Република Српска Крајина

JesaN.

Nastavno na ovaj prethodni post i video o tvornicama laži koje nisu prezale ni od čega kako bi manipulirale Srpskom javnošću šta rade i danas kako se vidi iz izvještavanja o prosvjedima studenata. A šta će najviše stvorit gnjev kod svih ljudi nego kad se neko dira u nevinu dicu. Ne znam jeste li dosad primjetili kako srpski mediji i sva ta svita koja sanja veliku Srbiju i osvajačke pohode često se koristi baš najmlađima i grozotama počinjenim nad njima kako bi opravdali ili potakli svoje sunarodnjake da im se pridruže.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Masakr_nad_srpskom_decom_u_Vukovaru

Pokolj 40 srpske dece u Vukovaru je naziv za navodni događaj o kome su izveštavali srpski mediji za vreme bitke za Vukovar, a koji se smatra jednim od najzloglasnijih slučajeva medijske propagande u jugoslavenskim ratovima.

Dan uoči pokolja 264 hrvatskih zarobljenika i civila na Ovčari, srpski mediji su objavili da je u jednom podrumu nađeno 40 ubijene i „iskasapljene“ srpske dece
. Udarni naslov Večernjih novosti, 21. novembra 1991, „Pokolj pre predaje”, doneo je svedočenje o navodnom masakru 41 deteta u obdaništu u vukovarskom predgrađu Borovo naselje, prema kom su članovi hrvatskog Zbora narodne garde „sekli grkljane deci između pet i sedam godina i bacali ih u podrum”.

Dr. Vesna Bosanac, direktorka vukovarske bolnice iz koje su hrvatski zarobljenici i civili odvedeni na pogubljenje, veruje da je vest o zaklanoj deci namerno puštena da bi izazvala gnev i podstakla Srbe na ubijanje Hrvata. Za leševe iza vukovarske bolnice je u prilogu na RTS-u rečeno da su oni bili „srpski ili uglavnom srpski“, dok je za preživele civile unutar bolnice rečeno da su „ustaše preobučene u civile“.

Iako niko nije video ubijenu srpski decu, mediji su nekoliko dana na naslovnim stranama donosili priče o strahotama koje su ustaše počinile nad srpskom nejači, sa bizarnim detaljima, raznim svedočenjima o strašnim zločinima i komentarima redakcije o neljudskosti druge strane.

Kada je vest o pokolju 40 srpskih beba u blizini Vukovara javno demantovana na RTB-u, nakon što su stručnjaci za sudsku medicinu iz Beograda utvrdili da je reč o izmišljotini, šteta je već bila nepopravljiva.
U istom prilogu je nakon izvinjenja komentatora RTB, puštena priča dobrovoljaca koji odlaze na ratište „kad vide šta se radi srpskoj deci.“ Dnevni list Politika koja je donosila velike naslove o zaklanoj deci preko čitave naslovne strane, demanti je objavila na trećoj strani, u dnu, na samo tri reda.
Da li možeš u rečenici da formulišeš šta su tu Hrvati pogrešili?

Ovo je bilo pitanje:
Jel ima, gledajući sa tvog ličnog aspekta, neki momenat koji bi mogao ukazivati da su u nečemu Hrvati (narod s pravom glasa i političari za koje su glasali) pogrešili na dugoročnom planu?

Idem sad opet na sami kraj i pad RSK u kojem donosim objektivne izvještaje vaših TV kuća o tom velikom događaju. Po vašim ričima Knin je pretrpia velika oštećenja iako je tokom prvog dana na grad palo oko 2 000 granata(tako kažu iz mirovnih snaga) dok je recimo na "tamo neki" Pakrac koji je troduplo manji grad u jedan dan palo 3 000 granata. A to se granatiraranje ponavljalo nekoliko dana zaboravih sad točno, al poprilično sam siguran da se nije radilo o jednodnevnoj akciji s vaše strane.

A i ova rečenica triba uć u anale: "Hrvatska agresija je primjer rata čiji je cilj potpuno uništenje ljudskih naselja i industrijskih objekata, zaliha hrane i vode i ubijanje šta više civilnog stanovništva" stoji u nekakvom "pismu" koje je pročita nekakvi voditelj.

I baza mi je kako u jednom momentu izvještava kako predstavništvo RSK(na privremenom boravku u Beogradu) ističe kako nisu imali velikih gubitaka u živoj sili(pitam se zašto), a neka sela su napuštena jer su Hrvati imali neograničene količine raketa i granata i s njima zasipaju Krajiška sela i gradove. Triba imat obraza ovako sročit rečenicu nakon svog onog orgijanja po Hrvatskim gradovima godinama prije tih napada na Krajiška sela i gradove.

