Reputacije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

~Kiki~

BUNTOVNA S RAZLOGOM
VIP
Poruka
545.951
Dopunjeno je uputstvo za reputacije. Sada mozete procitati kako se po novom sistemu racuna reputaciona moc:

http://forum.krstarica.com/showthre...-na-Forumu?p=15479857&viewfull=1#post15479857

U uputstvu, prepravi "Vas kontrolni panel" u "Podesavanja"... ;)

repfr.jpg

koliko vidim ovde korisnike najvise zbunjuje reputaciona moc... narocito sto se ne dize tako lako kao nekad.
ne dize se tako lako jer je promenjena formula obracunavanja iz jednostavnog razloga sto je do sada ona samu sebe dizala i multiplicirala se.. i matematickom progresijom svakim klikom ste sve vise davali i sve vise primali i to je vrlo brzo udarilo u plafon..sad smo taj proces usporili.
i budite svesni.. opet cemo morati da vrsimo korekciju za pola godine..godinu dana...dve godine... ali kad tad ce doci taj dan jer ce opet neki udariti u plafon a kao sto se moze videti iz nekih pitanja postavljenih ovde pretakanje reputacija je vrlo prisutno i bitno je nekome istom dati reputaciju pa se pamte cak i redosledi davanja a upravo to pretakanje je najveci krivac ovolike progresije reputacione moci i ti koji to rade iz zelje da je imaju sto vecu sami sebe miniraju jer pre dolaze do plafona i onda je potrebno da se sve to smanjuje.

na zalost, tehnicki trenutno nije moguce da vam se javno vide reputacije vec samo reputaciona moc.

O razlici vec je dovoljno puta prezvakano pa ne bih opet o tome :)

licni sto se mene tice ako vam ta reputaciona moc toliko bode oci mogu da je sklonim i da se ne vidi javno.

koliko vidim ovde korisnike najvise zbunjuje reputaciona moc... narocito sto se ne dize tako lako kao nekad.
ne dize se tako lako jer je promenjena formula obracunavanja iz jednostavnog razloga sto je do sada ona samu sebe dizala i multiplicirala se.. i matematickom progresijom svakim klikom ste sve vise davali i sve vise primali i to je vrlo brzo udarilo u plafon..sad smo taj proces usporili.
i budite svesni.. opet cemo morati da vrsimo korekciju za pola godine..godinu dana...dve godine... ali kad tad ce doci taj dan jer ce opet neki udariti u plafon a kao sto se moze videti iz nekih pitanja postavljenih ovde pretakanje reputacija je vrlo prisutno i bitno je nekome istom dati reputaciju pa se pamte cak i redosledi davanja a upravo to pretakanje je najveci krivac ovolike progresije reputacione moci i ti koji to rade iz zelje da je imaju sto vecu sami sebe miniraju jer pre dolaze do plafona i onda je potrebno da se sve to smanjuje.

na zalost, tehnicki trenutno nije moguce da vam se javno vide reputacije vec samo reputaciona moc.

licni sto se mene tice ako vam ta reputaciona moc toliko bode oci mogu da je sklonim i da se ne vidi javno.

aj ako mozes skloni kod mene da se ne vide, castim pivo :D

ne moze pojedinacno..to ako se pokaze da postoji interesovanje bice raspisan referendum po celom forumu :)

ovde dolazimo do problema da cesto par njih misli da je njihovo misljenje u isto vreme i misljenje vecine.. onda ih ankete otrezne :)

ako bude bilo interesovanja raspisacemo anketu :)

1. Otvarajući ovu temu dala sam predlog da se one ukinu i više niko ne bi imao briga. Ni vi, da ponovo osmišljavate nove programe kada stari dostigne plafon, ni mi da potrošimo po sat vremena deleći po 10 repki.
Ćemu služe repke ? Ničemu, kao što rekoh od njih imamo samo probleme.

2. Ako ste nam dali mogućnost da dajemo 10 repki, da li mislite da ću svakog dana razmiljati kome novom da dam, umesto da dam prijateljima ?

3. Pamtimo redosled? Nismo mi napravili takav sistem, nego vi. Ne moram ja svakog dana da dajem istim osobama da bih morala da pamtim redosled.
Dovoljno je da imam, recimo, 3 stalna a 7 da menjam svakog dana, opet moram da pamtim redosled onih troje, da bih mogla da podelim ostalih 7 repki.

Nemojtu krivicu za nedostatke u sistemu da pripisujete nama i tzv. "pretakanju" repki.

