Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Čestitke na 100-oj tituli :klap:
Džimi mu beži za 9, ali nikad se ne zna :D

hi-res-e9033ede71b5ec43271c75e15457f538_crop_north.jpg

Federer potvrdio da će igrati na Rolan Garosu 2020.

Švajcarski teniser Rodžer Federer potvrdio je da će igrati Rolan Garos naredne godine, a otkrio je i kakav će mu raspored biti pred Olimpijske igre u Tokiju.

Rodzer-Federer

Jedan od najboljih tenisera svih vremena ove sezone vratio se u Pariz prvi put posle 2015. godine i stigao je do polufinala, u kome je izgubio od kasnijeg šampiona Rafaela Nadala.

Sada je otkrio da će na šljaci igrati i naredne godine.

"Igraću Rolan Garos. Verovatno me neće biti na mnogo turnira pre toga. Pogotovo pošto ću se takmičiti na Olimpijskim igrama", rekao je Rodžer.

"U rasporedu će biti Rolan Garos, Hale, Vimbldon, Olimpijske igre, posle toga možda Sinsinati, pa US Open".

Mnogi su shvatili da Federer želi da se oprosti od pariske publike naredne godine.

"Kada ste zdravi, kao što ja jesam, onda želite da igrate", odbacio je navode o penzionisanju Švajcarac.

Rodžer je Rolan Garos osvojio 2009, samo jednom u bogatoj karijeri.

http://sportklub.rs/Tenis/ATP/a311407-Federer-potvrdio-da-ce-igrati-na-Rolan-Garosu-2020.html

Federer donirao 15.000 tableta školama u Africi

Švajcarski teniser Rodžer Federer nalazi se u Africi gde preko svoje fondacije pomaže lokalnom stanovništvu.

20613029295e3bed4703d49049064492_w640.jpg

Federer će u petak odigrati egzibicioni meč sa Rafaelom Nadalom u Kejptaunu.

Teniser čija je majka rodom iz Južne Afrike od 2003. skuplja novac za obrazovanje dece u Južnoj Africi.

U međuvremenu je njegova fondacija pomogla oko 1.500.000 dece. Federer se u sredu sastao sa predsednikom Namibije kojem je preneo dvogodišnji plan svoje fondacije.

Vrtići nisu obavezni u Namibiji, što brojnoj deci otežava polazak u školu, pa se Federerova fondacija fokusira na predškolski uzrast u ovoj zemlji.

Stoga je Federer obezbedio 15.000 tableta koji će pomoći učiteljima sa edukacijom đaka.

Ukoliko ovaj projekat bude uspešan, Federerova fondacija će ga proširiti i na druge zemlje poput Bocvane, Malavija, Zambije, Zimbabvea i Jžne Afrike.

https://www.b92.net/sport/tenis/vesti.php?yyyy=2020&mm=02&dd=06&nav_id=1651393

https://nedeljnikafera.net/primljen-u-bolnicu-federer-hitno-operisan

Mislim, u stvari jasno je, da je ovo kraj. Ruzan kraj jedne uspesne karijere. Nacin na koji nikad niko ne zeli da zavrsi karijeru niti to zeli svom protivniku.

"Četvrti teniser sveta se neće vratiti 2020. godine, a najavio je povratak za početak sledeće godine".
Ovo su, nazalost, samo puste zelje. Zavaravanje i sebe i svojih navijaca. Pa on ce imati 40 godina i godinu dana neigranja tenisa iza sebe.

MIRKA ZABRANILA FEDERERU DA IGRA NA AUSTRALIJAN OPENU: Rodžer nije odustao zbog povrede!
Švajcarski teniser je zbog žene i dece odlučio da ne nastupi u Melburnu

Isplivala je u javnost velika tajna o Rodžeru Federeru! Švajcarac nije odustao od Australijan opena zato što neće biti spreman, već je to bila odluka njegove supruge Mirke.

Godinama već traju šuškanja da se u braku Mirka pita za sve i da mnoge odluke u vezi sa Rodžerovom karijerom donosi upravo njegova supruga, a sada je sve to potvrdio i Andre Sa, bivši teniser, a sada jedan od funkcionera u Teniskom savezu Australije.

On je ispričao da je Mirki predstavljao veliki problem obavezni karantin u kome će morati da budu teniseri i njihova pratnja, te da ona nije htela da sa četvoro dece bude zatvorena 14 dana u četiri zida.

759261_w-55315546_ff.jpg

- Glavni razlog je karantin. Pričao sam sa njim pre mesec dana i imao je dve opcije. Mogao je da dođe sa celom porodicom i da svi zajedno budu u karantinu. Problem je što Mirka i njihova deca ne bi mogli da napuste hotelsku sobu. Morali bi 14 dana da provedu u četiri zida. Samo igrači mogu da izađu na trening.

