10 frontmena domaće rok muzike 80-ih

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Moja lista, koja uopste ne izgleda kako sam mislio, merilo je bilo: 80te, broj hitova i pesama koje povremeno slusam, nisam ubacio grupe koje nikad ne slusam, tako da ima dosta kvalitetnijih i uspesnijih grupa koje se nisu nasli na listi, rekao bih da je pop80 napravio realniju listu
rang je “otprilike”, po imenima grupa, ne frontman-a

1. Atomsko Skloniste
2. Haustor
3. Riblja Corba
4. Kerber
5. Divlje Jagode
6.Smak
7. Film
8. EKV
9. Prljavo Kazaliste
10.Azra

Kako bi izgledala vasa lista?
I kako ste ih izabrali?

Poslednja izmena:
Apsolutno se slazem s napisanim- postoji mnogo mogucih kriterijuma, ako bih napravio top 10 tehnicki najkvalitetnijih verovatno bi na listi vecinu cinili bendovi koje nikad ili retko slusam, pomenuti Plavi Orkestar nisam slusao- ali jesu bili jako popularni-
interesantna stvar mi je zapala- kako su 80 tih svuda tandrkali kazetofoni i radija, i u autima se glasno pustala muzika i mogao si znati sta se gde slusa i Nervozni Postar se slusao mnogo vise nego Elektricni Orgazam, ali i oni koji su slusali Postara nebi to priznali :)

Bjesovi su dosta dobra grupa, slusao sam ih ponekad pre, ali vise mi ne odgovaraju, ukus se menja s godinama.
Ma da

Suštinski slušaš šta voliš

Ne gledaš šta je koji žanr ili popularnost

Ja kada kažem da nešto ne slušam znači da ne bih išao na njihov koncert

Što ne znači da gasim radio kad čujem neku njihovu pesmu

Niti sam u fazonu da me je sramota da poslušam nešto drugačije

Kao ja sam roker ili panker pa ne smem

Eto kad smo već kod plavog orkestra koje ne slušam ali mogu ponekad da pustim

Suštinski slušaš šta voliš
Upravo to, posto sam se druzio s ljudima iz raznih delova sveta sam pokupio svasta usput, pa slusam i neke africke i juznoamericke grupe, i razni drugi zanrovibmi nisu strani- a omiljena grupa mi je Kino (Sovjetska/Ruska), a zatim Iron Maiden.

Tokom 2000tih kad sam dolazio na godisnji sam izlazio s bratovom ekipom pa sam s njima nakon par piva dizao ruke uz narodnjake, zauzvrat su oni isli samnom na rock koncerte, solidna saradnja.

Ne znam koja su merila?
Na prvi pogled meni lista uopste nema smisla,
Ako se mere vokalne sposobnosti- Dado Topic uzima prvo mesto bez konkurencije, drugo mesto (originalni) pevac Smaka, trece Gale- mada moguce i da je obrnuto, obadvojica su odlicni pevaci.

Nije mi jasno da Darko Rundek, Haustor nije na listi, volio ga neko ili ne- Djordje Balasevic ipak pripada listi, rekao bih Prljavo Kazaliste, Atomsko Skloniste.
Po meni merila su ono što slušaš i što ti se svidja

Po meni merila su ono što slušaš i što ti se svidja
Apsolutno se slazem, mada moram priznati da sam dugo bio magarac po tom pitanju, tokom stednje skole sam se durio i bio snishodljiv prema nekima koji ne slusaju rock muziku, a u stvari sam ja bio ograniceni primitivac, no na srecu i u kontaktu s drugim kulturana sam shvatio neke stvari.

Obzirom na naslov teme pretpostavljam da se gleda tj.traži najkarizmatičniji frontmen Ex Yu scene, a ne ko ima najbolji glas ili čiji bend ima najbolje pisme.

Tako da po meni u onoj uvodnoj listi prije svega nedostaju imena poput Nele(Zabranjeno pušenje) i Davorina Bogovića(Prljavo kazaliste), a obzirom da nije uopće spomenut i Jura Stublić(Film) bi triba kandidirat za top 10.

Back