Richard Bach

thank_you.gif

hi Vanila,
hvala ti na komplimentima ja sam malo nevesta kada me hvale.
Uzivaj,
ovde ima sjajnih likova - ne misilim ovde na R. Bachu nego na celom forumu. suncobran je divan, ko ce da se druzi sa nama iz 50 i neke 60 i neke i slicno. svi su ok.
skro osam pricala drugarici koj aje imala neka negativna iskustva - nenzam gde se kacila na koje to pricaonice ili sta vec, pa sam joj preporucila krstaricin forum. zaist aej odlican i nema opterecenih tema ni likova. samo laganica.

eto i tebi jedan lep dan zelim. odoh sad dalje

bretagne

Bretagne:
bravo ANce Valoa

ja sam dosta citala ali niakda nisam nasla na jednom mestu tako divno i jednostavno prikazane nase razlike musko -zenske tako potrebne upravo obostrano.
uf ala mi je recenica ali znas sta mislim
lepa noc. odoh sa psom da brojim zvezde
"Posmatranjem sam spoznala da zvezde nece dugo. Videla sam kako su se neke od najlepsih rastopile i pale s neba. Kad se moze jedna rastopiti, sve se mogu rastopiti; kad se sve mogu rastopiti mogu se i sve rastopiti u jednoj noci. Ta ce se nesreca zbiti - znam. Naumila sam da svaku noc dugo sedim i da ih posmatram dok me san ne obrva; hocu da mi se ta blistava polja urezu u secanju pa da uskoro, kad budu nestala, uzmognem svojom uobraziljom vratiti te prekrasne milijarde na crno nebo da iznova zablistaju i da ih podvostrucim zamagljenoscu od suza." :) :) :)

Bretagne:
za maha maju i ostale majance

pretpostavljam da si cula pricu o majancima.

oni imaju jedan od najtacnijih kalendara od kada je sveta i veka. covek se 30 godina bavio desiforvanjem njihovog kalendara. rezultat toga nalazi se u attachmetnu.

ukratko cu ti ispracati. kod majanaca postoje 20 pecata (kao sto su znaci zodijaka recimo) i 13 razlicitih tonova za svaki pecat.

20/13 je simboilka

20 prstiju na nogama i rukama kdo ljudi i
13 kljucnih zglobova koji nas pokrecu
1.skocni 2.koleno 3.kuk 4-saka 5-lakat 6-rame 7- vrat (inverzioni) pa opet 8-rame 9-lakat 10-saka 11-kuk 12-koleno i 13.skocni zglob.

u kombinaciji 20 i 13 dobijamo 260 a to je broj embironih dana potreban da se plod formira i rodi bezbedno na ovaj svet.

svako od nas prema datumu rodjena ima svoj pecat i ton a prema tome i odredjene karakteristike.

dan se kod majanaca racuna od kada sunce izadje na horizontu u mestu rodjenja osobe.

pokusacu program da ti posaljem an mejl jer ovde en umem da ubacim,. program je mali i lako se ucitava. pozdrav

---
Da... , samo što su previše verovali u zvezde ..., kada im dođe tužan kraj ...

Bretagne:
dobro ljudi,
cita li neko o evi i adamu, imate li komentare, ja se ubih pisuci o letenju, ricardu bahu. znam, mora da sam dosadna. kazite mi onda sta je in nisam retard ali tako izgledam sa svojim temama
c c c c nije ono sto mislite

vec jedan veliki

cmok

Nismo li ga zaboravili.......... ;)

``Odrasle osobe nista ne shvataju same,
a decu zamara da im stalno daju objasnjenja``

A.St.Egziperi

A. De Sent Egziperi

svoje knjig eposvecivao je stradalim drugovima letacima u zelji da na taj nacim ostavi vecnu uspomenu na njih, plaseci se da ce ih drugi zaboraviti i da se nece zsaznati za njihoveplemnetise vrline odanih drugova, hrabrost, vestine letenje ali i strahove sa kojima su ziveli i voleli.
pisuci o njima pisao je i osebi.

Tvrdjava je njegovo poseldnje delo, do skoro nije ni obajvljivano.

prevedeno je kdo nas konacno pre par godina (otac moje druagrice je preveo -n Zivojin KAra-Pesic, arhitekta takdoje - egziperi je studirao arhuitektutru ali je odustao zbog letenja naravno)

Sam je za tvrdjavu rekao "necu to delo nikada dovrsiti - to mi je posthumno delo".

njegova sala - Bozija zbilja

Bretagne

Zuta munja kraj gleznja - jednim je ujedom odnelamalog princa.

letelica kojom je Egziperi upravljao kobnog dana bio je americki Lightning - munja. nestao je nad podrucjem koje se (slucajno) zove Baie des Anges - zaliv andjela

oprosti na opsirnosti - nisam mogla odoleti bretagne

Bretagne:
razlikuje se od svih njegovih knjiga
vise je skup nekih beleski koje su post festum
sakupili i objavili.
moze se reci da lici na andriceve znakove pored puta
ai nije sredjeno abecedno i po temama vec se jedno na drugo nadovezuje.

nekako je setna, zrela ali i prezrela. nije njegov stil definitivno.
puno je toga prosao i to se oseti u knjizi.

pri tom tekstovi nisu "obradjivani", vec su skup zapisa originalnih. sto naravno nijelose jer je on covek slobode i zagovaranja rpotiv stega bilo koje vrste. ali se oseti iznurenost.
nije lako plivati uzvodno ceo zivot.

"ali oni su potcinejni, moji generali, potcinjeni slici vojnih smotri i kazu da su u redu samo predmeti kji se vise ne razlikuju jedni od drugih."

najvise su ga izmucila ta politicka previranja , osporavanja uz emlji.

odlicna je zaista ali i teska, turobna na trenutke kada osecas Egziperija- znaci tebi i meni teska,.

ja ti je mogu posuditi ako poshteno vracas knjige.

takdoj ene moze da se procita kao drueg knjige. knjiga te muci, umara, tera da je ostavis da bi svario sat si procitao, da bi shvatio nekad... ali sav trud vredi.

obzirom da si ti covek od uzivanja cirka parmeseci citanja ti treba.

ako se odlucih javi
pozdrav bretagne

Hvala ti.......
sigurno cu ti javiti......... :D

Ale djubre:
a znash li da se kalendar maja zaveshava 2012 godine...i josh neshto,da li znash zashtoo su nestale maje??

za Bretagne

ciao ale bre, ne mogu da ti napisem puno ime

majanski kalendar je beskonacan ali godina koju pominjen nije 2012 vec 2013 kada se zavrsava jedan period zemlje u suncevom sistemu i prelazimo na visi nivo - tzv. kvantni skok. Od tada, kazu Maje, ce nastati vreme u kome cemo moci da komuniciramo mislima - telepatski I TO CE BITI PSIHOZOICNO VREME
pozdrav za Aleta radoznaleta

Back