RODITELJSKE GRESKE

ali skuter :lol:
Mane mogu da verujem! :shock:

to me podsetilo na one Dnevnike 2 devedesteh kad krene onaj s RTS-a brka
sretne kolonu izbeglica iz Krajine, sve trakotri i napaćena lica (tu negde beše i onaj dečkonja što je vozio osam dana)
a prva njegova rečenica u tom prilogu (panoramska scena, traktori idu ka kameri, reporter s mikrofončinom od 10 kg)
"KOJIM DOBROM, NARODE?"
:twisted:
Izvini na eksursu.

Moji su smesni kao bioskop.Keva je lik vecitog revolucionara i borca,a cale je glas razuma.
Vole se mnogo i posle 40.god braka i najsrecniji su kad su zajedno.
Kad mi treba neka pomoc od njih ladno me oduvaju-Mala,ne smaraj snalazi se sama ni nama niko nije pomagao!?-
Volim ih mnogo,zato sto su iskreni,sto se ne foliraju i glasno i jasno se deklarisu kao ljudi koji imaju prava na svoj zivot,svoje greske,svoje odluke,a ne kao roditelji koji zive za svoju decu,a emotivno ih urnisu.

Ma hvala im sto su uvek bili protiv svega sto sam htela da uradim, pa sam morala sve sama. I hvala im sto me nikad nisu podrzali, cim su bili protiv znala sam da je bila dobra ideja. I srecna sam sto ih imam i sto uvek sloze neke face kad im izlazem moje nove projekte. :-)
Volim sto su takvi, mogu uvek da racunam na to da ce stati na tudju stranu, da ce pokusati da me obeshrabre i da ce se posvadjati sa mnom u za mene najgorem trenutku. Super su, ja ih ne bih promenila ni za dlaku

Ma mene su moji super odgajili da tako kazem,niti pushim,niti pijem,niti se drogiram,niti su me tukli,niti su mi sve kupovali...Nisam nikad nista ukrao ili sam pozeleo da imam nesto tudje...Mislim da su me perfektno odgajili ja se samo nadam da tju i ja motji moju decu isto tako,ako ne onda tesko meni...

Sećam se, kao da je juće bilo, jul mesec, sa roditeljima sam na Mogrenu, nisam još krenuo u školu, imao sam 4 godine.
Kažu meni roditelji "Sine, sokole, nasledniče, a što ti ne skineš gaće, pa da lepo plivaš ".
- A što vi ne skinete gaće?, kad vi budete skinuli, skinuću i ja.
Oduvek sam bio delija..

I ja sam kao mala mrzela ta kupanja bez gaca! Mislim da nikad necu svoje dete golcato da setam po plazi. Jos sa danasnjim pedofilima, ali i ne samo zbog toga. Mislim da je glupo misliti da dete ne moze da bude blam "sta dete zna sta je golo dupe", ali zna, i meni je to bas islo na zivce. U US je to cak zabranjeno...

Ne samo u US, u svim Aqua parkovima, neka me neko demantuje ako ima drugačije informacije, ne mogu da se brčkaju deca bez gaća.

Nego, drugo sam hteo da kažem. Važno je prema deci ophoditi se kao prema malim ljudima i poštovati njihov stav. "MOje dete ima mišljenje o svetu oko sebe" i to je super, a ne "moje mišljenje je ispravno, dete mora da ga usvoji, moji su i dete i mišljenje" E, ja sam imao to, da osetim , kada sam u pravu i da po potrebi na tome insistiram. Ako se povučete kao mali, bićete nesigurni, za sopstvene neuspehe možete da okrivljujete nesvesno ili svesno roditelje. Bodrite decu da razmišljaju.

gurmanci:
Koje su greske napravili vasi roditelji dok su vas vaspitavali? Sta biste uradili na njihovom mestu? Mozete li da oprostite?
Bili su previše strogi. Mama zapravo. Stroga i gruba.
Što je izazvalo moju Veliku Pobunu tamo negde oko 12-13 godine.
Dobra strana u svemu je što su bili dosledni u vaspitanju,
što su jedno drugo uvek podržavali u odlukama.

