Republika Hrvatska - zbirna tema 3

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako?
Daj konkretan primjer da znam o čemu pričaš.

Нисам био довољно јасан у посту којји с ицитирао. Отприлике би требало да звучи: Шта хоћеш да кажеш тиме што издвајаш реч декларативно? Хоћеш да кажеш како власт у Хрватској..итд..итд... (дакле, није било питање, како власт у Хрватској..већ...је то било питање...да ли је твој став да се власт у Хрватској труди да створи Србима нормалан живот у Хрватсој.

Naravno da je praksa drugačija, zato i kažem deklarativno.

Konkretno: da se Srbima danas vrati status konstitutivnog naroda, što bi to za njih značilo? Koja nova prava bi dobili?

Nebi bila Hrvatska vojska nego hrvatsko srpska vojska itd.:zelenko:
Možda bi Stanimirović bio zapovjednik kopnene vojske pošto ima zasluge za onako lipo oslobađanje Vukovara od divljih ustaša!:zelenko2:

"Samo" pismo, kulturu, veru... posao u drzavnoj administraciji... Ovo sada vrlo lose izgleda.

Jučer su u centru Rijeke slavili badnjak i niko ih nije dira niti im je iko smeta u proslavi! Kako su u Zagrebu imali transparent, naj prije na ćirilici pa na latinici ali na oba pisma je pisalo Hristos se rodi, dakle oba puta na Srpski jezik. Na dvojezičnim tablama na latinici piše općina,a na ćirilici opština!Ima neke razlike?

Sad mi reci zašto ako već pišu na latinici nisu napisali Krist da i Hrvati razume šta su napisali? Mislim, sve se događa u Hrvatskoj!

Jučer su u centru Rijeke slavili badnjak i niko ih nije dira niti im je iko smeta u proslavi! Kako su u Zagrebu imali transparent, naj prije na ćirilici pa na latinici ali na oba pisma je pisalo Hristos se rodi, dakle oba puta na Srpski jezik. Na dvojezičnim tablama na latinici piše općina,a na ćirilici opština!Ima neke razlike?

Sad mi reci zašto ako već pišu na latinici nisu napisali Krist da i Hrvati razume šta su napisali? Mislim, sve se događa u Hrvatskoj!

pa zato sto se folirate pred Evropom..kao eto da se vidi kako ste fini..a i verovatno je onaj sarin ucinio svoje:zcepanje:

"Samo" pismo, kulturu, veru... posao u drzavnoj administraciji... Ovo sada vrlo lose izgleda.

zaključuješ na osnovu kojih podataka?
pismo - da ima pizdarija sa 2jezičnim tablama u Vukovaru u svim većinski srpskim selima oko vukovara 2jezične table stoje već godinama, u vukovaru se pohađaju škole na 2 jezika i ne samo da imaju posebne srpske škole nego i sasvim drukčiji školski program čak i vrtići! -- ovoga nije bilo za vrijeme SFRJ
kultura - imaju svoje KUDove, radija, novine, crkve nove u vukovaru u kvartu gdje za vrijeme SFRJ istih nije bilo
posao - svi zaposleni u javnim službama i državnim firmama tzv RSK hrvatska preuzima bez obzira na to da uopće nemaju potrebno obrazovanje ( 1997) naglo skače broj zaposlenih u svim ovim poduzećima ;) ) toga u sfrj nije bilo

situacija u Hrvatskoj je zaista losa sto se tice srpskog naroda tamo..lomljenje tabli je mali deo onoga sto se normalnim ljudima, obicnom svetu desava a koji su srbi..jednostavno ovi forumasi umesto da osude takvo nasilje nad srbima oni ga pravdaju i lazu kako je srbima tamo ok..svakodnevno srbi su izlozeni tamo sikaniranju i svemu najgorem..nasa ministarka je zadnji put rekla kako je polozaj srba u Hr kritican..i ja nemam razloga d joj neverujem..eto da su ljudi ko sto nisu osudili bi svakodnevno zlo koje njihovi sugradjani cine nasem narodu..ovako mogu samo da se nadaju da njihovo zlo nece proci nekaznjeno..

situacija u Hrvatskoj je zaista losa sto se tice srpskog naroda tamo..lomljenje tabli je mali deo onoga sto se normalnim ljudima, obicnom svetu desava a koji su srbi..jednostavno ovi forumasi umesto da osude takvo nasilje nad srbima oni ga pravdaju i lazu kako je srbima tamo ok..svakodnevno srbi su izlozeni tamo sikaniranju i svemu najgorem..nasa ministarka je zadnji put rekla kako je polozaj srba u Hr kritican..i ja nemam razloga d joj neverujem..eto da su ljudi ko sto nisu osudili bi svakodnevno zlo koje njihovi sugradjani cine nasem narodu..ovako mogu samo da se nadaju da njihovo zlo nece proci nekaznjeno..

Pa i ne izgleda baš da im je tako loše... z:D

pa di je taj obični svet srpski iz hrvatske, što se ne javi kako ih koljemo tučemo palimo svaki dan?
mora da se toliko boje da ni internet ne smiju koristiti

pa di je taj obični svet srpski iz hrvatske, što se ne javi kako ih koljemo tučemo palimo svaki dan?
mora da se toliko boje da ni internet ne smiju koristiti

govorim i o tom malo delu srba koji je preostao tamo da zivi a vec sam dao primer kako nasrcete na nasu veru tamo..mnogo je takvih primera..jednostavno srbima ne date ni da zive..a to vam je bio uslov za EU

govorim i o tom malo delu srba koji je preostao tamo da zivi a vec sam dao primer kako nasrcete na nasu veru tamo..mnogo je takvih primera..jednostavno srbima ne date ni da zive..a to vam je bio uslov za EU
pa ima ih preko 180.000, nije ko prije rata al nije da ih nema
kako im to ne damo da žive. eno ti gore snimka od ove godine vidim jadni pokunjili se ne smiju ni na ulicu da izađu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back