Revolucija

Onaj ko misli da ima visak ljudi a manjak sredstava i da se drustvo treba raspasti i pozderati iznutra, taj je pravi i jedini visak u tom drustvu. Socijalisti i nihilisti pripadaju tom tipu "ljudi".
Svi ostali zdravi ljudi imaju tenziju ka dobrobiti i ekspanziji drustva napolje, pomocu ratova ili kolonizacija, a ne pomocu trazenja "unutrasnjeg neprijatelja", pomocu proganjanja, ubijanja i iskorijenjivanja slobodnumnih, bogatih i mocnih ljudi unutar vlastite drzave. Time se dokazuje da doticni zlocinac ne zna sta da radi sa vlastitim najboljim primjercima i pojedincima drustva u kojem se nalazi i u kojem parazitira.

Socijalizam i revolucija je samo ime za skup neuspjesnih ljudi koji i pored toga sto resursi u jednom drustvu nisu iskoristeni ni 5% od moguceg ipak nastoji da iskorijenjava i unistava ljude i to one najbolje i najuspjesnije.

Zato sto je on glup do besvijesti i ne zna sta da radi sa resursima u svojoj drzavi. Ne zna da usmjeri i uposli ljude, nego samo kao kakvo dijete gleda odakle ce mu ko donijeti zvaku i trosi sve sto moze da pokupi iz prodavnice neplaceno.

To se zove "revolucija".

Onaj ko misli da ima visak ljudi a manjak sredstava i da se drustvo treba raspasti i pozderati iznutra, taj je pravi i jedini visak u tom drustvu. Socijalisti i nihilisti pripadaju tom tipu "ljudi".
Svi ostali zdravi ljudi imaju tenziju ka dobrobiti i ekspanziji drustva napolje, pomocu ratova ili kolonizacija, a ne pomocu trazenja "unutrasnjeg neprijatelja", pomocu proganjanja, ubijanja i iskorijenjivanja slobodnumnih, bogatih i mocnih ljudi unutar vlastite drzave. Time se dokazuje da doticni zlocinac ne zna sta da radi sa vlastitim najboljim primjercima i pojedincima drustva u kojem se nalazi i u kojem parazitira.

Socijalizam i revolucija je samo ime za skup neuspjesnih ljudi koji i pored toga sto resursi u jednom drustvu nisu iskoristeni ni 5% od moguceg ipak nastoji da iskorijenjava i unistava ljude i to one najbolje i najuspjesnije.

Zato sto je on glup do besvijesti i ne zna sta da radi sa resursima u svojoj drzavi. Ne zna da usmjeri i uposli ljude, nego samo kao kakvo dijete gleda odakle ce mu ko donijeti zvaku i trosi sve sto moze da pokupi iz prodavnice neplaceno.

To se zove "revolucija".
O čemu ti prifčaš??? U socijalizmu se živio život dostojan čovjeka. Samo što to mnogi nijesu znali onda, nego tek sad vide. Po slomu socijalizma (komunizma) vlasti (domaći šljam) su zarad šake dolara i šake vlasti prodali svoju državu i svoj vlastiti narod srtancima, probisvetima belosvetskim, koji su im uništili svu zemlju, zatvorili svaku privrednu djelatnost, sve firme zaključali, ostavili narod bez ikakvog izvora dohodka i to je najstrašniji genocid koji nikad ni jedna vlast u istoriji nije izvršila vlastitom narodu!!!

Sama revolucija je pogresan princip. Greska je vjerovati da je revolucija dobar princip, samo da ljudi ne valjaju.

Oko loseg principa uvijek ce se okupljati losi ljudi, dobrome tu uvijek nesto smrdi i on ga mora obilaziti - to mu je bioloska potreba.

Prema tome, ako su sve zene za princip revolucije, onda su sve zene lose.

Sta je pogresno a sta nije ,hmm, vrlo je relativno , subjektivno je .Sve ima svoju prednost ali i manu. Ono sto je tebi dobro, mozda je meni lose.
Eto Gavrilo je mislio da radi nesto dobro a izginuse milioni ljudi,dobro ili lose ?
Moje misljenje-rat je dobar,sto kraci zivotni vek ljudi je dobar,neizlecive bolesti su dobre, armagedon bi bio najbolji dogadjaj za ljude sada...
Recices , nikoga nisi izgubio u ratu , pa pricas gluposti,nisi bolestan pa ne znas da cenis zdravlje ... Otkud znas da nisam. Dali sam ja dobar ili ne kada ovako razmisljam ?

ali pogledaj ovo:
1950g -2,5milijarde
1986g -5 m
2010g -7m
25 vrsta na dan nestane nasom zaslugom...:dash:
To sto mozemo "misliti" je prednost ali i velika odgovornost!

Nije tačno. Prethodna vlast nije krala. Ona je samo držala poluge vlasti i obračunavala se sa protivnicima. Istina, krajnje nehumano. Ali kad se pogleda sadašnja vlast tek sad se vidi da su imali jake razloge za obračunavanje. Nije tačno ni da sadašnje vlasti samo kradu. Pa tek oni ubijaju. Oni ubijaju čitav narod, jer su ga ostavili bez sredstava za život!

Nije tačno. Prethodna vlast nije krala. Ona je samo držala poluge vlasti i obračunavala se sa protivnicima. Istina, krajnje nehumano. Ali kad se pogleda sadašnja vlast tek sad se vidi da su imali jake razloge za obračunavanje. Nije tačno ni da sadašnje vlasti samo kradu. Pa tek oni ubijaju. Oni ubijaju čitav narod, jer su ga ostavili bez sredstava za život!

"Nisu krali"? A zasto je u narodu kruzila "poslovica" "neka kradu, samo da meni ne zafali"? Mislis da ce kolektivna kradja da ugusi sud vremena?
Slabi ste vi lopovi. Ali zato i jeste lopovi, jer ste dovoljno glupi da ne vidite kako ste providni!

Revolucija je pocetak oslobodjenja zene od njene bioloske uloge - produzenja zivota, a isto tako pokusaj muskarca da se odrekne svog licnog zivota.

Cudni su putevi samoubilacki.

Mislim da je ovo marksisiticka definicija.

Imam jednu bolju:Revolucija je sustinska promena drustvenih institucija izvrsena bez pravne postupnosti.

Jok, moja.
Sad osmislio.
I pritom ne mislim samo na drustvene revolucije, nego i na licne.

Pokusacu da objasnim.
Revolucija je tacka koja se stavlja na pravu vremena koja od toga pravi polupravu.
Glupo je sto se od toga pravi segment, ali nekad prosto nije moguce videti siru sliku i valja biti u trenutku.

E, da, i ne mora biti nasilna, ali se takve teze primecuju, a cesto su mnogo znacajnije.

Pricano je ovuda i o Reset Generaciji, sto nije daleko tematski od ove rasprave.

Uh, nije valjda da uvlacite "seksualnu revoluciju" u pricu? Ustvari, kad razmislim i ova revolucija ima vjerovatno za cilj isto ono sto i ona sa barikadama, ali je velika razlika da li neko hoce da ubije drugog radi ideala ili samog sebe radi diplome.

Back