Roaccutan

• Začetnik teme Začetnik teme suxyb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
pa na uputstvu takodje pise i da se ne nanosi previse debeo sloj. procitaj i ti

Ne shvatam? Cemu ova konstatacija? ...naravno da pise u uputsvu da se stavlja u sto manjem sloju,ali momak je rekao " veoma mali sloj namazem" znaci nije u tome problem,a i svakako da stavlja deblji sloj,to ne moze biti razlog izbijanja bubuljica !

stavljanje predebelog sloja apsolutno moze da izazove nezeljene reakcije na kozi, pa samim tim i poneku bubuljicu. ne vidim zasto ne bi moglo.
slazem se da to moze da se desi i ako ne stavlja previse, odnosno prosto kao reakcija koze prvih nekoliko dana, ali me je tvoja konstatacija da "doktor lupa" navela da malo burnije reagujem

stavljanje predebelog sloja apsolutno moze da izazove nezeljene reakcije na kozi, pa samim tim i poneku bubuljicu. ne vidim zasto ne bi moglo.
slazem se da to moze da se desi i ako ne stavlja previse, odnosno prosto kao reakcija koze prvih nekoliko dana, ali me je tvoja konstatacija da "doktor lupa" navela da malo burnije reagujem

Nanosenjem debljeg sloja moze izazvati neke nezeljene reakcije,iritirati kozu i sl....ali ovo sto je on opisao da su mu "buknule" neke bubuljice to je tipicna,normalna "nezeljena" reakcija koja se javlja kod pojedinih osoba pri nanosenju svih krema na bazi retinoida ili Roakutana,ta faza "pogorsanja" moze da traje i do mjesec dana i to je lijepo navedeno u uputstvu lijeka...

Stvarno ako je doktor rekao da je to zbog nanosenja "debljeg" sloja onda stvarno da se covjek zapita,ko je ovdje lud

dakle, doktor mozda ipak ne lupa? onda ne bi trebalo, a posebno ako nemas isti nivo obrazovanja u medicini kao doticni, da ga optuzujes za tako nesto. necu dalje da nastavljam, spamujemo temu, shvatio si sta sam hteo da kazem

(i obozavam te nasumicno lupljene procente)

imam slican problem, koristio sam to sto ti sada koristis (doduse, u kombinaciji sa benzoil peroksidom) i tek nakon nekih 2 meseca sam primetio znacajno poboljsanje, i to bas znacajno.

Pa, problem je sto sam u to vreme imao milion nekih obaveza i onda sam najpre poceo neredovno da koristim terapiju, a onda sam na kraju i potpuno batalio, tako da nisam zavrsio sa terapijom, pa su se nazalost mitiseri vratili. Ono sto moras da shvatis je da svaka terapija akni traje jako dugo i ne smes da ocajavas ako se promene ne povuku u nekom kratkom roku. Pretpostavljam da ni posle 3 meseca neces imati cistu kozu, ali ces biti na dobrom putu da se izlecis. Samo polako, strpljivo i ne budi lenj kao ja :)

Imam 18 godina,i imam problema sa lojnim zlijezdsma..te vrste bubuljica imam na licu..izgledsju kao male kuglice,i bijele se...vec skoro 4 godine ih imam,skoro sve sam probao,sve osim tableta.Prije nekolimo dana sam cuo za roakutan i interesuje me gdje ima da se kupi jer sam cuo ds u Bosni i hercegovini nema tih tableta..i koja je cijena?Na ledjima i ramenima imam stslno upale i tu mi je druga vrsta bubuljica..zanima me da li roakutsn djeluje i na to ili ce mi se samo lice ocistiti..i da li je roakutan dobar i za ove takozvane lojne bubuljice...jer ne mogu se ni istisnuti niti nekako povuci?Hvala

Imam 18 godina,i imam problema sa lojnim zlijezdsma..te vrste bubuljica imam na licu..izgledsju kao male kuglice,i bijele se...vec skoro 4 godine ih imam,skoro sve sam probao,sve osim tableta.Prije nekolimo dana sam cuo za roakutan i interesuje me gdje ima da se kupi jer sam cuo ds u Bosni i hercegovini nema tih tableta..i koja je cijena?Na ledjima i ramenima imam stslno upale i tu mi je druga vrsta bubuljica..zanima me da li roakutsn djeluje i na to ili ce mi se samo lice ocistiti..i da li je roakutan dobar i za ove takozvane lojne bubuljice...jer ne mogu se ni istisnuti niti nekako povuci?Hvala

Moras poci kod dermatologa,ne znam sto je to problem,kao da je to nesto strasno otici kod dermatologa ako vec imas problem...Roakutan nikako sam na svoju ruku,nije to obican lijek,moras da kontrolises krvnu sliku !!!

Inace rijesice i problem sa lojnim zlijezdama,nisam iz Bosne ali to da tamo nema lijeka bas i ne vjerujem,jer ga ima u svakoj apoteci,cijena ti se krece u Srbiji oko 22 eura za 30 tableta od 20 mg,koliko ce se piti dnevno zavisi kako dermatolog prepise,ali lijecenje te nece izadji ispod 200 eura..

Evo skoro ce 2 meseca od kako sam na sona gelu, medjutim nema bogzna kakvog pomaka. Cudno mi je to da mi je doktor napomenu da ce doci do perutanja koze, medjutim kod mene nem nikakvog perutanja...

Evo skoro ce 2 meseca od kako sam na sona gelu, medjutim nema bogzna kakvog pomaka. Cudno mi je to da mi je doktor napomenu da ce doci do perutanja koze, medjutim kod mene nem nikakvog perutanja...

