spanci a sa istoka polako pocinju Trachani...

Ali VICTORI! im ne gine svakako :!:
Nego imam i jedno pitanje:chika Veron je negde pomenuo Tsearch i neke milioncice pa me zanimaPOsto ja nikad nisam imao vise od 250-300000 u cemu je fora :?: Znam da nije sportski ali nisam alav stvarno
samo bi ponekad finansijska inekcija opasno prijala :wink:


Sta preporucujete sa kime da krenem sledecu kampanju?


 

фигхтер

Primećen član
Poruka
729
у бре, ти си баш неки "романофил" :lol: :wink:
препоручио бих ти да можда прескочиш гале, германе, британце...то је све мање-више на исти варварски фазон, тј. бар ја нисам био одушевљен... :roll:
рецимо моја препорука је да пробаш са картагином...има много добар стратешки положај, а мана (ако се то уопште и може назвати тако) је што релативно брзо дођеш у сукоб са римљанима...а и са нумидијом :wink: мада нумидија и није много неугодна као противник (једино што мораш да се мрцвариш по километрима пустиње), али ти зато песпоштедни рат са сципијевцима не гине :wink:
и кад већ причам о картагини - припази на територију на иберијском полуострву, јер се ни гали, а ни шпанци неће либити да те кад-тад нападну.
ако успем да поубацујем печеве које сам скинуо - мораћу поново да обрнем круг са картагином...у ствари, играћу са њом опет у сваком случају! :wink: :lol:
 

digger

Početnik
Poruka
35
chika_Veron:
E sad za crack-ove moze nesto da se sredi,ali ne znam kako bi to radilo na nashim vezama :cry: svideo mi se tvoj predlog oko treniranja assasina na diplomatama :twisted: otprilike polovina prezivi,ali nije lose.Danas sam doziveo nevidjen poraz (jesam li ti rekao da sam formatirao hard,pa sada ponovo moram sa rimljanima.....fuj)i tako napadam ja makedonce,prvo im osvojim kapital pun vojske sa dve armije i onda opusteno krenem ka dole na grad sa 6 jedinica,ja pun k'o brod(hastati,konjica,strelci.psi)ali ne lezi vraze dok sam osvojio zidine da bih mogao da probijem kapiju prodje vreme ??????? i tako nadjoh se u gradu gde je ostala jedna jedinica kopljanika al' ebiga dzabe time out.Ima da im vratim debelo :evil: :evil: :evil: imam neshto za tebe :lol: "A dead enemy always smells good" "The spartans do not ask how many but where they are" toliko ih cesto citam da sam zapamtio a i setio sam se spartanaca,ali mene najvise nerviraju egipatske kocije,brate kako smaraju i treba vremena da ih pobijes.Za multiplayer je stvarno steta,ala bi bilo dobro,snaga spartanaca nasuprot kopljima kartagine eh....treba da se nadjemo na chatu.
Poz.chika Veron,osim treniranja Assasina,treba trenirati i spijune kao i generale(najbolje na pobunjenim robovima).Generalima proveris "Abilities",nadjes potencijal za borbu i od generala(talentovanog)bez zvezdica mozes da zaradis dve,a ako preostane robova diplomata moze da obavi fino "BRIBE"i zaradi 1venac.Meni svaka borbena armija ide u kompletu sa svim agentima u pratnji bar jedne armije za dopunu.Assasin moze da dobije i do 4
Unapredjenja po grupi robova sa vrlo retkim gubi
tkom istih.MILITARISSIMUS MAXIMUS(pisao digger)
 

фигхтер

Primećen član
Poruka
729
код мене је мало дугачије...углавном иде spy одвојено од војске и обично мало испред (или мало више) да би могао да извиди ситуацију јер кад ме већ неко нападне, волим да знам са каквим јединицама располаже противник.
е сад, што се тиче дипломата можеш код њих да зарадиш influence чак и кад не успеш ништа да урадиш...рецимо кренеш да се нагодиш са неким градом или војском око протектората, савеза, предаје града, map information, etc...и понекад после мало дужих преговора (предлози морају да буду у континуитету, један за другим) добијеш +1 influence иако ниси буквално ништа успео да урадиш...ваљда је то награда за труд, ко ће га знати :D :lol:
а највише ми се свиђа кад уђеш у сукобе са обичном војском, па после неколико битака добијеш младог генерала од двадесетак година који није члан породице, али се истакао у борби :D

иначе, кренуо сам са шпанцима да видим како функционише и баш нешто нисам претерано одушевљен...мислим, имају добар положај јер се остале нације уопште нису претргле да ме нападну - картагињани и гали ћуте, па реко `ајде ја њих да нападнем да унесем мало живости и акције :wink:
немам још увек могућност да регрутујем све јединице, али колико сам до сад видео - војска им није ништа посебно...коњица је релативно лоша, немају стрелце, slingersi су очајни...једино су изгледа добри они scutarii иако ни њих још увек нисам штанцовао, али сам још раније узео најамнике и доста добро шљакају...све у свему - сасвим довољно за гале, а за озбиљнију војску још не знам...
него, где могу да видим колики морал имају који одреди?