Na njihovom mestu neću biti nikad. Bili su jako mladi roditelji,
sa drugačijim vaspitanjem i životnim iskustvom.

Već sam oprostila. Zato što ih volim,
i zato što znam da i oni mene vole.

gurmanci:
Koje su greske napravili vasi roditelji dok su vas vaspitavali? Sta biste uradili na njihovom mestu? Mozete li da oprostite?

:-) Greske i nisu toliko bitne koliko nepriznavanje istih, okretati glavu je oduvek bilo najlakse...Ali ne zameram, ko zna kakva cu ja biti majka, da li cu ja uspeti da svoju decu odgajim kao sto je mene moja majka, na sebi svojstven nacin uspela je da me dovede do mesta na kome sam sad, ali da je bolelo i da boli, to je prica za sebe.Kako smo krenule poslednjih dana, cini mi se da cu uskoro dobiti novo mesto stanovanja, po svoj prilici odoh ja u studentski dom ako me prime, ili cu iznajmiti neki sobicak...Preko nekih stvari ne mogu da predjem, ne krivim je, ali kad ne mozemo zajedno sta da radimo...Bice bolje za obe, ja cu po prvi put u zivotu moci da napravim sopstveni izbor, da sama pocnem da donosim odluke, pa makar 1000 puta dnevno pala, sama cu za to biti kriva, a ne ona, a njoj ce biti lakse posto nece morati da trpi osobu koja joj ni malo radosti ne pruza, zbog koje ne spava nocima, zbog koje bi se ubila odmah, koja cuti kao ***** i odbija da se svadja sa njom....
Ali nemam sta ja njoj da oprostim ili ne, ona je moja majka koja sve greske pravi ne zbog toga sto me mrzi, vec iz ljubavi, patoloske vezanosti i tsl...Ko sam ja da joj sudim, pa i ja sam toliko sranja napravila za duplo manje godina, a ona je mene sama odgajila i mogu samo da joj se poklonim i zahvalim za sve...To ne znaci da ne boli, ali to je bol zbog tuge sto pored sve te silne ljubaqvi nismo u stanju da se razumemo i zivimo pod istim krovom...

HeBePoBaTaH_:
Ne samo u US, u svim Aqua parkovima, neka me neko demantuje ako ima drugačije informacije, ne mogu da se brčkaju deca bez gaća.]
jeste!
letos, u Solunskom Aqua parku, sam Ani skinula pelenu i ona je odmah utrčala u bazen, nisam stigla da je obučem...pomislih,pa dobro,ništa strašno...ma za sekund je prišla devojka, zadužena za dečiji bazen i rekla da joj MOMENTALNO obučem gaćice!
jedini je problem što ana VOLI da je golišava. Paja neće da mu se vidi piša, jer se ne vidi ni tati, ni meni ;-) ali to sa gornjim delom kupaćeg :lol: :lol: kada smo devojčice, insistiramo na njima, a onda kada malo zapupimo o'ma bi da se skidamo...u toples...

hanibal77:
joj ne mogu
kad pogledam mene su bas maltretirali
i kad se npr vidim s mamom jednom u dve godine ja je gledam ali mi na momente proleti kroz misli neki dogadjaj.ne zelim da zaboravim
npr kad dobijem cetvorku to je bilo mucenje do zore(psihicko) "a zasto cetvorka"dok cetvorke nisu pocele da budu ucestalije,posle su bile dobrodosle :lol:
ili to sto mi nisu dozvoljavali da imam decka :roll:
zauzvrat uopste nisu ucestvovali u mom zivotu,naravno nista nisu znali i sve tako...
nvodim neke light primere,ima i gorih
I mislish da ces lizanjem selotejpa popraviti nesto...

Back