Maha-maja
Poznat
- Poruka
- 7.375
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
"Posmatranjem sam spoznala da zvezde nece dugo. Videla sam kako su se neke od najlepsih rastopile i pale s neba. Kad se moze jedna rastopiti, sve se mogu rastopiti; kad se sve mogu rastopiti mogu se i sve rastopiti u jednoj noci. Ta ce se nesreca zbiti - znam. Naumila sam da svaku noc dugo sedim i da ih posmatram dok me san ne obrva; hocu da mi se ta blistava polja urezu u secanju pa da uskoro, kad budu nestala, uzmognem svojom uobraziljom vratiti te prekrasne milijarde na crno nebo da iznova zablistaju i da ih podvostrucim zamagljenoscu od suza."Bretagne:bravo ANce Valoa
ja sam dosta citala ali niakda nisam nasla na jednom mestu tako divno i jednostavno prikazane nase razlike musko -zenske tako potrebne upravo obostrano.
uf ala mi je recenica ali znas sta mislim
lepa noc. odoh sa psom da brojim zvezde
Bretagne:za maha maju i ostale majance
pretpostavljam da si cula pricu o majancima.
oni imaju jedan od najtacnijih kalendara od kada je sveta i veka. covek se 30 godina bavio desiforvanjem njihovog kalendara. rezultat toga nalazi se u attachmetnu.
ukratko cu ti ispracati. kod majanaca postoje 20 pecata (kao sto su znaci zodijaka recimo) i 13 razlicitih tonova za svaki pecat.
20/13 je simboilka
20 prstiju na nogama i rukama kdo ljudi i
13 kljucnih zglobova koji nas pokrecu
1.skocni 2.koleno 3.kuk 4-saka 5-lakat 6-rame 7- vrat (inverzioni) pa opet 8-rame 9-lakat 10-saka 11-kuk 12-koleno i 13.skocni zglob.
u kombinaciji 20 i 13 dobijamo 260 a to je broj embironih dana potreban da se plod formira i rodi bezbedno na ovaj svet.
svako od nas prema datumu rodjena ima svoj pecat i ton a prema tome i odredjene karakteristike.
dan se kod majanaca racuna od kada sunce izadje na horizontu u mestu rodjenja osobe.
pokusacu program da ti posaljem an mejl jer ovde en umem da ubacim,. program je mali i lako se ucitava. pozdrav
Bretagne:dobro ljudi,
cita li neko o evi i adamu, imate li komentare, ja se ubih pisuci o letenju, ricardu bahu. znam, mora da sam dosadna. kazite mi onda sta je in nisam retard ali tako izgledam sa svojim temama
c c c c nije ono sto mislite
vec jedan veliki
cmok
Bretagne:razlikuje se od svih njegovih knjiga
vise je skup nekih beleski koje su post festum
sakupili i objavili.
moze se reci da lici na andriceve znakove pored puta
ai nije sredjeno abecedno i po temama vec se jedno na drugo nadovezuje.
nekako je setna, zrela ali i prezrela. nije njegov stil definitivno.
puno je toga prosao i to se oseti u knjizi.
pri tom tekstovi nisu "obradjivani", vec su skup zapisa originalnih. sto naravno nijelose jer je on covek slobode i zagovaranja rpotiv stega bilo koje vrste. ali se oseti iznurenost.
nije lako plivati uzvodno ceo zivot.
"ali oni su potcinejni, moji generali, potcinjeni slici vojnih smotri i kazu da su u redu samo predmeti kji se vise ne razlikuju jedni od drugih."
najvise su ga izmucila ta politicka previranja , osporavanja uz emlji.
odlicna je zaista ali i teska, turobna na trenutke kada osecas Egziperija- znaci tebi i meni teska,.
ja ti je mogu posuditi ako poshteno vracas knjige.
takdoj ene moze da se procita kao drueg knjige. knjiga te muci, umara, tera da je ostavis da bi svario sat si procitao, da bi shvatio nekad... ali sav trud vredi.
obzirom da si ti covek od uzivanja cirka parmeseci citanja ti treba.
ako se odlucih javi
pozdrav bretagne
Ale djubre:a znash li da se kalendar maja zaveshava 2012 godine...i josh neshto,da li znash zashtoo su nestale maje??
za Bretagne