Ovo da smo uništili 20-30 UN osmatračnica mi prva vijest pa ću je uzet s rezervom. Ipak dolazi iz jedne od tvornica laži i obmana.

Вести РТС-а о паду Српске Крајине 04.08. - 06.08.1995. године​

Da li možeš u rečenici da formulišeš šta su tu Hrvati pogrešili?
Već jesam u više navrata pa čak i na ovoj temi kad smo se dotakli 41. i za mene izdajničke NDH i njene ustaške vojske. Ako te zanimaju baš 90. tj. ratni period iz današnje perspektive smtatram da smo pogriješili šta na predsj. izborima 97. moji sugrađani nisu glasali za Gotovca ili Tomca umisto za Tuđmana ili šta nisu u većem postotku 1995. na parl. izborima nisu glasali za HSLS, SDP ili neku treću stranku umisto za HDZ. Mišljenja sam da bi to donilo još veći prosperitet ondašnjoj RH, a i udaljili bi se od "ovisnosti" dijela građana od Tuđmana i HDZ-a koji upravo na račun ratnih 90ih i dan danas vodi glavnu rič u politici šta nikako nije dobro po našu sadašnjost, ali i budućnost.Međutim to su naši interni problemi i ne vidim im mista na ovoj temi.

Nego reci ti nama koje je tvoje mišljenje o onom lažnom i podmuklom pokušaju da se Hrvate prikaže kao kasape 40 školaraca u Borovom Naselju? I da se to ponavlja nekoliko dana od strane više raznih medija u Srbiji koji na taj način svjesno i namjerno šire jednu takvu gnjusnu i podlu laž kako bi Hrvate prikazali šta gorim i kako bi Srbe natiralo da uzaludno ginu za nečim šta nije njihovo? A onda kad se dokaže da je to bila laž reagiraju na način da to šta više prikriju pa demantij jedva da spomenu negdi u dnu treće stranice? Možeš li nam u nekoliko rečenica dati svoje viđenje onakve medijske propagande od strane Srpskih medija za vrime rata u RH?

Poslednja izmena:
Skidanje hrvatskih obilježja s PP u Kijevu i gaženje od strane Milana Martića i njegovih snaga vojske i milicije tkz. RSK. Dok je išlo ovako glatko slavilo se protjerivanje Hrvata s njihovih ognjišta i okupiranje njihovih gradova i sela, a kad je nestalo čarolije nastupaju šok, čuđenje i nevjerica jer im se uzvratilo 4.8.1995. Biće smo tribali doć s kutijon keksiju i 20 deka kave za svakoga da se vaša vojska i civili ne bi osjetili ugroženima.

Милиција Крајине у Кијеву 1991. године​

A dok ne stignu odgovori od mrkija i lekija idem vidit jel ima koji ovakvi izvještaj iz Kruševa..

Ako te zanimaju baš 90. tj. ratni period iz današnje perspektive smtatram da smo pogriješili šta na predsj. izborima 97. moji sugrađani nisu glasali za Gotovca ili Tomca umisto za Tuđmana ili šta nisu u većem postotku 1995. na parl. izborima nisu glasali za HSLS, SDP ili neku treću stranku umisto za HDZ.
Zar nije opozicija bolje prosla 1995. nego 1992?
HDZ raspise vanredne izbore nepuna tri meseca posle "Oluje" i u toj euforiji osvoji tek nekih 0,5% glasova vise nego 1992, u apsolutnom broju 83.000 glasova manje i deset mandata manje!
Isto i za predsednicke, bez obzira sto je povecao procenat glasova, Njofra je 1997. imao 200.000 glasova manje nego 1992...

Poslednja izmena:
Zar nije opozicija bolje prosla 1995. nego 1992?
HDZ raspise vanredne izbore nepuna tri meseca posle "Oluje" i u toj euforiji osvoji tek nekih 0,5% glasova vise nego 1992, u apsolutnom broju 83.000 glasova manje i deset mandata manje!
Isto i za predsednicke, bez obzira sto je povecao procenat glasova, Njofra je 1997. imao 200.000 glasova manje nego 1992...
Nije neko iznenađenje šta je opozicija bolje prošla 95. nego 92. kad su HDZ i Tuđman još uvik imali veliku potporu u narodu pogotovo nakon svega šta se izdogađalo od 90. do izbora 92. A opet nije toliko čudno da će manji broj ljudi glasat za HDZ ili Tuđmana 95. nego 92. jer su se otvorile neke nove opcije u politici, a i samo smanjivanje ratnih napetosti kod nekih je izazvalo osjećaj smirenosti pa se okrenilo drugim opcijama. Jer neki su već tad dobro primjetili da Tuđman može bit dobar predsjednik u ratu, al ne toliko i u mirnim vrimenima(ka šta smatram da jedan Vlado Gotovac ne bi bia dobar predsjednik dok je bilo ratno stanje, al bi zato bia odličan u postrano doba).

