Ribe u horoskopu

• Začetnik teme Začetnik teme Muskarci
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ja sam riba-skorpija i nikad ne znam na cemu sam istina je da volim sam svoja ogranicenja iskusavati i tjerat se do zadnjih granica. Ali samo za ono sto me zanima. Ako me ne zanima nesto onda je ta stvar zadnja koju cu napraviti. Za curu bi ubio.

Poznajem gomilu riba, od deset možda dvije slične.
Šta znam, gledam na to kao i na svaki drugi znak, uvijek ima neki izuzetak
bio pozitivan ili negativan.
A da ih ljudi ne vole, ne vole ih.
E sad, valjda astrolozi znaju što.

Sve osobe u znaku Ribe i sa izraženim Neptunom su uvek iste, okolišaju, varaju, veruju u laži koje govore i pričaju drugima, trude se da dogmatizuju situacije, stvari, ljude, okolnosti i trude se da u svemu izvuku žrtvu od sebe protiv nečega što same ne mogu da pobede. Zato im je konstantno potrebna podrška drugih oko njih jer kada su same počinju da lutaju i tonu sve dublje i dublje u probleme, laži, prevare i obmane dok se potpuno ne pogube.

Znak Riba vlada ludnicama, zatvorima, izolacijom, destrukcijom Ega, i dezintegracijom smisla, odnosno postojanja. Tu je kraj. Ali i novi početak na samom kraju. Čak se i taj "konačni kraj" kod Riba može sagledati kroz obmanu. To je jedan veliki vrtlog koji konzumira sve i vodi u malenu tačku (Opozitno Devici, Dinamično sa Devicom) gde se stvara koncentrat svega i svačega sve dok više ne može da se izdrži i onda nastaje silovita eksplozija (karakteristična za sledeći znak Zodijaka, Ovan).
Vremenom se ta silovita eksplozija hladi i dobija se Materija (Bik) nakon čega se stvara i multiplikacija (Blizanci) pa i osnovni složeni elementi (Rak) iz kojih nastaju unikatne pojave (Lav) koje dolaze do sistematizacije (Devica) u kojoj teže ka tome da pronađu balans (Vaga) i razruše ono što ne valja (Škorpija) itd.

Znak Riba vlada 12 kućom, najmračnijom, najtajanstvenijom, koja simbolizuje Neznanje i Nesvest. Znanje je direktno povezano sa Suncem i Vidljivošću, dok je Mrak povezan sa Snom i Nemogućnošću percepcije.

kada su same počinju da lutaju i tonu sve dublje i dublje u probleme, laži, prevare i obmane dok se potpuno ne pogube.

šta se onda desi? puknu i podijele se na 11 znakova/djelova? ili 12, pa opet kad puknu?

Znak Riba vlada 12 kućom, najmračnijom, najtajanstvenijom, koja simbolizuje Neznanje i Nesvest. Znanje je direktno povezano sa Suncem i Vidljivošću, dok je Mrak povezan sa Snom i Nemogućnošću percepcije.

čiju? drugih znakova, ili riba?

Bilo čiju. Ribe mogu da se prepolove i žele da pobegnu od problema, a ako nemaju koji način da pobegnu od istih, često pribegavaju idealima koji nanose bol. Bol pretvaraju u sopstvenu potrebu koja ih održava živim, a od tog bola postaju zavisni i retko kada se vode optimizmom. Uspešno kriju svoju bol, a kada im je potrebno znaju i te kako da je pretoče u neku vrstu umetničkih delatnosti, najčešće fotografije (Neptun, Ribe).

Fotografija je Svet u kom se znak Ribe najbolje snalaze.

Što se tiče Neznanja i Nesvesti, generalno se odnosi na 12 kuću. Svaka osoba ima sve znakove Zodijaka "u sebi" s tim što se različito manifestuju. Samim tim, svako ima u sebi 12 kuću, mogućnost stanja Nesvesti kao i prirodne potrebe za pronalaženjem mraka radi odmora i očuvanja snage. 12 kuća u horoskopu je često na lošem glasu jer se o istoj slabo zna, što je i njena priroda. Gde nema Sunca, nema ni Znanja.

