Rezonancija memorija

msm se nego šta to , ma da to , tačno to, ponekad mozak se uključi sam, iako u pozadini rade par programa, iako ni on sam ne zna šta su to programi , dali su to zvuci, da li je to boja, da li je to pogled , _koliko toga "da li" se nakupilo
ma dosta, i zvuka i boje , _samo oči _njih nemoj_ to je mesto gde duša spava
idemo,,,,,,,,,

Poslednja izmena:
Ma znaš šta

i nije me briga jesi li srećna
gde spavaš
dali si žedna kada
se probudiš noću
dali si umorna od sveta
nije me briga za nijednu tvoju manu
nije ne briga ni za tvoju doblest
shvataš li ti da uopšte
ne razmišljam o tebi
e nego i nije da sam krenuo sa lažima
_###_
jbiga ja opet dišem i
znam da te ne dotiče
ja ipak pojedem i nešto drugo
osim tvojih laži
nego šta sam mislio reći
a, da , uopšte ne mislim o tebi
i ne brigaj se
ja preživljavam
nego dali i ti
ma jebi se i živi
ali što dalje od mene
Screenshot_20231110-072359~2.png

on sanja , u snu gleda nebo
ne bi trebalo da bude takvo
ali misli da zna , ta
samo je san
a ona je dole svetica
i čuda pravi
hteo bi da vrišti do neba
ali san je
on se budi , a san još traje
gleda nebo , divno plavetnilo
takvo je kakvo je trebalo da bude
a ona
ona je još dole
i da
svetica je
i pravi čuda
on
vrišti do neba
sada nebo može da ga čuje
vrisak prekida njeno _dobro jutro anđele

_setio sam se da je ona , a ne ja

,,,našao sam neke požutele listove sa škradotinama

Ako oćeš pročitaj , ako ne , ne mora

Svi se mi, u nekom periodu života, borimo sa željom da budemo prihvaćeni i voljeni od strane drugih.

Slika-zaslona-2023-04-21-u-18.32.39.png

Posebno u mladosti, kada se još uvijek tražimo i gradimo svoj identitet, često se trudimo da zadovoljimo očekivanja drugih ljudi i da izbjegnemo kritiku i odbacivanje. Međutim, živjeti život po tuđim pravilima i mišljenjima je neodrživo i ograničavajuće.

To može dovesti do toga da se osjećamo kao da smo uhvaćeni u krugu negativnosti i da nam je stalno teško. Mnogi od nas se ne osjećaju sposobnim da se izbore sa kritikom drugih, ali postoji način da se zaštitimo od nje. Prvo, moramo shvatiti da ne možemo kontrolirati tuđa mišljenja i postupke prema nama.

Međutim, možemo kontrolirati svoje reakcije na njih. Kada shvatimo da je tuđe mišljenje samo jedno mišljenje, a ne istina o nama, postajemo oslobađajuće od potrebe da ga prihvatimo ili borimo se protiv njega. Drugo, važno je razumjeti kako smo postali toliko zavisni od tuđih mišljenja.
Mnogi od nas su čuli kritike u djetinjstvu od strane roditelja, rođaka i prijatelja, koji su nas pokušavali usmjeriti na određeni način života ili ponašanja. Ove kritike su se ukorijenile u naš um i često se manifestuju u obliku straha od kritike drugih.

Da bismo se oslobodili ovog straha, moramo naučiti da se usredsredimo na sebe i svoje vrijednosti, a ne na mišljenje drugih. Trebamo se koncentrirati na ono što nas čini sretnim i ispunjenim, a ne na ono što drugi misle o nama. Ključno je shvatiti da ne možemo ugoditi svima i da će uvijek biti ljudi koji će kritizirati i osporavati naše postupke.

To je prirodno i neizbježno. Važno je da naučimo razlikovati kritiku koja je konstruktivna i korisna od one koja je samo zlobna i besmislena. Kada se oslobodimo straha od tuđih mišljenja, možemo se osjećati slobodno i uživati u životu onako kako želimo.

„Možeš ležati na zemlji i pustiti ljude da hodaju po tebi, oni će i dalje gunđati da nisi dovoljno ravan. Prestanite da brinete o tome šta drugi ljudi misle.” – Entoni Hopkins

:klap::heart:
Autentično

Ne pokoravaš se tuđim standardima,
pravilima,
uvjerenjima,
ograničenjima…
Ne dozvoljavaš da te definiraju tuđi okviri
svima redom samonametnuti…
I ne trudiš se uklopiti nigdje
gdje ne osjećaš da si ti Ti.
Kad živiš Slobodno…
ništa više nije isto.
Tvoj pogled seže dalje nego ikad
a duša vuče visoko…

Kad dišeš u ritmu Srca
nema ne ispunjenih želja
jer znaš da je samim osjećajem
svaka od njih ispunjena.
Kad koračaš Budno
kad živiš Svjesno
možeš koračati kroz oluju,
a da u tebi sve ostaje mirno.
I ne mogu te ubosti tuđe strelice,
jer cilj u koji gađaju je ispod tvoje razine…
Kad živiš Ispunjeno
i osjećaš se Cjelovito
ne tražiš više ispunjenje u drugima.
Niti je netko drugi tvoja polovica,
nego ti može istinski prići samo cjelovita osoba.