Ja sam jednom otvorila temu REPKE DA ILI NE ? Tema je obrisana bez reči obrazloženja.

Predlog : Napravite anketu za ukidanje repki i da rešimo problem za sva vremena.

Poslednja izmena:
ne moze pojedinacno..to ako se pokaze da postoji interesovanje bice raspisan referendum po celom forumu :)

ovde dolazimo do problema da cesto par njih misli da je njihovo misljenje u isto vreme i misljenje vecine.. onda ih ankete otrezne :)

ako bude bilo interesovanja raspisacemo anketu :)

pa to je opcija u podesavanjima koja je sklonjena, zasto bi nekom smetala da je ukljucena? ko hoce upali (a ostavite da je upaljena po defaultu) ko nece iskljuci i to je to.

1. repke su evoluirale u nesto sasvim drugo..nije samo sustina u poentiranju, za pametnog to je najmanja stvar i potpuno nebitna da li ima 100 ili 100.000 poena...zato je tehnicki i onemoguceno javno pokazivanje reputacionih poena... ljudi cesto salju razne poruke preko toga na odredjen post koji je napisan.. daju podrsku... negoduju a ne zele da i drugi to vide itd itd

2. a zasto moras svaki dan sve da ispucas?.. one su osmisljene da se odredjenom kroisniku daju kao podrska (ili suprotno) zbog neceg napisanog. mozes dnevno da das svega jednu..dve... gde pise da moras da izvrtis ceo krug... zasto uvek iste osobe treba puniti reputacijama?

3. a kako to imas 3 stalna?
ne treba da imas redovne musterije.. reputacije se daju kad neki post prouzrokuje neku emociju..bilo pozitivnu bilo negatvnu..e sad..one su vremenom prerasle u nesto sta nikad nije trebalo da budu... da se ljudi takmice .. pa postoji tema na svastari gde se ljudi hvale koliko reputacija imaju :)
istoj osobi nema potrebe davati brdo reputacija..dovoljno je jedna da bi ona znala da ima vasu podrsku..da se slazete... ili obrnuto...

nema rezona da mi neko ko ima trenutnih 5-6 000 reputacija da istu..i meni ne poraste ni za 1..nije poenta uopste u moci reputacija..nego da vidim da je porasla i da vidim ko mi je sta napisao i za koji post dao rep

reputacija ti je skocila.. pogledaj u podesavanjima na dnu strane gde su izlistane zadnje reputacije stoji koliko imas ukupno reputacija.. i to je poenta a ne rep power.. ljudi su rep power uzeli za takmicenje jer je to ono sta se javno vidi a rep power je u ovoj prici nebitan .. cak je postojao predlog da svima bude 1.. jedan klik, jedan poen i to je to.. medjutim tad bi reputacije pale vrtoglavo i imali bi par samoubistava na forumu i zato smo odustali od toga :)

reputacija ti je skocila.. pogledaj u podesavanjima na dnu strane gde su izlistane zadnje reputacije stoji koliko imas ukupno reputacija.. i to je poenta a ne rep power.. ljudi su rep power uzeli za takmicenje jer je to ono sta se javno vidi a rep power je u ovoj prici nebitan .. cak je postojao predlog da svima bude 1.. jedan klik, jedan poen i to je to.. medjutim tad bi reputacije pale vrtoglavo i imali bi par samoubistava na forumu i zato smo odustali od toga :)
mislis ovo..Poslednje primljene reputacije (38536492 ukupno poena)..to mi tek nebitno ako sam par puta pogledao pa se tamo na svastari kao kopira ko ima najbolju rep..to bas niko ne obraca paznju na milionske cifre..samo mi je ovde bitno da vidim promenu i pogledam ko je sta napisao u reputaciji nista vise..nije uopste do takmicenja

a upravo je ta cifra sustina..ali ona je privatna i ljudima nije zanimljiva..njima je zanimljivo ono sta se vidi .. a zasto..to vec sami moraju da razlisle o tome :)

kao sto rekoh.. rep power skace ali ne kao sto ste navikli na svaki klik nego je potrebno vise klikova.. kad svi dodjete do 10.000 poena tad ce i sa svaki mklikom skakati :)

a ko je sta napisao to vidis u podesavanjima

Vesti Krstarice : "Masovno REP samoubistvo na Krstarici", hiljade mrtvih, razlog nepoznat :rotf:

Zašto imam stalne ? Da ih nemam , morala bih da šetam po celom forumu, da bih pronašla odgovarajući post kome ću dodeliti repku. 90% vremena na Krsti, provodim na Igricama, 90% mojih repki ide tamo, to je potpuno normalno.