Sve osobe u znaku Ribe...
Od vas već nisam očekivala takvu generalizaciju... Možda postoji neki kratak opis koji može da se odnosi na sve Ribe tj. na svaki od znakova, ali i to je pod znakom pitanja. Ribe vole da stvaraju iluzije koje su po pravilu njihova verzija istine... što nije puka laž. Ko kaže da Ribama treba konstantna podrška drugih?
Ne treba im ništa tj. treba im taman onoliko koliko mogu same da stvore, a naročito ako se situacije kroz život postave tako da to i na vreme nauče.

Evo, u mojoj porodici postoji više primeraka Riba (i Rakova), pa nam je komunikacija najčešće nemušta. Gledamo se, tumačimo, ne moramo ni da verbalizujemo stanja, osećanja, aktuelne misli i mahom postavljamo pitanja koja već imaju odgovor: ''Boli te glava?'', ''Dobro si?'', ''A, znam za šta si došla...'' :manikir:... i pre će Rak da okoliša i ulepšava nego Ribe. Ipak, koliko Riba, na toliko načina se i manifestujemo.
Ja sam verovatno Oklopnjača , moja sestra Barakuda, a treći, muški primerak-pa, Som!:zcepanje:

Niko nije savršen, ali ne pristajem na to da su sve Ribe lažovi, jadnici, cmizdravci, varalice i zavisnici. Šta više, to se valjda odnosi na niži tip kojem su takve stvari i preko potrebne.

Viši, niži tip su samo generalizacije (one prave). Možda zvuči grubo, ali još uvek nisam upoznao Ribe koje nisu lagale i varale. I to ćutke. Ali dobro, kvadratni smo znakovi pa se ne mirišemo posebno tako da je i to bitno.

Mmm... da... moguće, nije da je Ribama naročito stalo šta ko misli o njima :malav:
Nego, drago mi je da ste ponovo tu, @N3Wz, imala sam vas nešto na umu pre nekoliko dana a bili ste odsutni. Vi se profesionalno bavite astrologijom, naplaćujete svoje usluge i sl.?

Zahvaljujem.

Profesionalno sam se bavio astrologijom, a prestao zbog toga što sam pronašao mnogo bolje poslove. Uz Astrologiju sam praktično čitav život i izučavanje Astrologije nikada nisam prestao. Ne umem da više posmatram svet bez astroloških konotacija. Ovde sam praktično postao neka vrsta gatekeeper-a za Astrologiju, iz meni nepoznatog razloga, kako bi ljudi koji se interesuju za konkretno Astrologiju mogli i da je pronađu bez problema, a da ne zalutaju u svet kristala, Reikija, podzemnih voda, kristalnih kuglica i sličnih stvari koje u najužoj definiciji mogu osloviti koještarijama. Na Astrologiju ne posmatram sa mističnog aspekta, već joj prilazim sa potencijalno naučnog aspekta gde u prvi plan postavljam detalje i konkretne definicije (jer tu smatram da Astrologiji najviše fali pomoći radi napretka). To bi bilo to.

P.S. Ribe smatram najboljim umetnicima Zodijaka. :mrgreen:

Ribama upravlja jaka intuicija i to ih nekada navede da vam stvari predstave onako kako je drugima lakše da ih prihvate-štap i kanap, luda deskripcija, predstava za masu;
Ipak... Ribe ne smatraju za prevaru ako ste ih stavili na 111. mesto u svom životu a one pronašle zanimaciju u međuvremenu. To, prosto, nije prevara, vi ste h diskreditovali već. To je poklon-da vam bude lakše da odete dalje.
@N3Wz , what do you think?

