Roaccutan

• Začetnik teme Začetnik teme suxyb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
68kg
danas sam išla da vadim nalaze za krv,i imam povišenu koncetraciju kreatina. Da l' ima nešto da se pije protiv toga,tj. neki prirodan lijek.
Jeste da sam imala bolova u mišićima ali sam mislila da je zbog toga što sam prestala da treniram rukomet,pa reko sada mišići navikli stalno da su aktivi pa reko možda nešto onako kad ono kratin povišen :S

Ja sam imao isto toliko kg,a poceo sam sa 60 mg dnevno,tako kod tebe ce pravi pomak uslijediti tek za minimum 2 mjeseca (ukoliko se doza ne poveca).Inace svejedno je da li pijes 30 mg ili 60 mg bitno je da se ispije kumulativna doza koja glasi "treba ispiti od 100 do 150 mg po svakom kg tezine",znaci jedino je duzi proces kada se ide sa manjim dozama a inace su rezultati isti.

Ja ti ne mogu odgovoriti na ovo pitanje jer sam stvarno laik,mislim da ne moze biti povecan kreatin nego mislis na povecanje Kreatinina?u svakom slucaju to je povezano,znam da povecanje Kreatinina je vezano za ostecenje bubrega,naravno ne mora biti nista,povecanje moze biti od velike kolicine mesa kao i Kreatinskih proizvoda (to je bezazleno) ali vidim da si ti vegeterijanac,reci to obavezno doktoru,ne znam da li je moguce da se poveca od Roakutana vjerovatno da jeste.Kod sportista je cesto Kreatinin povecan.Ne znam da li uopste ima veze bolovi u misicima sa povecanjem kreatinina,mislim da to nije uopste povezano.Bolovi u misicima su ti 100% od Roakutana,sa tim sam se i ja susreo a i mnogi sto su na terapiji,to je cesta nus pojava.

Inace koliko ti je povisen Kreatinin?

Pretpostavljam da si vadila nalaze prije pocetka terapije da li je tada bilo sve ok?

P.S Pij dosta vode! To je osnovno kod povecanja kreatinina,neko moje laicko misljenje jeste da si vjerovatno dehidrirala tj. bubrezi su pod vecim stresom,poznato je da Roakutan isusuje citav organizam tako da moras piti vise vode. (meni su takodje bile neke stavke povisene koje su ukazivale na dehidriranost organizma,povecao sam unos vode ,sve se sredilo)

Poslednja izmena:
Moja greška jeste kreatinin. Hvala na ispravci :)
šta bi tek bilo onda da sam nastavila da treniram,nažlost zbog povrede to ne mogu.
Pijem dosta vode i pravim sok od cvekle popijem po 250ml dnevno.

Prije početka su bili ok nalazi. Tj. prije početka sam samo vadila nalaze ALT I AST i oni su bili oko 13 i 16 ja msm koliko me sećanje služi. Oni su sada povećenai jedan je 20 drugi 16. Dok ovo ostalo prvi put vadim sada,sve je u granicama norm. eto osim Kreatinina koji je negdje oko 87 ja msm a norm za Ž je 44-80.
U svakom slučaju hvalaa na savjetim :)

Moja greška jeste kreatinin. Hvala na ispravci :)
šta bi tek bilo onda da sam nastavila da treniram,nažlost zbog povrede to ne mogu.
Pijem dosta vode i pravim sok od cvekle popijem po 250ml dnevno.

Prije početka su bili ok nalazi. Tj. prije početka sam samo vadila nalaze ALT I AST i oni su bili oko 13 i 16 ja msm koliko me sećanje služi. Oni su sada povećenai jedan je 20 drugi 16. Dok ovo ostalo prvi put vadim sada,sve je u granicama norm. eto osim Kreatinina koji je negdje oko 87 ja msm a norm za Ž je 44-80.
U svakom slučaju hvalaa na savjetim :)

Minimum 3-4 l vode dnevno,a dobro nije to veliko odstupanje....AST,ALT to je normalno,mora ti se povecati,na sledecu kontrolu ce vjerovatno biti jos vise

Bila sam na kontoli,doktor kaže da je OK sve da to i nije toliko povišeno.
Povećana mi je doza na 0.7mg 2+0+3

Drago mi je da je sve ok,to 2+0+3 znaci pijes 2 posle dorucka i 3 posle vecere ili ? ...to i nije toliko bitno kada ih pijes,ja sam pio sve tablete posle rucka,znaci kad mi je doza bila 60 mg i kada sam imao tablete od 10 mg (posle sam uglavnom kupovao od 20 mg jer mi je lakse) pio sam 6 tableta odmah posle rucka

Da,pijem 2 posle doručka i 3 posle večere.
Vjerovatno se pije više naveče jer kao da ne bi bilo neki većih nus pojava preko dana,pošto sam ja inače nervozna osoba :)
i da svako veče slikam lice,pa eto zanimljive aktivnosti za nekoga ko želi da posle ima uvid u to kako je lice bilo i kako se to promjene dešavele na licu.

