Režimska prizemna propaganda o izmišljanju tzv. "zastave Sandžaka" koju nosi nekoliko studenata

Pumpaj Dinstanović

Zaslužan član
Poruka
104.336
U roku protekle nedelje, u moru raznih dezinformacija koje kruže po medijima, nalazi se i jedna vezano za upotrebu zastave bošnjačke nacionalne manjine. U pokušaju da to prikažu kao, tobože, nekakav separatizam Sandžaka, režimska propagandna mašinerija je izbacila utoku proteklih nedelju dana po raznim adresama gomilu članaka kao što je npr. ovaj na B92: https://www.b92.net/info/politika/1...dzaka-na-protestu-studenata-u-prijepolju/vest

Najviše se deli, konkretno, ova fotografija:

1000021721.jpg

Pošto sam primetio da su čak i neki forumaši, nažalost, naseli na ovu manipulaciju, mislim da nije loše otvoriti jednu zasebnu temu na kojoj bi se o ovome temeljno prodiskutovalo i kako bismo ove zablude koje su plasirane iz nalicioznih krugova i servirane naivnima - ali i, pretpostavimo, mnogi imaju problem i zbog neznanja - definitivno raščistili šta je istina.

Dotična zastava, službenao je nacionalno znamenje Bošnjačkog nacionalnog v(ih)eća, službenog organa bošnjačke nacionalne manjine u Republici Srbiji.

https://www.bnv.org.rs/obilezja.php

Ta je zastava usvojena od strane BNV, a njena upotreba potvrđena od strane Saveta Republike Srbije za nacionalne manjine.

Njena je upotreba regulisana i zaštićena Zakonom o zaštiti prava i sloboda nacionalnih manjina, koji je usvojila Narodna skupština Republike Srbije. Konkretno, članom 16:

1000021723.jpg

https://www.paragraf.rs/propisi/zakon_o_zastiti_prava_i_sloboda_nacionalnih_manjina.html

Ove su odredbe u skladu sa čl. 79 Ustava Republike Srbije:

1740691863785.jpeg

https://www.paragraf.rs/propisi/ustav_republike_srbije.html

U roku protekle nedelje, u moru raznih dezinformacija koje kruže po medijima, nalazi se i jedna vezano za upotrebu zastave bošnjačke nacionalne manjine. U pokušaju da to prikažu kao, tobože, nekakav separatizam Sandžaka,....

To ti je prijatelju što oni rade krivično delo

Član 317 KZ,
Izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti

6 meseci do 5 godina zatvora

Da smo pravna država bili bi gonjeni po službenoj dužnosti
ali biće i to, brže nego što se neki nadaju

Studenti su bili izričiti oko korišćenja zastava na protestima. Ovo je zvanična zastava nacionalne manjine i kao takva, je bila prihvaćena od strane svih studenata. Malicizno komentarisanje simpatizera vladajuće stranke je po običaju plasirano sa ciljem da se izazovu ovakvi komentari, uobičajen način kao i potenciranje na srpstvu, Kosovo je srce Srbije i ostale parole koje koriste samo u propagandne svrhe.

Poslednja izmena:

Član 317 KZ,

Da, samo što imamo problem u tome što forumaš koji osporava to uopšte ni ne piše iz Srbije. Krije se negde u inostranstvu i može odatle da pljuje i poziva na kršenje ustava i zakona Srbije do mile volje, zato što se oslanja na to da ga njegova zemlja neće Srbiji izručiti kako bi mu se sudilo za takve stvari.

On je i mnogo strašnije stvari pisao; pretio je mnogim ljudima. I meni je pretio, više puta. Jednom mi je rekao i da će me počistiti. Ali, dok god se krije tu po inostranstvu, zaštićen je kao beli medved. Možemo samo da se oslonimo na forumsku moderaciju da ga sankcioniše.

Inače, ja jesam razmišljao da njegove objave prosledim studentima, čisto da uđe u arhiv, makar imamo samo pseudonim. Studenti prave celu bazu podataka batinaša i onih koji pozivaju na nasilje ili kršenje zakona; imao sam uvid u neke delove, ono je poprilično ozbiljno. Pamti se, sve.

To je ono kao za Vojvodinu. Hoće li biti i sandžačke deklaracije?

Mislim da su shvatili da vojvođanska deklaracija nije u principu ništa uradila, tako sa mi se čini da neće.

Plus, ne žele da antagoniziju tamošnje stanovništvo, odnosno pristalice Ljajićeve i Zukorlićeve partije. SNS, zapravo, tamo čak ima i svoj odbor i dosta Bošnjaka kao članove.

Da, samo što imamo problem u tome što forumaš koji osporava to uopšte ni ne piše iz Srbije. Krije se negde u inostranstvu i može odatle da pljuje i poziva na kršenje ustava i zakona Srbije do mile volje, zato što se oslanja na to da ga njegova zemlja neće Srbiji izručiti kako bi mu se sudilo za takve stvari.

On je i mnogo strašnije stvari pisao; pretio je mnogim ljudima. I meni je pretio, više puta. Jednom mi je rekao i da će me počistiti. Ali, dok god se krije tu po inostranstvu, zaštićen je kao beli medved. Možemo samo da se oslonimo na forumsku moderaciju da ga sankcioniše.