Takva ideja nije se dopala Mirki Federer, ali ni Rodžeru koji nije želeo da se čitava porodica žrtvuje kako bi on mogao da igra.

- Mogao je da izađe, trenira i vrati se, ali porodica nije mogla. Mirka to nije odobrila - naveo je Sa i kazao da je i druga opcija bila neprihvatljiva.

- Druga opcija bila je da dođe sam. Ipak, to bi značilo da bi pet nedelja bio razdvojen od svoje porodice... Rekao je sebi da ima 39 godina i 20 Gren slemova, da nema vremena da bude udaljen od njih - prepričao je razgovor Brazilac.

Bez Federera u Majamiju

rodzer-federer-181447-750x374.jpeg

Rodžer Federer neće igrati na Mastersu u Majamiju, pa tako neće ni braniti titulu osvojenu 2019. godine.

Od ranije je poznato da se Federer prijavio na dva vezana ATP turnira iz serije 500 – u Dohi i Dubaiju i da su upravo to turniri na kojima ćemo ga gledati prvi put nakon 13 meseci pauze.

„Posle Dohe i (možda) Dubaija, Federer će se vratiti laganim treninzima kako bi se pripremio za nastavak sezone“, rekao je njegov agent Toni Godsik za Asošijeted pres.

Ukoliko ne ostane na snazi pravilo o dvogodišnjem sistemu „skidanja“ bodova, Federer će ostati bez 1.000 bodova na ATP listi.

Sport Klub

Federerov rođendan kao državni praznik​

RTR1OHOQ-750x461.jpg

Švajcarska ozbiljno razmišlja da obeležavanje Dana državnosti 1. avgusta pomeri za sedam dana kako bi se poklopio sa 40. rođendanom Rodžera Federera.

Incijativu su pokrenuli građani, a već sada ima veliku podršku parlamentaraca, koji ovu ideju propagiraju preko društvenih mreža. Švajcarska konfederacija je zvanično osnovana 1. avgusta 1899. godine, a kao najveći državni praznik obeležava se od 1994. godine.

Ovim gestom Švajcarci još jednom žele da pokažu svoje poštovanje prema Federeru, koga su nedavno proglasili za svog najboljeg sportistu u istoriji. Rodžeru su već ukazivane važne počasti.

Bio je prva osoba u Švajcarskoj koja je za života dobila svoju poštansku markicu u čast osvajanja Vimbldona 2007.godine. Takođe prošle godine dobio je novčanicu sa svojim likom od 20 švajcarskih franaka.

Federer je trenutno šesti igrač sveta. Prvi turnir posle jednogodišnje pauze odigrao je u Kataru prošlog meseca, gde je eliminisan u drugom kolu. Još uvek nije objavio koje je naredno takmičenje koje će igrati.

Sport Klub

Dragana:

Sjecam se kada je RF bahato kritizirao Noleta ...kao zasto dolazi na tur ako nije fizicki spreman!!! I to u onim godinama do 2011 g. dok je Nole imao zdravstvene probleme vezane za gluten. Nikad se nije izvinuo. Jedino je to uradio Rodik.
Fedex je uvijek mislio samo na sebe i na lovu, a mocni sponzori su bili pri ruci, da ispune sve njegove zelje.

Citat sa SK.

https://sportklub.rs/tenis/grand-slam/roland-garros/vilander-odustajanje-federera-dobra-vest/

PADA REKORD ZA REKORDOM​

FEDERER SE ODAO, TEŠKO MU PADA USPEH ĐOKOVIĆA! Rodžer se uplašio pred Vimbldon: Kao da je bitno ko koliko grend slemova ima...​

TENIS
14.06.2021. 21:43h
Najbolji svetski teniser Novak Đoković je osvajanjem drugog Rolan Garosa u Karijeri došao do 19 titule na najvećim turnirima i tako se primakao Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu na samo Grand slem zaostatka.
Ta činjenica je reklo bi se, baš uznemirila Švajcarca. Nakon što se posle povlačenja sa Rolan Garosa vratio na teren i na travi u Haleu počeo pripreme za predstojeći Vimbldon, Federer je dao čudnu izjavu iz koje, čak bi se moglo reći, izbija neka vrsta frustracije.
"Čini mi se da je danas u tenisu najvažnije pitanje broja grend slem titula. To mi se ne sviđa. Tokom većeg dela takmičarske godine mi zapravo igramo na ATP turnirima", kazao je Fedeks, a onda upao u kontradiktornost, priznavši kako je zapravo i njemu to pre nekoliko bilo najvažnije: "Nekada sam samo želeo da oborim rekord Pita Samprasa. Uvek sam govorio da je svaki slem koji dođe posle toga čist bonus za mene".