Samo problem je u tome šta taj Tuđmanov "duh" još uvik na neki način živi i hrpa starijih ljudi i dan danas glasa za HDZ isključivo radi njega i šta im ta stranka predstavlja neku vrst poveznice s danima kad se stvarala nezavisna RH. Velik uteg radi kojeg ispaštamo već godinama jer hebeni hdz to obilato koristi skriven iza svog lažnog domoljublja. Al to su neki naši interni i aktualni problemi pa mi glupo o tome na ovoj temi razvlačit..

Zato šta je JNA odvozila opremu i oružje iz te vojarne(iako mislim da zakonski više nisu imali pravo na to) za svoju korist ili ga predavala dobrovoljcima iz Srbije koji su s tim oružjem "oslobađali" grad.
Питао сам због чега је хрватска терористичка војска напала касарну легалне војске у једном граду?А није био једини.
To pitanje moraš postavit svojima jer su JNA i srpski dobrovoljci ti koji su uništili grad, a sve to vrlo dobro možeš vidit na snimkama vaših TV kuća s vašim reporterima, a i iz nekih dokumentaraca tj. isječaka iz njih. Pogledaj koji vaš video koji sam postavia pa će ti možda neke stvari postat malo jasnije.
Уништили су га они који су и изазвали сукоб тамо, твоји шаховничари.

A u to ime i ovaj povratak vojnika bivše RSK u Knin 92. na postrojavanje u kojem se isto vidi da nije to samo starčad bila u uniformama. A Martićeve prijetnje Tuđmanu da će od Zagreba napravit novi Vukovar nećemo uzet za ozbiljno, al ćemo isto napomenit kako od mi Knina nismo napravili Vukovar. Na Knin je palo 2 000 granata, a rekoh već kako ste na troduplo manji Pakrac u jednom danu onako iz zahebancije znali ispalit 3 000 komada granata. I to sa osmijehom od uha do uha. Selo u Slavoniji na jedan običan dan u ratu VS napad na glavni grad SAO Krajine ujedno i glavni centar srpskih snaga u toj paradržavi.

A ukoliko niste upoznati s tim podacima, na Vukovar je u prosjeku padalo 8 000 granata dnevno, a kad ste bili u formi znali ste ih ispalit i po 12 000 u jednom jedinom danu! Kroz cilu bitku na Vukovar je palo više od 700.000 granata, a s okolicom taj se broj procjenjuje na 2,5 miljuna granata kalibra većeg od 20mm.(to ispada više od 27 000 dnevno šta mi se čini suludo velika brojka koju ću još provjerit). Ako se gleda metar za metar onda je na Vukovar palo više granata nego na Staljingrad bar ako je virovat engl. wikipediji.

Повратак Книнџи са операције "Коридор 92" и Мартићева порука Туђману​

Питао сам због чега је хрватска терористичка војска напала касарну легалне војске у једном граду?А није био једини.
Odgovoria sam ti zašto, a to šta ti se odgovor ne sviđa nije moj problem.

Уништили су га они који су и изазвали сукоб тамо, твоји шаховничари.
A dobro kad je tako.

Odgovoria sam ti zašto, a to šta ti se odgovor ne sviđa nije moj problem.
Млаћење празне сламе, чуј регуларна војска државе одвозила негде оружје или шта већ па је то разлог да им неки терористи нападну касарну!
Стварно је дугутантно то измишљање и правдање голог олоша.Да није Мартин Шпегељ и то радио!
A dobro kad je tako.
Наравно да је тако, без тога не би било борби у граду и град не би био рушен.Нису га рушиле снаге ЈНА него и хрватска паравојска која је била тамо и бранила га.ЈНА је дошла да деблокира касарну коју су напали хрватски терористи и отуда толика девастација града која говори о великим борбама.Хрвати су га рушили будацима и лопатама јер друго нису имали, јадни они.

