Rodbina u svađi, psuje se na međi

Aston M

Aktivan član
Poruka
1.614
Pošto je naš narod poznat po "dobrim rodbinskim i komšijskim odnosima":), da proverim kakva je situacija kod vas.

U kakvim ste odnosima sa rodbinom i komšijama?

Da li ima neki deo rodbine sa kojim ne govorite?

Da li ste se sudili sa komšijama, svađali, psovali ili ste u prijateljskim odnosima ili ste sa njima samo na "dobar dan" ili prolazite pored njih bez reči?

Pošto je naš narod poznat po "dobrim rodbinskim i komšijskim odnosima":), da proverim kakva je situacija kod vas.

Da li ste se sudili sa komšijama, svađali, psovali ili ste u prijateljskim odnosima ili ste sa njima samo na "dobar dan" ili prolazite pored njih bez reči?
У добрим смо односима- у ужој и широј фамилији. :)

Комшилук је свакакав али са свима причамо, никад тужбе и такве ствари. ;)

sa komšijama sam u dobrim odnosima a u priču da se rodbina pokaže u pravom svetlu kad su nasledstva u pitanju, imao sam priliku da se uverim na najneprijatniji način

Sa familijom ok ali na distanci pogotovo sad kad sam na funkciji da ne bi bilo da se nesto zajmi ili trazi.Nikad nisam nista od familije trazio bas iz razloga da ne bi bilo povoda za uzvratnu reakciju .Takodje i sa komsilukom kulturna konverzacija ali nista izvan toga.Svoj mir cuvati i biti bez stresova moj je ideal.Kultura iznad svega ali i distanca.

Sa familijom ok ali na distanci pogotovo sad kad sam na funkciji da ne bi bilo da se nesto zajmi ili trazi.Nikad nisam nista od familije trazio bas iz razloga da ne bi bilo povoda za uzvratnu reakciju .Takodje i sa komsilukom kulturna konverzacija ali nista izvan toga.Svoj mir cuvati i biti bez stresova moj je ideal.Kultura iznad svega ali i distanca.
brate Vučko što ne kažeš da i ti pišeš na krsti :mrgreen:

Pošto je naš narod poznat po "dobrim rodbinskim i komšijskim odnosima":),
Наводници су непотребни. Имао сам госта из Холандије странца који се одушевио како у Срему имамо лепе комшијске односе, лети се напољу дружимо, пијуцкамо кафу.. каже у Холандији тога нема, односи хладни и гледају се попреко. Немој увек омаловажавати људе овог поднебља, није тако црно како ти мислиш. Српска гостољубаивост је позната одвајкада, увек је српски домаћин добро угошћавао путника. Ако није било печенице, било је бар слатко, чаша воде, парче хлеба и место за спавање.

sa svim rodjacima sam u korektnim odnosima...neke gotivim vise,a neke manje,ali ok su.posecujemo se samo onda kad mi odemo kod njih.komsije skoro da i ne poznajem,ali se uredno javim kad ih sretnem na hodniku

Slicno, samo sto mi ne posecujemo nikog, ne volim kucne posete. Druzimo se u kafanama ali samo sa prijateljima, rodbina je nekako daleko od takvog nacina druzenja a njihov nacin je nama dalek. Vidimo se jednom u godini sa rodbinom mm kad se skupe negde na selu namenski da se vide, sa svojom rodbinom vidim se na slavi mojoj i njihovoj. Dosta.

Komsijama lep pozdrav za lep pozdrav. ne volim druzenje po komsiluku, previse su blizu i plasim se da bi stvorili naviku da dolaze kad zele i da me pozivaju precesto.

Комшије су некад прече од родбине, ако те не дај Боже хитно заболи, јел зваћеш првог комшију да те одбаци до хитне, а нећеш звати рођака 100 км далеко. Зато, испијате кафице са комшијама и лепо се дружите, није све у дружењу, има мало и у интересу.:per:

Sa vecinom rodbine sam na distanci.
Nekolicini komsija se javljam ostale kuliram jer su olos.
Nisam imao priliku i cast da se sudim, ali kad bih bolje finansijski stajao tuzio bih komsiju gastarbajtera iza mene. Iz ciste zabave, gonio bih ga, sto se kaze, do Bozije kuce, dok ne porusi onu nakaznu gradjevinu sa neuzemljenim gromobranom. Inace moj pradeda (babin otac) se sudio sa gotovo celim selom, bio je cak i u novinama. Jednom je i prababu nagovorio da lazno svedoci pa su djuture zavrsili u bajboku :rotf:

