Riblja Čorba

dollfi8.jpg

Лутка са насловне стране

Дајеш да те воле глумци, режисери
Новинари, људи незнани и знани
Појешће те брзо велеградске звери
Али, ти ћеш бити на насловној страни

Статираћеш, можда, у понеком филму
Можда ћеш рекламу снимити за ТВ
Мењаће те к'о што размењују речи
Иза твојих леђа причаће вицеве

Ти си савршенство без мане
Ти си део војничких снова
Ти си лутка са насловне стране
И треба ти лова

Сви воле твоје идеалне мере
Трпећеш старачке руке на себи
Али, то је део твоје каријере
Па зашто онда отрпела не би

Славни фотограф секси магазина
Сликаће своје уметничко дело
Незрели клинци, отворених уста
Гледаће твоје младо, голо тело

Ти си савршенство без мане
Ти си део војничких снова
Ти си лутка са насловне стране
И треба ти лова

Треба ти лова, треба ти лова, треба ти лова, треба ти...

Juce sam bio na koncertu Riblje Corbe u Osecini kod Valjeva...
Koncert je bio vrh vrhova,jedan od najboljih Corbinih na kojem sam bio.
Bora je izgledao i pevao nikad bolje.
Svirali su skoro 3 sata pred preko 2 000 ljudi
Evo malo slika sa koncerta!

Ja slusam sve njihove pesme,ali izdvajam "A KADA PADNE NOC" i "OSTANI DJUBRE DO KRAJA"
Glupo je pricati o tome koliko vredi grupa "RIBLJA CORBA"jer da ne vrede ne bi postojali ovoliko godina koliko postoje,oni imaju IME i da vise ne naprave niti jednu dobru stvar biti ce VRH VRHOVA!!!!

Taj matori i debeli DSS-ovac kako ga nazivas je celog zivota pisao uz vetar i svoj bunt pokazivao pesmom i to mnogo vise i jace i hrabrije i snaznije od bilo koga drugog. Na svim prvim linijama ratista je pevao i svirao za Srbe i svirao tamo gde nije niko.
A sto se tice politike... i Tadic i Kostunica i Nikolic i svi ostali politicari su piskili u gace kada se on bavio politikom (pevao o njoj) i radio je neke stvari koje oni nisu smeli ni da pomisle a kamoli urade.
Ali ocigledno je da ga je stigla njegova cuvena recenica "za ideale ginu budale" zbog koje je 80-ih par dana proveo u zatvoru na ispitivanju...
Zato ne mesaj politicare i Boru jer Bora je mnogo jaci i Srbin i politicar i mnogo je vise uradio za ovu drzavu nego sto su i sto ce ikada svi oni. To je kao kada bi Divca gledao kroz politiku zato sto je imao politicke izlete.
Nego da cujem... Kada si ti kao bash mali slusao Corbu koja ti je bila omiljena pesma?

Back