Rodžer Federer

Ko je najveći teniser svih vremena?

• Roger Federer

• Rafael Nadal

• Pete Sampras

• Novak Djokovic

• Andre Agassi

• Rod Laver

• Bjorn Borg

• John McEnroe

• Jimmy Connors

• Ivan Lendl

• Boris Becker

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Federer ponovo propušta sezonu na šljaci?

Švajcarski teniser Rodžer Federer još nije odlučio da li će učestvovati na turniru u Dubaiju koji je na programu od 26. februara do 3. marta.

Federer.jpg

Legendarni igrač je proteklog vikenda pobedom protiv Marina Čilića u finalu Australijan Opena osvojio 20. Gren slem titulu u sezoni, a s obzirom na godine uveliko kuje planove za nastavak sezone.

"Pregovaram sa organizatorima turnira. Kada je Australijan Open počeo pitao sam ih da li mogu da donesem odluku po njegovom završetku. To je bio savršen scenario za mene jer bih posle turnira u Melburnu znao kako se osećam i da li postoji bilo kakva povreda. Osim toga, moram da odlučim o sezoni na šljaci, a to su međusobno povezane stvari. Možda ću negde da igram, ali možda ću neko vreme da odmorim," rekao je 36-godišnji Federer.

Zavisno od rezultata Švajcarac bi u Dubaiju prvi put posle 2012. godine mogao da se vrati na prvo mesto na ATP listi.

Federer je i prošle sezone propustio sve turnire na šljaci, uključujući i Rolan Garos, a kasnije je osvojio trofej na Vimbldonu.

RF u Roterdamu može da postane najstariji broj jedan

Osvajač 20 Gren slem titula Rodžer Federer dobio je specijalnu pozivnicu za ATP turnir u Roterdamu, pa će imati priliku da postane najstariji prvi reket sveta u istoriji.

Rodzer-Federer

Legendarnom Švajcarcu će za novi plasman na prvo mesto ATP liste biti potrebno polufinale u Roterdamu.

Federer trenutno zaostaje 155 bodova u odnosu na prvoplasiranog na svetu Rafaela Nadala, koji će igrati turnir u Akapulku na kojem brani 300 poena.

Međutim, šansa da izbije na čelo ATP liste biće veoma kratka, budući da 36-godišnji teniser iz Bazela u Majamiju i Indijan Velsu brani čak 2000 poena.

ATP turnir u Roterdamu spada među turnire serije 500, a aktuelni šampion je Francuz Žo-Vilfred Conga, koji je u prošlogodišnjem finalu bio bolji od Davida Gofana.

Nagradni fod za turnir u Roterdamu je preko 1 miliona i 700 hiljada dolara.

RF u Roterdamu može da postane najstariji broj jedan

Osvajač 20 Gren slem titula Rodžer Federer dobio je specijalnu pozivnicu za ATP turnir u Roterdamu, pa će imati priliku da postane najstariji prvi reket sveta u istoriji.

Rodzer-Federer

Legendarnom Švajcarcu će za novi plasman na prvo mesto ATP liste biti potrebno polufinale u Roterdamu.

Federer trenutno zaostaje 155 bodova u odnosu na prvoplasiranog na svetu Rafaela Nadala, koji će igrati turnir u Akapulku na kojem brani 300 poena.

Međutim, šansa da izbije na čelo ATP liste biće veoma kratka, budući da 36-godišnji teniser iz Bazela u Majamiju i Indijan Velsu brani čak 2000 poena.

ATP turnir u Roterdamu spada među turnire serije 500, a aktuelni šampion je Francuz Žo-Vilfred Conga, koji je u prošlogodišnjem finalu bio bolji od Davida Gofana.

Nagradni fod za turnir u Roterdamu je preko 1 miliona i 700 hiljada dolara.

Red bi bio da se vrati na 1. mesto i da skloni više onog lažnjaka sa te pozicije :lol:

Prozivka Federeru: Prvi na svetu ne sme da propusti RG

Rodžer Federer bi mogao da osvoji titulu na Rolan Garosu čak iako bude igrao protiv Rafaela Nadala, smatra direktor drugog Gren slema u sezoni Gi Forže.

GettyImages-933773156.jpg

Federer nije igrao na Rolan Garosu prethodne dve sezone, a za to vreme je Nadal stigao do 10. titule na pariskoj šljaci.

I dok je pretprošle godine propustio turnir u Bolunjskoj šumi zbog povrede, Švajcarac je prošle odlučio da preskoči kompletnu sezonu na šljaci. Slične namere ima i ove.