Cao svima! Moram da se ubacim u pricu, s obzirom da sam ja pre nedelju dana prestala sa koriscenjem sona gela, acnefug-a i dovicina, naravno bez nekih vidljivih efekata. Ni meni se nije javljalo perutanje, crvenilo, nista...bubuljice su nestajale i ponovo se javljale, tako da mislim da nema neko trajnije dejstvo. Danas sam bila na kontroli na VMA i dr mi je prepisao roaccutan pa cemo videti :)

Cao svima! Moram da se ubacim u pricu, s obzirom da sam ja pre nedelju dana prestala sa koriscenjem sona gela, acnefug-a i dovicina, naravno bez nekih vidljivih efekata. Ni meni se nije javljalo perutanje, crvenilo, nista...bubuljice su nestajale i ponovo se javljale, tako da mislim da nema neko trajnije dejstvo. Danas sam bila na kontroli na VMA i dr mi je prepisao roaccutan pa cemo videti :)

stvar je u tome sto ja nemam nekih bubuljica, izadju par oko brade i to je to, i to su one pune gnoja belog, nisu upaljene crvene.... videcu sledeceg meseca idem na kontrolu pa cu videti sa ce mi reci... kod kog si doktora na VMA?

Ja isto imam na bradi, ali mi je dosta masna koza, pa se one stalno pojavljuju...Lice mi jeste bolje od sona gela ali mi nije sprecilo izlazak novih. Kod dr Dinica sam bila, stvarno je jako fin i posto mi nije toliko strasno lice, prepisao mi je najmanju dozu i treba 3 meseca da pijem.

Cao! Imam 24 godine, a od drugog srednje sam imala sve moguce probleme sa aknama, cistama...naravno i sa oziljcima. Sve moguce kreme i tretmane sam probala, bezuspesno. To je vecini poznato :)
Pre dve godine doktorka mi je propisala roakutan, 30mg dnevno, 6 meseci. Mesec dana nisam videla nikakva poboljsanja, naprotiv, akne su strasno buknule. Nisam brinula jer mi je doktorka rekla da ce tako biti, izbaci sve na povrsinu pa leci. Pila sam ga 6 mes (iskreno neredovno..odem kod drugarice da spavam, zaboravim ga i sl.), ali rezultatima sam bila odusevljena. Nisam imala nikakvih problema, sem sto su mi usne bile jako suve i kosa se uopste nije mastila (sto mi nije smetalo). Godinu dana nakon koriscenja, nisam imala ni mitiser, a kamoli bubuljicu (oziljci su ostali, ali oni nisu strasni kada sam se resila onih napasti). Medjutim, ovog leta sam jako izgorela na suncu i opet se problem vratio ali u mnogo manjoj meri (sitne bubuljcice po celu i po koja na bradi). Pre par dana sam bila kod doktorke, propisala mi je Sona gel ili Adaferin, da se malo smiri lice pa da idem na vocne kiseline zbog oziljaka.
Da rezimiram :) svima toplo preporucujem roakutan, a mene zanima jel neko imao iskustva sa sona gelom ili adaferinom?

Da, znam! Kajem se! :)
Bravo, to sam i htela da pitam, da li neko zna koliko bi trebalo da napravim pauzu da bih ponovila terapiju?
To sam htela da pitam doktorku, ali sam se setila tek kad sam izasla iz ordinacije (kralj!) :)
Sad cu malo da se mazem kremicom pa ako mi se ne svidi, vracam se roakutanu, bez propusta i odgovorno!:)

Da, znam! Kajem se! :)
Bravo, to sam i htela da pitam, da li neko zna koliko bi trebalo da napravim pauzu da bih ponovila terapiju?
To sam htela da pitam doktorku, ali sam se setila tek kad sam izasla iz ordinacije (kralj!) :)
Sad cu malo da se mazem kremicom pa ako mi se ne svidi, vracam se roakutanu, bez propusta i odgovorno!:)

Eto tako :)

Ne znam koliko tacno treba da prodje,ali mislim da je dovoljno godinu dana,tako da mozes slobodno poceti sto se toga tice...ali naravno prvo vidi kako ce ici ta terapija ako ne bude isla nikako onda se konsultuj sa dermatologom :)

cao jedno pitanje za sve vas koji koristite roaccutan . Imam 18 god do sada nisam imao vecih problema sa bubuljicama , sada ih imam 4 ali su malo vece nego obicne i veoma su bolne, doktorka mi je prepisala roaccutan zanima me kada pocinju prve nuspojave uobicajno je pucanje usana i suva koza barem tako doktorka kaze , i kada mogu ocekivati neke rezultate i dali je ovaj lek zaista toliko efikasan kao sto svi pricaju :) ?

cao jedno pitanje za sve vas koji koristite roaccutan . Imam 18 god do sada nisam imao vecih problema sa bubuljicama , sada ih imam 4 ali su malo vece nego obicne i veoma su bolne, doktorka mi je prepisala roaccutan zanima me kada pocinju prve nuspojave uobicajno je pucanje usana i suva koza barem tako doktorka kaze , i kada mogu ocekivati neke rezultate i dali je ovaj lek zaista toliko efikasan kao sto svi pricaju :) ?

Efikasan sigurno jeste...ne znam zasto ti je bas propisan zbog 4 bubuljice,nije mi bas jasno,s obzirom da i nisi imao velike probleme....sve zavisi koliku dnevnu dozu pijes i koliko imas kg,tada bih ti mozda mogao i nesto opsirnije reci...uglavnom rezultati prvi tek posle mjesec dana,nus pojave posle 10-15,opet sve je individulano i zavisi od doze,nekome moze za 10 nekome za 40 dana

Back