п.с.
El Muerte, ипак ми не треба линк...скинуо сам онај noCD-fix за 1.1...е сад, што неће да ради и треба ми deamon tools - то је дуга прича :wink: :lol:
 

digger

Početnik
Poruka
35
Evo zavrsio sam kampanju sa Juliima(u velikom stilu),
ali sam nastavio da osvajam i posle VICTORY!E to je vec ludnica,sad drzim 60 gradova dobicu Alchajmerovu bolest ovako,krug mi traje po 25 min. :wink: 8) ...
Nego jeste li ulazili u"WIEW SETTLEMENT IN BATTLE MAP MODE"?To je kad se otvori prozor za grad,pa na "settlement details"se otvori jos jedan levo i tu sa leve strane prvi gumb odozgo....Sjajan osecaj gledati sta si napravio(ili zarobio)sa svojih 10 prstiju-mnogo dobro uradjeno!Idem da zacrvenim CELU MAPU :twisted: :!: :!: :!:
 

фигхтер

Primećen član
Poruka
729
digger, кад заседнеш да играш total war не мораш и онда да се удуваш :lol: знам да је добар трип, али претера га бре :shock: :wink:
ни ја не контам како то 60 или 70 градова...колико знам 50 је највише колико можеш да освојиш и ту је крај велике кампање.
успут, још увек играм са шпанцима и остао ми је још само један град да освојим па да накупим оних 15 територија довољних за победу...али не могу више :roll: ови шпанци тако смарају, да ћу до краја да их прекинем. и има неких мањих багова код њих...
неки лик, који је иначе генерал, није у оној шпанској боји, већ је плав! :shock: ...не знам како и зашто кад је чистокрвни шпанац, али `ајде сад...
ambonSpain3.gif


па онда уместо 12 кучића пише да их има 48
kucici48.gif


кад је коњица у питању њих има 27, а испада да их има 37
konjizam37.gif


једино што је добро код шпанаца је неки лик "avaros" који је већ са 16 година изненађујуће добар војсковођа.
avarosSpain16.gif


`ајде нека препорука коју нацију следећу да узмем...ратовао сам до сад на страни јулијеваца, картагињана, британаца, германа (нисам завршио, рађен "реинстал"), нумидијаца (такође рађен реинстал игрице) и шпанаца (за сад имам 14 области, још једна ми фали).
 

digger

Početnik
Poruka
35


Fighter,sto si neverni Toma?Evo malochas sam zavrsio veliko spremanje i na mapi ima samo jedna boja:crvena!!(Regions Gained:96).A,sta kazes??
I ja sam se iznenadio;dok je isla zavrsna spica kampanje(VICTORY!)pritisnuo sam quicksave(CTRL+S),mada ti svakako ostaje autosave,i kad sam to napunio krenuo dalje-kad ono moze!E,tu se ja
zainatim da se stvar istera do kraja...Nemas pojma koja ludnica,mada sa vremenom se jezgro stabilizuje
pa se radi na shirenju carstva 8) .Ali,malo-malo pobune i sl.,ogromna je teritorija,jedan krug traje pola sata minimum :shock:Stvarno dinamicno i nimalo lako,ali tu su islatke muke:jedna po jedna nacija nestaje(prosto se osetis usamljeno :wink: )Na kraju sam lepo poentirao dole u Africi(Nepte),i zatvorio krug 8) .Uostalom,probaj i sam,rado bi ti poslao slichicu mape na kraju,ali ne znam kako to ide :?:

Fight&Enjoy
 

El Muerte

Primećen član
Poruka
766
A sa kojom tezinom igras? Sigurno nije na VERY HARD jer vec posle 30-tak gradova, pobune izbiju u 3-4 najmanje.
Nego .......instalirao sam poslednje modove da vidim novine i poboljsanja. Mnogo dobra stvar ali mi jako zao sto nema Arcani-a, Wardogs-a itd.
A trupe se mnooooogo brze zamaraju kada trce. Bas su hteli da naprave realno :)
A generali vise nisu na konjima nego su zajedno sa peasdijom. Rimski generali mogu da budu u konjici, a Grci su uvek u pesadiji. Mislim da je zbog istorijske cinjenice da su Spartanski kraljevi uvek bili sa svojim ljudima u formaciji.
A mapa, sada se pruza cak do Indije sa mnogo vise gradova......a za izgled jedinica bolje da ne pricam..........
sve u svemu........cista 10! :)
 

milospv

Iskusan
Poruka
5.257
E vako... Sav srećan, instaliram ja igru, uđem u nju i započnem kampanju (prolog) i kad počne prva bitka desi se sledeća: računar se jednostavno, iz čista mira isključi. Imam Athlon 1700 na 1466 MHz( 1,75V napon), 768 Rama, FX5200. Sumnjao sam na procesor i smanjio ga na 1100Mhza, ali onda neće da se Windows podigne.
Napominjem da dosad nisam imao problema, izuzev sa programom Audio converter, koji mi takođe gasi računar kada mu stavim 10tak pjesama da konvertuje....
 

tab503

Ministar foruma
Administrator
Poruka
81.896
cuti dobro je. zamisli da ti se iz cista mira ukljuci dok spavas :lol:

salu na stranu. U sustini ti je slab racunar za RTW. Vadi te ram.
RTW je jako osetljiv na kvarove u hardveru. Ja kad sam imao pokvarenu video kartu prvo se na RTW-u pokazao problem a tek posle i u drugim igrama. Ne kazem da ti je harver pokvaren ali jbg proveri drugu verziju igre i ako i ona isto tako zeza verovatno ti nesto "stuca" u racunaru.
 

milospv

Iskusan
Poruka
5.257
Mislio sam da će se RTW vući ko crv i našao na minimum sve. Onda sam našao da mi sam odabere najbolja podešavanja, i stavio je sve na 1024 i sve na medium ili high i sve radi bez problema. Čudno?
 
stanje
Ova tema je zatvorena zbog neaktivnosti. Molim objavite novu temu i pridružite se diskusiji.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.