Boris Grušenko
Buduća legenda
- Poruka
- 26.596
Gluposti.U redovima VRS je bilo ukupno 2000 dobrovoljaca iz Srbije i Crne Gore odnosno SR Jugoslavije kako se tada zvala drzava a poginulo je oko 200
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Gluposti.U redovima VRS je bilo ukupno 2000 dobrovoljaca iz Srbije i Crne Gore odnosno SR Jugoslavije kako se tada zvala drzava a poginulo je oko 200
Ne verujem u Kandićkine podatke jer na ma kakva ozna stajala iza nje nije uspela da pohvata sve konce tamo. Čak mislim da nikada nije ni bila na terenu.Фонд за хуманитарно право је објавио по имену и презимену у ратовима у Словенији,Хрватској погинуло или нестало 2028 грађана из Србије а више од пола као припадници ЈНА.Немам податак колико је било добровољаца укупно у БИХ али то су званични подаци.
u Bosni i Hercegovini je stradalo 832 građana Srbije, u Hrvatskoj 850 a u Sloveniji 23 građana Srbije, dok se za 323 građana mesto stradanja još ne može sa sigurnošću utvrditi. Najviše stradalih je iz Beograda (537) i Novog Sada (61), dok je 35 posto stradalih osoba iz Vojvodine, a 47 posto iz središnje Srbije.
Мало ли је?Сваки погинули за стварање РС је велики губитак за породице погинулих.Не треба то никада заборавити као ни осталих 30000 погинулих и дупло толико трајно осакаћених...
Хрвати воле рећи велико србијанска агресија.Међутим када се ствари ставе на чистац далеко али далеко више Хрвата из Хрватске је ратовало у БИХ него Срба из Србије поготово до пробијања коридора 1992 када су практично велике снаге прешле из правца Славонског Брода а за Херцег Босну не вреди ни причати,инфраструктура војна,попуне у људству,оружју,све из Хрватске.U redovima VRS je bilo ukupno 2000 dobrovoljaca iz Srbije i Crne Gore odnosno SR Jugoslavije kako se tada zvala drzava a poginulo je oko 200
Istina.Ne trebas da se brines dok je Baja tu. On drzi i Beograd pod kontrolom
Pa ti vjerojatno nisi taj zapadni Srbin. Ja sam naveo neke primjere za koje ja znam iz SFRJ. Isto tako znam da masa Srba iz BL svake godine ljetuje na kod nas i nemaju baš nikakvih problema... Mislim da imamo bolje odnose sa RS nego sa Srbijom.Па написао си одувјек су западни Срби окренути ка Хрватској, ја мало кренуо уназад да видим одакле то одувјек кад оно прц чим се мало вратим видим сузе,крв и смрт. Твоја теза паде у воду.![]()
Ja bi volio da je bilo vise ili da je zvanicna Srbija usla u taj rat ali ovo su zvanicni podaci oko 2000 gradjna SR Jugoslavije se dobrovoljno pijavilo u VRS od toga su vecina crnogorciGluposti.
Velikohrvatska agresija je i zvanicno potvrdjena i osudjena u Haskom tribunalu,pravnosnazno i to vise presuda a najdetaljnije u presudi hrvatskom generalu Praljku iz Zagreba.Хрвати воле рећи велико србијанска агресија.Међутим када се ствари ставе на чистац далеко али далеко више Хрвата из Хрватске је ратовало у БИХ него Срба из Србије поготово до пробијања коридора 1992 када су практичне велике снаге прешле из правца Славонског Брода а за Херцег Босну не вреди ни причати,инфраструктура војна,попуне у људству,оружју,све из Хрватске.
Ја напротив вјерујем јер јој је био циљ да што више надува него што јесте.До ЈНА било је доста људи из Србије,чим је формирана ВРС свако је гледао да бјежи из рата,нико није луд да тамо из Крушевца,Краљева,Ниша губи главу по брдима БИХ.Наравно да је било доборовољаца из Србије,тачан број тешко је рећи али често од њих нажалсот више штете него користи, разни Шешељевци,Драшковићи су босанског поријекла те су углавном гањали људе поријеклом из БИХ и по којег Србина из Србије који је ушао у причу добробољаца онако искрено, наивно, младалачки.Ако додамо разне Шкорпионе,црвене беретке,Аркановце,чија су дјеловања била крајње сумњива и вођена ДБ-ом из Србије можемо комотно рећи данас након свега да су направили више штете него користи што се данас ВРС спомиње као геноцидна формација.Али добро то је за неку другу тему.Ne verujem u Kandićkine podatke jer na ma kakva ozna stajala iza nje nije uspela da pohvata sve konce tamo. Čak mislim da nikada nije ni bila na terenu.
