Roaccutan

• Začetnik teme Začetnik teme suxyb
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Drago mi je sto ste poceli da se javljate i da pisete o svojim iskustvima sa Roaccutanom.Ja sam sa terapijom zavrsila u martu i zadovoljna sam rezultatima.Koliko mogu da primetim, neki od vas, nakon zavrsene terapije Roaccutanom koriste Zorac gel.Iako sam pokrenula i ovu temu na forumu bilo je jako malo komentara,pa zato apelujem na korisnike Zoraca da se jave i napisu svoja iskustva.
Ja koristim Zorac od marta i cula sam da je dobar u otklanjanju oziljaka,pa cak i sitnih bora.Mene interesuje koliko dugo sme da se upotrbljava Zorac?
Jako se tesko nabavlja,ali snalazim se.
Javite se;)
Poseti ovu stranicu i procitaj sve o Zoracu..
http://lijekovi.krenizdravo.com/lijekovi/upute/ZORAC__gel_460

Mislim da ne moze preko toga mnogo saznati,jer lijek Zorac konkretno nije za bubuljice tj. u njegovom uputstvu uopste se ne pominje da je lijek za Akne (jer je on prvenstveno lijek za Psorijazu),medjutim on je u svijetu zastupljen i kao lijek za akne.
Dugo se na Forumu pise i govori o Acanama..
Ima na stotine postova...
Sustina je u tome da je problem Acni i njohovog lecenje veome kompleksan, tj komplikovan...

I odatle ovako siroki spektar preparata i lekova koji vise ili manje pomazu ili odmazu u lecenju Acni..

Tek je lecenje oziljaka i fleka koji ostaju posle Acni, prava nocna mora...

Da se ukljuchim u prichu o Zoracu. Chitala sam i ja o tome da je odlichan za oziljke i bore. Ja sam ga mazala od marta do pochetka maja i potroshila ga. Trazila i nije ga uopshte bilo. Jurim ja tako Zorac gelica; jurim, a ono prolaze dani :) proshle su neke dve-tri nedelje, a ja bez gel i opet sve u nadi naci cu ga negde. Na kraju okrenem docu svog dobrog i konsultujem se u zamenu za neki drugi i on mi preporuchi differin( a o njemu sam sve sledece napisala u gornjem postu ). I vidite, chitala sam kako je druge ljude ovaj Zorac gel pekao i izazivao crvenilo i svrab, kod mene toga nije bilo, nije bilo apsolutno nichega. Mazala sam ga, a sad mesto njega mazem adapalen i koza lica mi je bukvalno k'o bebina guza, neverovatno. Ako neko zna apoteku u kojoj imaju zalihe Zoraca neka javi!!!

Caooosssss, ubija me ovaj pocetak terapije Roakutanom... :( Jel moze neko da mi kaze posle koliko vremena se javi poboljsanje?

Tezak je svaki pocetak :)..Uglavnom vrijeme ce ti proletjeti.To sve zavisi koliko pijes dnevno mg,koliko imas kg,jer ne moze doci u isto vrijeme poboljsanje nekome ko je na dnevnoj dozi od 20 mg a neko 60 mg,ili neko ima 70 kg a pije dnevno 60 mg,a neko ima 50 kg i pije isto 60 mg.Ali otprilike posle 2 mjeseca bi trebalo,naravno,nekome u trecem,nekome 4,nekome u 5,a nekom na sam kraj terapije,pa cak i kad prestane sa terapijom tek tada.Sve je individualno :)

Da malo osvjezimo :)

Mjesec ipo dana od kraja moje terapije,lice odlicno,bubuljice vise ne izlaze :worth:
Nadam se da sam se zauvijek rijesio ovih napasti.Sta da vam kazem,samo da se javim,volio bih da pisu oni koji su na terapiji da vidimo kako napreduju.
A meni jos ostaje saniranje fleka i malih (jedva vidljivih) oziljaka,vjerovato tamo krajem ljeta,krajem avgusta/pocetkom septembra.Javljacu utiske,pozz :)

Evo ja cu da vam preporucim lek za bubuljice i akne... deluje slicno kao hemijski piling za dubinsko ciscenje... posto ja bas i nisam neka pristalica gutanja tableta,,,
Imala sam milijardu bubuljica, to je bilo strasno.... prvo sam imala cisto lice 25 godina i odjedno sve jedna do druge...
Dermatolog mi je preporucila lek DIFFERIN, sad pri njegovom koriscenju dolazi do perutanja jer se na taj nacin lice cisti, moze da izazove i crvenilo... ali verujte mi posle 15 dana njegove upottrebe ja sam videla veliku razliku. Koristi se sve dok vam lice ne bude savrseno...a isto tako ja sam ga mazala i na dekolte i na ledja, jer sam imala sitne bubuljice i tuda,....