O Ribama i Lažima

Ribe su uvek fascinantne ličnosti. Ne sumnjam da je mnogo toga podvučeno iskrenom notom njihove želje da svima bude dobro. Ali postoji i problem koji se javlja u onom trenutku kada se ustanovi da postoji neki problem (nekim Ribama ovo već može da zvuči veoma zastrašujuće). Naime, nemogućnost rešavanja problema, nevolja za rešavanjem problema ili pak manjak konsistencije u rešavanju problema vode do toga da Ribe, shodno svom Zodijačkom znaku, jednostavno otplove u ma koju stranu, dalje od problema.

Najbolje je kada se to pretvori u neku vrstu umetnosti, a najgore je kada se to pretvori u selfmade dogmu spiritualnog karaktera, propraćene sa blagim prezirom prema svemu što dolazi do izražaja (pogotovo ličnosti), i efektima alkohola, droge ili sl poroka.

Blizanac misli da zna da laže i to čini jer mu pomaže harizmu.
Ribe osećaju da je jedini iskren i pravi način da se suoče sa problemom upravo čvrst osećaj da čine pravu stvar, iako lažu u tom trenutku (sebe, druge, svesno ili nesvesno). Dokle god je problem na platonskoj razini, to čini situaciju izdržljivom za Ribe.

Što više neko čačka problem, a neko mora to da radi za one Ribe koje nemaju dovoljno samoinicijative da se suoče sa istim, kreiraju se nove laži, omane i stimulacije koje dovode do toga da se Ribe izmigolje, pobegnu i da mnogo toga ostane na statusu kvo.

Bitno je rešavati probleme kako se ne bi stvorila kasnije potreba da se stalno laže, jer će i to vremenom postati problem, a onda će Ribe lagati upravo one ljude koji im najviše pomažu da prebrode probleme, a izuzetno će ih boleti kada iznevere upravo te ljude, te će se laž uoblikovati u novu laž i dubok ponor odakle će se retko kada zaista vratiti. Ribe su promenljiv znak, što uslovljava mnoge faze tokom života, a te će se faze menjati u zavisnosti od toga kakvu su buru emocija preživeli ili doživeli.

Ukoliko se u njihovoj mladosti ne stane na put lažima, dolazi do iskrenog osećaja u to da je laž zapravo istina. Ironija toga jeste ta što Ribe, ma koliko želele da pobegnu i budu neuhvaćene, zapravo samu sebe uhvate. I kada to shvate, zaćute. Zaćute kao nikad pre. Blago se namršte. Nekako gledaju u pravcu obraza, jer u oči ne žele. Tu je trenutak kada žele da kažu mnogo toga, ali ne mogu jer se laži ne poklapaju. Odluče da je najbolje da se opuste i sačekaju trenutak kada će ponovo moći da otplove nekuda

Jedno-dva iskustva ne čini znanje. Ribe se negde pokažu kao najlojalniji prijatelji, karta na koju se računa, ne izbegavaju odgovornost kao što je predočeno jer kad vole nemaju granice.
Ipak, tačno je-iz prve ruke-da Ribe ne vole komplikacije. Nije da ne znaju kako sa njima, Ribe svakom problemu znaju početak i kraj, nego se iz petnih žila nadaju da niko u njihovom okruženju nema i ne dolazi sa komplikacijama. Nismo nesposobne da rešavamo probleme, nego kapiramo da ako ih mi ne pravimo, mogu i drugi da se nauče umetnosti nepravljenja problema.
@N3Wz , Ribe od svojih problema ne beže, uglavnom su na prvu da reše problem bez mnogo zezanja. Ipak, mnogo više vole život bez problema.
Ako ikakve recke Ribe prave, ono je koliko dana je prošlo a da niko nije došao sa nekim problemom.
Ja sam vatrene Ribe, imam stelijum u Ovnu gde mi je i Mars, i Mesec, i Venera, i još ponešto i pre bih crkla nego da nekom kažem da je problem nerešiv. Ne moj (jer ih nemam, moji problemi su nepostojeći).