Zato Živi!
Živi ono što želiš Živjeti!
Voli kao da sutra ne postoji!
Pleši kao da plešeš u čaroliji!
Grli kao da grliš prvi put!
Ljubi kao da nikad nisi!
I osjećaj sav taj spektar emocija
Svu dubinu i srž!
Razbij rešetke tog svog zatvora!
Jer jednom na kraju
svega što ćeš se sjećati
biti će ono što je u tebi pobudilo
svu divotu najdubljih emocija
od kojih su ti oči suzile,
a duša se ježila
od miline posebnosti tih trenutaka.

Ako oćeš pročitaj , ako ne , ne mora

Svi se mi, u nekom periodu života, borimo sa željom da budemo prihvaćeni i voljeni od strane drugih.

Slika-zaslona-2023-04-21-u-18.32.39.png

Posebno u mladosti, kada se još uvijek tražimo i gradimo svoj identitet, često se trudimo da zadovoljimo očekivanja drugih ljudi i da izbjegnemo kritiku i odbacivanje. Međutim, živjeti život po tuđim pravilima i mišljenjima je neodrživo i ograničavajuće.

To može dovesti do toga da se osjećamo kao da smo uhvaćeni u krugu negativnosti i da nam je stalno teško. Mnogi od nas se ne osjećaju sposobnim da se izbore sa kritikom drugih, ali postoji način da se zaštitimo od nje. Prvo, moramo shvatiti da ne možemo kontrolirati tuđa mišljenja i postupke prema nama.

Međutim, možemo kontrolirati svoje reakcije na njih. Kada shvatimo da je tuđe mišljenje samo jedno mišljenje, a ne istina o nama, postajemo oslobađajuće od potrebe da ga prihvatimo ili borimo se protiv njega. Drugo, važno je razumjeti kako smo postali toliko zavisni od tuđih mišljenja.
Mnogi od nas su čuli kritike u djetinjstvu od strane roditelja, rođaka i prijatelja, koji su nas pokušavali usmjeriti na određeni način života ili ponašanja. Ove kritike su se ukorijenile u naš um i često se manifestuju u obliku straha od kritike drugih.

Da bismo se oslobodili ovog straha, moramo naučiti da se usredsredimo na sebe i svoje vrijednosti, a ne na mišljenje drugih. Trebamo se koncentrirati na ono što nas čini sretnim i ispunjenim, a ne na ono što drugi misle o nama. Ključno je shvatiti da ne možemo ugoditi svima i da će uvijek biti ljudi koji će kritizirati i osporavati naše postupke.

To je prirodno i neizbježno. Važno je da naučimo razlikovati kritiku koja je konstruktivna i korisna od one koja je samo zlobna i besmislena. Kada se oslobodimo straha od tuđih mišljenja, možemo se osjećati slobodno i uživati u životu onako kako želimo.

„Možeš ležati na zemlji i pustiti ljude da hodaju po tebi, oni će i dalje gunđati da nisi dovoljno ravan. Prestanite da brinete o tome šta drugi ljudi misle.” – Entoni Hopkins

“Non – sense”

Ko moze videti zalegjene reke na pustinjskom suncu,
Otsjaj leda sto u slepilo vodi a toplinu stvara,
Oci pustinjaka vide sve lepote jer on dusu otvara.
Ko moze videti igru leptira na punom mjesecu,
Muziku koju samo oni cuti mogu uz nezan zamah sarenih krila,
Vuk samotnjak zavija iz daljine da bi noc tu samocu skrila.
Sta to vide oci nase, dubine duse je odraz u ogledalu,
Fatamorgana ukotvena u zeljama ljudskim da ugase svoju zed,
Rasirene ruke koje samo traziti znaju uvjek dobijaju praznocu i led.
I ja sam opet podao svoje ruke, da kroz njih protrljam zemlju crnu,
Od koje se svi boje i zaboravljaju da ona iz nistavila zivot stvara,
Uz blagoslov njen razgore se novi plamen od pepela i zara.
Ne sudite covjeku sto je covek ostao, nije to greh,
Pogledaj u oci moje da ludilo moje vidis i radost koju ono nosi
Shvatices zasto slavim zivot i klanjam se novoj nadi,
Uzimaj, pruzaj, voli, mrzi …. Sto srce kaze to i radi.

jedna je rekla
_dobar dan
ajde Gospode neka je
neka vetar odnese
gorak ukus mojih misli
da i ja kažem
_dobar dan
ona da se nasmeje
neka sunce ugreje
devojka da zapeva
jedna je rekla _dobar dan
pomislih u hipu da je
stvarno dobra
ali ona nije bila , a bila je nasmejana
0502202412h'47
sada i ovde

Poslednja izmena:
kako god vibriraš ,to ustvari i privlačiš sebi, zato radi na svoje vibracije kako bi vladao mir u tebi
ako u tebi živi nemir ne možeš živeti u Svetlu mira , Svetlo nepomirljivo pokazuje tvoje vibracije namera i ljubavi
kada Svetlo u kojem živiš nije Svetlo u kojemu vlada mir milost i radost tada pokušaj da nađeš Svetlost u sebi
ako si u potrazi za mudrosti uđi u tišinu
ako si u potrazi za mir uđi u miru
_ako si u potrazi za ljubavlju budi samo ono što si
sadaiovde20h'3925032024

Screenshot_20240227-102447-238.png

Dođe, tako, trenutak kada ti je svejedno,Više te ne vređa ni to što ljudi svakodnevno pokazuju svoje lice, pravo lice, što te bliski ljudi izdaju,Pomiriš se sa tim da se ljubav, prijateljstvo, privrženost ne mogu i ne smeju forsirati, I počneš ljudima od sebe davati tek toliko koliko su i zaslužili,,,,
_Trenutak _

Back