REPUTACIJE - lepa zamisao,praktična obesmišljenost....!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ideja nije tako loša.
Čak - vrlo dobra.
Ali,sa svojim brojem reputacija,
možeš se nadati,tek,nekoj polovnoj
psećoj kućici u - Zaklopači !
Za ovo što ti očekuješ,treba da skupljaš
bar narednih 50-60 godina....

:manikir:

Ideja je odlična :D. A polovna pseća kućica, taman da se moj Žuća obraduje. Dobra stvar, ove reputacije!

Pada mi u oči da pametni i mudri ljudi
na Krstarici imaju - najmanje reputacija !??
Odkud taj paradoks ?
Zato,smeta zdravom razumu kada prosečni,ni po čemu izuzetni,
likovi - "natrpaju" po 1000 rep. za nepun sat !

Ideja sa reputacijama bila je dobra i stimulativna.
Zašto se preobrazila u sopstvenu suprotnost ?

Zamutiše vodu šićardžije što malo kažu,
a poseduju "jak" sertifikat o mudrosti.

Kao ona već zaboravljena lutrija "daj-dam".....
Imate li neki komentar na ovu činjenicu ??

a, sto je tolika frka sa tim repkama, i cemu potreba za temom gde ce se jadikovati kako se repke dele po (nekome) neprihvatljivim pravilima?
sa akcentom na to da oni koji su najpametniji imaju najmanju reputaciju..
ako te reputacije ne pogadaju, nit zanimaju, onda i ne razmisljas o njima
das ih nekome za post koji ti se dopadne, nasmeje, sta god
bacis letimican pogled na svoje, ili ih naprosto ignorises
masa ljudi i ne zna kako se daju repke
ako zastupas ideju da najpametniji imaju najmanje repki, onda lepo ne delis nikome bone, pa ce ti vrlo malo ljudi i uzvracati na iste
ako si, pak, zeljan repki, udjes u neku grupu za djoranje istih i gotova stvar-nabijes 20000 za mesec-dva
ovo me podseca na onu cuvenu forumsku zamerku da mnoge forumasice imaju avatare na kojima su sexi, lepe, zestoke ribice, a u realu su doticne forumasice susta suprotnost
pa?

Мени се допадала идеја са репутацијама.
А онда сам сконтала да неко може да ти даје небројено репутација заредоом,а то хоће да чини својим пријатељима. :confused:
У почетку сам добијала репутације за постове који се неком допадају. И то ми је било драго. А онда су почели да ми репутације дају само особе којима сам драга, и то кад окачим слику. А ја за то време написала мноого постова које сам сматрала занимљивим. :sad2:
И да, мислим да су обесмишљене.
А посебно су ми занимљиви људи који траже репутације.
То јесте тема за Психологију, заиста.

ти га бирала, добро ти стоји...
у складу сте.

ova konstatacija ti se sastoji od tri pretpostavke, nicim potkrepljene
avatar mi je mozda izabrao neko drugi
kako mi stoji bi mogao da kazes da me poznajes, sto nije slucaj
isto vazi i za ovo "u skladu ste"
no tema je o reputacijama, ne o avatarima
bila je i o tome, ja mislim bas na ovom pdfu, da me je zanimalo sta moj avatar porucuje, onda bih se na temu upisala
btw, avatare menjam u proseku jednom u dve nedelje, obicno se zale na njegovu "ruznocu, gadan izgled, ogavnost, odbojnost..." i mole me da ga promenim....onako, prijateljski
verujem da i ta cinjenica govori nesto jako duboko o meni :malav:

Мени се допадала идеја са репутацијама.
А онда сам сконтала да неко може да ти даје небројено репутација заредоом,а то хоће да чини својим пријатељима. :confused:
У почетку сам добијала репутације за постове који се неком допадају. И то ми је било драго. А онда су почели да ми репутације дају само особе којима сам драга, и то кад окачим слику. А ја за то време написала мноого постова које сам сматрала занимљивим. :sad2:
И да, мислим да су обесмишљене.
А посебно су ми занимљиви људи који траже репутације.
То јесте тема за Психологију, заиста.

Vanda, svako bira da li ce reputacije za njega da predstavljaju glupost i da li ce biti obesmisljene
ako izaberes da dajes samo onda kad stvarno zelis da je das, i ne vodeci racuna da li je taj kome dajes neko "tvoj", ili ne, ne vidim zasto bi gubila smisao?
zato sto neko drugi ima neverovatan broj rep. poena? pa, nek ima..mislim, svakome od nas je jasno da osoba koja je uclanjena ove godine i koja ima 50000, ne moz da ih dobije na pamet, pa da je i sam Tesla usato iz groba i pise pod nekim nikom
ali, zasto bi bilo koga to trebalo da tangira?

