Reputacije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

~Kiki~

BUNTOVNA S RAZLOGOM
VIP
Poruka
545.951
Samo da se zna, obrisana mi je poruka gde sam rekao da je sistem u kome se nagradjuje sto veci broj postova retardiran, jer forsira kvantitet umesto kvaliteta. Princip reputacija bi treba da postoji kao metod filtriranja kvaliteta. Podrzati rast raputacija kroz broj postova znaci samo da ce ljudi sad jos vise pisati bilo sta, samo da bi nabijali sebi reputaciju. Sto ne uvedete negativnu reputaciju. ;)

Samo da se zna, obrisana mi je poruka gde sam rekao da je sistem u kome se nagradjuje sto veci broj postova retardiran, jer forsira kvantitet umesto kvaliteta. Princip reputacija bi treba da postoji kao metod filtriranja kvaliteta. Podrzati rast raputacija kroz broj postova znaci samo da ce ljudi sad jos vise pisati bilo sta, samo da bi nabijali sebi reputaciju. Sto ne uvedete negativnu reputaciju. ;)

Da si to napsaio, poruku ti ne bih ni obrisao. Ovako formulisanu poruku mogu vec i da prokomentarisem. Reputacija ne raste sa porastom broja postova. Sa porastom broja postova raste reputaciona moc, mesas ta dva pojma.

Forum ima opciju za dodeljivanje negativnih reputacija, ali je ta opcija iskljucena da ne bi dolazilo do zloupotreba.

tab503:
Reputacije

Postovani posetioci,

Kao sto ste primetili doslo je do manjih izmena vezanih za reputaciju, tacnije za reputacionu moc.
Reputaciona moc je kolicina poena koju dajete prilikom davanja reputacije nekom korisniku.
Sobzirom da je veci broj korisnika dosao do maksimuma koji mogu da imaju bili smo primorani da izmenimo koeficijent racunanja reputacione moci.
Ono sta je za Vas najbitnije sam odnos poena izmedju korisnika je ostao isti, jedino sto su cifre nesto manje.

Uradjena je klasicna devalvacija reputacione moci i skinute su nule.
Ono sto je nekad bilo u milionima sad je u hiljadama.
I vise reputaciona moc nece tako drasticno rasti sa svakom reputacijom koja se primi.
Odnosi izmedju samih korisnika su ostali isti.

I dalje mozete davati 10 reputacija dnevno.

Hvala na razumevanju.

Zašto u zvaničnom objašnjenju nismo dobili tačnu informaciju kako sada glasi formula za izračunavanje repki.
Ljudi dele repke, vide da se ništa ne menja i nije im jasno.
Naravno da su nezadovoljni. Pitaju se zašto da dele repke uopšte, ako se ništa ne menja.

Trebalo bi sve to lepo objasniti, a mislim da to ne bi bio problem.

Koji ljudi?I gde pitaju?
Mislim sta sad jos nije jasno??Tvoja repka vredi 6624 i za toliko se poveca broj reputacija tome kome das.
I dalje ide onaj deo za koji se valjas od smeha.
Prosto.

Da ponovimo,reputaciona moc je jedno a broj reputacija drugo.

Zašto u zvaničnom objašnjenju nismo dobili tačnu informaciju kako sada glasi formula za izračunavanje repki.
Ljudi dele repke, vide da se ništa ne menja i nije im jasno.
Naravno da su nezadovoljni. Pitaju se zašto da dele repke uopšte, ako se ništa ne menja.

Trebalo bi sve to lepo objasniti, a mislim da to ne bi bio problem.

Radi se o tome da je broj poena ostao isti i s´obzirom da je sad u stotinama miliona, nekima i u milijardama rep power, dosta slabo skace.
Na osnovu broja postova..godina, koliko si na forumu, dobija se u principu, par poena godisnje. Rep power je cifra koja se vidi i ona predstavlja koliko poena dajete, a broj reputacija koje imate, mogu da vide, kad kliknete na podesavanja, gde je spisak poslednjih reputacija, koje ste primili. Dakle, izvrseno je dostelavanje..vise niste u hiljadama nego desetinama hiljada.
Sto se tice broja reputacija, svima ostaje isto, jedino je i tu sad izvrsena devalvacija za tri nule, a s´ obzirom da smo drasticno smanjili skok rep powera i da smanjenje samo nula, ne bi bilo korektno, izvrsili smo matematicku promenu, tako da je odnos ostao, isti jedino su reputacije smanjene nekih 50 puta.

Korisnici nemaju potrebe, da ulaze u strukturu rada foruma i dobijaju onoliko informacija, koliko odluci administrator, da je potrebno, da dobiju.
Svaka dalja diskusija o reputacijama je suvisna...

I pored postojećeg objašnjenja,nisam uspela da se snađem....

Šta da radim ako ne želim da iko vidi moju reputaciju?

Prikaz reputacije možete onemogućiti u kontrolnom panelu, kliknuvši na opciju "Izmeni opcije". Tu ćete naći "kućicu" pored koje piše "Prikaži nivo reputacije". Odštiklirajte je da biste uklonili prikaz reputacije. I pored toga, možete dodeljivati i primati reputacije.

Nisam našla boldovano,da li još postoji,ili da više ne pokušavam da to pronađem?

Kakva je svrha imati reputaciju ako se ne vidi? :eek:

Zato što nije bitan Broj reputacije, već šta u Njoj piše. Briga me za Broj kao Broj, ja cenim Komentare u istoj. Od mene može da stoji Nula, ali kada ti osvanu lepi i divni Komentari od dragih ti Ljudi tu, čije Pisanije kao Osoba vrednuješ, ceniš i poštuješ, kakvu ulogu igra taj Broj u Dnu, ispod broja Poruka? Nikakav. :)

После неколико додељених репутација истом форумашу,изађе оно обавештење да мора да се и другима доделе,да би поново могли оном првом.Међутим и после 7-8 додељених репутација другим корисницима,мени још увек избацује исто обавештење када хоћу форумашу којем сам раније додељивао,да доделим опет?Мало сам ово конфузно саставио,али надам се да схватате у чему је проблем?

Možeš, ne moraš svakog dana istom da dodeljuješ, ali, ako ako imaš toga dana osobu kojoj si dao i juče, onda mora da bude po redosledu. Ako jednu osobu recimo danas preskočiš, ne dodeliš joj, sledećeg dana joj možeš dati prvoj, ali mora da prođe 24 h od onih koje si delio prethodnog dana.

Првој особи,којој сада не могу да доделим репутацију,последњи пут сам доделио пре 15-ак дана,од тада 7-8 другима,ваљда је то довољно времена прошло.Ма добро,није сад то неки прворазредни проблем,чисто информативно ме занимало.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back