Ne postoje Ribe... Ne postoji nijedna osoba koja je Ribe. Ribe su arhetip. Ne postoji niko ko je jedan znak, svi smo sačinjeni od 12 arhetipa.
Za arhetip Riba jeste karakteristično bežanje, beg, izbegavanje i sl. ALi to je arhetip, ne osoba.

Ribe postoje, ali su loše shvaćene. U Ribama je ceo Zodijak, teško je to opisati, promenljivo je to, može da se oslika u bilo kom znaku po potrebi. Npr. meni je bilo potrebno da budem Devica godinama, i bila sam. I te kakva. Devica sama za mnom izgubila glavu, ali moj plan nije bio da zauvek budem takva.
Zavisi i od mentalnih sposobnosti, i od svesti o različitostima... ali Ribe nisu neodgovorna stoka, ne beže kad zagusti, idealisti su i za ideal im vredi poginuti.
Zavisi samo kad, kako, gde.

Koliko Riba, toliko i različitih ljudi, ali nas svakako ne opisuje puko bežanje od problema. Ta, nemojte sad tako u duibiozu da su Ribe neki idioti bez svesti za odgovornost i sl.
Ne prihvatam.

Pa, lepo, znak nije isto što i osoba. Ribe svi imamo u karti, vezane za ovaj ili onaj aspekt svog života, kao što svi imamo Ovna, i sve ostale znake.
POgledaj svoju natalnu kartu, da li su u njoj samo Ribe, ili samo Devica? Ne, svi imamo svih 12 znakova, i 12 planeta koje isto to znače, i 12 kuća koje isto opet to znače, znači svi smo kombinacija tih 12 znakova, planeta i kuća.

Haos, @meduse .. ispada da se iz sata u sat svi znaci smenjuju... naša raspoloženja, naše ponašanje...
Ali to baš zahteva višu matematiku.
Lakše je sebe žigosati kao određen znak i tako odlučiti da se ponašamo.
Ustvari, to i nije ''lakše''.
Nemam pojma... kad sam stigla do merne jedinice vremena ''sat'', tu sam se izgubila.

Naravno, tkanina života je komplikovana i zato je i matematika kojom pokušavamo da ga predstavimo komplikovana, a ne zato što je sama po sebi matematika takva.
U suštini je sve što je najprirodnije jako teško jednostavno opisati, jako je sve složeno.

Jeste, menjaju se i kroz vreme, to su tranziti, koji dodaju još jedan nivo kombinacije na sve one naše kombinacije u natalu.
Screenshot_466.jpg

Jedno-dva iskustva ne čini znanje. Ribe se negde pokažu kao najlojalniji prijatelji, karta na koju se računa, ne izbegavaju odgovornost kao što je predočeno jer kad vole nemaju granice.
Ipak, tačno je-iz prve ruke-da Ribe ne vole komplikacije. Nije da ne znaju kako sa njima, Ribe svakom problemu znaju početak i kraj, nego se iz petnih žila nadaju da niko u njihovom okruženju nema i ne dolazi sa komplikacijama. Nismo nesposobne da rešavamo probleme, nego kapiramo da ako ih mi ne pravimo, mogu i drugi da se nauče umetnosti nepravljenja problema.
@N3Wz , Ribe od svojih problema ne beže, uglavnom su na prvu da reše problem bez mnogo zezanja. Ipak, mnogo više vole život bez problema.
Ako ikakve recke Ribe prave, ono je koliko dana je prošlo a da niko nije došao sa nekim problemom.
Ja sam vatrene Ribe, imam stelijum u Ovnu gde mi je i Mars, i Mesec, i Venera, i još ponešto i pre bih crkla nego da nekom kažem da je problem nerešiv. Ne moj (jer ih nemam, moji problemi su nepostojeći).

Poznajem vise osoba rodjenih u znaku Ribe upravo su takvi.Izgube se u masti,stoji vreme pored njih.Pate kad nemaju nekog da mu budu ogledalo.
Poznajem jednu Ribe sa Stelijumom u Ovnu(Mars,Venera,Merkur) jos se nije udala,masta,zivi zivot kao u spanskim telenovelama.

Back