Vanda, svako bira da li ce reputacije za njega da predstavljaju glupost i da li ce biti obesmisljene
ako izaberes da dajes samo onda kad stvarno zelis da je das, i ne vodeci racuna da li je taj kome dajes neko "tvoj", ili ne, ne vidim zasto bi gubila smisao?
zato sto neko drugi ima neverovatan broj rep. poena? pa, nek ima..mislim, svakome od nas je jasno da osoba koja je uclanjena ove godine i koja ima 50000, ne moz da ih dobije na pamet, pa da je i sam Tesla usato iz groba i pise pod nekim nikom

Мене то не тангира. Само одговарам на тему, нашла је у ,,новим темама''.
И не гледам колико неко има поена. Нити гледам колико имам ја.
Само сам констатовала да мени смета кад ми дају на фотке, а не на оно што ја, морам признати, ја лично, сматрам вредним запажања.
Значи, репутације које ја дајем, нису бесмислене. Дајем их за пост, ретко баш особи лично.

U tvom tekstu su i pitanja,i odgovori na ta ista pitanja.
Samim tim,prepun je kontradiktornosti i besmislica.

U jednoj rečenici - onaj ko je zamislio reputacije,zna zbog čega je to uradio.

Zbog potenciranja takmičarskog duha,a krajnji cilj je masovnost.
Neka bude.
Ali,se često reputacije daju i sakupljaju na nekorektan,neprincipijelan i pijačarski način!
Tako nije zamišljeno.....!
A,svakom od učesnika je bitno koliko se skupilo.
Laže svako ko kaže da mu je svejedno !

Jer,da je tako - čemu cela igra ?
I,sadašnji apsurd !
I,da li je samo igra ?

Мене то не тангира. Само одговарам на тему, нашла је у ,,новим темама''.
И не гледам колико неко има поена. Нити гледам колико имам ја.
Само сам констатовала да мени смета кад ми дају на фотке, а не на оно што ја, морам признати, ја лично, сматрам вредним запажања.
Значи, репутације које ја дајем, нису бесмислене. Дајем их за пост, ретко баш особи лично.

nisam mislila da tangira tebe konkretno, vec je pitanje na kraju bilo hopoteticko i odnosilo se na diskusije u okviru citave teme
takodje sam mislila da se ukljucujes u trenutnu diskusiju, pa sma citirala tvoj post, nadovezavsi se na njega
ti kazes da su obesmisljene, ja kazem da su obesmisljene onoliko koliko sebi dozvolimo
npr. kazes da ti nije drago kad ih dobijes za slike, onoliko koliko ti je drago kad ih dobijes za neki kvalitetatn post
ali, ti takodje znas da postoje ljudi koji ih daju skoro iskljucivo za slike, kao i oni koji ih skoro iskljucivo dobijaju na slike
zasto bi to bilo manje vredno, od dobijanja na post?
neko ne cita postove van svojih " maticnih" tema, tj. onih koje mu se pojavljuju u korisnickom profilu, niti masu pdfova koji ga ne zanimaju, samim tim mozda propusta tvoje kvalitetne postove, a lupi ti repku za slike, to ne znaci da taj neko ne ceni tvoje pisanje, vec da ga prosto ne cita
takodje, ima mnogo ljudi koji reputacaijama komuniciraju, nekoga nesto u repki indirektno pitas, komentarisuci dati post, ili se taj neko nadje zeljan da odgovori i tada usledi citava lavina uzajamnih reputacija
poneke ljude dugo ne vidis, pa mahinalno das reputaciju "e, sto godina te nema, cmok"..meni ni ta reputacija nije manje vredna od neke druge
kad mi se neki post svidi od slovca, do slovca, ja npr. dam blanko reputaciju, ne zato sto nemam sta da kazem, vec samo hocu da "zapljunem" datu osobu, vec zato sto nemam sta da dodam na to sto je receno
ja sam takodje primetila da za svoje najkvalitetnije postove, za one koje sam zaista pisala ozbiljno, iz srca, oko kojih sam se potrudila, da sam za njih ponajmanje reputacija dobila..ili, cak nijednu..naprotiv, za bezobrazne, saljive, spamerske posove dobijam gomile reputacija
to znaci da se ljudima svidja kad malavelika pise tako, a da nista vredno ne nalaze u onome kad pisem ozbiljno..to mozda malo bolucka na prvu loptu, ali tako je, kako je
i najdraze su mi one reputacije koje dobijem od nekog nepoznatog, anonimnog, kome se stvarno svideo moj post..i jos uvek dajem reputacije ljudima za koje ne znam ko su, niti da li smo se na nekoj temi zakacili/posvadjali, niti da li se misljenje tog nekog obicno slaze sa mojim..prosto dam...
ja sam do pre mesec dana imala reputacija manje od 3000 cini mi se, a onda je dvoje mojih prijatelja, mislim upravo iziritirano "vrednostima" reputacija, pocelo akciju davanja repki malavelikoj, javno, na temi..i svi se oko toga smejemo (ok, mozda se neki ne smeju, mozda se malo nerviraju :lol:), ali poenta je u tome da ja nisam drugacija sada sa 10000, u odnosu na onu od 3000, nisam ni pametnija, ni gluplja, ni uticajnija, ni neprimetnija no sto sam inace..samo zavisi od ljudi oko tebe kako ce na tvoju reputacionu moc reagovati...a, r. moc je nesto sasvim drugo od reputacija, tj. razloga zasto one postoje
i zato meni licno nisu obesmisljene, iako mozda globalno jesu