Глуп си ко мој куррац !!! Јебб'ли те дошљаци више !! Зар ти није битно како влада него одакле је дошао ! Шта би ти рек'о да ти сад нпр. Никола Тесла води министарство науке !
Ја напротив вјерујем јер јој је био циљ да што више надува него што јесте.До ЈНА било је доста људи из Србије,чим је формирана ВРС свако је гледао да бјежи из рата,нико није луд да тамо из Крушевца,Краљева,Ниша губи главу по брдима БИХ.Наравно да је било доборовољаца из Србије,тачан број тешко је рећи али често од њих нажалсот више штете него користи, разни Шешељевци,Драшковићи су босанског поријекла те су углавном гањали људе поријеклом из БИХ и по којег Србина из Србије који је ушао у причу добробољаца онако искрено, наивно, младалачки.Ако додамо разне Шкорпионе,црвене беретке,Аркановце,чија су дјеловања била крајње сумњива и вођена ДБ-ом из Србије можемо комотно рећи данас након свега да су направили више штете него користи што се данас ВРС спомиње као геноцидна формација.Али добро то је за неку другу тему.
Па имате што је логично,ближи смо вам побогу. Граничимо цијели ријеку Саву.Наравно да се за вријеме СФРЈ сарађивало, пограничне Републике.Ја ти о говорим о историји ратовања, далеко више смо се клали него ви и Срби из Србије.Тамо неко са истока или југа Србије никада није ни видио Хрвата.Он се више око Шиптаре или Бугара бави јер су се кроз историју више сњима клали али и вољели.Срби у Војводини више са Мађарима.Хрвати у Бања Луци одлично послују и то је нормално.Нормално је да људи сарађују, нормално је да Срби иду на море.Међутим исто тако сво то Поткозарје,регија Приједор нема Србина да није завршио у Јасеновцу или да му некада у историји од 1914-1945 неки Хрват није убио некога.То су исто факти.Pa ti vjerojatno nisi taj zapadni Srbin. Ja sam naveo neke primjere za koje ja znam iz SFRJ. Isto tako znam da masa Srba iz BL svake godine ljetuje na kod nas i nemaju baš nikakvih problema... Mislim da imamo bolje odnose sa RS nego sa Srbijom.
Ja bi volio da je bilo vise ili da je zvanicna Srbija usla u taj rat ali ovo su zvanicni podaci oko 2000 gradjna SR Jugoslavije se dobrovoljno pijavilo u VRS od toga su vecina crnogorci
Vise je srbijanaca ratovalo za tvoju Alijnu vojsku nego za VRS, sandzaklije su daleko maovnije pristupale Alijnoj armiji BIH a bilo je cak i Srba beogradjana kao onaj Jovan Divljak ili ovaj nesretnik
Ja sam Srbin iz Beograda i došao sam ovdje da se borim sa vama'
https://radiosarajevo.ba/metromahal...-i-dosao-sam-ovdje-da-se-borim-sa-vama/242228
Ово је нека тешка комуњара видиш да се њему четници привиђају, изрод српски.Ja bi volio da je bilo vise ili da je zvanicna Srbija usla u taj rat ali ovo su zvanicni podaci oko 2000 gradjna SR Jugoslavije se dobrovoljno pijavilo u VRS od toga su vecina crnogorci
Vise je srbijanaca ratovalo za tvoju Alijnu vojsku nego za VRS, sandzaklije su daleko masovnije pristupale Alijnoj armiji BIH a bilo je cak i Srba beogradjana kao onaj Jovan Divljak ili ovaj nesretnik
https://radiosarajevo.ba/metromahal...-i-dosao-sam-ovdje-da-se-borim-sa-vama/242228
Bilo je puno Srba iz Srbije koji su se borili u ARBIH
U Gorazdu si imao Dušanku Vujasić. Ona je rodena beogradanka koja se zaposlila u bolnici u Gorazdu par godina pred rat. Ona nije napustila Gorazde i ostala je tamo tokom rata sa Bosnjacima. Ubijena je tokom rata od Srba 1993.
Pogledajte prilog 754962
Pogledajte prilog 754963
Tu je bio i Pero Dacic. Isto iz Srbije a ostao je u Gorazdu i radio kao bolnicar. Cak je izvlacio ranjene iz enklave i prebacivao ih cak i u Srbiju.
U jednom takvom izletu su ga Srbi zarobili i smakli kod Visegrada
![]()
Evo i film
Па има и доктор Лаза добри Нишлија.Bilo je puno Srba iz Srbije koji su se borili u ARBIH
U Gorazdu si imao Dušanku Vujasić. Ona je rodena beogradanka koja se zaposlila u bolnici u Gorazdu par godina pred rat. Ona nije napustila Gorazde i ostala je tamo tokom rata sa Bosnjacima. Ubijena je tokom rata od Srba 1993.
