Dobro pitanje. Na prvi deo koji se odnosi na to da li svi veliki glumci moraju da budu inteligentni odgovorila bih sledece.
Mislim da moraju i da jesu, ali da postoje razlicite vrste inteligencije. Test inteligencije moze da pokaze da je jedna osoba nadarena za kombinatorku sa brojkama, da se druga bolje snalazi sa recima, postoji i emocionalna inteligencija i tako dalje. Kao sto rekoh, mislim da svi veliki glumci jesu inteligenti ljudi, ali to verovatno ne znaci da svako od njih moze iz momenta da resi neki tezi problem sa brojkama na primer. Postoje razlicite vrste inteligencije i mislim da su svi ti velikani vrlo inteligentni, jer im je inteligencija izmedju ostalog takodje bila potrebna da postanu to sto jesu.
Sto se samog De Nira tice, ne cudi me sto nisi nasao nesto o njemu, jer se o njemu privatno malo sta zna. Jedino se zna s kim je izlazio, jer se te zene odmah pohvale

Probacu da objasnim - On je dosta cudan i povucen covek, koji retko daje intervjue i kad ih da to budu sture izjave iz kojih malo sta o njemu samom u bilo kom pogledu moze da se zakljuci.
Znaci, u pitanju je veoma zatvorena osoba za koju kazu da je jedino evidentno da nikako ne lici na likove koje najcesce glumi. Dosta je tih, stalozen i povucen covek, ni traga od isticanja i dominacije koju pokazuje u svom poslu.
S obzirom da je takav tesko da neko sem onih koji ga poznaju privatno moze da kaze koliko je inteligentan. Zato toga nema u medijima.
Ono sto ja mogu da zakljucim je da je mozda inteligentan za zivot. Poznat je kao nezamerljiva osoba i ume sa ljudima. Takodje je u NY napravio sopstvenu malu imperiju i to ne od glume. Ima bioskope, hotele, restorane, dobro mu ide biznis. Znaci nije profuckao pare nego ih pametno iskoristio.
To je sve sto mogu da ti kazem

Odgovor bi bio da ne znam koliko je inteligentan.
Ali mnogi tu njegovu povucenost i zatvorenost tumace kao nedostatak inteligencije. U fazonu, kad je neka emisija, on se ne lakta da kaze nesto i ispadne pametan ili faca, prica samo sta ga pitaju, pa onda ljudi zakljucuju da je glup. Eto, da znas i da ima takvih misljenja.
Ja licno ne mislim da je glup, jer mi se svidjaju neka njegova razmisljanja koja su mu tako zatvorenom ocigledno izletela

Na kraju krajeva sve ovo sto sam do sada opisala, ta njegova taktika ponasanja u svetu show biznisa mi deluje vrlo pametno i neobicno. Odskace mi to dosta od slike egoisticne zvezde, koju cesto vidjamo.
On misli da se glumci previse pojavljuju u medijima, cak i vise nego sto provedu vremena na filmskom platnu. I da je to eksploatacija umetnosti u licne svrhe i ujedno sugestija publici. U fazonu, zasto mi neko prica o svojoj ulozi kad cu ja sama da procenim kako je odigrao.
Ovo su 2 njegove izjave koje idu u prilog onome o cemu sam pricala....
- "I had to decide early on whether I was to be an actor or a personality"
- "Let me do what I do, and you can judge me based on my work rather than me explaining my work"
P.S "Za neke glumce se i zna da su jako inteligentni a ja recimo o de Niru nisam nista posebno nasao..."
Trumane, hoces da kazes da je i ruzan i glup?