Inače, ja jesam razmišljao da njegove objave prosledim studentima, čisto da uđe u arhiv, makar imamo samo pseudonim. Studenti prave celu bazu podataka batinaša i onih koji pozivaju na nasilje ili kršenje zakona; imao sam uvid u neke delove, ono je poprilično ozbiljno. Pamti se, sve.
hm, taj mozda radi nesto pri srpskoj ambasadi ili konzulatu...a i nema ih puno, koji podrzavaju AV

hm, taj mozda radi nesto pri srpskoj ambasadi ili konzulatu...a i nema ih puno, koji podrzavaju AV

To je već privatan podatak.

Ali ako ni to bilo tačno, u toj situaciji bi se opet mogle poslati njegove objave studentima, zato što bi u slučaju toga ambasada relativno lako mogla da ga uhapsi i pošalje za Srbiju (ili da se pokrene neki disciplinski postupak eventualno tamo, protiv njega).

Pohapsiti sve studente i dati im knjige u ruke....

Inace je obrazovni sistem na fakultetu u BG izuzetno nehuman , odmah da kazem..

Prvo mali broj rokova...
Drugo , raspodela je ispred ili u sred januarskog ispitnog roka...
Trece naravno nema dovoljno mesta za sve studente sa uslovom....
Cetvrto uslovljenost za studentski kredit pritiska ljude za tu malu crkavicu , ali i za dom ,psihicki mnogo vise nego sto bi trebalo da se desava, i to ovi pajseri koji su falsifikovali diplome i dobijali ih uz picence u necijem stanu u drustvu profana sa svog fakulteta ne znaju a bas i zele da je tako...
Kao to im daje strasnu motivaciju.. a ustvari je grc od kojeg i zbog kojeg vise bubaju nego sto uce..
Nema se vremena za ucenje kad ti visi mac iznad glave..

To je već privatan podatak.

Ali ako ni to bilo tačno, u toj situaciji bi se opet mogle poslati njegove objave studentima, zato što bi u slučaju toga ambasada relativno lako mogla da ga uhapsi i pošalje za Srbiju (ili da se pokrene neki disciplinski postupak eventualno tamo, protiv njega).
nisam bas upucen u njegovu prepisku sa Tobom, ali treba biti oprezan, jer ima raznih psihopata,,,upamtiti ga ili poslati podatke studentima, za svaki slucaj

Изгледа је Студентски Протест направио нешто примерено.
Млади Људи воле се друже,без обзира на нешто што било у Прошлости .
Normalno, videli su kako su ovi uništili sadašnjost, zloupotrebivši prošlost...

Изгледа је Студентски Протест направио нешто примерено.
Млади Људи воле се друже,без обзира на нешто што било у Прошлости .

Da, i druže se svi. I štite leđa jedni drugima.

Izuzetno su jedinstveni; interno će se potući oko toga da li je Ratko Mladić najveći heroj u istoriji srpskog naroda ili ne i na razne druge teme, ali eksterno svi štite leđa jedni drugima i ni na koga ne gledaju bliže od jedni druge.

Postavili su definiciju nacionalnog jedinstva, doslovno. I kulturu dijaloga kakva je među Srbima odavno nestala.

Studenti su bili izričiti oko korišćenja zastava na protestima. Ovo je zvanična zastava nacionalne manjine i kao takva, je bila prihvaćena od strane svih studenata. Malicizno komentarisanje simpatizera vladajuće stranke je po običaju plasirano sa ciljem da se izazovu ovakvi komentari, uobičajen način kao i potenciranje na srpstvu, Kosovo je srce Srbije i ostale parole koje koriste samo u propagandne svrhe.
pa zar nije ovo što studenti rade isključivo ispunjene zahteva koji su upućeni državnim institucijama republike Srbije?
ne razumem zašto bi se u tom slučaju isticale zastave nekih nacionalnih manjina

Nek prihvataju koliko hoće.

pa zar nije ovo što studenti rade isključivo ispunjene zahteva koji su upućeni državnim institucijama republike Srbije?
ne razumem zašto bi se u tom slučaju isticale zastave nekih nacionalnih manjina
kako ne razumes, pa da ponosni studenti naonalnih manjina su deo studentskih protesta imaju i oni pravo da naglase da su naiconalna manjina koja protestuje for a good cause i to ce rado uciniti jer svi vole da vitlaju svojim zastavama

Ma ti bi i da sudiš za nepoštovanje odluka plenuma? Mnogo si se uživeo, nije ovo vaša predačka ‘45.

Ako neko u Hrvatskoj napiše zastava Krajine uz srpsku trobojku, da li to znači da treba kriminalizovati službeno nacionalno znamenje svih Srba u Republici Hrvatskoj i suspendovati ustav i zakone Hrvatske, kako bi se celokupna nacionalna manjina kaznila zbog tog čoveka ili grupe koja je na taj način predstavila nacionalno znamenje srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj?

Član 317 KZ,

Kakva BRE “mržnja” kakvi bakrači?

Ti bi demokraciju kao kod Orvela? Niste to mogli ni pod žutim staljinizmom 2000.

Ako neko u Hrvatskoj napiše zastava Krajine uz srpsku trobojku, da li to znači da treba kriminalizovati svim Srbima njihovo nacionalno znamenje u Republici Hrvatskoj i suspendovati ustav i zakone Hrvatske, kako bi se celokupna nacionalna manjina kaznila zbog tog čoveka?
Šta sada imputiraš? Jasno je kao beli dan da ste time sami sebi (onako plenumski) zabili seriju autogolova i sad bi da tražiš krivce među posmatračima?

Back