Република Српска Крајина

528577869_10235121456153606_5368249370134425034_n.jpg

Čak i da je sve ovo što si napisao točno, a nije, ubijanje civila i vojnika koji su se predali je uvijek i u svakom situaciji zločin. Npr. u Gruborima su ubijali srpske starce, među njima i žene od 90 godina.

Oluja se zaista dogodila nakon što su krajiški Srbi etnički očistili Krajinu i izvršili zločine nad Hrvatima. Međutim, daleko prije Oluje, 1991. u hrvatskim gradovima ubijani su lojalni Srbi, civili, koji se ni protiv koga nisu bunili. Od Vukovara, preko Osijeka, Pakračke poljane, Siska, Gospića do Splita ubijani su srpski civili. Sve se to događalo prije 4. i 5. kolovoza 1995. Npr. pripadnici hrvatske vojske svjedočili su da su Srbima u Lori rezani nosevi i uši. Desetine tisuća Srba je protjerano iz hrvatskih gradova od 1991., poznato je da su u divljanju po srpskim stanovima u Splitu sudjelovali i jedan bivši hrvatski nogometni reprezentativac i jedan bivši ministar i predsjednički kandidat.

Neću ulazit u rasprave sa "ljudima" koji su u stanju ovo napisat, a onda još imaju obraza meni moralizirat o osuđivanju zločina. Znaimljivo da ti je i cijenjeni moderator lajka jedan od najgnjusnijih postova koje sam pročita na bilo kojem od foruma. Svašta bi ti još napisa, al nisi vridan ni bana:

https://forum.krstarica.com/threads/istoricari-o-zlocinu-u-srebrenici.814797/page-15#post-51244173

"Neka pitanja o Srebrenici:

Ako je genocid ubojstvo nekoliko tisuća bošnjačkih muškaraca, mahom vojnika u Srebrenici, kako genocid nije ubojstvo nekoliko tisuća Srba, mahom civila, u selima oko Srebrenice?

Ako prema konvenciji UN-a genocid nužno uključuje namjeru da se istrijebi značajan dio neke etničke, religijske ili rasne grupe, kako Srebrenica može biti genocid kad streljanje Bošnjaka nije učinjeno s namjerom istrebljenje bošnjačke nacionalne grupe?

Ako prema konvenciji UN-a genocidnom radnjom (jednom ili više, ima ih 5) treba uništiti značajan dio neke etničke, nacionalne ili religijske grupe, kako streljanje Bošnjaka Srebrenice može biti genocid kad su oni činili samo 0.15% ukupne bošnjačke polupalcije? Od kada je 0.15% značajn dio populacije? Od kada je 0.15% značaj dio ičega? Zamislite da kažem da sam sagradio 0.15 % svoje kuće. Da li bi itko od vas mislio da sam sagradio značajan dio svoje kuće?

Kako Srebrenica može biti genocid kad nije postojala ni pismena ni usmena naredba političkog ili vojsnog vodstva Republike Srpske o istrebljenju Bošnjaka, ili bar značajnog djela bošnjačke populacije?

U isto vrijeme srpska vojska je ušla u Žepu. Da je postojala naredba o uništenju Bošnjaka i genocidna namjera, onda bi i Bošnjaci Žepe bili ubijeni.
Sve da je takva naredba i postojala, a nije, vojnom i političkom vodstvu Republike Srpske moralo je biti jasno da ubijanjem 0.15 % Bošnjaka Srebrenice ne mogu uništiti ili značajno našteti ukupnoj Bošnjačkoj populaciji.

Kakav je to genocid koji traje par dana na području manjem od jedne prosječne općine? Poznati genocidi su se dešavali na kontinentima (Sjeverna Amerika, Amerikanci nad Indijancima, Sjeverna Amerika), potkontinentima (Indija, Britanci nad Indijcima), državama (Kongo, Ruanda), a samo u Bosni na području koje se za 5 minuta pređe biciklom.

