Republika Srpska-Zapadni Srbi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mogao je da izadje ko god je zelio da ide nemas ti pojma
Pusti ti tu svoju dezertersko dodikovsku pricu kojom zelis da opravdas svoje dezertertvo i kukavicluk
Ti si kao bio bogat ,pametan i otiso si u BG a mi smo kao morali da ginemo i zato smo nosili puske i ginuli
Ostajali su oni najbolji i najhrabriji ,nacionalnosvjesni srbi i uzmali pusku i isli u fajt ne zato sto smo morali kako vi dodikovci vidite stvari vec zato sto smo mi to zeljeli i,to je bila nasa patriotska obaveza
Еј дечко ајде не лупетај немаш ти благе везе о рату.Опет 90 + годиште.
Ко је то написао,шта лупаш?Ниси могао границу прећи ако си мушкарац преко 18 година.
Знаш ли шта значи РАТНО СТАЊЕ?

Mogao je da izadje ko god je zelio da ide nemas ti pojma
Pusti ti tu svoju dezertersko dodikovsku pricu kojom zelis da opravdas svoje dezertertvo i kukavicluk
Ti si kao bio bogat ,pametan i otiso si u BG a mi smo kao morali da ginemo i zato smo nosili puske i ginuli
Ostajali su oni najbolji i najhrabriji ,nacionalnosvjesni srbi i uzmali pusku i isli u fajt ne zato sto smo morali kako vi dodikovci vidite stvari vec zato sto smo mi to zeljeli i,to je bila nasa patriotska obaveza
Ја знам 1999. мој брат, ја и кева седимо и слушамо преко радија који се ВЕС-ови позивају и у коју касарну. Мој брат чује свој вес и да треба да се јави у касарну у Пожеги. Дигне се и оде сам. Није прошло ни 20 минута звони позивар на врата. Реко....он већ отишо. После ћале отишо у ЈУМКО да му купи униформу М-93 јер су им дали неке буђаве старе од ЈНА и однео му у касарну. Значи.....све о "Својој 'рани и својој џебани". Сутра на послу се посвађао са својим шефом јер се овај хвалио да је оба сина склонио у Заовине на Тару и рекао војној полицији да су у Немачкој.

Ко је то написао,шта лупаш?Ниси могао границу прећи ако си мушкарац преко 18 година.
Знаш ли шта значи РАТНО СТАЊЕ?
90-их си могао да избегнеш војну обавезу у РС и РСК увек !!! Само ако си хтео !

90-их си могао да избегнеш војну обавезу у РС и РСК увек !!! Само ако си хтео !
Почетком рата да после ако се ниси јавио на војни позив зна се шта иде даље.
Војну обавезу си могао да избјегнеш само ако имаш папир.А на папиру пише НЕСПОСОБАН.
Границу нема теоретске шансе да пређеш ако немаш одобрење надређеног због лечења или слично.
Могло се то средити није да није.Али говорим за већину како су ствари функционисале.
То ко не зна није видио рата.

Ti si vjerovatno 90 + djete lopovske privatizacije ,djete vladavine MMF ,globlista i Dodika ,neoliberalnog kapitalizma u kojem je doslo do opste propasti i moralnog urusavanja
Gledas na te ratne godine iz danasnje perspektive a nisi svjestan da je to bilo neko drugo vrijeme
Ne mozes ni da zamislis u toj svojoj glavi da je neko uzeo pusku i otisao u rat i bio spreman da pogine jer je bio Srbin a nije bio natjeran silom niti je bio placen

Ti si vjerovatno 90 + djete lopovske privatizacije ,djete vladavine MMF ,globlista i Dodika ,neoliberalnog kapitalizma u kojem je doslo do opste propasti i moralnog urusavanja
Gledas na te ratne godine iz danasnje perspektive a nisi svjestan da je to bilo neko drugo vrijeme
Ne mozes ni da zamislis u toj svojoj glavi da je neko uzeo pusku i otisao u rat jer je bio Srbin a nije bio natjeran silom niti je bio placen
Глуп си причаш неке друге приче.Проучи прво термине мобилизација,војна обавеза и ратно стање па се врати на тему.