"Ostavio je utisak da je fizički sasvim spreman", kazao je Forže i dodao:

"Poštovaćemo njegovu odluku kakva god da bude. Ipak, nikad u istoriji nije viđeno da prvi teniser sveta ne igra Gren slem, a da pri tom nije povređen. Lično mislim da je spreman da dođe do finala Rolan Garosa, čak i da ga osvoji. Nadal je tu, kao i ostali igrači, ali Rodžer ih je već pobeđivao na šljaci. Kažu da igra kao i pre dve godine. Ali sve zavisi od njega."

Federer je u karijeri četiri puta gubio u finalu Rolan Garosa, a svaki put je od njega bio bolji Nadal. Jedini Kup musketara Švajcarac je osvojio 2009. godine, pobedivši Robina Soderlinga.

Federer o šljaci: Sve sam pokušao, ali Nadal...

Švajcarski teniser Rodžer Federer pojasnio je razloge zbog čega je odustao od učešća na turnirima na šljaci ove sezone.

GettyImages-933738544.jpg

Dvadesetostruki osvajač Gren slem trofeja je odlično počeo sezonu, ali posle poraza u finalu Indijan Velsa i brze eliminacije u Majamiju odlučio je da napravi pauzu.

"Rafa je uvek u odnosu na mene imao prednost na zemljanoj podlozi, baš kao što pokazuje statistika naših duela na šljaci. Na mnogo načina pokušao sam da promenim međusobni skor, koristio različite taktike, menjao bekhend, ali je Nadal na terenu odlično reagirao na sve što sam radio," izjavio je Federer i nastavio:

"Na ostalim podlogama imali smo mnogo izjednačenih duela, ali na šljaci je uvek dominirao. U sadašnjem momentu moje karijere kada je akcenat na pobedama odlučio sam da preskočim sezonu na šljaci. Osećam da mogu dobro da igram na šljaci, ali je potrebno mnogo truda, a Rafa je prilagođen ovoj podlozi bolje nego iko drugi."

Trener švajcarskog asa Ivan Ljubičić je istakao da je Federer trenutno u Južnoj Africi, kao i da će se na teren vratiti na turniru u Haleu.

"Što se tiče učešća na turniru u Štutgartu još nismo doneli odluku. Rodžer je u Majamiju bio umoran, ali ko zna, da li bi se brzo da se oporavi da je dobio Kokinakisa," rekao je Ljubičić.

Rodžer: Da nije navijača, povukao bih se pre 6 godina

Rodžer Federer ističe da je velika podrška navijača širom sveta jedan od razloga zašto i dalje igra tenis.

Federer.jpg

“Navijači su mi bili izuzetno važni tokom karijere, osećam se kao kod kuće kuda god da odem i oni mi pomažu da prebrodim neke teške poraze. Oni su jedan od razloga zašto sam i dalje tu, bez njih bih se verovatno povukao pre šest godina“, rekao je Federer nedavno u intervjuu za magazin Style.

Takođe, osvajač 20 Gren slem titula tada je govorio i o mentalnom aspektu tenisa.

“Radio sam sa čovekom za to, ali kada sam imao16-17 godina jer sam se tada baš loše ponašao i drago mi je da sam to prebrodio. Posle toga nisam više lomio rekete, žalio se i slično. Ipak, mislim da sam ja bio taj koji je morao sebe da ubedi da je potrebna promena u tom smislu, i uspeo sam sa oko 20 godina. Važno je učiti iz grešaka“, dodao je Švajcarac.

Federer u avgustu puni 37 godina, a objavio je da će propustiti Rodžers Kup.

A jel zena ( Mirka) igra tenis pa ovde postavljate njene slike? To je valjda se cudimo sto je debela i kako Federer nema ukusa za zene veganke
kao nas Njole?:zcepanje: I Federer ne ide na seanse u marbelju kod onog sto se zove Pepe Bilmez i sada je ta Mirka sta?

Bilo je tužno videti poluprazne tribine posle meča. Federerovi navijači su se poneli nesportski, ko zadnje pitjke i ostavili svog idola na cedilu. Iako mislim da toliko mrze Novaka da nisu mogli svedočiti njegovom trijumfu na dodeli nagrade.

U svakom slučaju ista ocena. Bedno. Sramota. :bljak:

Srećom Noletu i njegovim navijačima to nije smetalo. :vatromet:

Realno, da sam ja a i ti na mestu tih Amera i da nam nije bitno ko je iz koje zemlje, obojica bi navijali protiv Nola. Čovek se često na terenu ponaša neprimereno. Mi to možemo da mu tolerišemo ali što bi mu oni tolerisali?

Back