Genocid kao što mu i riječ kaže, mora uništiti ili bar naštetiti genima neke grupe. Srbi su bošnjačke žene i djecu iz Srebrenice preveli autobusima do teritorija pod bošnjačkom kontrolom. Na taj način, bošnjačka djeca su mogle prenijeti gene, bošnjačke žene su se mogle udati za Bošnjake.
Kakav je to genocid u kojem je bošnjačka populacija nakon njega prešla prvi put u svojoj povijesti 50% u ukupnoj populaciji Bosne i Hercegovine? 1991. Bošnjaka (tada Muslimana) je u BiH bilo 43 %, a danas ih je preko 50 %.

Srbi su u BiH do 1971. bili pojedinačno brojniji i od Bošnjaka (tada neodređenih) i Hrvata. Kad je stasala generacija koja je proživjela genocid u NDH, Srbi su pali s 1. mjesta po brojnosti u BiH. Kad je 2021. stasala generacija Bošnjaka koja je preživjela "genocid u Srebrenici", Bošnjaci su prešli 50 % stanovnika BiH.

Nikad nitko nije ni spomenuo ova pitanja, a kamo li na njih odgovorio."

:riganje:

Neću ulazit u rasprave sa "ljudima" koji su u stanju ovo napisat, a onda još imaju obraza meni moralizirat o osuđivanju zločina. Znaimljivo da ti je i cijenjeni moderator lajka jedan od najgnjusnijih postova koje sam pročita na bilo kojem od foruma. Svašta bi ti još napisa, al nisi vridan ni bana:

https://forum.krstarica.com/threads/istoricari-o-zlocinu-u-srebrenici.814797/page-15#post-51244173

Ako je genocid ubojstvo nekoliko tisuća bošnjačkih muškaraca, mahom vojnika u Srebrenici, kako genocid nije ubojstvo nekoliko tisuća Srba, mahom civila, u selima oko Srebrenice?

Ako prema konvenciji UN-a genocid nužno uključuje namjeru da se istrijebi značajan dio neke etničke, religijske ili rasne grupe, kako Srebrenica može biti genocid kad streljanje Bošnjaka nije učinjeno s namjerom istrebljenje bošnjačke nacionalne grupe?

Ako prema konvenciji UN-a genocidnom radnjom (jednom ili više, ima ih 5) treba uništiti značajan dio neke etničke, nacionalne ili religijske grupe, kako streljanje Bošnjaka Srebrenice može biti genocid kad su oni činili samo 0.15% ukupne bošnjačke polupalcije? Od kada je 0.15% značajn dio populacije? Od kada je 0.15% značaj dio ičega? Zamislite da kažem da sam sagradio 0.15 % svoje kuće. Da li bi itko od vas mislio da sam sagradio značajan dio svoje kuće?

Kako Srebrenica može biti genocid kad nije postojala ni pismena ni usmena naredba političkog ili vojsnog vodstva Republike Srpske o istrebljenju Bošnjaka, ili bar značajnog djela bošnjačke populacije?

U isto vrijeme srpska vojska je ušla u Žepu. Da je postojala naredba o uništenju Bošnjaka i genocidna namjera, onda bi i Bošnjaci Žepe bili ubijeni.
Sve da je takva naredba i postojala, a nije, vojnom i političkom vodstvu Republike Srpske moralo je biti jasno da ubijanjem 0.15 % Bošnjaka Srebrenice ne mogu uništiti ili značajno našteti ukupnoj Bošnjačkoj populaciji.

Kakav je to genocid koji traje par dana na području manjem od jedne prosječne općine? Poznati genocidi su se dešavali na kontinentima (Sjeverna Amerika, Amerikanci nad Indijancima, Sjeverna Amerika), potkontinentima (Indija, Britanci nad Indijcima), državama (Kongo, Ruanda), a samo u Bosni na području koje se za 5 minuta pređe biciklom.