Evo ja cu da vam preporucim lek za bubuljice i akne... deluje slicno kao hemijski piling za dubinsko ciscenje... posto ja bas i nisam neka pristalica gutanja tableta,,,
Imala sam milijardu bubuljica, to je bilo strasno.... prvo sam imala cisto lice 25 godina i odjedno sve jedna do druge...
Dermatolog mi je preporucila lek DIFFERIN, sad pri njegovom koriscenju dolazi do perutanja jer se na taj nacin lice cisti, moze da izazove i crvenilo... ali verujte mi posle 15 dana njegove upottrebe ja sam videla veliku razliku. Koristi se sve dok vam lice ne bude savrseno...a isto tako ja sam ga mazala i na dekolte i na ledja, jer sam imala sitne bubuljice i tuda,....

Nista novo,Diferin je iz grupe retinoida i djeluje kao i svaki gel (ili krema) iz te grupe,To je standardna terapija za akne,cesto uz njega ide i benzoil-peroksid.Ja npr sada posle terapije Roakutanom koristim radi preventive Sona gel (koji je takodje iz grupe retinoida i ima skoro isto dejstvo kao Differin)
Nije problem mazati lice i da akne nestanu vec je problem da akne vise ne izlaze...tesko se postize kremama da se akne vise ne vracaju,znam i ja da ce one nestati u toku terapije ali sto posle :)

Pozdrav,imam slican problem kao i pterobog ovde.Imam 16 god i imam problem sa bubuljicama.Probao sam razne terapije (klindamicin,eritromicin losion,doroslovac,seba med sapun,la roche posay i njihovu kremu za problematicno lice,Benzoil peroksid Acnefug i Benzaknen gel od 5% od Galderme) i posecivao klinike(VMA,Zavod za Kozne Bolesti).Trenutno pijem eritromicin tablete po receptu Dr.Lalosevica medjutim nisam bas zadovoljan rezultatima nakon mesec dana od pocetka terapije.Pa sam mislio, posto su mi prilicno dosadile ove male napasti, da ga pitam da mi prepise Roakutan.Cuo sam da je to jak lek i kao sto sam procitao u ovom postu prilicno rizican.Medjutim ja sam resen da po svaku cenu resim ovaj problem i cini mi se da je roakutan jedini nacin koji je siguran da ce "obaviti posao".Zanima me da li mora da postoji pauza izmedju ispijanja antibiotika(eritromicina) do ispijanja roakutana?I zanima me da li bi pterobog mogao da ponovo uploaduje fotografije lica kako bih uporedio sam mojim..Unapred zahvalan svim savetima! :D

Месец дана терапије антибиотиком је ништа.
Мораш да пијеш бар 4-5 месеци да би могло да се тврди да ли има или нема ефекта. ;)

Nazalost nemam slike konkretno prije terapije,mislim da imam (tj. potrazio bih jer mislim da sam ih bio izbacio na jednom forumu) slike kada sam poceo sa Roakutanom pa posle nekih 10 dana,tada je izbilo veliko pogorsanje i sve akne su mi izasle na povrsinu,tako da ne bi mogao uporediti jer ti ne bi znacile te slike puno.To sto si sada na toj terapiji sa Eritromicinom necu komentarisati treba pokusati sa svim sto postoji prije nego se pocne sa Roakutanom.Mada koliko sam ja citao po internetu sto se tice tih ljekova tj. svih ljekova sem Roakutana oni naprave posao dok se piju (tih 4,5 mjeseci) medjutim kada se prestane akne se opet vrate.Evo upravo prije neki dan je moj drug (isto 16 godina) poceo terapiju sa Roakutanom pa mu sada ja dajem savjete kako,sto,da to pregura :D...on se vec godinama mucio i ide kod raznih dermatologa ali to je bilo mazanje kremama godinama zadnjih pola godine je takodje pio neke tablete,lice mu se donekle sredilo medjutim kad je prestao da pije sve se vratilo i to 5 puta gore,kada sam ga vidio prije mjesec dana nisam ga prepoznao bukvalno citavo lice mu je u bubuljicama,tako da sam mu predlozio dermatologa,ovaj mu kao i meni prepisao Roakutan,pa cemo vidjeti :)

E upravo zato i zelim da pokusam sa roakutanom zato sto sam pre eritromicina pio dovicin nekih 2 meseca i nije bilo nekog velikog efekta(koza je bila malo suvlja i perutala se po vratu) pa mi je doktorka sa VMA rekla da prestanem tokom leta pa da se vratim na jesen-zimu i da ce da mi da neki amracin..Medjutim ono sto mi se nije svidelo je to sto mi je rekla da preko leta samo se umivam sa losionom i da jednostavno cekam 4 meseca kako bi probali nesto drugo,pa sam zato odlucio da promenim terapiju i doktora..A sada da budem iskren meni se bas i ne ceka tih 4-5 meseci sa ovim eritromicinom da vidim da li ima ili cak nema nikakvog efekta ili ako ga bude bilo cim prestanem da ga uzimam da mi se lice vrati u sadasnje stanje ili cak gore od ovog.Tako da cu ici ovih dana na pregled pa cu ga ipak zamoliti da mi prepise roakutan kako bih ja bio siguran da ce se meni lice ocistiti do Nove Godine :D I da ostane tako :D Hvala na savetima i bilo koja buduca misljena cenim!

