Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Naravno da je ATP bolje merilo! Ali na kraju sezone ko je prvi,to ti je ;)

A sto se tice prvobitne akumulacije kapitala,eeeeeee,osnovi ekonomije....Bio mi je nekad predmet u srednjoj skoli ;)
Kad nije bilo konkurencije...Stvara se monopol u kom postoji samo jedan proizvodjac odredjenog prozivoda ili suvise jak proizvodjac koji jede ostatak konkurencije.Cilj je unistavanje konkurencije i uspostavljanje monopolsikh cena na trzistu,sto ulgavnom znaci diktiranje cena :D :D :D

E sad,to lepo prebaci na tenis i to je to.RODZER FEDERER = MONOPOL :D :D :D

Naravno da je ATP bolje merilo! Ali na kraju sezone ko je prvi,to ti je ;)

A sto se tice prvobitne akumulacije kapitala,eeeeeee,osnovi ekonomije....Bio mi je nekad predmet u srednjoj skoli ;)
Kad nije bilo konkurencije...Stvara se monopol u kom postoji samo jedan proizvodjac odredjenog prozivoda ili suvise jak proizvodjac koji jede ostatak konkurencije.Cilj je unistavanje konkurencije i uspostavljanje monopolsikh cena na trzistu,sto ulgavnom znaci diktiranje cena :D :D :D

E sad,to lepo prebaci na tenis i to je to.RODZER FEDERER = MONOPOL :D :D :D
Auu,al' si me sad zbunio... Na trenutak sam pomislio da sam pobrkao teme:)

Zavrsio sam ekonomsku srednju i bio dve godine na ekonomiji,nakon toga otisao i zavrsio sportsku akademiju.
Svasta vi ljudi mene pitate i mislite da mozete da me zezate.Ja pricam ono sto znam i na temama gde znam.Tamo gde ne znam,necu se praviti pametan,slusacu.To mislim da bi trebalo da rade i ostali.

Ja navijam za Federera kada igra protiv bilo kog igrača bio on Srbin, Nemac ili ko god drugi. Navijam za Federera od 2001- Wimbldon, tada niko nije ni čuo za Novaka. A sada su svi njegovi veliki obožavaoci...

Ja navijam za Federera kada igra protiv bilo kog igrača bio on Srbin, Nemac ili ko god drugi. Navijam za Federera od 2001- Wimbldon, tada niko nije ni čuo za Novaka. A sada su svi njegovi veliki obožavaoci...
aha... a ti si navijala za federera dok se jos nije culo za njega?
ne razumem da nekome ko navija za fedju ili rafu ili bilo koga iz samog vrha moze smetati ili uopste biti cudno (ili ruzno, glupo) sto je neko za svog favorita izabrao Noleta. pa, vecina ljubitelja vrhunskih igraca je pocela da navija za njih tek kada su vec uspeli i zaseli na vrh, dok za noleta vecina navija dok jos nije bio ni u top 20!! pa sad oni koji se prepoznaju neka razmisle malo glavom!
pratim tenis od kada znam za sebe, ali samo onako kako mogu (tj. gde i kada)... jer, dosta godina je proslo a da nisam imao na kom kanalu da ga gledam. novine su previse suve za tako nesto... sta da radis kada ce nasa televizija uvek prenositi samo onaj sport u kome smo uspesni, sto donekle i jeste opravdano? da nema neta i kablovske ni dan danas ne bih mogao da uzivam u ovom sportu...

Nije meni glupo da neko navija za Novaka, nego što ga toliko veličaju da je najbolji da je ne znam ni ja šta, samo zato što je Srbin. I to što svi podrazumevaju da treba da se navija samo za naše. I Novakova majka je to počela da radi bilo na CNN i time je rasterala neke Novakove fanove jer je rekla da je kralj mrtav a novi je Novak.
Ni Federer 2001 nije bio ono što je sada tada je nije bio ni u prvih 10.