Genocid kao što mu i riječ kaže, mora uništiti ili bar naštetiti genima neke grupe. Srbi su bošnjačke žene i djecu iz Srebrenice preveli autobusima do teritorija pod bošnjačkom kontrolom. Na taj način, bošnjačka djeca su mogle prenijeti gene, bošnjačke žene su se mogle udati za Bošnjake.
Kakav je to genocid u kojem je bošnjačka populacija nakon njega prešla prvi put u svojoj povijesti 50% u ukupnoj populaciji Bosne i Hercegovine? 1991. Bošnjaka (tada Muslimana) je u BiH bilo 43 %, a danas ih je preko 50 %.

Srbi su u BiH do 1971. bili pojedinačno brojniji i od Bošnjaka (tada neodređenih) i Hrvata. Kad je stasala generacija koja je proživjela genocid u NDH, Srbi su pali s 1. mjesta po brojnosti u BiH. Kad je 2021. stasala generacija Bošnjaka koja je preživjela "genocid u Srebrenici", Bošnjaci su prešli 50 % stanovnika BiH.

Žrtva si zapadne propagande. Od jednih Markala koje je CIA inscenirala 20 godina je curela krv Zapadu iz ušiju, a za hiljade palestinske dece i civila koje svakodnevno likvidira izraelsla vojska nikog ni uvo da zaboli. Eno ih, što je preživelo od gladi umire.

Pojma nemaš o genocidu nad srpskim civilnim stanovništvom u Srebrenici pre proboja muslimanske vosjke 1995. Slušaš taj isti zapadni radio - i dalje ga slušaj, ali se seti mene za pet godina kad budeš morao da bežiš iz svoje kuće.

Markale 94, Markale 95, Srebrenica, Račak, Buča - sve organizovao Zapad. Nešto im je prošlo, nešto nije.

Meholjić je svojevremeno otkrio da se zločin u Srebrenici dogodio upravo zahvaljujući Aliji Izetbegoviću, nekadašnjem predsedniku predsedništva Bosne i Hercegovine.

- Nudi mi Klinton da uđu četnici u Srebrenicu i izvše pokolj 5.000 muslimana i da onda bude vojna intervencija NATO snaga na srpske položaje u celoj BiH. Šta vi mislite o tome - upitao je Izetbegović.

Ja sam skočio i rekao "Jesi li ti lud? Ko će reći narodu 'ti na klanje, ti ne ideš'. Alija je loš čovek".

Bilo bi dobro da oni koji budu odlučivali o sramnoj rezoluciji o Srebrenici pogledaju šta je Hakija Meholjić govorio o Srebrenici.

Ne trebaš se upuštati u rasprave jer nemaš ništa pametno za reći, niti možeš osporiti ono što sam napisao. Pokušao si podvaliti da je za Srbe sve, počelo 5. kolovoza 1995., a počelo je puno ranije, 4.5 godine ranije.

Nisam moralizirao, jer s pokatoličenim Vlajima, ne razgovaram o moralu. Oni čiji su preci pljunuli na svoju vjeru i za malo soli prešli u uniju s Vatikanom očito imaju drugačije shvaćanje morala od mene. Ukazao sam na tvoje neiskreno prikazivanje sukoba između Hrvata i Srba iz Hrvatske.

Ova pitanja o Srebrenici su legitimna i zahtijevaju odgovor. Zašto bi strijeljanje bošnjačkih muškaraca bio genocid, a strijeljanje srpske djece ne?

Jedno je stati pred žrtvama masakra u Srebrenici, reći da je to zločin i sramota za srpski narod, a drugo je to pretvoriti u alat za etiketiranje Srba i iznuđivanje beneficija.

