Мене то не тангира. Само одговарам на тему, нашла је у ,,новим темама''. 
И не гледам колико неко има поена. Нити гледам колико имам ја.
Само сам констатовала да мени смета кад ми дају на фотке, а не на оно што ја, морам признати, ја лично, сматрам вредним запажања. 
Значи, репутације које ја дајем, нису бесмислене. Дајем их за пост, ретко баш особи лично.

nisam mislila da tangira tebe konkretno, vec je pitanje na kraju bilo hopoteticko i odnosilo se na diskusije u okviru citave teme
takodje sam mislila da se ukljucujes u trenutnu diskusiju, pa sma citirala tvoj post, nadovezavsi se na njega
ti kazes da su obesmisljene, ja kazem da su obesmisljene onoliko koliko sebi dozvolimo
npr. kazes da ti nije drago kad ih dobijes za slike, onoliko koliko ti je drago kad ih dobijes za neki kvalitetatn post
ali, ti takodje znas da postoje ljudi koji ih daju skoro iskljucivo za slike, kao i oni koji ih skoro iskljucivo dobijaju na slike
zasto bi to bilo manje vredno, od dobijanja na post?
neko ne cita postove van svojih " maticnih" tema, tj. onih koje mu se pojavljuju u korisnickom profilu, niti masu pdfova koji ga ne zanimaju, samim tim mozda propusta tvoje kvalitetne postove, a lupi ti repku za slike, to ne znaci da taj neko ne ceni tvoje pisanje, vec da ga prosto ne cita
takodje, ima mnogo ljudi koji reputacaijama komuniciraju, nekoga nesto u repki indirektno pitas, komentarisuci dati post, ili se taj neko nadje zeljan da odgovori i tada usledi citava lavina uzajamnih reputacija
poneke ljude dugo ne vidis, pa mahinalno das reputaciju "e, sto godina te nema, cmok"..meni ni ta reputacija nije manje vredna od neke druge
kad mi se neki post svidi od slovca, do slovca, ja npr. dam blanko reputaciju, ne zato sto nemam sta da kazem, vec samo hocu da "zapljunem" datu osobu, vec zato sto nemam sta da dodam na to sto je receno
ja sam takodje primetila da za svoje najkvalitetnije postove, za one koje sam zaista pisala ozbiljno, iz srca, oko kojih sam se potrudila, da sam za njih ponajmanje reputacija dobila..ili, cak nijednu..naprotiv, za bezobrazne, saljive, spamerske posove dobijam gomile reputacija
to znaci da se ljudima svidja kad malavelika pise tako, a da nista vredno ne nalaze u onome kad pisem ozbiljno..to mozda malo bolucka na prvu loptu, ali tako je, kako je
i najdraze su mi one reputacije koje dobijem od nekog nepoznatog, anonimnog, kome se stvarno svideo moj post..i jos uvek dajem reputacije ljudima za koje ne znam ko su, niti da li smo se na nekoj temi zakacili/posvadjali, niti da li se misljenje tog nekog obicno slaze sa mojim..prosto dam...
ja sam do pre mesec dana imala reputacija manje od 3000 cini mi se, a onda je dvoje mojih prijatelja, mislim upravo iziritirano "vrednostima" reputacija, pocelo akciju davanja repki malavelikoj, javno, na temi..i svi se oko toga smejemo (ok, mozda se neki ne smeju, mozda se malo nerviraju 

), ali poenta je u tome da ja nisam drugacija sada sa 10000, u odnosu na onu od 3000, nisam ni pametnija, ni gluplja, ni uticajnija, ni neprimetnija no sto sam inace..samo zavisi od ljudi oko tebe kako ce na tvoju reputacionu moc reagovati...a, r. moc je nesto sasvim drugo od reputacija, tj. razloga zasto one postoje
i zato meni licno  nisu obesmisljene, iako mozda globalno jesu