Richard Bach

elendil:

pozdrav za elendil,
ti si dugo vec na forumu, je li uvek burno reaguju ljudi koji ne misle isto o temi o kojoj se pise. moje je pravilo da preskocim ono sto mi ne odgovara i trazim ono sto mi je simpa a narod bas izgleda voli da se kaci .
sta ti kazes

evo i tebi jedan smajlic :lol: :razz: :lol: (razlicito)

kako_hocu:
Cuj,kao sto rekoh dogma – nekriticko prihvatanje tudjeg misljenja. Gospodin Vanja Bulic mi nije toliko merodavan lik, ne verujem mu sad, nisam mu verovao ni kad je vodio Grand paradu ( verovatno je zeleo da uzme ucesce u duhovnom prosvetljenju mase tom emisijom.) Za razliku od tebe, ja nisam bio obeshrabren nicijom propagandom I nisam izgubio znatizelju da saznajem tako da sam jedno vreme intenzivno proucavao jednu od silva metoda. Samim tim sam merodavan da kazem da to uopste nije bauk vec da je to jedan od nacina I alata da se poveca ljudska svest, samim tim da se poveca I ljubav prema bliznjem. Nije moja stvar da branim Elendila niti da uzimam ulogu bilo cijeg advokata, ali to sto tebi “mirise” na nesto, to govori samo o tvojoj predrasudi I strahu. Uzmi, gospodjo draga, detaljnije se informisi, udubi se malo u nesto ako vec planiras da dajes neki komentar o tome, povrsnost je uzrok ljudske patnje, to mogu sa izvesnoscu da kazem. Nemoj moje reci da tumacis kao napad na tebe kao coveka, ja ne napadam ljude samo ljudsku glupost I povrsnost.

Ljudska glupost (ili pamet, inteligencija) je bogom ili prirodom dobijena kategorija, pa prema tome napadati ljudsku glupost je, po meni ravno napadu na gluvog zato što ne čuje, slepog što ne vidi, napokretnog zato što ne hoda i sl. Napadati ljudsku površnost, neznanje, nezainteresovanost itd. ima smisla ukoliko za cilj ima dobronamerno prosvetljenje osobe koja ne koristi svoje intelektualne (urodjene) sposobnosti, ali i tu treba možda obratiti pažnju na to, želi li ta osoba da se menja.

"bilo cijeg advokata, ali to sto tebi “mirise” na nesto, to govori samo o tvojoj predrasudi I strahu. Uzmi, gospodjo draga, detaljnije se informisi, udubi se malo u nesto ako vec planiras da dajes neki komentar o tome, povrsnost je uzrok ljudske patnje, to mogu sa "

nemam predrasude i strah, imam lično iskustvo ali o tome ne bih da detaljišem, uostalom nije ni važno, ovo moje piskaranje ovde je samo pokusaj da se sve ove informacije ne shvate "zdravo za gotovo", i da se unese malo i obazrivosti u prihvatu informacija. "Nije zlato baš sve što sija". Samo toliko! Svako dobro vam želim!

kako_hocu:
Oh well...ako si zaista protivnik, onda nemoj sebe da ogranicavas kad ti dodje da nekom iz besa pregrizes vrat...nemoj se kontrolisati ako si protivnik...takodje ako vidis da neko to radi u tvojoj okolini...potapsi ga po ramenu i reci " bravo ! ja sam protivnik kontole uma! Bilo kog tipa!"

Imam utisak da se ne razumemo, ja nisam nekontrolisana osoba, uspevam sebe manje ili vise da iskontrolisem. 8-) Ponekad bas i ne...I to je moja Individualnost
Radi se o sledecem: postoje razne "tehnike" i "putevi" , razni ljudi i cudi...Boje i oblici, mirisi i ukusi..Ni jedna "tehnika" ni vera nije do sada dala univerzalno resenje. Da jeste, to bi opet bila dogma, a gde je tu slobodna volja? Ja za razliku od tebe JESAM pohadjala Silva metod, i to pre 15-ak god, znaci ja govorim o necemu sto poznajem.I danas se secam zanosa koji osecam u tvojim postovima. Na tu temu mogli bi pricati do sutra i nazad, no mora se "mrdnuti guza" ... :lol: :lol: Slobodna volja nam je od Boga dar, unutrasnje svetlo se ne budi "tehnikama" ...Pozdrav tebi sa divnim nikom kako_hocu 8-)
A nasoj dragoj domacici teme, da ne kvarimo :wink:

Vanila Merchant:
Pozdrav svima :)

Kako_hocu je pravi lik :)
Sto ga bre ne slusate pazljivije ?!?!?
Ne vidim problem, samo nema dvosmeren komunikacije

Kako_hocu, veliki pozdrav od mene, i kako hoces, tako ce i biti :)

svima LOL :)

delim sva pozitivna misljenja, tudja i svoja.

tek toliko da pozdravim vanila merchant ;-)

hava a nice day B.