Opstala je zahvaljujući Hrvatskoj. Kad je Srbija uvela sankcije RS, RS se za pomoć obratila Hrvatskoj. Hrvatska je pomogla uz uvjet da se RS ne miješa kad Hrvatska bude išla oslobađati svoje teritorije. Srbi iz BiH su to ispoštovali. Tuđman se u Daytonu odrekao dijela teritorija koji je HV zauzela u korist RS da se dođe do tog sporazuma...
Dogovor oko krajine za naftu jeste bio, inace nikad ne biste uzeli krajinu da se mesala rs, to je sve isplanirao izmedju zapada i milosevica preko holbruka oko kroje ja kraja rata 1994 u beogradu, zarad pada dela sankcija cime ce poboljšati bar malo standard sloba uvodi rs SANKCIJE I DIREKTNO TIME UNISTAVA SRPSKU KRAJINU. Karadzica se obraca vama, Ocekivano i pravi dil. NE PRICAJ GLUPOSTI JER DA NE BI RS NE BI POSTOJALI RVSTI U SREDNJOJ BOSNI!!!

desetine hiljada civila bojpvnika je trcalo srbima u pogonu kmececi braco srbi pomagajte!!!

Ajd pojasni kako je Srbija zaustavila ustaske horde iz NDH2 i Alijne bojovnike da ne okupiraju srpske zemlje zapadno od Drine i ne proteraju Srbe
Evo kako idiote:

Svaki tenk, kamion se pokrecao naftom koji je Srbija slala, svaki oficir, policija, penzioner, medicinski radnici, plate, skolstvo, sve to je bilo na platnom spisku beograda!!!

Dok su vas pomagali nemci, obrezane ameri i arapi, rs je finansirala novcem i oruzjem Srbija!!!!

To je budali jasno... Ne bi b luka opstala 3 meseca bez pomoci bg....

Bas si idiot

Dogovor oko krajine za naftu jeste bio, inace nikad ne biste uzeli krajinu da se mesala rs, to je sve isplanirao izmedju zapada i milosevica preko holbruka oko kroje ja kraja rata 1994 u beogradu, zarad pada dela sankcija cime ce poboljšati bar malo standard sloba uvodi rs SANKCIJE I DIREKTNO TIME UNISTAVA SRPSKU KRAJINU. Karadzica se obraca vama, Ocekivano i pravi dil. NE PRICAJ GLUPOSTI JER DA NE BI RS NE BI POSTOJALI RVSTI U SREDNJOJ BOSNI!!!

desetine hiljada civila bojpvnika je trcalo srbima u pogonu kmececi braco srbi pomagajte!!!
Pa kad je očito postojao nekakav dogovor/sporazum

Не знам шта да ти кажем.Ако ти је за утјеху у граду у којем ја радим данас нико није рођен ту.Сви су дошљаци,углавном крајишници Гламоч,Дрвар,Петровац.То тако ваљда мора.Немој мислити да је у РС стање боље.
Uopšte nemam nikakvu iluziju da je na ovim prostorima zbog neartikulisanih migracije ne samo među republikama i državama već i u lolalu mnogo toga što su ljudi generacijama se velikom mukom stvarali polupano u nepovrat zahvaljujući prevashodno primitivizmu pridošlih.

Sve što mi ostaje da kažem jeste da ja nikada ni protiv koga nisam imao samo zato što je ovo ili ono, odavde ili odande.

Ali posle svega što sam doživeo sa punim pravom se pitam šta oni imaju protiv mene jer ja njih nisam ni na koji način ugrozio, oni su na mene nasrtali.

Možda ja trebam da postanem primitivni agresivac da bi me oni bolje razumeli?

