REPUTACIJE - lepa zamisao,praktična obesmišljenost....!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Al si mi objasnio svaka čast, ipak sam poslao bonu, obećanje treba držati.

I dalje mi nije jasno.
Zar nije jednostavnije jedna reputacija jedna rep. moć. Nego biće da si ti pisao nejasno a ja
ne znam to da odgonetnem.

Ajde ovako, Ispod avatara kao što vidimo 66 (moć) a u korisničkom profilu 25412.

Šta je šta ? I zbog čega :think:

Poslednja izmena:
Na tu temu, svaki je komentar izlišan svakako, ali imam svoj stav. Jasno mi je sve. Kao i u životu, u današnjosti, ne vredi sta imaš da kažeš, ko si, o čemu razmišljaš i šta činiš, već koga znaš i ko tebe zna. To se ovde najlepše vidi. Mene ne dira a reći ću ti zašto, jer sam pošteno dete. Ja imam reputaciju hiljadu i svaki poen koji sam dobila, dobila sam od iznimno dragih ljudi ovde, cija mi paznja i pisanje gode, prija razmišljanje i moji neki istomišljenici u stvarima koje smatram principijelnim a te ljude iznimno pametnim. To ovde svakako nije parametar kvaliteta vec samo odraz kvantiteta cime je zapravo obesmisšljena njihova prvobitna i istinska zamisao a to je - da nagradjuje kvalitet. Daleko od toga da neki zasluzeno nemaju toliko, cast izuzecima, jer ima ljudi koje veoma cenim ovde ali vecina...samo puko vracanje bona , sistem ja tebi ti meni, više instance i tako to punjenje svakodnevno pisali iloi ne pisali. Ne znam sto tebe dira, jer znam o cemu pricas. fakat je nepravda ali ne mozes nista. Mozes samo...da ne budes takav. Da ne prodaš dupence zarad poena. Pa, kome je sta vaznije...obraz ili poen. Tesko da to moze ići zajedno.,,principijenost i visoka reputacija...ali ona visoka reputacija..."pošteno" zaradjena :mrgreen: :kiss:

Poslednja izmena:
Pada mi u oči da pametni i mudri ljudi
na Krstarici imaju - najmanje reputacija !??
Odkud taj paradoks ?
Zato,smeta zdravom razumu kada prosečni,ni po čemu izuzetni,
likovi - "natrpaju" po 1000 rep. za nepun sat !

Ideja sa reputacijama bila je dobra i stimulativna.
Zašto se preobrazila u sopstvenu suprotnost ?

Zamutiše vodu šićardžije što malo kažu,
a poseduju "jak" sertifikat o mudrosti.

Kao ona već zaboravljena lutrija "daj-dam".....
Imate li neki komentar na ovu činjenicu ??

Ovde si potpuno u pravu iako po meni reputacija i ne znaci nista posebno. Ali kad se vidi koliki ''angazman'' daju pojedini a i cini mi se vecina forumasa za reputacijom, da su spremni da kukaju i mole da im se doda reputacija, otvore dodatni profil.... ne shvacam te ljude.

Poslednja izmena:
Dogovaraju se na pp !
Jel' to toliko teško razumeti ?
Jel' ti upalo u oko da su pre 10-tak dana imali, svi do jednog,
koji se pojavljuju na ovom Forumu, iste avatare sa šahovnicom ?
Ha !?
Jeste ili nije ?
Onaj,što se predstavlja kao Borna,pre pet dana imao je nešto oko
200 reputacija !
Koliko ima sad ?
Misli malo !

I meni je to palo za oko da jedan forumas ima oko 100 reputacija a za par dana dostigne na 900, ono, svako ko hoce da vidi vidjece o cemu se radi.. ja sam se cak jednom upitao da li postoji neka opcija da sam sebi nastelujes reputaciju :think:

Odkud taj paradoks ?

ja sam voleo krstaricu pre nego sto su ubacili ovu glupu opciju..u to vreme sam bio napustio, pa se vrno posle dve ipo godine..sada je ovaj forum propast.
imas da postavis podatke,slike,"o cemu mislis" i sve. kao da se pretvorio u neki fejsbuk

..u prilog teoriji da je to više kategorija društvenosti nego kvaliteta postova ide ova jednostavna činjenica - ukoliko recimo odlučiš da uopšte ne daješ nikome reputacije, ignorišeš uopšte mogućnost te opcije, nećeš ni primati ili ćeš znatno manje primati reputacije uopšte za svoje postove ma kako kvalitetni oni bili ...
A inače kroz davanje reputacija i uopšte postojanja ove opcije može se dosta toga i saznati o ljudima na sociološkom i psihološkom planu ..

Odkud taj paradoks ?

Reputacije dam onima ciji me odgovori na neku temu zaintrigiraju na neki nacin.Dam ih i kada hocu da pozdravim neke drage ljude koji nisu cesto na forumu.Ne mislim da je kolicina reputacionih poena merilo necijeg kvaliteta kao osobe,pa ni mene same.

Reputacije dam onima ciji me odgovori na neku temu zaintrigiraju na neki nacin.Dam ih i kada hocu da pozdravim neke drage ljude koji nisu cesto na forumu.Ne mislim da je kolicina reputacionih poena merilo necijeg kvaliteta kao osobe,pa ni mene same.

за 25 месеци 21 хиљада постова... мерило изгубљености.

Odkud taj paradoks ?

primetila sam
to je samo barometar po kom funkcionise svet..
i koji salje poruku da nije dovoljan kvalitet ili korpus necijeg znanja nego
je mozda cak vaznije njegovo plasiranje kako, gde, kada i u kom drustvu
licno se ne osecam ostecena jer ne ucestvujem preterano u diskusijama,
a i posmatram to vise kao igru
ali ima zaista ljudi koji zasluzuju vise

":::Pametni imaju najmanje reputacija...":D
Pametan će smisliti kako da dođe do reputacija,,,:hahaha:Ako ih želi...A želi ih ako je sujetan...A sujetan je čim je na forumu...:rotf:
To bi mogao biti i kraj priče,ali nije...
Kapiram da srećem učesnike koji zaista teže novim saznanjima i proširenju vidika ovim putem...Nije možda najsjajnije izabran put,ali Wikipedija je (zasad)pasivan izvor saznavanja...Biće i boljih-dotle:malo forumi malo guglovanja...

":::Pametni imaju najmanje reputacija...":D
Pametan će smisliti kako da dođe do reputacija,,,:hahaha:Ako ih želi...A želi ih ako je sujetan...A sujetan je čim je na forumu...:rotf:
To bi mogao biti i kraj priče,ali nije...
Kapiram da srećem učesnike koji zaista teže novim saznanjima i proširenju vidika ovim putem...Nije možda najsjajnije izabran put,ali Wikipedija je (zasad)pasivan izvor saznavanja...Biće i boljih-dotle:malo forumi malo guglovanja...

не треба упослити пуно сивих ћелија па да схватиш да ниси у праву :roll:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back