Ne trebaš se upuštati u rasprave jer nemaš ništa pametno za reći, niti možeš osporiti ono što sam napisao. Pokušao si podvaliti da je za Srbe sve, počelo 5. kolovoza 1995., a počelo je puno ranije, 4.5 godine ranije.
Znamo svi da je počelo za Srbe dosta ranije još tamo 90te kad su postavili balvane i kad su ubrzo nakon toga proglasili svoju državu na povijesnoj Hrvatskoj zemlji di je naš kraljevski grad Knin u koji su oni došli 10 stoljeća iza nas i pokušali nam ga otet. Zašto Srbi imaju pravo na Kosovo i svoju vekovnu zemlju, a mi nemamo na Knin i našu vjekovnu zemlju? Čemu dvostruka mjerila Zvonek?

Koliko je Srba pobijeno od krvoločnih ustaša u Rijeci, Varaždinu, Puli, Dubrovniku, Zadru, Šibeniku i ostalim gradovima koji su bili van granica RSK, a u kojima je živia tek omanji broj Srba koje niko nije moga zaštitit poput onih u Vukovaru ili Kninu?

Ako su Srbi već odlučili proglasit RSK jer je tamo bilo Srba u velikom broju i ako su zajedno s JNA odlučili njih zaštitit od krvoločnih ustaša čemu onda granatiranje gradova i ciljeva u kojima su Srbi bili velika manjina poput Dubrovnika, Zadra, Šibenika, Osijeka, Sl. Broda, Karlovca, Vinkovaca, pa i Zagreba? Ako je razlog za napad na Vukovar bia taj da se spasi srpsko stanovništvo u tom gradu od povampirenih ustaša koji je onda bia razlog za napast i granatirat gore navedene gradove?

Nisam moralizirao, jer s pokatoličenim Vlajima, ne razgovaram o moralu. Oni čiji su preci pljunuli na svoju vjeru i za malo soli prešli u uniju s Vatikanom očito imaju drugačije shvaćanje morala od mene. Ukazao sam na tvoje neiskreno prikazivanje sukoba između Hrvata i Srba iz Hrvatske.
Nadam se da si svjestan činjenice da su i tvoji stari isto tako jednom odbacili vjeru svojih predaka i prišli na katoličanstvo :) Po kojoj logici tvoji preci nisu pljunili na svoju vjeru ako su za dva para opanaka postali katolici u 9.st., a moji jesu jer su to učinili par stoljeća nakon tvojih? Nisu valjda opet nekakvi dvostruki kriteriji u pitanju, a Zvonek?

Ova pitanja o Srebrenici su legitimna i zahtijevaju odgovor. Zašto bi strijeljanje bošnjačkih muškaraca bio genocid, a strijeljanje srpske djece ne?

Jedno je stati pred žrtvama masakra u Srebrenici, reći da je to zločin i sramota za srpski narod, a drugo je to pretvoriti u alat za etiketiranje Srba i iznuđivanje beneficija.
Postavljaj ti pitanja, a ja imam pravo tvoj upis smatrat gnjusnim.

Na JNA i vojsku RSK opremljenu tenkovima, oklopnjacima, avionima, brodovima, teškim naoružanjem mi idemo s tamićima, motorima i osobnima automobilimama, vojska nam u rebama i patikama s kalašima u ruci i pokojom zoljom. Umijeće je izgubit rat s ovakvim startnim pozicijama, al kako je reke general Mile Novaković, mi smo kukavice za razliku od njega velike junačine.

Šibenik Rat 1991 prvi deo​

Koliko je vas provelo ditinjstvo skupljajući čahure i gelere od mina? Umisto na balun, karte ili franje neki moji sunarodnjaci su ovako odrastali i igrali se. Ako su bili te srića da mogu povirit nosom vani jer se većinu vrimena provodili u podrumu dok ih oslobađala JNA i vojska RSK.

arh080705sibenikrat1105.jpg
Laku noć ili dobro jutro kako već kome dođe jedini dan u ratnim 90ima koji pamtite.

Vidim da nema još komentara ni od Zvoneka ni od Boleka na ovo stradavanje hrvatskih civila koji su bižali od osloboditelja ili mojih tadašnjih vršnjaka koji su ditinjstvo proveli u podrumu ili u kakvoj igri s čahurama i zvončićima.