Evo vidim pricate o aknama i tim jebenim cudima,pa vas pitam jel bio neko kod sera u dzordz vasingtona ? ako je neko bio jel uspeo da se izleci

Ja sam 2009. godine zbog problema sa aknama otisla kod dr. Djordjija Karadaglica, nakon godina lecenja na raznim dermatoloskim klinikama, i on mi je propisao roaccutane, posle kog mi se stanje poboljsalo za sigurno 80-90%. Tacnije, akne su se povukle, one ogromne gnojne ciste, kese, podlivi...ako znas na sta mislim, ostala je poneka sitna bubuljica i to je to. Medjutim, od pre godinu dana mi se pojavilo novo kozno oboljenje, kojem su skloni ljudi koji su imali akne, a zove se Acne inversa, odnosno Hidradenitis Supurative. To oboljenje se javlja u vidu gnojnih cireva koji izmedju sebe stvaraju kanale i uvek se iznova pojavljuju novi, ispod pazuha, na preponama, ispod grudi itd. Apsolutno mi nista nije pomagalo, dok nisam otisla kod dr. Filipa Sera. Posto sam u drugom stanju, ogranicen je u primeni svih sredstava koja bi mogla da mi pomognu, ali mi je dao recept za dva preparata koja su mi izradili u apoteci Prvi maj, jedno je tecni sapun a drugo je nesto kao tecno mleko. Moram da napomenem da sam izuzetno zadovoljna za sada, jer su se BUKVALNO posle jednog nanosenja svi cirevi poceli susiti i ljustiti, a posle deset dana nisam imala ni jedan. Pa posto mi je ovako pomoglo jedino sto mogu da koristim u trudnoci, mogu samo da zamislim koliko bi mi pomogli ostali preparati koji su mi trenutno zabranjeni. Za doktora Sera sam cula da je pravi cudotvorac u lecenju koznih bolesti, a sada to mogu i da potvrdim iz svog iskustva, jer nesto sto me je mucilo godinu dana, on je uspeo suzbiti za desetak. Jos mi je i napomenuo da je moja bolest neizleciva, ali da se moze uspesno drzati pod kontrolom. Tako da, ako imas nekih nedoumica, ja ti iz iskustva mogu reci, pravac kod njega, covek je fantastican. Jedino ces dugo cekati na red, jer je bukvalno po pedeset ljudi od 5 ujutru nacickano ispred njegove ordinacije

Nisam citao ovu temu.....

Moj jedan ortak iz srednje skole je secam se koristio taj roakutan, i secam se da mi je pricao da je imao halucinacije, nocne more, suicidalne misli, svasta nesto.....

Da li ste imali i Vi tako neke psi simptome?

Dobro se informisite pre nego sto koristite taj lek, koliko sam cuo nije bezazlen

Nisam citao ovu temu.....

Moj jedan ortak iz srednje skole je secam se koristio taj roakutan, i secam se da mi je pricao da je imao halucinacije, nocne more, suicidalne misli, svasta nesto.....

Da li ste imali i Vi tako neke psi simptome?

Dobro se informisite pre nego sto koristite taj lek, koliko sam cuo nije bezazlen

Ja nisam imao te siptome,prosao sam terapiju sa 15 godina sada ima dosta mojih prijatelja koji sa 16 godina su na terapiji,sve je ok...nisam cuo da je neko imao takve simptome

Ni ja nisam imala takve simptome, od nus pojava sam imala suva usta (morala sam stalno da mazem pantenolom) i kosa mi je bila kao slama, skroz isusena. Ostalo sve je bilo ok.