Sneska, kao sto napisah gore dogma je nekriticko prihvatanje tudjeg misljenja I ja sam zbog toga I istupio ovde da prokomentarisem Maha Majin post o sektama. Smatrao sam se slobodnim da dam komentar zbog toga sto sam citao I kriticki proucio mnoge autore sa njenog spiska a o silva metodu iz visegodisnjeg licnog iskustva znam da je sasvim dobar alat za menjanje sebe na bolje. Kada se kaze “sekta” ljudi obicno pomisle na nesto najstrasnije - na Djavola,inkviziciju,lomacu, na Satanisticku crkvu…imas lep post gospodina Mystica o sektama koje su ustvari manje religiozne organizacije I jedina razlika izmedju njih I velikih svetskih religija je u brojnosti I zastupljenosti u medijima. Svakom savetujem da svemu pridje vrlo kriticki ( ! ), kriticko razmisljanje je nesto sto podrzavam u coveka jer to je nacin da se dodje do Istine.

Maha Majo, napisao sam jednu carobnu formulu koja vazi za mene na Kultnim stvarima ako hoces komentarisi tamo da ne kvarimo Bretagneinu temu, to je tvoja slobodna volja I to je najveci dar koji smo dobili od Stvoritelja – slobodna volja. Svako moze da radi sta hoce, radio je to I Hitler I Staljin I Isus I svako od nas…medjutim postoji nesto sto se zove intuicija ,I to je takodje jedan od Darova…nemo znanje,znanje bez razmisljanja,unutrasnji glas u nama,glas Istinske volje, Bozje volje. Neke tehnike mogu pomoci da se smiri I ukroti podivljali um da bi smo culi taj tanani glas u sebi I da bi smo osetili priliv finijih energija koje nas okruzuju. Time postajemo lepsi, bolji, pametniji. Ja samo pisem o svom iskustvu, ne teram nikog da sebe menja na silu, naopako bi bilo kada bih to radio.

Pozdrav I sve najbolje zelim !

Prijatelju,
tvoja je vlast,
tvoje su zene,
tvoja je slava,
tvoja je cast...
Moji su mirisi
mokrog proleca,
setne pesme,
dah stoleca...
Dok prisvajas svet
moje je nebo
i beskrajan let.
Sloboda
beskrajnog prostranstva,
pejsazi besmrtnog sushastva.

ovo bas ima veze sa Bachom i sa soul mate, i sa galebom, i mnoooooooooogo mi se svidja:
Duboko u meni
Ponekad se
Ponovo spoje
Adam I Eva

Mnogo volim Genesis, i posebno pricu o Adamu i Evi.

Hajde ko ce da otvori temu o Smokvinom Listu !?
Jeli da bi imalo svasta da se mozga :)

Dobri ste bre svi :)
LOL svima :)

ne zaboravite da odgledate sunset, danas ce biti divan! Kao i sutra :) Kao i svaki dan :)

utorak: razgledao sam veliki vodopad. mislim daje to najlepse od svega na imanju. ono novo stvorenje naziva ga nijagarini vodopadi - zasto , bog te puita. Kaze da je nalik na nijagarine vodopade. To nije nikakav razlog, to ej puka cudljivost islaboumnost. nemam prilike da sam nadenem cemu ime. svemu sto se pojavi, to novo stvorenje nadene ime pre nego ja dopsen i jednu rec da [progovorim. a uvek ima iosti izgovor - to je nalik na to. eto na primer ptica dodo. kaze da covek na prvi pogled vidi da "izgleda kao dodo". mora joj to ime, po svoj prilici , i otsati. Dodo!! \
isto je toliko nalik na dodoa koliko i ja !!