eh... zasto onda poredis to sto navijas za federera od 2001. godine, dok ovamo ljudi Noleta prate kao tek od skora? pa i ti si za federera 2002. i 2003. godine navijala "tek od skora"... pa jel zbog toga neko ko vec duze vreme navija za agasija npr. treba da se cudi? nekada moras da pocnes sa navijanjem za nekoga. a sigurno je da vecina ovde koja navija za Noleta to radi realno ranije nego sto si ti pocela da navijas za federera (ako je merilo uspeh, pa i ako su merilo godine onoga za koga navijas)... malo li je uzimanje skalpa pitu samprasu koji je na tom turniru bio nepobediv- da bi se reklo da navijas za nekoga ko je vec zvezda? to je isto kao kada bi neko tek sada poceo da gotivi tsongu (a da je jedva cuo njegovo ime) i onda za koju godinu ako ovaj uspe- bio ponosan na svog pulena toliko da ne razume druge.
eh sad- to sto neko nije realan... pa to je ponasanje koje podjednako prati svakog navijaca, za koga god navijao.... ljudi su skloni da preteruju i da se nasladjuju kada dodje njihovih 5 minuta... koliko je blesavih da novaka proglasi najboljim igracem na svetu svih vremena, toliko je i onih koji ce u nekom trenutku reci za federera da niko ne moze da mu uzme set... prosto- da odes na svajcarski forum, ljudi bi pricali o federerovoj bolesti zbog koje je izgubio na AO ni ne pomisljajuci da je Nole prosto u tom trenutku bio bolji... malo ko je bilo gde realan kada navija, i to moramo prihvatiti... ni meni se ne svidjaju preterivanja, ali sta ces..... jednostavno- toga ima svuda i nije nenormalno ma koliko nam nekada smetalo..
a sta pricaju roditelji od bilo kog tenisera me stvarno ne zanima i ne utice na moj stav. ako ima onih koji ce zbog toga da odustanu od navijanja- neka traze sledeceg tenisera i neka navijaju do sledeceg njegovog ispada za koji nije kriv...
i da- stvarno mi nije zelja da se prepirem ma koliko tako izgledalo :) samo mislim da je sasvim u redu da ljudi navijaju za novaka i da od skora prate tenis koji se tek od skora i moze sire pratiti kod nas... i to samo sa satelitskom ili kablovskom, koju verovatno vecina jos uvek nema (imaju je samo po gradovima)... net da ne pominjem... :)
a pitam se koliko svajcaraca, francuza, spanaca... navija za novaka ako igra protiv federera, tsonge ili nadala... meni je, kao verovatno i svuda u svetu sasvim normalno da favorizujes svog igraca. nemam nista protiv nordica ili srleta koji navijaju za rafu i fedju po svaku cenu (cak naprotiv)... ali svakako da dobro razumem one koji navijaju za "svoje"... a objasnjenje tog razumevanja je vece mozda i od svega sto ovde napisah- pa opet nepotpuno... necu se upustati u njega :)

Dobro bre, smiri se. Preterivanje me nervira, nemoj me shvatiti pogrešno nego sam se ja našla u čudu da me ljudi izsprozivaju što navijam za nekog ko nije naš. Da ti kažem jednu stvar ima mnogo ljudi koji navijaju za Novaka širom sveta, čak žele da nauče srpski da znaju da navijaju za njega. Ima dosta ljudi i to je za pohvalu, oni ga cene na osnovu njegove igre i mogu realno da sagledaju neke njegove nedostatke i da to kažu.

Naravno uvek mi je drago kada Novak igra protiv bilo kog drugog tenisera i kada pobedi osim sa Federerom. :!:

Evo ti link za ovo što je Dijana rekla:
http://www.theage.com.au/news/tenni...l-hit-top-spot/2008/01/28/1201369039581.html

i mene preterivanje nervira- ali tako je svuda i sa time se moramo pomiriti.. ali uvek je lepo da neko ostaje realan.
a ti koji navijaju za noleta iz drugih zemalja uglavnom nemaju svoje uspesnije tenisere. naravno cast izuzetcima :)
i... hvala za link. :) cuo sam ja i ranije sta je sve dijana rekla- ne pogadja me :) ko sto tebe ne treba da pogadja sta ti bilo ko govori- navijas za onog za koga zelis. ja to postujem. ;)

kako mozes navijati protiv svog?:roll:Nole je nas i naravno da treba navijati za njega.pa naravno da niko nije cuo za Novaka kad je imao 14godina 2001,pa gde ti je tu logika?jel neko cuo za Federera kad je ovaj imao 14godina?a Federer je osvojio prvi grand slem sa 22godine,a Djokovic sa 20godina tako da ti vidi...sad da ne ispadne da ja pjlujem Federera,on je i dalje najbolji teniser sveta i nemoze jedno izgubljeno polufinale da mu to oduzme,ali opet jako dugo niko nije tukao njega sa 3-0 u setovima sto je Nole uradio,tako da treba odati priznanje Djokovicu...