Jel neko od vas u Nišu, Pančevu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Leskovcu, Subotici ili Beogradu ovako provodia svoje bezbrižne (pred)školske dane u igri s drugarima?
IMG-20231009-WA0009-1.jpg

129723208_3474124089366882_6185022784664383601_n.jpg

188074218_818821829070775_3496902324918586805_n-1.jpg

Jel neko od vas u Nišu, Pančevu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Leskovcu, Subotici ili Beogradu ovako provodia svoje bezbrižne (pred)školske dane u igri s drugarima?
Da, itekako su deca provodila tako dane 1999, kada su nas tukli NATO bombarderi dan i noc, dolecuci ovde izmedju ostalog i iz vazdusnog prostora tvoje drzave

Na dan kada je pao Knin nakon sto je prethodno ceo dan granatira i desetine hiljada ljudi proterano iz svojih kuca, ja na srpskom forumu na temi o RSK citam tekstove o nenaoruzanim Zengama koji brane Sibenik... :roll:

Da, itekako su deca provodila tako dane 1999, kada su nas tukli NATO bombarderi dan i noc, dolecuci ovde izmedju ostalog i iz vazdusnog prostora tvoje drzave
A kakve veze ova tema na kojoj se raspravlja o RSK, Oluji ili ratu od 91-95 ima s 1999. i NATO napadom na vas? Pretpostavljam da na ovom forumu ima tema o dom događaju pa tamo slobodno nastavi o vašim stradavanjima i našoj ogromnoj odgovornosti jer su avioni doletali iz Hrvatskog zračnog prostora :roll:

Šta se tiče obrane Šibenika postavia sam snimke Srbina(pretostavljam na osnovu imena i ekavice) iz kojih je vidljivo kako i čime smo se branili, a ako je i bilo šta težeg naouružanja to je bilo nakon pada vojarne u Rogoznici. A po tebi je ovo valjda treća vojna sila iza Amerike i Rusije:
rujanski-rat-001.jpg

bitka_za_sibenik_1.jpg

eb8372dd167211c6f5e3.jpeg

Nastavljamo dalje sa zaštitom i oslobađanjem Srba u Dalmaciji, a ovaj put je na redu još jedan drevni srpski grad - Zadar. Pa tako odma idućeg dana nakon šta su oslobodili Vukovar(18.11.) JNA i vojska RSK je pokušala to isto u Zadru, al im na nažalost nije pošlo za rukom da oslobode još jedno srce Srbije.

ZADAR 19. 11. 1991. OSLOBAĐANJE GRADA​

A kakve veze ova tema na kojoj se raspravlja o RSK, Oluji ili ratu od 91-95 ima s 1999. i NATO napadom na vas? Pretpostavljam da na ovom forumu ima tema o dom događaju pa tamo slobodno nastavi o vašim stradavanjima i našoj ogromnoj odgovornosti jer su avioni doletali iz Hrvatskog zračnog prostora :roll:

Ti forsiras narativ da ste samo vi bili zrtve i da ste stradali.
Direktno si bio pitao:
i dao sam ti odgovor.

A sto se doletanja aviona sa teritorije trece drzave tice, i to se smatra oblikom agresije u ratnom pravu. Stoga, ako smo mi izvrsili agresiju na vas 1991-95, onda ste i vi na nas 1999.

Neukusno mi je dovodit moj rodni grad u istu rečenicu s drugim navedenim Dalmatinskim gradovima jer srićom nije ni blizu osjetia takva granatiranja i razaranja ka Zadar, Šibenik ili Dubrovnik. Al možda isto nije zgorega napomenit da je i taj grad, iako podosta udaljen od prve crte, bija napadnut od strane mornarice JNA, a bilo je i podrške iz zraka koliko mi ostalo u sjećanju. Da komedija bude veća grad Split je gađan s razarača koji nosi ime - Split.

The Yugoslav army attacked the city of Split​

Back