Без логистике из Србије, дај Боже да би се РСК и РС одржала и годину дана. Е сад.....друга је прича издаја из Србије а и РС према РСК. Ја сам видео да ту нешто није у реду чим читаву '94. Хрвати напредују уз Динару, Купрес, Гламоч. Осећао сам да следи општа катастрофа.

Глуп си причаш неке друге приче.Проучи прво термине мобилизација,војна обавеза и ратно стање па се врати на тему.

U RS nije bilo proglaseno ratne stanje a opsta mobilizacija se vrlo lako mogla izbjeci ,ko je zelio otisao je u BG i Srbiju ili se nije odazvao ili na razne druge nacine

Без логистике из Србије, дај Боже да би се РСК и РС одржала и годину дана. Е сад.....друга је прича издаја из Србије а и РС према РСК. Ја сам видео да ту нешто није у реду чим читаву '94. Хрвати напредују уз Динару, Купрес, Гламоч. Осећао сам да следи општа катастрофа.
Nije bilo nikakve logistike iz Srbije nazalost bar ne tamo gde sam ja bio a to je kupresko srbobransko ratiste
Vec sam ranije rekao da je VRS prezivljava vecinom od humanitrane pomoci ikar kozerve sa logom EU ,vrece brasna sa logom USAID ili najloni i duseci sa logom UNHCR ili velika pomoc dijaspore koja je stalno dolazila
Municija je bila stara vjerovatno iz skladista JNA a VRS je kuburila sa municijom

Nije bilo nikakve logistike iz Srbije nazalost bar ne tamo gde sam ja bio a to je kupresko srbobransko ratiste
Vec sam ranije rekao da je VRS prezivljava vecinom od humanitrane pomoci ikar kozerve sa logom EU ,vrece brasna sa logom USAID ili najloni i duseci sa logom UNHCR ili velika pomoc dijaspore koja je stalno dolazila
Municija je bila stara vjerovatno iz skladista JNA a VRS je kuburila sa municijom
Нисам учесник рата тамо већ само судионик тог времена. Делује ми незамисливо да се води рат четри године без подршке Србије у оружју и муницији.

05EB9C37-ACE2-4B12-9FF4-F7FB16A10868.jpeg

хвала икару што нас је одхранио
Био је гадан Боже сачувај.
Мислили смо да се ради о песећој храни колико ке био гадан :hahaha:

Oruzje, tenkovi i sve iz jna sto ste dobili je zahvaljujuci bg tupsone..

Oruzje, tenkovi i sve iz jna sto ste dobili je zahvaljujuci bg tupsone..
А њихови родитељи и они сами нису плаћали порезе да се ти тенкови купе и набаве за потребе ЈНА?
Иначе постојеће јединице јна са припадајућим наоружањем су само попуњене људством из РС,као што је и огромна количина технике и наоружања затечена на подручју РС стављена у функцију потреба ВРС.
Зато не сери о неким тенковима и огромном броју људства који је прелазио Дрину!
Велике количине напружања,технике и складишта муниције ЈНА су на почетку рата пресељени у Србију.

Ово ти лично ја сведочим као официр ЈНА који се затекао у БиХ на почетку рата. Могу лично за 3 складишта армијских резерви муниције и минскоексплозивних средстава да ти посведочим да су исељена за србији,јер их је мој батаљон товарио на шлепере.

Никакво људство и тенкови нису прелазили Дрину. Ја мислим да је највише помоћи било у стрељачкој и артиљеријској муницији, плус храна и медицински материјал.

Никакво људство и тенкови нису прелазили Дрину. Ја мислим да је највише помоћи било у стрељачкој и артиљеријској муницији, плус храна и медицински материјал.
То је то од прилике а са ове стране су ТАС ови голфови шумска грађа руда машине из Тито Вогошћа фирме артиљеријске муниције плаћали то у натури као и кеш ловом.
Муниција се такође куповала шверцом из Бугарске преко ЦГ и Мила 95 за време санкција од стране оне југословенске лешине

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back