Evo da se javim i ja.
Koristim RA već nekih mjesec dana. Od nus pojava imam suva usta,opada mi kosa i boli me glava s' vremena na vrijeme,ali ništa strašno :D
Sutra idem na kontrolni pregled pa ćemo da vidimo kakvi su mi nalazi. Što se tiče lica, poboljšalo mi se ali i dalje imam po koju bubuljicu.
već 31 dan vodim evidenciju,tj. svkao veče pred spavanje slikam lice,i mogu vam reći da se vidi malo poboljšanje.eto toliko od mene :)

Evo da se javim i ja.
Koristim RA već nekih mjesec dana. Od nus pojava imam suva usta,opada mi kosa i boli me glava s' vremena na vrijeme,ali ništa strašno :D
Sutra idem na kontrolni pregled pa ćemo da vidimo kakvi su mi nalazi. Što se tiče lica, poboljšalo mi se ali i dalje imam po koju bubuljicu.
već 31 dan vodim evidenciju,tj. svkao veče pred spavanje slikam lice,i mogu vam reći da se vidi malo poboljšanje.eto toliko od mene :)

Mjesec dana je nista,tek posle 2-3 mjeseca mozes vidjeti znacajniji pomak,naravno najvise zavisi od doze na kojoj si....Suva usta,koza,oci sasvim normalno,glavobolja moguca...jedino ne znam to da opada kosa nisam siguran je li od Roakutana,nisam citao da je neko imao taj problem a nisam ni siguran da li je u opisu lijeka....

Mjesec dana je nista,tek posle 2-3 mjeseca mozes vidjeti znacajniji pomak,naravno najvise zavisi od doze na kojoj si....Suva usta,koza,oci sasvim normalno,glavobolja moguca...jedino ne znam to da opada kosa nisam siguran je li od Roakutana,nisam citao da je neko imao taj problem a nisam ni siguran da li je u opisu lijeka....[/QUOTE

Prvo sam se začudila,i prije mi je onako malo normalno opadala,ali sada je to u većim količinama ali hvala Bogu ništa toliko strašno :D
U opisu je,a i ja mislim da sa čitala na nekom forumu da je neko ipao problema,još gore ako ima neko dispoziciju za opadanje kose i plus RA to može da se završi na ne tako lijep način.
Kakvo je bilo i posle mjesec dana se vidi razlika :)
Pijem dnevno 3 tablete 10mg 1+0+2,mada dr je rekao da će mi najvjerovatnije da poveća u sredu kada buem išla na kontrlu,pa vam javim šta je rekao čika doktor :D

Mjesec dana je nista,tek posle 2-3 mjeseca mozes vidjeti znacajniji pomak,naravno najvise zavisi od doze na kojoj si....Suva usta,koza,oci sasvim normalno,glavobolja moguca...jedino ne znam to da opada kosa nisam siguran je li od Roakutana,nisam citao da je neko imao taj problem a nisam ni siguran da li je u opisu lijeka....[/QUOTE

Prvo sam se začudila,i prije mi je onako malo normalno opadala,ali sada je to u većim količinama ali hvala Bogu ništa toliko strašno :D
U opisu je,a i ja mislim da sa čitala na nekom forumu da je neko ipao problema,još gore ako ima neko dispoziciju za opadanje kose i plus RA to može da se završi na ne tako lijep način.
Kakvo je bilo i posle mjesec dana se vidi razlika :)
Pijem dnevno 3 tablete 10mg 1+0+2,mada dr je rekao da će mi najvjerovatnije da poveća u sredu kada buem išla na kontrlu,pa vam javim šta je rekao čika doktor :D

Ok :) ...ja sam bio medju nekih 30% kojima se dogodi pogorsanje,tako da sam posle nedelju dana od kada sam poceo terapiju imao ogromno pogorsanje tj. sve bubuljice su mi izasle na povrsinu,bilo je katastrofalno i to je sve trajalo narednih mjesec dana dok se nije povuklo i lice pocelo da se cisti.
Koliko imas kg?
Ja sam poceo sa 60 mg dnevno sve sam pio odjednom,60 mg 2 mjeseca,40 mg 2 mjeseca i 20 mg 2 mjeseca i kraj moje terapije :)

Ok :) ...ja sam bio medju nekih 30% kojima se dogodi pogorsanje,tako da sam posle nedelju dana od kada sam poceo terapiju imao ogromno pogorsanje tj. sve bubuljice su mi izasle na povrsinu,bilo je katastrofalno i to je sve trajalo narednih mjesec dana dok se nije povuklo i lice pocelo da se cisti.
Koliko imas kg?
Ja sam poceo sa 60 mg dnevno sve sam pio odjednom,60 mg 2 mjeseca,40 mg 2 mjeseca i 20 mg 2 mjeseca i kraj moje terapije :)
68kg
danas sam išla da vadim nalaze za krv,i imam povišenu koncetraciju kreatina. Da l' ima nešto da se pije protiv toga,tj. neki prirodan lijek.
Jeste da sam imala bolova u mišićima ali sam mislila da je zbog toga što sam prestala da treniram rukomet,pa reko sada mišići navikli stalno da su aktivi pa reko možda nešto onako kad ono kratin povišen :S

Back