Dakle da se javim i ja.Pisao sam pre nekoliko meseci na ovom postu u vezi sa mojim stanjem i o roakutanu.Sada vec je proslo dva meseca od kako koristim roakutan.Poceo sam 2 novembra sa dozom od 50 mg na mojih 75kg 3+0+2 mi je bio "raspored" uzimanja tableta.Moja dijagnoza je prvo bila Acne Vulgaris medjutim to je preraslo u Acne Conglobata(najozbiljnij oblik akni).Nakon sto sam prestao sa uzimanjem antibiotika lice mi se pogorsalo dosta.Imao sam prave ploce precnika nekoliko cm po obrazima.I tako ja odlucim da sto je dosta dosta je i odem da mi daju roakutan.Prvih 2-3 nedelje veliko pogorsanje i zapaljenje svih bubuljica na licu.Neko poboljsanje se videlo tek nakon mesec dana koza se susi i mitiseri nestaju.Sad nakon 2 meseca izadje ponekad neka nova a nekad se formira njih 5 jedna do druge pa to izgleda katastrofa.Od sporednih efekata nisam imao nista osim jednog krvarenja iz nosa i suvih usni.E sada moje pitanje za one sa vise iskustva od mene tj. one koji su zavrsili terapiju je koliko vremena tj. koliko je mg potrebno da se lice ocisti od bubuljica?Nadam se da ce do kraja treceg meseca nestati vecina ovih sadasnjih.A drugo pitanje je u vezi fleka.Video sam da ovde spominjete razne kreme i tretmane oko njih,ali mene zanima da li bar deo fleka nestane bez ikakvog tretmana protiv istih, kao i to koliko vremena treba da prodje do nekog tretmana fleka posto znam da treba da prodje odredjeni deo vremena pre nego sto se rade ikakve "akcije" na licu?Nadam se i zahvaljem na odgovorima ili bar nekim naznakama! :)

Dakle da se javim i ja.Pisao sam pre nekoliko meseci na ovom postu u vezi sa mojim stanjem i o roakutanu.Sada vec je proslo dva meseca od kako koristim roakutan.Poceo sam 2 novembra sa dozom od 50 mg na mojih 75kg 3+0+2 mi je bio "raspored" uzimanja tableta.Moja dijagnoza je prvo bila Acne Vulgaris medjutim to je preraslo u Acne Conglobata(najozbiljnij oblik akni).Nakon sto sam prestao sa uzimanjem antibiotika lice mi se pogorsalo dosta.Imao sam prave ploce precnika nekoliko cm po obrazima.I tako ja odlucim da sto je dosta dosta je i odem da mi daju roakutan.Prvih 2-3 nedelje veliko pogorsanje i zapaljenje svih bubuljica na licu.Neko poboljsanje se videlo tek nakon mesec dana koza se susi i mitiseri nestaju.Sad nakon 2 meseca izadje ponekad neka nova a nekad se formira njih 5 jedna do druge pa to izgleda katastrofa.Od sporednih efekata nisam imao nista osim jednog krvarenja iz nosa i suvih usni.E sada moje pitanje za one sa vise iskustva od mene tj. one koji su zavrsili terapiju je koliko vremena tj. koliko je mg potrebno da se lice ocisti od bubuljica?Nadam se da ce do kraja treceg meseca nestati vecina ovih sadasnjih.A drugo pitanje je u vezi fleka.Video sam da ovde spominjete razne kreme i tretmane oko njih,ali mene zanima da li bar deo fleka nestane bez ikakvog tretmana protiv istih, kao i to koliko vremena treba da prodje do nekog tretmana fleka posto znam da treba da prodje odredjeni deo vremena pre nego sto se rade ikakve "akcije" na licu?Nadam se i zahvaljem na odgovorima ili bar nekim naznakama! :)

Ovako :)

Treba da ispijes minimum 100 mg po svakom kg tvoje tezine,a moze se ici sve do 150 mg po kg tezine,sve zavisi od slucaja,uglavnom ljekari to otprilike rade,ne daju rpevise paznje tome,zbog toga si ti tu da obratis paznju na to :) ...u mome slucaju je bilo oko 120-125 mg po kg,to je neka sredina.S obzirom da pijes 50 mg na 75 kg,ne znam kako ce ti se dalje krecati doze,ako se budu smanjivale,sto je logicno,ocekuj da prije Maja neces sigurno zavrsiti terapiju.Jos 2-3 mjeseca ces sigurno piti.Nemoj biti iznenadjen ako ti akne izadju na kraju terapije pa i posle kraja terapije,to je normalno,ali naravno lice se sredjuje dosta ranije u nekom 2-3 mjesecu od pocetka terapije.Sto se tice fleka postoje kreme ali nece puno pomoci,postoje tretmani koji su zaista dobri,taj vremenski period zavisi,neki dermatolozi kazu da mora proci minimum pola godine,neki kazu minimum 3 mjeseca,dok mi je skoro jedan dermatolog rekao da oni posle 15-20 dana od kraja terapije Roakutanom rade Pilinge
Ja sam zavrsio tretman sredinom Maja 2012,fleke i dalje imam ali naravno manje nego tada,one prolaze ali izuzetno sporo,treba da prodju mjeseci da bi vidio neki napredak,sve zavisi od osobe.Inace pravilo je da godinu dana posle terapije Roakutanom fleke prolaze i onda se eventualno mogu uraditi Pilinzi,s tim sto mnogi ne mogu to cekati pa rade odmah... :)

Da li mogu da koristim neko sredstvo za vreme roaccutana koje bi moglo barem delimicno da mi prikriji bubuljice na licu. Takodje imam 15 godina kao ti pterobog, i pijem ga vec 15 dana.