U tvom tekstu su i pitanja,i odgovori na ta ista pitanja.
Samim tim,prepun je kontradiktornosti i besmislica.

U jednoj rečenici - onaj ko je zamislio reputacije,zna zbog čega je to uradio.

Zbog potenciranja takmičarskog duha,a krajnji cilj je masovnost.
Neka bude.
Ali,se često reputacije daju i sakupljaju na nekorektan,neprincipijelan i pijačarski način!
Tako nije zamišljeno.....!
A,svakom od učesnika je bitno koliko se skupilo.
Laže svako ko kaže da mu je svejedno !

Jer,da je tako - čemu cela igra ?
I,sadašnji apsurd !
I,da li je samo igra ?

da se ne ponavljam, eno u postu gore..svako od nas bira koliko ce reputacije da mu znace, i sta ce sa njima da radi
na krsti sam bila davno, davno pre nego su reputacije bile uvedene
meni licno nisu nista promenile, moguce je da vise bodu oci ljudima koji su dosli na vec uveden sistem reputiranja

Ovo oko reputacija je Odraz stanja u društvu, ne uže okoline već cijelog svijeta.
S tim što je u pitanju virtuelan život, mogu misliti a dobrim dijelom i znam šta bi ljudi radili da je u pitanju živa lova.:)
Poželim da ovi što imaju puno rep. daju ovima kojima je to važno.
Nit sam kad gledao reputacije a rijetko ih davao ne što nema šta da se neko "nagradi već navika,Važni mi je avatar, lični profil a reputacije do ove teme nijesam ni gladao.
Pozivam ove što imaju daju ovima što ih žele i "mirna Bosna"

Ovo oko reputacija je Odraz stanja u društvu, ne uže okoline već cijelog svijeta.
S tim što je u pitanju virtuelan život, mogu misliti a dobrim dijelom i znam šta bi ljudi radili da je u pitanju živa lova.:)
Poželim da ovi što imaju puno rep. daju ovima kojima je to važno.
Nit sam kad gledao reputacije a rijetko ih davao ne što nema šta da se neko "nagradi već navika,Važni mi je avatar, lični profil a reputacije do ove teme nijesam ni gladao.
Pozivam ove što imaju daju ovima što ih žele i "mirna Bosna"

ofkors da je odraz drushtva i to tragichnog po obichaju
elem dozhivljavam rep kao chistu sprdnju i zajebanciju jer odavno nema smisao

nisam primjetija dosad da si sklon tolikom pretjerivanju da izgleda ko neka fobija, ja recimo nikad nikom nisam dao tu reputaciju nit znam kako , pp poruke sam možda nekoliko razmjenio i to sa srbima, avatar vidiš kakav je , a i čovik se osjeća slobodnije kad mu ne daju te brojčice na dnu , nikom ništa ne duguje

Dogovaraju se na pp !
Jel' to toliko teško razumeti ?
Jel' ti upalo u oko da su pre 10-tak dana imali, svi do jednog,
koji se pojavljuju na ovom Forumu, iste avatare sa šahovnicom ?
Ha !?
Jeste ili nije ?
Onaj,što se predstavlja kao Borna,pre pet dana imao je nešto oko
200 reputacija !
Koliko ima sad ?
Misli malo !

