- Poruka
- 30.398
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Čak i da je sve ovo što si napisao točno, a nije, ubijanje civila i vojnika koji su se predali je uvijek i u svakom situaciji zločin. Npr. u Gruborima su ubijali srpske starce, među njima i žene od 90 godina.
Oluja se zaista dogodila nakon što su krajiški Srbi etnički očistili Krajinu i izvršili zločine nad Hrvatima. Međutim, daleko prije Oluje, 1991. u hrvatskim gradovima ubijani su lojalni Srbi, civili, koji se ni protiv koga nisu bunili. Od Vukovara, preko Osijeka, Pakračke poljane, Siska, Gospića do Splita ubijani su srpski civili. Sve se to događalo prije 4. i 5. kolovoza 1995. Npr. pripadnici hrvatske vojske svjedočili su da su Srbima u Lori rezani nosevi i uši. Desetine tisuća Srba je protjerano iz hrvatskih gradova od 1991., poznato je da su u divljanju po srpskim stanovima u Splitu sudjelovali i jedan bivši hrvatski nogometni reprezentativac i jedan bivši ministar i predsjednički kandidat.
Žrtva si zapadne propagande. Od jednih Markala koje je CIA inscenirala 20 godina je curela krv Zapadu iz ušiju, a za hiljade palestinske dece i civila koje svakodnevno likvidira izraelsla vojska nikog ni uvo da zaboli. Eno ih, što je preživelo od gladi umire.Neću ulazit u rasprave sa "ljudima" koji su u stanju ovo napisat, a onda još imaju obraza meni moralizirat o osuđivanju zločina. Znaimljivo da ti je i cijenjeni moderator lajka jedan od najgnjusnijih postova koje sam pročita na bilo kojem od foruma. Svašta bi ti još napisa, al nisi vridan ni bana:
https://forum.krstarica.com/threads/istoricari-o-zlocinu-u-srebrenici.814797/page-15#post-51244173
"Neka pitanja o Srebrenici:
Ako je genocid ubojstvo nekoliko tisuća bošnjačkih muškaraca, mahom vojnika u Srebrenici, kako genocid nije ubojstvo nekoliko tisuća Srba, mahom civila, u selima oko Srebrenice?
Ako prema konvenciji UN-a genocid nužno uključuje namjeru da se istrijebi značajan dio neke etničke, religijske ili rasne grupe, kako Srebrenica može biti genocid kad streljanje Bošnjaka nije učinjeno s namjerom istrebljenje bošnjačke nacionalne grupe?
Ako prema konvenciji UN-a genocidnom radnjom (jednom ili više, ima ih 5) treba uništiti značajan dio neke etničke, nacionalne ili religijske grupe, kako streljanje Bošnjaka Srebrenice može biti genocid kad su oni činili samo 0.15% ukupne bošnjačke polupalcije? Od kada je 0.15% značajn dio populacije? Od kada je 0.15% značaj dio ičega? Zamislite da kažem da sam sagradio 0.15 % svoje kuće. Da li bi itko od vas mislio da sam sagradio značajan dio svoje kuće?
Kako Srebrenica može biti genocid kad nije postojala ni pismena ni usmena naredba političkog ili vojsnog vodstva Republike Srpske o istrebljenju Bošnjaka, ili bar značajnog djela bošnjačke populacije?
U isto vrijeme srpska vojska je ušla u Žepu. Da je postojala naredba o uništenju Bošnjaka i genocidna namjera, onda bi i Bošnjaci Žepe bili ubijeni.
Sve da je takva naredba i postojala, a nije, vojnom i političkom vodstvu Republike Srpske moralo je biti jasno da ubijanjem 0.15 % Bošnjaka Srebrenice ne mogu uništiti ili značajno našteti ukupnoj Bošnjačkoj populaciji.
Kakav je to genocid koji traje par dana na području manjem od jedne prosječne općine? Poznati genocidi su se dešavali na kontinentima (Sjeverna Amerika, Amerikanci nad Indijancima, Sjeverna Amerika), potkontinentima (Indija, Britanci nad Indijcima), državama (Kongo, Ruanda), a samo u Bosni na području koje se za 5 minuta pređe biciklom.