Bez obzira na sve Švajcarac je potom uspeo da pronađe nekolioko lepih reči za Novaka...
"Način na koji je uspeo da se vrati protiv Cicipasa bio je neevrovatan. Imao je neverovatnih poteza i u polufinalu protiv Nadala", zaključio je Federer.
Kurir sport

Poslednja izmena od moderatora:

Federer IZGUBIO na svom OMILJENOM turniru! Da li je SHVATIO da je vreme za penziju?​

profimedia-0361596250_1.jpg

Rodžer Federer je na pragu penzije to je svima jasno, ali on nikako ne želi da to ozvaniči. Sada je izgubio od Feliksa Ožea Alijasima (Kanada) sa 2:1 (4:6, 6:3, 6:2) u drugom kolu Halea (Nemačka) i to svakako jasno da više nema šta da traži na terenu, jer se zna da je ovaj turnir osvajao čak deset puta.
Više nije Federer bauk ni na osrednjem turniru na travi i svakako da mora da misli o penziji. Krenuo je dobro uzeo je prvi set protiv Kanađanina, ali više nije mogao.
U odlučujućem setu odmah je Federer ušao u minus od četiri gema (0:4) i povratka nije bilo. Videćemo šta može Rodžer na Vimbldonu, ali po svima i četvrfinale bi bilo veliki uspeh.

SD

FEDERER JASAN: Znam da se TO neće PONOVITI​

Švajcarski teniser Rodžer Federer je izgubio u osmini finala turnira u Haleu, koji je osvajao 10 puta, od Kanađanina Feliksa Ože-Aljasimatako što je ispustio vođstvo u setovima i dozvoli preokret.
- Dobra je stvar što znam da se to neće ponoviti sledeći put - rekao je Federer i dodao:

- Mislim da je to glavni razlog zbog kojeg sam želeo da odvojim vreme između meča i konferencije za štampu. Želeo sam da shvatim zašto se tako osećam. Razgovarao sam sa Ivanom (Ljubičićem prim. aut.) i jednostavno razumeo.

Federer uskoro puni 40 godina, ali će se usresrediti na predstojeći Vimbldon, gde iuma velika očekivanja.

- I onda, glavu gore, gledati napred, ne donositi glupe odluke. Samo ostati pozitivan – i preći na naredni cilj, a to je očigledno Vimbldon - istakao je Švajcarac.

SD

Federerovo veliko umece na Vimbldonu (od cetvrtfinala pa nadalje) :

2003

QF: 3:0 vs Sjeng Schalken (12)
SF: 3:0 vs Andy Roddick (6)
F: 3:0 vs Mark Philippoussis (48)

2004

QF: 3:1 vs Lleyton Hewit (10)
SF: 3:0 vs Sebastian Grosjean (13)
F: 3:1 vs Andy Roddick (2)

2005

QF: 3:0 vs Fernando Gonzalez (24)
SF: 3:0 vs Lleyton Hewitt (2)
F: 3:0 vs Andy Roddick (4)

2006

QF: 3:0 vs Mario Ancic (9)
SF: 3:0 vs Jonas Bjorkman (59)
F: 3:0 vs Rafael Nadal (2)

2007

QF: 3:1 vs Juan Carlos Ferrero (18)
SF: 3:0 vs Richard Gasque (12)
F: 3:2 vs Rafael Nadal (2)

2009

QF: 3:0 vs Ivo Karlovic (36)
SF: 3:0 vs Tommy Haas (34)
F: 3:2 vs Andy Roddick (6)

2012

QF: 3:0 vs Mikhail Youzhny (25)
SF: 3:1 vs Novak Djokovic (1)
F: 3:1 vs Andy Murray (4)

2017

QF: 3:0 vs Milos Raonic (6)
SF: 3:0 vs Tomas Berdych (14)
F: 3:0 vs Marin Cilic (7)

Tako da dosta o tezini protivnika. Jedina ozbiljna titula mu je bila 2012 kada je dobio Noleta i ajde 2006 i 2007 protiv Nadala, medjutim Rafa je tada imao samo 20 godina, i srusio ga je 2008.
Federer je do 2008 tresao boraniju od protivnika i napakovao 13 GS, od tada protiv Rafe i Noleta, jedva je navukao 7, a i to mu je prolazilo onda kada oni nisu u mogucnosti da igraju.
(D, 5. jul 2021 13:09)
# Link komentara

Prvi put uđem na temu, odma od prve stranice vidim koliko ljudi nisu tada verovali u Novaka. Već tad je bio uspeh kad je Nole uzeo sam joednu gs titulu i ušao u istoriju, ako znamo da je pre njega naš najbolji teniser bio Živojinović. Prebacim sad na ovu stranicu 166 a Novak brat danas ima 19 gs titula i gotovo sigurno ide po 20 (da ga ne ureknem). Šta je Novak za samo deset godina uradio je u domenu naučne fantastike. Spakovao i Federera i Nadala u mali džep.

Back