Pogledajte prilog 754962
Pogledajte prilog 754963
Tu je bio i Pero Dacic. Isto iz Srbije a ostao je u Gorazdu i radio kao bolnicar. Cak je izvlacio ranjene iz enklave i prebacivao ih cak i u Srbiju.
U jednom takvom izletu su ga Srbi zarobili i smakli kod Visegrada
![]()
Evo i film
Није то баш била пракса или правило више изузеци.Било је и код нас муслимана и по који Хрват.O tome ja i govorim
Kad se zbroje ovi autosovinisti iz Beograda koji su se kao dobrovoljci javljali u muslimansku armiju BIH plus ogroman broj sandzaklija koji su se masovno javljali u muslimansku vojsku daleko vise srbijanca je ratovalo protiv Srba u BIH nego za Srbe
Eto i sam kažeš da smo bliži jedni drugima. Politika je jedno, ekonomija drugo. Iako su povezani. Nije to baš sve tako jednostavno. I vi ste u ovom zadnjem ratu protjerali masu Hrvata iz BL i bosanske Posavine, mnogi su završili u logoru na Manjači. Niti su svi Hrvati bili ustaše, niti su svi ustaše bili Hrvati u Drugom svjetskom ratu. Ali kažem 75 godina je prošlo od završetka tog rata i 25 od ovog zadnjeg. I ovaj rat 90-tih je bio zato jer su vas uvjerili da se ponavlja 1941. Treba se okrenuti budućnosti, a ne živjeti u prošlosti. Ni 1990-te nije bila 1941., a ni 2020-ta nije 1941.Па имате што је логично,ближи смо вам побогу. Граничимо цијели ријеку Саву.Наравно да се за вријеме СФРЈ сарађивало, пограничне Републике.Ја ти о говорим о историји ратовања, далеко више смо се клали него ви и Срби из Србије.Тамо неко са истока или југа Србије никада није ни видио Хрвата.Он се више око Шиптаре или Бугара бави јер су се кроз историју више сњима клали али и вољели.Срби у Војводини више са Мађарима.Хрвати у Бања Луци одлично послују и то је нормално.Нормално је да људи сарађују, нормално је да Срби иду на море.Међутим исто тако сво то Поткозарје,регија Приједор нема Србина да није завршио у Јасеновцу или да му некада у историји од 1914-1945 неки Хрват није убио некога.То су исто факти.
Па имате што је логично,ближи смо вам побогу. Граничимо цијели ријеку Саву.Наравно да се за вријеме СФРЈ сарађивало, пограничне Републике.Ја ти о говорим о историји ратовања, далеко више смо се клали него ви и Срби из Србије.Тамо неко са истока или југа Србије никада није ни видио Хрвата.Он се више око Шиптаре или Бугара бави јер су се кроз историју више сњима клали али и вољели.Срби у Војводини више са Мађарима.Хрвати у Бања Луци одлично послују и то је нормално.Нормално је да људи сарађују, нормално је да Срби иду на море.Међутим исто тако сво то Поткозарје,регија Приједор нема Србина да није завршио у Јасеновцу или да му некада у историји од 1914-1945 неки Хрват није убио некога.То су исто факти.
Нико нас није увјерио, тамо гдје сте могли закачили сте нас и то жестоко а и ми вас то је рат, тако је како је.Eto i sam kažeš da smo bliži jedni drugima. Politika je jedno, ekonomija drugo. Iako su povezani. Nije to baš sve tako jednostavno. I vi ste u ovom zadnjem ratu protjerali masu Hrvata iz BL i bosanske Posavine, mnogi su završili u logoru na Manjači. Niti su svi Hrvati bili ustaše, niti su svi ustaše bili Hrvati u Drugom svjetskom ratu. Ali kažem 75 godina je prošlo od završetka tog rata i 25 od ovog zadnjeg. I ovaj rat 90-tih je bio zato jer su vas uvjerili da se ponavlja 1941. Treba se okrenuti budućnosti, a ne živjeti u prošlosti. Ni 1990-te nije bila 1941., a ni 2020-ta nije 1941.![]()
Па веће су Срби свиње ако ћеш право гледајући наше историјске погрешке.
Сами смо већим дијелом криви за своју судбину.Ко је дао Хрватима бановину?Па српски краљ?Ко је желио Хрвате под СХС?Па Срби.
Најлакше је рећи сада дошли партизани из лике и окупирали Београд.Дошао Тито и окупирао Београд.
А друг Тито лежи у Београду и данас 40 година након смрти, заузео колико квдарата, кућа свијећа шта све не а они имају споменик Туђману-творцу модерне Хрватске, Тита ни у причи.Ко је сада крив?Код нас се свађају јел споменик Стефану Немањи требао бити 20 или 2 метра.Дакле Срби су свиње такође мој колега,треба бити искрен па рећи...