Auh covece,pa sto ne pogleda temu od pocetka? Naravno da navijam za Federera kad igra protiv Djokovica,Nole mzoe da dobja koga hoce,samo Fedju nikako :D :D :D

ok tvoje pravo da navijas za koga hoces,ali stvarno ne razumem kako neko moze da navija protiv naseg Noleta,mislim gde je tu logika?a sto se tice ovog drugog pa kako nemoze da dobije Federera kad ga je sad tukao sa 3-0 u setovima?:lol::lol::lol:Nole je mnogo napredovao i za jedno 2-3godine bice broj 1,tacnije on i Nadal ce se smenjivati na prvoj poziciji,Federer je ziva legenda tenisa i svaka mu cast ali jos nije najveci,kad prestigne Samprasa po broju grend slem titula onda se moze reci da je najveci,dobro je za tenis da se pojavio Djokovic,sad postoji velika trojka FEDERER,NADAL,DJOKOVIC-ostali su dosta ispod ove trojice,bice jako zanimljivo ove godine,ja se nadam da Nole moze osvojiti jos jedan grend slem u ovoj godini po mogucstvu Vimbldon8-)

Pa logika mi je u tome što postoji i juniorska konkurencija u kojoj je Federer za tvoju informaciju osvojio juniorski Vinbldon i jedan je od retkih kome je to uspelo i u juniorskoj konkurenciji a i u seniorskoj. Takodje je bio šampion Švajcarske, a dobio je nagradu za najboljeg juniorskog tenisera! Toliko o Federeru za koga niko nije čuo dok nije postao prvi na svetu!

A to što pominjem 2001 je zbog toga što do tada nisam pratila muški tenis. Gledala sam samo ženski i navijala od malena za Moniku Seleš a potom za Martinu. Verovatno zbog toga što je i ona bila iz Švajcarske pa sam počela da gledam i navijam za Federera.

kako mozes navijati protiv svog?:roll:Nole je nas i naravno da treba navijati za njega.pa naravno da niko nije cuo za Novaka kad je imao 14godina 2001,pa gde ti je tu logika?jel neko cuo za Federera kad je ovaj imao 14godina?a Federer je osvojio prvi grand slem sa 22godine,a Djokovic sa 20godina tako da ti vidi...sad da ne ispadne da ja pjlujem Federera,on je i dalje najbolji teniser sveta i nemoze jedno izgubljeno polufinale da mu to oduzme,ali opet jako dugo niko nije tukao njega sa 3-0 u setovima sto je Nole uradio,tako da treba odati priznanje Djokovicu...

Pročitaj malo i informiši se o Federeru i njegovoj karijeri pre nego što počneš da ga pljuješ sudeći po ovome što si napisao neznaš ništa o njemu tako da su tvoji komentati suvišni.
A koliko ima godina Rafa a sa koliko beše on svoj prvi gs osvojio jel znaš? Prvo skoči pa reci hop. Neka Nole bude 2 za početak a neka posle puca na prvo mesto.I Rafa bi vrlo rado da bude br.1.

Zbog ljudi kao ti sam i došla do rasprave sa medom. Mene nerviraju ljudi takvi kao ti navijaju za naše tenisere samo zato što su naši ko da nema ni jedan drugi kvalitet. Znači da je uzeo Britansko državljanstvo što su mu nudili ti ne bi navijao za njega jer ne igra za Srbiju!
Ja cenim igrača po njegovoj igri. I navijam za Novaka kada igra protiv dugih tenisera a protiv Federera ne jer mi je on draži, više sam upućena u njegovu karijeru stil igre....

I još nešto a što niko od vas velikih srpskih navijača ne viče da Ana treba da bude No.1! Ona je sada druga i realnije je da se očekuje od nje da bude prva, tj. to joj je sledeća stepenica u karijeri koja je pred njom!
PS. Ne volim kada se roditelji mešaju u krarijeru svoje dece. Da je to rekao Novak a ne Dijana sve bi bilo drugačije protumačeno, verovatno kao ambicija.

Back