RIBА I SVE IZ VODE

• Začetnik teme Začetnik teme Anesa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
У задње време неки људи пласирају причу како је здраво јести месо од Толстолобика..... Ја сам га јео пре једно 10 година и било је толико одвратно да се није могло јести.... Месо је било без укуса,суво и имало неки чудан осећај на муљ... Много сам сумњичав сада на ове приче о наводном лековитом својству овог меса па ме интересују рецепти за припрему.

i meni je i muljav i bljutav ....

Ima i bolje i zdravije ribe .... npr. arbun.

Tolstolobik najbolje pripremiti sa pacom, na naš Srbski tradicionalan naćin. :)
Kad očistiš ribu, isečeš na šnite debljine kažiprsta. Ne tanje.
Usoliti dobro meso, da odstoji pola sata, a može i malo duže.
Složiti komade u tepsiju za pečenje, pa preko mesa nalivati ulje sve dok se ne poravna na istu visinu sa mesom.
Ubaciti u rernu i peči na normalnoj temperaturi (mislim nekih 220"- 250")
Za to vreme pripremiti PAC, od sirceta i belog luka. Dve caše od jogurta sirceta i oko deset režnja, a može i više, belog luka sitno iseckanog.
Kada je riba pečena, prilikom prvog otvaranja rerne, odmah brzo preliti pacom, nemora sav pac, vec po slobodnoj proceni, da svuda ravnomerno bude po mesu beli luk.
Izvaditi iz rerne i tada po mogušnosti, a može i prilikom serviranja, nakapati meso limunom.

.......

Nemora se riba seći na komadiče, može i cela, ali treba je onda iseckati popreko na svakih 5mm, i tom prilikom je dobro beli luk ubaciti u rezove pre pečenja. Sa pacom isto postupiti, kao u gornjem slucaju.
Uvek je poželjan limun.

Ovo je jednostavan i veoma lep način pripreme i sve vrste bele ribe, kao i ostale.

PRIJATNO! :pivce:

Poslednja izmena:
У задње време неки људи пласирају причу како је здраво јести месо од Толстолобика..... Ја сам га јео пре једно 10 година и било је толико одвратно да се није могло јести.... Месо је било без укуса,суво и имало неки чудан осећај на муљ... Много сам сумњичав сада на ове приче о наводном лековитом својству овог меса па ме интересују рецепти за припрему.
Sviraju koorcu ! Ne mogu ga nikom prodati , pa ga na taj nacin reklamiraju !

Tolstolobik najbolje pripremiti sa pacom, na naš Srbski tradicionalan naćin. :)
Kad očistiš ribu, isečeš na šnite debljine kažiprsta. Ne tanje.
Usoliti dobro meso, da odstoji pola sata, a može i malo duže.
Složiti komade u tepsiju za pečenje, pa preko mesa nalivati ulje sve dok se ne poravna na istu visinu sa mesom.
Ubaciti u rernu i peči na normalnoj temperaturi (mislim nekih 220"- 250")
Za to vreme pripremiti PAC, od sirceta i belog luka. Dve caše od jogurta sirceta i oko deset režnja, a može i više, belog luka sitno iseckanog.
Kada je riba pečena, prilikom prvog otvaranja rerne, odmah brzo preliti pacom, nemora sav pac, vec po slobodnoj proceni, da svuda ravnomerno bude po mesu beli luk.
Izvaditi iz rerne i tada po mogušnosti, a može i prilikom serviranja, nakapati meso limunom.

.......

Nemora se riba seći na komadiče, može i cela, ali treba je onda iseckati popreko na svakih 5mm, i tom prilikom je dobro beli luk ubaciti u rezove pre pečenja. Sa pacom isto postupiti, kao u gornjem slucaju.
Uvek je poželjan limun.

Ovo je jednostavan i veoma lep način pripreme i sve vrste bele ribe, kao i ostale.

PRIJATNO! :pivce:

Hvala ! Probacu ovo!

Sviraju koorcu ! Ne mogu ga nikom prodati , pa ga na taj nacin reklamiraju !