sreda: sagradio sam sebi skloniste, da se ima gde skloniti od kise, ali nisam dugo bio u nhjemu na iru. uvuklo se u nejga ono stvorenje. kada sam pokusao da ga iosteram stalo je da lije vodu iz onih rupa kojima gleda, da se brise nadlanicom svojih sapa i sispusta glasove koje ispustaju i druge zivotuinje kada su u nevolji. kad bar ne bi govorilo; neprestano samo govori. moglo bi se pomisliti da se oholo izrugujem tom jadnom stvorenju,d aga omalovazavam; ali zaista nisam tako mislio. nikada pre nisam cuo ljudski glas i svaki nov i cuda zvuk koji narusi svecanih muk ovih snenih divljina, vredja mi uho i zvuci kao pogresan ton.
a taj mi je novi glas tako blizu, do mog ramena, do samog uha, prvo s jedne strane pa onda s druge, naviako sam samo na galsove koji dopiru iz manej ili vece udaljenosti.

petak: nadevanej imena bezobrizorno se nastavlja, ma sta ja radio. imao sam vrlo dobro ime za imanje, bilo je zvucno i lepo - rajski vrt,. u sebi ga i dalje tako zovem, ali ga javno ne znazivam vise tako. ono novo stvorenje kaze da su to samo sume i stenje i krajolici, pa da stoga nimalo nenalikuje na rvrt. kaze daje nalik na park. i zato je , ne pitajuci me za savet, dalo novo ime - park nijagarinih vodopada. to mi se cini prilicno bezobrazno. A tu je vec i natpis :
GABRANEJNO GAZITI PO TRAVI
ne zivim vise onako sretno kao nekada.

subota: novo stvorenej jede previse voca. ponestace nam ga zacelo. opet nama, to je njegova rec, sada je i moja kada sam je toliko puta cuo. Jutros grdna magla. nikada ne izlazim po magli. nov stvorenej izlazi. ono izlazi po svakom vremenu i upada pravo unutra s blatnjavim nogama i prica . nekada je ovde bilo tako ugodno i mirno.

Nemoj kucati-ko treba da cuje cuce...ko ne treba nece...Radije utonu u molitvu...Iz srca...Nas je zivot u tvojim rukama Gospode.Pomozi nam da Tvome staranju predamo svoj um,srce i ruke da bi cineci sve Tebe radi tvorili volju Tvoju u smirenju,veri i iznad svegau Ljubavi.Amin

Maha-maja:
:shock: Bretagne ...Zasto se ljutis...Razmena i razlicitost u misljenima nije i ne sme biti pljuvanje...Komunikacija 8-) Pozdrav :wink:

draga maha -majo, :razz:
malo sam matora za tu vrstu komunikacije. u ovim mojim godinama 45 kada me neko ne razume na prvu recenicu, pa zatim na drugu ja nemam zelju da zapocenem trecu ili da se objasnjavam i pojasnjavam; kao ni da se udubim u pricu te druge osobe. kada sam bila mladja, jesam, bas sam polemisala sa manje ili vise vatre. nije da nema vatre u meni ali ode dragoceno vreme na ljude koji ne razumeju ili ja ne razumeem njih. vise volim da preskocim i da se druzim sa kerovima - eto njih uvek razumem a i oni mene. mora da je to zato sto sam psina i sama ha ha ha

zelim ti radoscu ispunjen dan

Pozdrav...
thmagic_happens.gif

cat2520082520blank.jpg

za maha maju i ostale majance

pretpostavljam da si cula pricu o majancima.

oni imaju jedan od najtacnijih kalendara od kada je sveta i veka. covek se 30 godina bavio desiforvanjem njihovog kalendara. rezultat toga nalazi se u attachmetnu.

ukratko cu ti ispracati. kod majanaca postoje 20 pecata (kao sto su znaci zodijaka recimo) i 13 razlicitih tonova za svaki pecat.

20/13 je simboilka

20 prstiju na nogama i rukama kdo ljudi i
13 kljucnih zglobova koji nas pokrecu
1.skocni 2.koleno 3.kuk 4-saka 5-lakat 6-rame 7- vrat (inverzioni) pa opet 8-rame 9-lakat 10-saka 11-kuk 12-koleno i 13.skocni zglob.

u kombinaciji 20 i 13 dobijamo 260 a to je broj embironih dana potreban da se plod formira i rodi bezbedno na ovaj svet.

svako od nas prema datumu rodjena ima svoj pecat i ton a prema tome i odredjene karakteristike.

dan se kod majanaca racuna od kada sunce izadje na horizontu u mestu rodjenja osobe.

pokusacu program da ti posaljem an mejl jer ovde en umem da ubacim,. program je mali i lako se ucitava. pozdrav

Back