Da li mogu da koristim neko sredstvo za vreme roaccutana koje bi moglo barem delimicno da mi prikriji bubuljice na licu. Takodje imam 15 godina kao ti pterobog, i pijem ga vec 15 dana.

Ja cu sada vec brzo 17 :D (prosao sam terapiju sa 15 godina)

Naravno da mozes,ja jos uvijek,posle pola godine od kraja koristim puder za prikrivanje fleka,koristim konstantno unazad godinu dana.Ja licno koristim puder Vichy (citaj Viši) Dermablend.To je dermatoloski puder,postoji jos raznih,ali mislim da se ovaj najbolje kod svih pokazao koji imaju problem sa bubuljicama,odlicno prekriva.Samo je vazno da izaberes neki dermatoloski puder i neces imati nikakvih problema,mozes da koristis svakodnevno

P.S Ovo ti moze u velikoj mjeri prikriti fleke i ostale mrlje,a bubuljicu kao bubuljicu ne mozes sakriti u potpunosti

Ja pijem roacc.do februara.
Lice mi je hvala Bogu za sada ok,ostali su ožiljci.
Međutim sinoć sam pričala sa dermatologom i rekla mi je da će pilinge te mogu da radim tek posle 5mjeseci od prestanka korištenja.
Jedna cura je tako uradila i imala je otvorene rane,tako da pazite šta radite.

Ja pijem roacc.do februara.
Lice mi je hvala Bogu za sada ok,ostali su ožiljci.
Međutim sinoć sam pričala sa dermatologom i rekla mi je da će pilinge te mogu da radim tek posle 5mjeseci od prestanka korištenja.
Jedna cura je tako uradila i imala je otvorene rane,tako da pazite šta radite.

Moze slobodno posle 3 mjeseca.Moj dermatolog radi 15 dana posle zavrsetka terapije.

nisam video da li je neko vec napisao, ali i ako jeste, nije na odmet da se napise 2 puta: ukoliko uzimate ovaj lek a planirate da ostajete u drugom stanju, obavezno morate prestati da ga koristite nekoliko meseci pre trudnoce. konsultujte se oko toga sa svojim lekarom

nisam video da li je neko vec napisao, ali i ako jeste, nije na odmet da se napise 2 puta: ukoliko uzimate ovaj lek a planirate da ostajete u drugom stanju, obavezno morate prestati da ga koristite nekoliko meseci pre trudnoce. konsultujte se oko toga sa svojim lekarom

Naravno,ne sumnjam da to znaju svi koji su na terapiji,na kutiji pise ogromnim slovima a dermatolog to odmah kaze djevojkama,mislim da na uputstvo pise da 3 mjeseca posle terapije ne treba sotati u drugom stanju,ali u praksi djevojke je strah pa pojedine godinama posle ne zele da zatrudne

nisam koristio pa nisam znao da na kutiji tako istaknuto pise :)
a plasio sam se da neko ne uzme na svoju ruku lek, pretpostavljam da moze i bez recepta u privatnim apotekama da se kupi

Ljudi već nekoliko dana imam nekakav čudan ukus u grlu,i mislila sam da je onako nešto od hrane,međutim sinoć sam osjetila kao miris krvi.Pogledala sam u ustima nije bilo nikakvih promjena ni krvarenja.Ispljunula sam i vidjela da ima krvi. Da l' se nekome nije desilo nešto slično ?
Ja nešto mislim da sam možda oštetiša jednjak ili nešto jer se tablete piju bez vode.

ja znam za slucajeve rektalnog krvarenja zbog ovog leka, a ovo sto ti opisujes mi nije poznato, sto ne znaci da nije moguce. u svakom slucaju, postoji brdo razloga za to sto ti se desilo. moguce je da nema nikakve veze sa roaccutanom i zato je vazno da sto pre odes kod lekara i utvrdis sta je uzrok

Ljudi već nekoliko dana imam nekakav čudan ukus u grlu,i mislila sam da je onako nešto od hrane,međutim sinoć sam osjetila kao miris krvi.Pogledala sam u ustima nije bilo nikakvih promjena ni krvarenja.Ispljunula sam i vidjela da ima krvi. Da l' se nekome nije desilo nešto slično ?
Ja nešto mislim da sam možda oštetiša jednjak ili nešto jer se tablete piju bez vode.

Ne shvatam ovo, "piju bez vode",kako to mislis?

Back