Genocid kao što mu i riječ kaže, mora uništiti ili bar naštetiti genima neke grupe. Srbi su bošnjačke žene i djecu iz Srebrenice preveli autobusima do teritorija pod bošnjačkom kontrolom. Na taj način, bošnjačka djeca su mogle prenijeti gene, bošnjačke žene su se mogle udati za Bošnjake.
Kakav je to genocid u kojem je bošnjačka populacija nakon njega prešla prvi put u svojoj povijesti 50% u ukupnoj populaciji Bosne i Hercegovine? 1991. Bošnjaka (tada Muslimana) je u BiH bilo 43 %, a danas ih je preko 50 %.
Srbi su u BiH do 1971. bili pojedinačno brojniji i od Bošnjaka (tada neodređenih) i Hrvata. Kad je stasala generacija koja je proživjela genocid u NDH, Srbi su pali s 1. mjesta po brojnosti u BiH. Kad je 2021. stasala generacija Bošnjaka koja je preživjela "genocid u Srebrenici", Bošnjaci su prešli 50 % stanovnika BiH.
Nikad nitko nije ni spomenuo ova pitanja, a kamo li na njih odgovorio."
:riganje:
Neću ulazit u rasprave sa "ljudima" koji su u stanju ovo napisat, a onda još imaju obraza meni moralizirat o osuđivanju zločina. Znaimljivo da ti je i cijenjeni moderator lajka jedan od najgnjusnijih postova koje sam pročita na bilo kojem od foruma. Svašta bi ti još napisa, al nisi vridan ni bana:
https://forum.krstarica.com/threads/istoricari-o-zlocinu-u-srebrenici.814797/page-15#post-51244173
"Neka pitanja o Srebrenici:
Ako je genocid ubojstvo nekoliko tisuća bošnjačkih muškaraca, mahom vojnika u Srebrenici, kako genocid nije ubojstvo nekoliko tisuća Srba, mahom civila, u selima oko Srebrenice?
Ako prema konvenciji UN-a genocid nužno uključuje namjeru da se istrijebi značajan dio neke etničke, religijske ili rasne grupe, kako Srebrenica može biti genocid kad streljanje Bošnjaka nije učinjeno s namjerom istrebljenje bošnjačke nacionalne grupe?
Ako prema konvenciji UN-a genocidnom radnjom (jednom ili više, ima ih 5) treba uništiti značajan dio neke etničke, nacionalne ili religijske grupe, kako streljanje Bošnjaka Srebrenice može biti genocid kad su oni činili samo 0.15% ukupne bošnjačke polupalcije? Od kada je 0.15% značajn dio populacije? Od kada je 0.15% značaj dio ičega? Zamislite da kažem da sam sagradio 0.15 % svoje kuće. Da li bi itko od vas mislio da sam sagradio značajan dio svoje kuće?
Kako Srebrenica može biti genocid kad nije postojala ni pismena ni usmena naredba političkog ili vojsnog vodstva Republike Srpske o istrebljenju Bošnjaka, ili bar značajnog djela bošnjačke populacije?
U isto vrijeme srpska vojska je ušla u Žepu. Da je postojala naredba o uništenju Bošnjaka i genocidna namjera, onda bi i Bošnjaci Žepe bili ubijeni.
Sve da je takva naredba i postojala, a nije, vojnom i političkom vodstvu Republike Srpske moralo je biti jasno da ubijanjem 0.15 % Bošnjaka Srebrenice ne mogu uništiti ili značajno našteti ukupnoj Bošnjačkoj populaciji.
Kakav je to genocid koji traje par dana na području manjem od jedne prosječne općine? Poznati genocidi su se dešavali na kontinentima (Sjeverna Amerika, Amerikanci nad Indijancima, Sjeverna Amerika), potkontinentima (Indija, Britanci nad Indijcima), državama (Kongo, Ruanda), a samo u Bosni na području koje se za 5 minuta pređe biciklom.
Genocid kao što mu i riječ kaže, mora uništiti ili bar naštetiti genima neke grupe. Srbi su bošnjačke žene i djecu iz Srebrenice preveli autobusima do teritorija pod bošnjačkom kontrolom. Na taj način, bošnjačka djeca su mogle prenijeti gene, bošnjačke žene su se mogle udati za Bošnjake.
Kakav je to genocid u kojem je bošnjačka populacija nakon njega prešla prvi put u svojoj povijesti 50% u ukupnoj populaciji Bosne i Hercegovine? 1991. Bošnjaka (tada Muslimana) je u BiH bilo 43 %, a danas ih je preko 50 %.
