РЕПУБЛИКО СРПСКА СРЕЋАН ТИ 20. РОЂЕНДАН.

ПАТРИЈАРХ ИРИНЕЈ СТИГАО У БАЊАЛУКУ

Његова светост патријарх српски Иринеј допутовао је вечерас у Бањалуку, гдје су га испред Саборног храма Христа Спаситеља дочекали предсједник Републике Српске Милорад Додик и предсједник Владе Александар Џомбић.

006517.jpg

БИЈЕЉИНА- КОНЦЕРТ ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ

У Центру за културу "Семберија" у Бијељини вечерас је одржан свечани концерт поводом Дана Републике Српске. Концерт су уприличили градски хор "Либеро" под диригентском палицом Бојана Софренића и камерни састав хармоника "Корнелије Станковић" из Бијељине.

Пријеми поводом Дана и Крсне славе Републике Српске

b_570_0_16777215_0___images_stories_saopstenja_20120108_MUP-RS.jpg

Генерална проба - 3D мапинг спреман за сутрашње славље

generalna_proba_3d_5.jpg

generalna_proba_3d_4.jpg

Poslednja izmena:
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je da će u ponedeljak, povodom Dana RS, odlikovati predsednika Srbije Borisa Tadića Ordenom Republike Srpske na lenti.

Ordenom Republike Srpske na lenti biće ovom prilikom odlikovani i bivši predsednici RS Rajko Kuzmanović, Dragan Čavić, Mirko Šarović i Nikola Poplašen, saopšteno je iz Dodikovog kabineta.

Povodom 9. januara, Dana i krsne slave Republike Srpske - Svetog arhiđakona Stefana, a prema ukazu koji je doneo predsednik RS Milorad Dodik, ovaj orden biće dodeljen i njegovom visokopreosveštenstvu mitropolitu dabrobosanskom Nikolaju, episkopima zvorničko-tuzlanskom Vasiliju, banjalučkom Jefremu, bihaćko-petrovačkom Hrizostomu, zahumsko-hercegovačkom i primorskom Grigoriju i umirovljenom episkopu zahumsko-hercegovačkom Atanasiju,

Na svečanosti, ambasador Rusije u BiH Aleksandar Bocan Narčenko uručiće Dodiku Orden Družbe, kojim ga je odlikovao predsednik Rusije Dmitrij Medvedev.

Obeležavanje Dana RS počelo je danas, polaganjem venaca na Spomenik palim borcima u Banjaluci, a centralna manifestacija povodom dve decenije RS i krsna slava biće održana u ponedeljak

U Banjaluku će, kako se očekuje, stići brojni gosti iz zemlje i inostranstva, javila je televizija RS.

Iz Srbije je najavljen dolazak predsednik Borisa Tadića i zamenika premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.

http://www.kurir-info.rs/vesti/tadic-dobija-orden-republike-srpske-na-lenti-169088.php

Да нам сваке наредне године буде јача, стабилнија, богатија, независнија, лепша..да би тако лакше подносила везе које је држе тамо где не жели!
Она живи на славу и част свима који су се за њу жртвовали а понос је и нада садашњим и будућим генерацијама.

Срећан рођендан нашој Републици Српској!!!

Срећан рођендан нашој вољеној Републици Српској. Честитам браћи и сестрама из Републике Српске и захваљујем се свим нашим херојима који су својом храброшћу створили ову младу и прелепу Републику Српску. Даће Бог да ускоро сви заједно истог дана прославимо уједињење свих Срба и српских земаља.

Догодине у Книну и Призрену.

:vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet:

Срећан празник државности и слава Народу Републике Српске!!! :-)))

--------------------------------------

Зашто орден Борису Тадићу ?, кад није посетио ниједно место страдања Срба !?
Александар Карађорђевић није заслужан!
-
Постхумно Орден треба дати престолонаследнику Томиславу Карађорђевићу, који је помагао народ Српске и Српске Крајине на терену, давао подршку, био у сред рата тамо!!!

НАЈВИШИ Орден Републике Српске треба дати оснивачу, Републике Српске, државнику Слободану Милошевићу, који је дао кључни, историјски допринос у оснивању Републике Српске!

Poslednja izmena:
Срећан рођендан Српска Републико ! 20 година упркос притисцима са свих страна Република Српска је и дање опстала и опстаће! Нека најбоље проведу овај дан сви срби из Републике Српске и нека им је све најбоље у наредном периоду,и да дочекамо да се наше две државе уједине у једну !

406799_143622622419428_137209346394089_186024_2024923298_n.jpg

Живела Република Српска ! Живела Србија !

Čestitam narodu i borcima RS praznik sa željom za sreću i dugovečnost.Želeo bih ovde da iznesem i nekoliko tipično srpskih problema. Ka oficir učestvovao sam u stvaranju i stabilizovanju VRS i RS. Za doprinos tome pohvaljen sam naredbom Predsednika RS 9.januara 1993.godine i nagrađen Naredbom komandanta brigade pištoljem TT 7,62mm sa posvetom. U borbama sam učestvovao 91.-94 godine (nisam bio obavezan pošto sam iz Srbije ali sam prema tadašnjim uredbama ostao u VRS - dakle svojom voljom) i uvek nailazio samo na reči hvale i divljenja od naroda i boraca u RS. Rat je završio a ja sam u Srbiji.Penzionisan sam. Srbija donosi nove zakona kao i RS. Za učešće u ratu toliko dugo i lične žrtve nemam nikakve koristi (nemam materijalne ali ne mislim samo na njih). Za sve ove godine niko se od vlasti u RS a ni iz Srbije nije ni setio da nas oko 50 oficira i podoficira koji nismo ni imali obavezu da budemo u VRS pozove na neku godišnjicu ili sl. već su nas potpuno zaboravili kao da ni ne postojimo. Za pištolj kojim sam nagrađen moram plaćati porez (jer nisam ga dobio od Srbije već u ratu - napominjem da sam ja bio pripadnik JNA a kasnije VJ - a dam ga dobio u miru u VJ bio bih oslobođen poreza). Šta je moj motiv da ovo pišem? Ne pišem ovo zbog sebe nego zbog svih (malobrojnih ljudi) koji su svoj život i zdravlje stavili na raspolaganje otadžbini u najgorim trenucima a onda kad više nije važno - otadžbina vas jednostavno zaboravi. Ovo nije dobro zbog naraštaja koji dolaze. Pogledajte samo kako se cene domoljubi u Hrvatskoj koji su bili makar nedelju dana u borbi a kamoli stručni oficiri koji su se stavili na raspolaganje nekoliko godina. Zato predlažem Dodiku da u kontaktima sa Tadićem pod hitno izvade spiskove ljudi koji su nesebično davali sebe za RS a ne žive više u RS pa da ih se ponekad sete a da se u Srbiji ukine sraman Zakon kojim se plaća porez na oružje koje je službenim naredbama dodeljeno kao nagrada pripadnicima VRS. Ne bih želeo da ovo shvatite pogrešno nego bih voleo da se otklone ovakve greške kako bi i budućim generacijama pokazalo kako se poštuju ljudi koji su se časno žrtvovali za svoj narod.

Back