Rok muzika i satanizam

"Jedan od najvećih darova koje je Stvoritelj dao anđelima i ljudima, a i mnoštvu drugih njegovih stvorenja jeste dar stvaranja muzike. Kao i svaki drugi dar koji je Stvoritelj dao svojim stvorenjima, i ovaj su njegova bića koristila za izražavanje ljubavi i zahvalnosti za Njegovu ljubav i dobrotu prema njima.

Ubrzo sam shvatio kako muzika ima poseban uticaj na sva živa bića. Ona duboko deluje na um i utiče na čovekovo ponašanje i raspoloženje. Budući da je ona u svojoj osnovi bila sredstvo iskazivanja posebne radosti i hvale, pitao sam se da li bih mogao određenim sledom raznih intonacija učiniti suprotno; ljude uz pomoć muzike naterati u jad i očaj, podstaknuti ih na agresivnost, učiniti ih nasilnim, dovesti ih u stanje kada ne vladaju u potpunosti svojim umom ili na bilo koji drugi način unesrećiti. Ti već nazireš odgovor, zar ne? Naravno da sam uspeo u tome.
Posebno sam srećan što sam upravo taj veliki dar koji ste dobili, uspeo zloupotrebiti. Bio sam vrlo iznenađen kada sam uvideo koliki uticaj na psihu ima
ritmično i dugotrajno ponavljanje pojedinih tonova ili glasova. Ono dovodi ljudski um u stanje opijenosti – stanje kada u velikoj meri mogu preuzeti kontrolu nad umom osobe koja to sluša ili izvodi. Ovo sam posebno iskoristio u obredima pojedinih istočnjačkih religija.

Istraživao sam delovanje intonacija i redosleda tonova na ljudski um, a isto tako i brzinu ritma i došao do iznenađujućih otkrića. Primetio sam da nije svako osetljiv na istu vrstu muzike, stoga sam inspirisao ljude da sastavljaju različite muzičke stilove. Uspeo sam muziku učiniti podsticajem na agresivnost poput heavy metal i rock muzike, na polni nemoral, poput hip-hop i dance muzike. Čak sam uspeo podstaknuti i osećaj uzvišenosti – oholost u ljudima putem ozbiljne muzike. Pojedinu muziku sam učinio odličnim povodom za posezanjem za drogama kako bi se upotpunio efekat ritmičkih opijajućih tonova, poput rave i techno muzike. Drugu muziku sam učinio odličnim povodom za korišćenje alkohola, poput raznih vrsta takozvane narodne muzike.

Omiljena mi je muzika koja ljude navede na konkretan čin. Čin samoubistva. Samoubistva ljudi koji su doživeli neku ružnu stvar, raskid ljubavne veze, nesreću ili slično. Pažljivo odabranim tonovima, ljudski um dovodim u takvo stanje da izlaz vidi jedino u oduzimanju vlastitog života. Da, znam da si zgranut. Zar se nešto tako lepo može koristiti za tvoju propast? Već sam ti rekao; ništa Stvoritelj ne može upotrebiti, a da ja to ne bih mogao zloupotrebiti. Vidiš da si moja žrtva i na ovom području. Svestan si da sam te muzikom povremeno učinio i agresivnim i podstaknuo da uzimaš drogu ili alkohol, da sam te muzikom razveselio, i da sam te njome rastužio. Kada sam te razveselio, to si proslavio alkoholom, kada sam te rastužio – isto. Koliko sam te puta muzikom iznervirao pa si bio neprijatan prema drugima, a da ni ne znaš da je uzrok tome moja muzika?

Veliki broj današnjih pevačkih zvezda svoju slavu duguju upravo meni. Ja sam taj koji im daje inspiraciju da pišu tolika raznovrsna dela. Mnogi od njih to ni ne znaju, ali isto tako, mnogi od njih to znaju i otvoreno mi zahvaljuju na tome. Oni su moji podanici preko kojih, osim što njihovom muzikom delujem na tvoju psihu, širim i modne trendove, moralna gledišta – zapravo nemoral koji preko njih činim prihvatljivim, zatim iskrivljeno poimanje pravednosti i poštenja, nedostižne ciljeve koje običnog smrtnika teraju u očaj i nezadovoljstvo zbog, u odnosu na njih, bednog života.