Vesti Krstarice : "Masovno REP samoubistvo na Krstarici", hiljade mrtvih, razlog nepoznat :rotf:

Zašto imam stalne ? Da ih nemam , morala bih da šetam po celom forumu, da bih pronašla odgovarajući post kome ću dodeliti repku. 90% vremena na Krsti, provodim na Igricama, 90% mojih repki ide tamo, to je potpuno normalno.

da budem iskren i ne vidim na igricama toliku potrebu za slanjem reputacija.. kad se igrate :)
ajde tu i tamo za neki inteligentan odgovor ali generalno tamo nema nekih misljenja za koje su u sustini reputacije dizajnirane.. njihova osnovna namena je podrska i slanje nekih poruka za odredjenu napisanu stvar..na igricama nema toliko potreba za tim.

eva je lepo rekla... a sad to sto imas kako si sama rekla..3..4 regularna kojima dajes..e to je vec domen pretakanja i punjenja :)

da budem iskren i ne vidim na igricama toliku potrebu za slanjem reputacija.. kad se igrate :)
ajde tu i tamo za neki inteligentan odgovor ali generalno tamo nema nekih misljenja za koje su u sustini reputacij dizajnirane.. njihova osnovna namena je podrska i slanje nekih poruka za odredjenu napisanu stvar..na igricama nema toliko potreba za tim.

eva je lepo rekla... a sad to sto imas kako si sama rekla..3..4 regularna kojima dajes..e to je vec domen pretakanja i punjenja :)

Pa dobro, onda ukinite repke na Igricama, ako tako stoje stvari :rotf:

Na Igricama se mnogo više "mozga" nego na "ozbiljnim" političkim ili filozofskim temama.
Ja tamo samo vidim vređanja, omalovažavanja, i deljenje kartona, tj. banovanja.

1. repke su evoluirale u nesto sasvim drugo..nije samo sustina u poentiranju, za pametnog to je najmanja stvar i potpuno nebitna da li ima 100 ili 100.000 poena...zato je tehnicki i onemoguceno javno pokazivanje reputacionih poena... ljudi cesto salju razne poruke preko toga na odredjen post koji je napisan.. daju podrsku... negoduju a ne zele da i drugi to vide itd itd

2. a zasto moras svaki dan sve da ispucas?.. one su osmisljene da se odredjenom kroisniku daju kao podrska (ili suprotno) zbog neceg napisanog. mozes dnevno da das svega jednu..dve... gde pise da moras da izvrtis ceo krug... zasto uvek iste osobe treba puniti reputacijama?

3. a kako to imas 3 stalna?
ne treba da imas redovne musterije.. reputacije se daju kad neki post prouzrokuje neku emociju..bilo pozitivnu bilo negatvnu..e sad..one su vremenom prerasle u nesto sta nikad nije trebalo da budu... da se ljudi takmice .. pa postoji tema na svastari gde se ljudi hvale koliko reputacija imaju :)
istoj osobi nema potrebe davati brdo reputacija..dovoljno je jedna da bi ona znala da ima vasu podrsku..da se slazete... ili obrnuto...

4. Repke su evoluirale u trke i to u one kruzne, NASCAR .

Hoces da kazes da vi iz administracije ne mozete da sakrijete ovaj broj ispod avatara, a da pritom ostane ova dole zvezdica za repke (gde se pise tekst)? Ako je tako necu vise smarati.

a zbog čega je onemogućeno da jednom korisniku dam dva puta reputaciju u toku jednog dana...? šta ako mi se dva, tri puta u toku dana dopadne nečiji post i želim da mu dam reputaciju kao vid slaganja...
misim čemu to...?

ajde tu i tamo za neki inteligentan odgovor ali generalno tamo nema nekih misljenja za koje su u sustini reputacije dizajnirane.. njihova osnovna namena je podrska i slanje nekih poruka za odredjenu napisanu stvar..na igricama nema toliko potreba za tim.

To je samo tvoje shvatanje reputacija... Ja ih cesto koristim da nekog samo pozdravim... Pa mi i nije toliko bitno za koju poruku cu da mu dam poen... :)

zbog čega postoji na svaštari tema "koliku reputaciju imate"...? ili kako se već zove, mrzi me da idem da vidim tačni naziv...
jel svrha temee hvalisanje...?
koja je uostalom svrha te teme...?
otvorio je čovek određenog radnog profila...? pa...? šta s tim...? misim nadam se da to nema veze...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back