Nisam imao priliku i cast da se sudim, ali kad bih bolje finansijski stajao tuzio bih komsiju gastarbajtera iza mene. Iz ciste zabave, gonio bih ga, sto se kaze, do Bozije kuce, dok ne porusi onu nakaznu gradjevinu sa neuzemljenim gromobranom. Inace moj pradeda (babin otac) se sudio sa gotovo celim selom, bio je cak i u novinama. Jednom je i prababu nagovorio da lazno svedoci pa su djuture zavrsili u bajboku :rotf:
:zcepanje: ekstra prava slika nas Srba,ma i kod mene isto ,ponekad prosto pozaboravljam ko sa kim prica a ko ne,pa se zeznem i pitam nesto ,a oni iskolace oci :eek: xaxaxax e to je tek interesantno,a kako tek znaju da se ogovaraju,juuuuu,ovo se odnosi na rodbinu,sa komsijama samo zdravo,sve su matori pa nemamo zajednickih interesovanja

Није то специфичност само нашег народа, сви народи су по том питању исти.

Па најближе би се рекло - у формалним сам односима са родбином, фамилијом.
Оно, прво колено негујемо, други степен обожавам, остала не и то је обострано.

Није то специфичност само нашег народа, сви народи су по том питању исти.

Па најближе би се рекло - у формалним сам односима са родбином, фамилијом.
Оно, прво колено негујемо, други степен обожавам, остала не и то је обострано.
:zper: pa gde si prijatelju

:lol:Najviše sam postavio temu da bi videli ovakve zanimljive priče.

Za neke je i dobro što nemaju finansije da bi se tužili a ti si ljubomoran na tvog dedu si se izmetnuo,a ovaj nije gastarbeiter on je naš čovek i otišao je malo u pečalbu da bi takvima mogao da pokaže da tamo preko može i da se zaradi(mučio se on za to) a te pare ostavio je u našu zemlju a i ti sigurno imaš neku korist od toga ,nema veze u kom smislu.

budite presrećni ako nemate problema u vezi sa suđenjima, imovinom, nekretninama, razvodima, komšijama, rođacima...
ne budite previše oholi u nazivanju glupacima onih koji imaju takve probleme,
jer ima slučajeva kada takvi problemi "pronađu" nekoga ko to stvarno ne zaslužuje, i onda neko ko bi u srećnijim okolnostima bio
osoba za primer, pod teretom stresa koji mu iscrpi novac, vreme, i najgore volju, postane žalosna nesrećna ili sumorna pojava.

znam za čoveka kojeg je uzeo na zub nasilni komšija, zagorčavao mu život više od decenije(i to još uvek traje). sud, policija, ništa to ne znači u našoj državi, a ovom život propao jer nije mogao da se suprotstavi kretenu.

i još nešto, nije to naš srpski/balkanski specijalitet. ima toga po celom svetu. sigurno ste u američkim filmovima čuli frazu "neighbours from hell" , a takođe ste videli da se i oni sude za svašta.

budite presrećni ako nemate problema u vezi sa suđenjima, imovinom, nekretninama, razvodima, komšijama, rođacima...
ne budite previše oholi u nazivanju glupacima onih koji imaju takve probleme,
jer ima slučajeva kada takvi problemi "pronađu" nekoga ko to stvarno ne zaslužuje, i onda neko ko bi u srećnijim okolnostima bio
osoba za primer, pod teretom stresa koji mu iscrpi novac, vreme, i najgore volju, postane žalosna nesrećna ili sumorna pojava.

znam za čoveka kojeg je uzeo na zub nasilni komšija, zagorčavao mu život više od decenije(i to još uvek traje). sud, policija, ništa to ne znači u našoj državi, a ovom život propao jer nije mogao da se suprotstavi kretenu.

i još nešto, nije to naš srpski/balkanski specijalitet. ima toga po celom svetu. sigurno ste u američkim filmovima čuli frazu "neighbours from hell" , a takođe ste videli da se i oni sude za svašta.

Voleo sam nekad igricu sa tim nazivom:)

Sa komsijama ok, nikad nije bilo svadje, osim sa nekim kretenima koji su u svadji sa pola ulice a koji na nesrecu zive pored pa je bilo svadje oko medje ali do suda nije doslo. Trajalo to dve godine i sad, evo vec dve godine, su se smirili, ne provociraju vise, valjda je trebalo da neko od njih tesko oboli pa da se smire.

A sa rodjacima, kako sa kim. Sve dok ne moram da ih gledam svaki vikend, ok je. Al' izgleda da ovo leto necu biti takve srece.

Back