Moram ti reći da ja stojim i iza toga hoće li se nekome neka vrsta muzike svideti ili ne. Hoće li određena vrsta muzike biti prihvaćena ili ne. Ja manipulišem ljudima i na
tom području. Posebno sam bio zadovoljan kada sam, ne tako davno, na velikom takmičenju za najbolju pesmu uspeo staviti na pobednički tron upravo onu koja omalovažava Stvoritelja. Znaš o čemu govorim, zar ne? Vidiš, iako sve otvorenije delujem, umesto da vas ljude to približava Stvoritelju, sve ste više udaljeni od Njega. Vaš ukus postaje onakav kakvim ga JA odredim.

Ali, muziku ja mogu učiniti i trajnim uzrokom patnji. Ovde nije važna vrsta muzike, već njena glasnoća. Jesi li znao šta buka čini tvom sluhu? Jesi li znao da buka uzrokuje trajno i besprekidno pištanje ili šum u tvojoj glavi? Već naraštajima unesrećujem ljude na ovaj način. Znaju li uzrok svojih patnji? Ne, zato ni svoju decu ne mogu poučiti o štetnosti glasne muzike. Kao što ni tebe nije imao ko tome poučiti".

Ispovest palog anđela

Istraživao sam delovanje intonacija i redosleda tonova na ljudski um, a isto tako i brzinu ritma i došao do iznenađujućih otkrića. Primetio sam da nije svako osetljiv na istu vrstu muzike, stoga sam inspirisao ljude da sastavljaju različite muzičke stilove. Uspeo sam muziku učiniti podsticajem na agresivnost poput heavy metal i rock muzike, na polni nemoral, poput hip-hop i dance muzike. Čak sam uspeo podstaknuti i osećaj uzvišenosti – oholost u ljudima putem ozbiljne muzike. Pojedinu muziku sam učinio odličnim povodom za posezanjem za drogama kako bi se upotpunio efekat ritmičkih opijajućih tonova, poput rave i techno muzike. Drugu muziku sam učinio odličnim povodom za korišćenje alkohola, poput raznih vrsta takozvane narodne muzike.
ahahah sta bi ovo znacilo...da je svaka muzika losa? jer u svakoj ima njegvog uticaja da je izpaci i da deluje tacno na one najmracnije delove uma...imada je tema rok muzika i satanizam, vidimo da se ovde pominju i narodnjaci i hip hop, ali verujem da je postavljac izdvojio samo rok jer on inace slusa cecu i seku :lol:
a sad ozbiljno...ako neko zeli da ucini "greh" da postupa lose prema ostalim ljudima, on ce to ciniti i sa muzikom i bez nje...muzika mu mozda moze osluziti kao inspiracija...setimo se mensona koji je u muzici bitlsa video predskazanja o apokalipticnom rasnom ratu..ali i bez muzike verujem da bi menson u necemu drugom video isto...
evo moj muzicki doprinos temi :cool:

ahahah sta bi ovo znacilo...da je svaka muzika losa? jer u svakoj ima njegvog uticaja da je izpaci i da deluje tacno na one najmracnije delove uma...imada je tema rok muzika i satanizam, vidimo da se ovde pominju i narodnjaci i hip hop, ali verujem da je postavljac izdvojio samo rok jer on inace slusa cecu i seku :lol:
a sad ozbiljno...ako neko zeli da ucini "greh" da postupa lose prema ostalim ljudima, on ce to ciniti i sa muzikom i bez nje...muzika mu mozda moze osluziti kao inspiracija...setimo se mensona koji je u muzici bitlsa video predskazanja o apokalipticnom rasnom ratu..ali i bez muzike verujem da bi menson u necemu drugom video isto...
evo moj muzicki doprinos temi :cool:
Muzika koja covjeka navodi da pravi gluposti ne moze biti dobra. Muzika treba da sluzi covjekovoj sreci,duhovnom uzdizanju a ne bacanju u depresiju,ocaj,jad.

Muzika koja covjeka navodi da pravi gluposti ne moze biti dobra. Muzika treba da sluzi covjekovoj sreci,duhovnom uzdizanju a ne bacanju u depresiju,ocaj,jad.

apsolutno, ja sam batalio sve stvari koje me čine depresivnim i čemernim
dao sam ti rep na ovaj post. ;)
nakon nekoliko godina slušanja roka i metala, uvidio sam da je sve to bez poente, samo depresivno i batalio sam.

Back