Srbi su u BiH do 1971. bili pojedinačno brojniji i od Bošnjaka (tada neodređenih) i Hrvata. Kad je stasala generacija koja je proživjela genocid u NDH, Srbi su pali s 1. mjesta po brojnosti u BiH. Kad je 2021. stasala generacija Bošnjaka koja je preživjela "genocid u Srebrenici", Bošnjaci su prešli 50 % stanovnika BiH.
Nikad nitko nije ni spomenuo ova pitanja, a kamo li na njih odgovorio."
:riganje:
Znamo svi da je počelo za Srbe dosta ranije još tamo 90te kad su postavili balvane i kad su ubrzo nakon toga proglasili svoju državu na povijesnoj Hrvatskoj zemlji di je naš kraljevski grad Knin u koji su oni došli 10 stoljeća iza nas i pokušali nam ga otet. Zašto Srbi imaju pravo na Kosovo i svoju vekovnu zemlju, a mi nemamo na Knin i našu vjekovnu zemlju? Čemu dvostruka mjerila Zvonek?Ne trebaš se upuštati u rasprave jer nemaš ništa pametno za reći, niti možeš osporiti ono što sam napisao. Pokušao si podvaliti da je za Srbe sve, počelo 5. kolovoza 1995., a počelo je puno ranije, 4.5 godine ranije.
Nadam se da si svjestan činjenice da su i tvoji stari isto tako jednom odbacili vjeru svojih predaka i prišli na katoličanstvoNisam moralizirao, jer s pokatoličenim Vlajima, ne razgovaram o moralu. Oni čiji su preci pljunuli na svoju vjeru i za malo soli prešli u uniju s Vatikanom očito imaju drugačije shvaćanje morala od mene. Ukazao sam na tvoje neiskreno prikazivanje sukoba između Hrvata i Srba iz Hrvatske.
Postavljaj ti pitanja, a ja imam pravo tvoj upis smatrat gnjusnim.Ova pitanja o Srebrenici su legitimna i zahtijevaju odgovor. Zašto bi strijeljanje bošnjačkih muškaraca bio genocid, a strijeljanje srpske djece ne?
Jedno je stati pred žrtvama masakra u Srebrenici, reći da je to zločin i sramota za srpski narod, a drugo je to pretvoriti u alat za etiketiranje Srba i iznuđivanje beneficija.
Da, itekako su deca provodila tako dane 1999, kada su nas tukli NATO bombarderi dan i noc, dolecuci ovde izmedju ostalog i iz vazdusnog prostora tvoje drzaveJel neko od vas u Nišu, Pančevu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Leskovcu, Subotici ili Beogradu ovako provodia svoje bezbrižne (pred)školske dane u igri s drugarima?
Griž(nj)a savesti.Na dan kada je pao Knin nakon sto je prethodno ceo dan granatira i desetine hiljada ljudi proterano iz svojih kuca, ja na srpskom forumu na temi o RSK citam tekstove o nenaoruzanim Zengama koji brane Sibenik...![]()
A kakve veze ova tema na kojoj se raspravlja o RSK, Oluji ili ratu od 91-95 ima s 1999. i NATO napadom na vas? Pretpostavljam da na ovom forumu ima tema o dom događaju pa tamo slobodno nastavi o vašim stradavanjima i našoj ogromnoj odgovornosti jer su avioni doletali iz Hrvatskog zračnog prostoraDa, itekako su deca provodila tako dane 1999, kada su nas tukli NATO bombarderi dan i noc, dolecuci ovde izmedju ostalog i iz vazdusnog prostora tvoje drzave
A kakve veze ova tema na kojoj se raspravlja o RSK, Oluji ili ratu od 91-95 ima s 1999. i NATO napadom na vas? Pretpostavljam da na ovom forumu ima tema o dom događaju pa tamo slobodno nastavi o vašim stradavanjima i našoj ogromnoj odgovornosti jer su avioni doletali iz Hrvatskog zračnog prostora![]()
i dao sam ti odgovor.Jel neko od vas u Nišu, Pančevu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Leskovcu, Subotici ili Beogradu ovako provodia svoje bezbrižne (pred)školske dane u igri s drugarima?