Nije tačno. Republiku Srpsku Krajinu priznala je Republika Srpska.

I Cleveland je odmah priznao Sloveniju. Drugim rečima, entiteti koji sami po sebi nisu suverene države mogu priznati druge države, ali njihovo priznanje je čisto simbolično. Stvarno priznanje je isključiva prerogativa nezavisnih država.

Ali je postojala i funkcionisala

Da li je zaista funkcionisala? Njen politički sistem je bio haotičan: kombinacija lokalnih silača, raznih vojnih ličnosti i predstavnika koje je Beograd poslao da se mešaju u poslove te paradržave. U međuvremenu, njen ekonomski sistem je propadao, jer je RSK bila odsečena od ostatka Hrvatske - velikih gradova, obale, poljoprivrednog zaleđa - sa kojima su te teritorije uvek trgovale.

Da li je zaista funkcionisala? Njen politički sistem je bio haotičan: kombinacija lokalnih silača, raznih vojnih ličnosti i predstavnika koje je Beograd poslao da se mešaju u poslove te paradržave. U međuvremenu, njen ekonomski sistem je propadao, jer je RSK bila odsečena od ostatka Hrvatske - velikih gradova, obale, poljoprivrednog zaleđa - sa kojima su te teritorije uvek trgovale.
Da je bilo tako, propala bi sama od sebe a ne u velikoj vojnoj akciji

Млаћење празне сламе, чуј регуларна војска државе одвозила негде оружје или шта већ па је то разлог да им неки терористи нападну касарну!
Стварно је дугутантно то измишљање и правдање голог олоша.Да није Мартин Шпегељ и то радио!
Koliko mi poznato JNA u to vrime nije bila regularna vojska i nije imala pravo odvozit oružje, a još manje s njim naoružavat neku drugu paravojsku i teroriste tj. srpske jedinice.

Isto tako Hrvatska je imala svoje pravo na oružje TO koje je kupljeno od građana RH i moralo je tamo ostat jer su oni vlasnici toga, a ne JNA.

Наравно да је тако, без тога не би било борби у граду и град не би био рушен.Нису га рушиле снаге ЈНА него и хрватска паравојска која је била тамо и бранила га.ЈНА је дошла да деблокира касарну коју су напали хрватски терористи и отуда толика девастација града која говори о великим борбама.Хрвати су га рушили будацима и лопатама јер друго нису имали, јадни они.
Lažeš i manipuliraš besramno ka RTS. Da je stvar samo u deblokadi kasarne onda JNA i srpski teroristi ne bi sravnili grad sa zemljom i ne bi JNA svoje ili naše oružje udijelila srpskoj paravojsci da s tim istim oružjem terorozira grad i okolna sela.

Zašto su razarana sela u okolici Vukovara koja nisu imala vojarne?

Zašto JNA nije branila nedužne građane Hrvatske od pokolja srpskih terorista na Ovčari ako nas je JNA smatrala dijelom istog naroda kojem služi?

ka šta smatram da jedan Vlado Gotovac ne bi bia dobar predsjednik dok je bilo ratno stanje, al bi zato bia odličan u postrano doba

Gotovac je 1997. bio dobio najvise procente glasova upravo i od Srba u Istocnoj Slavoniji ;)
Predsjednički_izbori_u_Hrvatskoj_1997.png

A ukoliko niste upoznati s tim podacima, na Vukovar je u prosjeku padalo 8 000 granata dnevno, a kad ste bili u formi znali ste ih ispalit i po 12 000 u jednom jedinom danu! Kroz cilu bitku na Vukovar je palo više od 700.000 granata, a s okolicom taj se broj procjenjuje na 2,5 miljuna granata kalibra većeg od 20mm.(to ispada više od 27 000 dnevno šta mi se čini suludo velika brojka koju ću još provjerit).

Da se vratim malo na ovo oslobađanje vojarne u Vukovaru za čije je oslobađanja potrošeno i uništeno više opreme, municije i oružja nego šta je bilo u samoj vojarni. Još jedan genijalan potez JNA i onih koji su je vodili u tom trenutku. Al htjedoh još jednom provjerit koliko je realan podatak da je na Vukovar i okolicu DNEVNO padalo više od 27 000 granata, al nema razloga ne virovat engl. wikipediji. A obzirom da sam ljubitelj fotografije prilažem slike razorenih gradova i sela u okolici Vukovara.

Vinkovci:
Vinkovci-ku_e.jpeg

Vinkovci-_nji_nica.jpeg

Vinkovci-_ru_evine.jpeg

Back