Reputacije kao psihološki zanimljive?
A ko je ikada rekao da se reputacije moraju krvavo zaslužiti? Reputacija je, verovatno, zamišljena kao vid stimulansa: nagraditi post i eventualno motivisati autora da i dalje piše kvalitetno i tako podigne ukupan nivo kvaliteta forumskih diskusija. U javnom (a ipak nevidljivom) ocenjivanju postoji i par elemenata (psihološke) igre: nahraniti nečiji ego, skrenuti pažnju na sebe, uspostaviti kontakt preko poruke u reputaciji, nagovestiti da se slažemo sa izloženim mišljenjem i još dalje - potvrditi pripadnost određenoj grupi.
Ovde nije reč o školskoj oceni koju učiteljica dodeljuje za (objektivno) tačan zadatak. Neko daje reputaciju za ozbiljan post, neko za duhovit, neko trguje reputacijama (daje osobama sa velikom reputacionom moći pa očekuje reputaciju za uzvrat), neko daje zbog autora a ne zbog sadržaja posta. Reputacija je, dakle, stvar procene/ocene pojedinca koji je daje – uz zagarantovanu slobodu izbora kome će je dati.
Ja još ne videh da je neko rekao: "Qq, al ti je mala reputacija!" ... ali videh puno negodovanja zbog velikih reputacija. Zašto? Zašto bi nekom smetala nečija velika reputaciona moć? Zbog reči "moć"?

Jasno ko dan... Reputacija se ne moze tumaciti jednoobrazno... Neko ima reputaciju pametne osobe, neko mudre, neko je moderan, neko nacitan, i sl. Svako ima svoju publiku...

S druge strane, pravi se prizemna teorija zavere... Reputacije se daju korisnicima koji su ti zanimljivi i koji su ih po nama zasluzili... Na svakom od foruma ima jasno definisanih ili prikrivenih klanova... I gotovo da nema sanse da se desi da jedni drugima daju reputaciju... Na primer, na politici... Imamo sa jedne strane opoziciju i sa druge vlast... Normalo je da ce oni iz opozicije da razmenjuju reputacione poene medjusobno, kao i oni koji podrzavaju vlast... I to samo neinteligentna osoba moze nazvati trgovinom reputacijama ili onim "ja tebi - ti meni"... Jer ti ljudi i daju reputacije za postove koji su njima bliski i podrzavaju njihove ideje... Sta treba ocekivati, da jedan radikal koji postuje samo na politici daje reputacije nekom ko u svakom postu podrzava Tadica... Besmisleno... Tako da kad malo bolje razmislimo, u vecini slucajeva korisnici daju reputacije istim ljudima, istomisljenicima...

Postoji i ta varijanta trgovine i kukumavkanja za reputacijama, ali kao sto se moze i videti, to su korisnici koji i pored sve te muke nemaju nista posebno veliku reputacionu moc... Sto nam govori da to i nije nacin... Video sam i post da Hrvati daju reputacije medjusobno jedni drugima... A sta je tu cudno... Zar nije najnormalnije da oni nagradjuju pisanje koje im je najblize... A jel treba da daju reputaciju nekome ko pise lose o Hrvatima, ili nekome ko pise o nekom korumpiranom ministru iz nase vlade za koga oni nisu ni culi... Tu nema razloga ni cudjenju ni raznim teorijama zavere...

Bilo je i komentara da pojedini korisnici otvaraju po deset naloga i da onda sami sebi daju reputacije... To je kao prvo netacno, a onda i besmisleno... Netacno jer mi ne dozvoljavamo da bilo ko ima po deset klon naloga, a besmisleno jer novi nalozi imaju reputaciju ravnu nuli, i sta bi time postigli... A ako sumnjate na nekog, onda to i recite nekom od modova, supermodova ili admina...

I ono sto mogu reci u svoje ime je da ja reputacije dajem iz raznoraznih razloga... Prvenstveno za post koji mi se svidi, ali to moze biti neki stih ili citat na Romantici, neka tema na Zenama, neka misao na Filozofiji, neki dobar savet na Kompjuterima, dobar vic na Humoru, ostar i beskompromisan stav na Politici i sl. Nekad da nekoga pozdravim... Nekad i korisnicima koji jure reputacije na temi sa Svastare, kako bi im pomogao da prestignu "saigraca"... Razlozi su razni, i zbog cinjenice da pratim i ucestvujem na vise foruma, to je i relativno sirok krug ljudi...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back