I ja isto to mislim.... Nece ga ljudi ni dzabe,ali kad pogledas kako je jeftin i kako su lepi komadi na izgled pomislis mozda treba probati......
Ja kad sam ga poslednji put jeo ,osim groznog ukusa bio sam neprijatno iznenadjen kolicinom kostiju i sitnih i krupnih,cak i u nasjsitnijim komadima mesa su bile kosti...
Nesto sam razmisljao da probam nekako da ga ocistim od kostiju i sameljem,pa onda pomesam sa zacinima i ostavim u frizider da prenoci,a sutradan od toga napraviti pljeskavice.....

Tolstolobik je zdrav samim tim što jede samo biljnu hranu, a ne druge ribe, žive i uginule, a za to da je dobar zna se već desetinama godina. Naravno, ukusi su različiti. Ne treba jesti nešto samo zato što je zdravo.

To ni meni nije jasno. Mi u kući pržimo tolstolobik kao i svu ostalu ribu na najklasičniji način i bude super. U zadnje vreme samo to i kupujemo. A po restoranima se retko može naći pa uvek naručujem smuđa. Privlače me ribe sa što manje kostiju. Upravo tolstolobik nema puno kostiju. Ko zna šta je bagzzi jeo!

Poslednja izmena:
Hvala ! Probacu ovo!
Слободно пробај, иако је је лошија врста рибе, са овим начином припреме извуче се максимум. :)
Ја сам једном приликом спремио деверику на тај начин, и брачни пар који ми је био у госте, и који нису волели рибу, откинули се! :)
Моја жена једва им је отела тепсију у којој се риба пекла. :lol:

Poslednja izmena:
I ja isto to mislim.... Nece ga ljudi ni dzabe,ali kad pogledas kako je jeftin i kako su lepi komadi na izgled pomislis mozda treba probati......
Ja kad sam ga poslednji put jeo ,osim groznog ukusa bio sam neprijatno iznenadjen kolicinom kostiju i sitnih i krupnih,cak i u nasjsitnijim komadima mesa su bile kosti...
Nesto sam razmisljao da probam nekako da ga ocistim od kostiju i sameljem,pa onda pomesam sa zacinima i ostavim u frizider da prenoci,a sutradan od toga napraviti pljeskavice.....
Толстолобик није за млевење нити за чуфте и пљескавице...
Само са поврћем, са доста белог лука и сирчета,лимуна, може се лепо припремити. :)

Tolstolobik je zdrav samim tim što jede samo biljnu hranu, a ne druge ribe, žive i uginule, a za to da je dobar zna se već desetinama godina. Naravno, ukusi su različiti. Ne treba jesti nešto samo zato što je zdravo.
:hahaha:
Да ли си ти вегетаријанац? какве везе има то шта риба једе? :lol:
Шта мислиш о Белој риби, Бабушки, Сому? :lol:
Смуђу и штуки? :lol:

To ni meni nije jasno. Mi u kući pržimo tolstolobik kao i svu ostalu ribu na najklasičniji način i bude super. U zadnje vreme samo to i kupujemo. A po restoranima se retko može naći pa uvek naručujem smuđa. Privlače me ribe sa što manje kostiju. Upravo tolstolobik nema puno kostiju. Ko zna šta je bagzzi jeo!
У питању је припрема за печење рибе.
Риба мора бити добро усољена, и да мало одстоји пре печења, и мало решије печена, чиме нестају ситне кошћице. :)

Ama, nisam vegetarijanac, mada mi je povrće broj 1 u ishrani. Pardon, broj 1 su mi sirevi, svi mogući. Jela sam sve te ribe i svaka na svoj način je dobra. Naročito smuđ.
Свака част, водиш добро рачуна о свом здрављу. :)
Их, као ниси знала која је најбоља риба, бар је за мене! Смуђ. Њам! :lol:
Кечига? :)

Juče sam baš ručala pečenog šarana jer ništa drugo u ribarnici nije bilo. Nisam probirljiva, jedem i ribu iz konzerve, što baš i ne spada u zdravu hranu. To mi dobro dođe za brzi doručak ili večeru. Ispašće da jedem ribu svaki dan što nije ni blizu, već jednom-dvaput nedeljno. Mada mi ne bi smetalo ni svaki dan. A da nisi ti pecaroš?

pa to niko ne zna koje nam ulje po redu zapadne kad kupimo..po pijacama ima ribomarket tu uzmem ponekad i uvek su sveze nikad nisam nesto uzeglo osetio..za moj ukus samo preslano..filet soma uglavnom uzmem nekad oslic

Back