Retorika

Zašto Pink? Mada, ja ga ne gledam, pa možda su tamo najveći ekstremi. Ima primera na bilo kojoj televiziji.
''Pinkov'' program je,ako izuzmemo filmove,rasadnik mentalnih zagađenja na ovim prostorima.Talk show emisije su im prekopirane sa zapada,loše naravno,folk muzika sa tekstovima bez smisla...jako su dobra logistička podrška za trovanje govornog jezika glupostima i besmislicama,pošto imaju veliku gledanost.
 
oo ne mogu da odolim a da ne pozovem svoju dragu koleginicu da iznese misljenje o ovoj rasprostranjenoj pojavi da bismo zajednickim snagama istrazile njen uzrok povod i posledice.naravno moja draga koleginica i vrlo cesto istomisljenica ce se prepoznati u ovom pozivu i ocekujem vrlo rado odazvati istom.tako cemo zajednickim snagama moci da oplemenimo ovu temu dodavanjem novih naucnih saznanja i istina manje poznatih ovom delu sveta:mrgreen:
 
ma k'o vrisak :lol:

khm khm da se vratim na temu
postovana treca da ste s malo paznje analizirali moj prethodni post uvideli biste vrlo lako da je on poziv mojoj koleginici za zajednicku raspravu na ovu dubokoumnu temu.ne zelim uopste da se upustam sama u ovako obiman posao
 
Shvatila sam da je poziv. Užas. Samo se pitam čemu. Doprinesite, pa sačekajte prijateljicu. Ali dobro. Nema veze.
Svratila da vidim da li ima zanimljivih pomaka, pošto mi je tema interesantna. Slaba vajda.
 
Bilo nas nekoliko pre par godina u kafani...i uvalise se dzabalebarosi prve klase...njih 4 ili pet...i narucivase i klopu i pice i sve komplet...situacija se otela kontroli, ne zna se ni ko sta i koliko pije ni sta narucuje...i pita moj drug jednog od tih dzabalebarosa:
- Momci, ko ce sve ovo da plati?
- Ma samo opusteno brate!

i naravno da su se dzabalebarosi perfidno izvukli i ni dinar nisu dali...a predstavljali su se nekim frajerima, galantnim manekenima, dasama za kojima treba da se okrece i musko i zensko...oni su COOL u drustvu su EXTRA zazaju se, znaju da zive zivot, ne obracaju paznju na sitnice koje mogu da im odvuku paznju...

od tad kad vidim takvu sortu ljudi, stalno mi u glavi
- ma samo opusteno brate!
 
Ono sto je najgore uhvatila sam samu sebe da povremeno koristim novokomponovane postapalice i tada sebe kaznim 5 minuta cutanja ..sto mi tesko pada..:) ali.. peace narode..i opusteno bratee i sestro..:p
 
Ja sam mislila da je retorika nesto drugo.
Ne volim uzgredne psovke u svakoj recenici. Manje smeta zargonska postapalica. To dodje i prodje, i mozda ima veze sa slabim izrazavanjem, opstom kulturom i nacitanoscu. Stvarno mi smeta ona prava retorika, kad neko ugladjeno i prazno govori.
 
Imate li vi ovakvih primera koji vas nerviraju?Da li ste razmišljali šta vam u tim rečima i rečenicama smeta,i zašto?
smeta mi sto od tih ljudi najcesce nema puno toga da se cuje...

a primeri? vrh, ekstra, projekat (sve i svasta se zove projektom danas :D), ispostovati
recenice bez glagola... koje zovem "mutave" recenice - cesto izgovaraju... :D
 
Ono sto je najgore uhvatila sam samu sebe da povremeno koristim novokomponovane postapalice i tada sebe kaznim 5 minuta cutanja ..sto mi tesko pada..:) ali.. peace narode..i opusteno bratee i sestro..:p

nije to strashno desi se svakome... evo vish kako ja fino cutim, nish ne pricham ovde ni novokomponvano ni arhaichno.... :)
 
Evo još jednog primera...novinari pojedinih novina imaju običaj da Angelini Joli skrate ime u ''Anđa'',valjda je ona bitnija od drugih sličnih glumica,ili nam je iz nekog razloga bliska,pa i na taj način treba da je približe,''intimiziraju'' se s njom?...ili po našim najtiražnijim novinama pišu kurta i murta,a oni nam donose još ''pink'' kulture?...ili je možda u pitanju kompleks niže vrednosti...ili je u pitanju kompleks niže vrednosti?
 
sad sam se setila

znate Savu ,,vasu ,, iz velikog brata , sto krele vodi leteci start
skoro bila emisija, baja kao zaboravio ceduljicu sa nagradnim pitanjem ali dobro je seca se kako glasi ,,pa kaze :

da li je covek koji putuje svemirom astronom ili astrolog

(nema veze sa temom ali retorika ti je cudo)
 

Back
Top