krasuljak
Buduća legenda
- Poruka
- 26.629
Na danasnji dan 1946. godine rodio se Vuk Draskovic.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Branko Copic
Ja ne poznajem njegovo knjizevno lik i delo. Tako, tu i tamo pomislim da bi trebalo da ga citam, ali ne "postizavam".
Imala sam u skoli neku lektiru, ali sam bila dete, to mi je bilo tada zamorno.
Nedavno sam, ne znam iz kojih razloga, "proucavala" istoriju Brankovog mosta.
Ulica se zove Brankova, ali je to Branko Radicevic, most je takodje dobio ime po njemu ( u Jugoslaviji je taj most imao ime
Bratstvo i jedinstvo, ali tako nije nazivao taj most), a vidi cuda, Branko Copic se bas sa tog Brankovog mosta bacio u Savu, tako da
se danas most odnosi na dva srpska Branka![]()
Pa znas, detinjstvo je jako rastegljiv pojam.Pa svi smo Branka čitali u detinjstvu, a kako je to moglo da ti bude zamorno?
Orlovi rano lete, Doživljaji Nikoletine Bursaća... to je nešto najlepše što sam pročitao u detinjstvu. A onda, malo ozbiljnije, kratke priče "Bašta sljezove boje"
Njega smatram izuzetno potcenjenim... bolje reći, zaboravljenim.
Kad mu je bilo svega dosta
Branko je skočio sa Savskog mosta.
Volio sam njegove knjige u djetinjstvu, ali nisam ga čitao kao odrastao čovjek. A želio bih. Prolom ili Osma ofanziva mogli bi da mi se nađu u lektiri za ovu godinu.
Sjećam se još iz osnovne škole Nikoletine Bursaća koji nekome objašnjava kako ćemo "poslije rata njivu orati karakterom". A Orlovi su objavljeni još 1957. g.
Čini se da se u Branku postepeno razvijala duboka rezignacija i nezadovoljstvo jugoslovenskim društvom.
Aj nesto sam se raskiselila i razsentimentalisala, citacu barem to.Ako se malo udubiš u to pitanje, videćeš da baš i nije nejasan razlog njegovog samoubistva
A, prvi deo Bašte sljezove boje bi trebalo da pročitaš i to što pre, jer tu i nema motiva rata uopšte, za razliku od drugog dela koji se manje-više fokusira na sam rat. Jutra plavog sljeza je ciklus priča o detinjstvu, ponajviše o odnosu Branka i njegovog dede Radeta. Toplo i puno humora![]()
Ah, sad bih to ponovo čitao xD
Umro Kami
![]()
Haha, lapsus calami me prati od jutros. Valjda sto je na danasnji dan rodjena jedna meni bitna osoba.
Evo i...
http://www.6yka.com/novost/21926/albert-camus-cetiri-zapovijesti-slobodnog-novinara
http://pulse.rs/apsurd-i-samoubistvo/
Cak mi je malo drazi kao filozof, verovatno sto mi je bliskiji.![]()
Vidis kako me jos uvek sluzi memorija pamcenjaRodio se u jesen, znam jer je skorpija <3
- - - - - - - - - -
Uvodni post je o njemu i tema je otvorena na njegov rodjendan, pa te to povuce valjda, i mene.
Vidis kako me jos uvek sluzi memorija pamcenja
Znam da je skoro bio neki jubelij u vezi doticnog.
Nego nemo turate i dan kad je dobio Nobela![]()