Па да али велика већина Срба из Србије иде на море у Хрватску такође.Хрватске фирме разбијају бизнис по Србији.Тито лежи у Београду не у Бања Луци ако ме схваташ.Зашто како ти кажеш "западним Србима" замјераш све оно што радите и ви.Нису ти Срби Козаре одлучивали о било чему.Зашто амнестираш Србију у тој причи братство-јединство?Све те старије генерације,бабе,дједе су испраних мозгова,није мало 45 година свако јутро "друже Тито ми ти се кунемо".Ја не идем у Хрватску на море јер када идем на одмор не желим ни промил могућности да ми неко поквари годишњи одмор и јер ми је пријатно у Грчкој.Ја се могу и камуфлирати јер причам ијекавицу али екавицу Хрвати нањуше на километар,зато ме и чуде ови са БГ регистрацијом када изјаве па ко ми бре полупа аутомобил у Сплиту или када добије батине са дресом Звезде.Тек то не контам,јел то незнање или глупост?Ispričaću ti jednu pričicu.
Imam jednu rođaku (baba strinu) koja je dete sa Kozare...iz kolone koja je odvedena u Jasenovac na klanje izvukao je i spasio porodični poznanik, žandar Hrvat.
Pre nekih 15-tak godina, bila ona u poseti kod moje babe (u to vreme su još obe mogle da se kreću i da čuju, sada obe imaju preko 90 godina) i ja se slučajno našao tu.
Žena počne da mi drži predavanje o tome kako treba da se borimo za Srpstvo, da se čuvamo od neprijatelja, oni su nama radili ovo, oni nama ono...
Meni posle jedno 15-20 minuta toga dopizdi, mada zaista nisam tip koji se svađa sa ženama, pogotovo babama, pa je direktno pitam: A dobro, što se vi niste borili za srpstvo posle II svetskog rata? Oni su vas klali, zatirali, a vi ste se posle rata ponovo sa njima slizali u bratstvo-jedinstvo, doveli Hrvata Tita da kroji sudbinu svima sledećih 40 godina, i čuvali ga i klanjali mu se kao Bogu...što sa njima niste rešili stvari onda kada je trebalo, nego sad hoćete da ih mi rešavamo?
A žena me zabezeknuto pogleda pa kaže: "Pa bilo nam je dobro..."
Hoću da ti kažem da "Zapadni Srbi", sa moje tačke gledišta, imaju sa Hrvatima neki čudan sado-mazo odnos ljubavi i mržnje, koji meni zaista nije jasan.
I, pri tome imaju isti odnos prema krivici Srbije.
Nekim "Zapadnim Srbima" je Srbija kriva što im nije pomogla da pobiju dovoljno Hrvata (onda kad "Zapadni Srbi" i Hrvati nisu u "normalnim" odnosima), a Hrvatima je Srbija vazda kriva, a najviše što im nije dozvolila da pobiju baš onoliko Zapadnih Srba koliko su hteli...
Ja sa Hrvatskom i Hrvatima nemam nikakve bitne ni bliske veze. Ni po poreklu, nit su mi koga zaklale ustaše (ubili su mi đeda-strica 6. maja 1945, ali on je bio kapetan JA, poginuo je u borbi)...ali su Hrvati i Hrvatska, u tom nekom "političkom" smislu za mene, kao dete devedesetih, završili gađanje...
Ne pada mi na pamet, na primer, da idem na more u Hrvatsku, ili da radim u Hrvatsku...i smatram da država Srbija ne treba da ulaže ni zeru truda za bilo kakvo "pomirenje" i "normalizaciju" sa Hrvatskom.
I zato mi ništa od toga što ti navodiš kao "normalno"...osim strikno poslovnih odnosa u obostarnom interesu...nije normalno.
Ako me razumeš.
Јок ви сте се питали, како сте се оно звали тада?!Jedan od najvećih tripova koje furate je da se Srbija nešto pitala u i nakon PSR. Kraljevina Srbija je razbijena 1915.godine, i to nakon toga što je nastalo je samo neka tvorevina po receptu gazdi.
Povremena trzanja koja nastupe su samo akcije istočnih sila kojima koče a
Zapad.
Opasno si se bacio u mitologiju zadnjih dana.
Ja bi volio da je bilo vise ili da je zvanicna Srbija usla u taj rat ali ovo su zvanicni podaci oko 2000 gradjna SR Jugoslavije se dobrovoljno pijavilo u VRS od toga su vecina crnogorci
Vise je srbijanaca ratovalo za tvoju Alijnu vojsku nego za VRS, sandzaklije su daleko masovnije pristupale Alijnoj armiji BIH a bilo je cak i Srba beogradjana kao onaj Jovan Divljak ili ovaj nesretnik
Јок ви сте се питали, како сте се оно звали тада?!![]()