Pa Istra je pripala Hrvatskoj u Jugoslaviji, jel tako? Zar Hrvati ne smatraju da je Jugoslavija, u stvari zamena za Veliku Srbiju, pogotovo Kraljevina?
Sigurno je i onda bilo ljudi koji su tako gledali, al to je eventualno neka naša politička elita i intelektualci dok sam narod o tome nije vodia toliko brigu pogotovo za vrime ratovanja sa Švabama i Talijanima. Tad je jedini cilj bia kako izbacit okupatore i porazit ih skupa s našim izdajnicima. S tim šta sam već reka da je kroz period od 45-80 taj projekt VS bia skroz u drugom planu, a smrću Tita se počea pomalo opet oživljavat.
Znam, ali koliko razumem dosta se u Hrvatskoj forsira da je JNA okupaciona sila?
Pa kad JNA danas masu ljudi gleda kroz prizmu 90ih, a ako pričaš o WWII onda je stvar poprilično drugačija i zasigurno dobar dio Hrvata tad nije tako gleda u suprotnom ne bi pristupili partizanskom pokretu.
Ja ne smatram nijednu vojsku Jugoslavije za okupacionu. A i čisto da budemo fer, u Vojvodinu je ušla srpska vojska.
Čisto sumnjam da ste i u Istru umarširali, al tlaka mi sad provjeravat. Za Dalmaciju znam da su naši(bilo je tu i hercegovačkih partizana moguće i još koji odred sa strane) ulazili u Dubrovnik, Split, Šibenik i Zadar, a ako se zna da je dalmatinska brigada i u Trst umarširala okladia bi se da smo bili i Istrijanima dat ruke(kojih također nije manjkalo u NOB-u).
Uglavnom to šta su Srbi sami ušli u Vojvodinu ili Hrvati "prispojili" Istru ne znači ništa jer tad jedni bez drugih teško bi mogli išta. S tim da mi možda ne bi umarirali u Dalmaciju da neki srpski odred ili korpus nije odradia svoju ulogu na nekoj planini Bogu iza nogu, al bez koje mi ne bi umarširali. Karikiram, al ne može se uzimat samo jedan događaj i na račun njega dilit zasluge.
Ajde ne zezaj, a NDH? Šta , tad Srbima bilo super u Hrvatskoj?
Ako pričamo o 90ima onda je nepotrebno pa čak i neukusno dovodit NDH u istu rečenicu s tim razdobljem jer se ono nije ponovilo ni 2 posto(tu ponajprije ciljam na sve grozote logora ili klanja civila pogotovo dice).
Tad su vam mediji na dnevnoj bazi punili glave s ustašlukom, NDH i našom nacističkom ostavštinom(ka da je vi niste imali) kako bi vas doma napalili, a strancima vani opravdali sve ono šta se tad događalo. Pričam općenito jer pojedinih situacija koje su podsjećale na 41. sigurno da je bilo, al u globalu gledano ni blizu. Na kraju svega nema šanse da bi Europa i svit vas pustili niz vodu i stali na našu stranu da smo se ponašali ka za vrime NDH. Prije bi reka da ste vi preuzeli tu našu ulogu.
Inače puna su vam usta NDH, Jasenovca, ustaša, logora, klanja i svega ostalog s naše strane za vrime WWII, a tamo pet dana čekam oće se neko od vas udostojit i napisat dvi rečenice o pokolju Albanaca i svim onim gadarijama koje su radili pripadnici vaše vojske prije za vrime prvog Balkanskog rata. Niko ni slova ako ne računamo tvog kolegu moderatora koji nakon svega iznesenog mrtvo ladno napiše kako je sve to izmišljotina i kako su svi poginuli poginuli vojnici u okršaju.
Jel znaš koliko na našem forumu ima tema o zločinima za vrime NDH, o Jasenovcu, ostalim logorima i koliko su te teme aktivne i dan danas? A malo ko piše kako je sve izmišljotina od strane zlog zapada ili kako se to nije dogodilo ka šta je slučaj na valjda jedinoj temi posvećenoj tom masakru s vaše strane. A trajala osam strana i bila aktivna jedan jedini dan u kojima je 90% forumaša relativiziralo taj događaj ili davalo podršku vašoj vojsci i žalilo šta nije više Albanaca pobijeno ili protjerano:
Zločini Srba nad Albancima
Ne trpam sve Srbe u isti koš i niste mi svi četnici koji samo gledaju kako nekom otet komad zemlje jer u suprotnom ne bi ovde provea ni minute, al za ove pećinare koji stalno nešto svojataju neman milimetra razumijevanja ili opravdanja.
Ne ide sve tebe samo si mi poslužia ka inspiracija