Usmeravanje Studenata

Hvala.
Ovaj tvoj komentar kazuje ko je ostvaren ko nije :)
Širiti takav toksični defetizam kao što ti radiš na forumu je stvarno mizerija,a nisi jedina ima vas ko 💩 , ponosna majka deteta koje ima pasoš druge zemlje ..... Lestvica je spuštena najniže,prag bi trebao da bude mnogo viši od pukog parčeta papira....
Ja sam svoja državljanstva odavno rešio i pasoše i sl nemam sta da dodam....

Ja na ovom forumu uglavnom unosim pozitivno :)
Mnogo njih ce ti to potvrditi.
A obican sam covek, tako da mozda i predjem u negativno (tada se iskljucim odavde).

Sto se mog privatnog tice, napisah ti i previse ali nema veze, nije to nikakva tajna, to je nas uspeh i ponos.
Ne zanima me tvoje stanje sa pasosima ili papirima, prvi si zapoceo diskusiju na ovu temu, a ja nisam bila pametnija da je ranije prekinem.

U sadasnjoj situaciji u ovoj jadnoj zemlji roditelj koji pomogne detetu da ima bolji zivot (bilo gde) je uspeo.
Nije pitanje nikakvog prestiza biti tamo negde ... pitanje je NORMALNOG ZIVOTA koji ovde nije moguc..

Svako bira svoj put.

ja sam dosta dugo pre otvaranja naloga gledao u neverici koliko samo sns botovanja ovaj forum ima, to je nenormalno, zaista.

nad nama vladaju ljudi koji nisu jedan jedini dan u zivotu svome radili, keramicari i zidari postali ministri za vojsku ili ekonomiju, k*rve/starlete postaju direktorke i inspektorke, to vama botovima ne pravi problem uopste, ali bas j*beno studente moramo terati da kopaju krompir i da robuju na njive...jer se protive da vladaju mafijasi nad nama...ma dajte bre molim vas

Ali taj voz izgleda otputovao, po njihovom nahodjenju... (možda još nije)
Stos je sto mi ne znamo koliko studenata ucestvuje u blokadama svojih (i tudjih) fakulteta, znaju oni i verovatno obavestajne sluzbe. 100% oni nisu vecina bar sudeci po nesto malo informacija o njihovim plenumima - imali smo slucaj da je plenum od 50-60 studenata na Gradjevini "odlucivao" u ime 3500 studenata na tom fakultetu. Oni odluce da fakultet ide u blokadu, zatvore dvoje ulaznih vrata u zgradu i "ostatak" (odnosno ogromna vecina) ne moze ni da udje u zgradu, niti moze da uradi bilo sta nego - da ih ne bi na cyber prostoru dobili epitete "chacija", sede kuci i cute. Bez obzira na njihove ciljeve i zivotne planove.

Pa tako onaj ko je recimo nameravao da zvrsi osnovne studije na beogradskoj Gradjevini i u septembru ode na master studije gradjevine u Torinu je izgubio tu mogucnost i omanuo ka svom cilju ne svojom krivicom i neradom, zay.ebale su ga njegove kolege koje su se preko institucije univerziteta upustili u politiku ali, pazi ovo, ugnjetavanjem i onemogucavanjem onih koji su dosli da ozbiljno studiraju.

Naravno da studenti kao clanovi drustva imaju pravo na svoje misljenje, na svoja udruzivanja, na svoja dela ali to sto su uradili u zadnjih 8-9 meseci veze sa mozgom nema, blokirali su vecinu svojih kolega a ne SNS, blokirali su one koji hoce da ucine nesto od svojih zivota a ne SNS, blokirali su u krajnjem slucaju i same sebe (ako su uopste dosli da uce, verovatnop jesu dosli po diplomu ali po znanje nisu jer ga ne bi tako lako odbacivali).

Meni su oni koji (pa i na ovom forumu) istrajavaju na blokadama i gubljenju godine a da nisu u situaciji da u tome i sami ucestvuju tek zluradi ljudi, krajnje podli i zluradi. U nasem narodu postoji izreka "lako je tudjim milojkom mlatiti gloginje", e to i jeste sustina, guras nekoga drugoga da bije tvoju bitku dok ti 'ladis mooda, ides u sverc u austrijski Lidl, na svoj posao u predskolsku ustanovu, Bosch u Simanovcima ili EPS u Lazarevcu... a popodne ili uvece "strikas" postove i teme po ovom forumu kako studenti treba da istraju i da gube godinu svoga zivota zarad svih vas. Jadan je narod koji salje svoje najmladje u svoje bitke.

Mislim da oni studenti koji stvarno hoce nesto da nauce, steknu diplomu i primene ta znanja mogu da nadoknade to, nije im prosao voz kao sto kazes, izgubili su (malo li je?) samo 1 godinu. Mada je pitanje i da li je ta godina izgubljena jer cujem da su profesori dobili nalog da pustaju na ispitima i studente koji znaju da kazu samo "dobar dan", odnosno da ne postoji apsolutno nikakvi kriterijumi.

Back