Reptoidi vanzemaljci

2
samo?
ja znam za vise

tema "zavere"
na ovom podforumu.
mnogo pitanja, a nijedan odgovor od strane obozavalace ickea.........

Ok prijatelju idemo redom.

Pregledao sam celu temu ,,zavere". I mogu ti reci da ni jedno pitanje koje si postavio, Ajk nije ni govorio o tome. Npr.to da je Mars ili mesec ili neko drugo telo suplje Ajk uopste nije spominjao. Kao ni to za kometu itd. Nikada. To je tvrdnja IvanaAntica iz jednih drugih izvora, ali Ajk to nije spominjao. A to da treba da se pije pisacka, takodje nije Ajk spominjao.

Pa sad... i macke piju mleko od krave?
A kucici?
A lasica?
A misevi i poganci?

Jeste, macke sve lete po seoskom dvoristu i uz pomoc pasa se ocajnicki trude da sateraju kravu u coshak ne bi li se sa vimena nasisali mleka.
Psi i macke piju kravlje mleko zato sto im covek daje da piju, ne zato sto je to prirodno.
Za lasice i miseve nisam cuo da piju mleko od druge vrste sisara, a poganci vec ne znam sta su...

aha
da krcamo orasi

a ako smo STVORENI

zasto nam noge nisu stvorene malo bolje?
zasto nemamo debelu kozu?
zasto nemamo dlake?

zasto recimo KONJ nema urodjenje potkovice?

zasto covek tako STVOREN ne moze u dzungli da prezivi ni 24 sata bez dodatnih alata?

@ bold - ne razumem, ti bi zeleo jos vise zivotinjskih odlika da posedujes?

Zasto konj nema potkovice...hmmm, kakvo tesko pitanje...da li mozda zato sto mu priroda nije namenila da hoda i trci po betonu i asfaltu, vec mu je tu cast osmislio covek ''civilizovani''. A sledeci logiku teorije evolucije...konji bi do sada uveliko trebalo da se radjaju sa potkovicama, zar ne?

Covek ne moze preziveti u dzungli isto kao sto i neka zivotinja iz dzungle ne bi mogla da prezivi u covekovoj betonskoj dzungli. Ni ona nema alata.

Necu vise da upadam u offtopic, ovde zavrsavam

Procitao sam jako dobro i ne vidim ni jedno postavljeno pitanje osim o tim planetama,kometama i slicno. E pa Ajk o tome nikada nije govorio. Da, to si ti video na stranci od IvanaAntica koja se zove Ajk i Zavere, ali taj tekst nije od Ajka.

dobro je da ovo nisam video odma' :D::D
pa ovo smao govori koliko pojma nemas o evoluciji a guras nos u istu..... :roll:

drugim recima zelis reci da covek nije vrhunac evolucije? Ne nalazi se na najvisem evolutivnom stepeniku? Ima jos nesto iznad njega?

Moje i tvoje poimanje evolucije se bitno razlikuje, jer je ti poimas poput skolarca, u izrazito uzanom okviru...''za evoluciju nije bitno kako je nastao zivot'' i slicno

drugim recima zelis reci da covek nije vrhunac evolucije? Ne nalazi se na najvisem evolutivnom stepeniku? Ima jos nesto iznad njega?

naravno da postoji.

Moje i tvoje poimanje evolucije se bitno razlikuje, jer je ti poimas poput skolarca, u izrazito uzanom okviru...''za evoluciju nije bitno kako je nastao zivot'' i slicno

nastanak zivota i nije predmet izucavanja evolucije.
ko zna o cemu ti pricas....

naravno da postoji.

nastanak zivota i nije predmet izucavanja evolucije.
ko zna o cemu ti pricas....

Ako postoji, eto ja ne znam, pa te molim da mi kazes sta ili ko se nalazi iznad coveka gledano sa aspekta evolucije, teorije koju vec uveliko smatrate zakonom.

Ja nisam rekao da je nastanak zivota predmet izucavanja evolucije, vec kritikujem ograniceni stav evolucionista, po kojem njih ne interesuje kako je nastao zivot, da li je nastao slucajno, da li je nastao inteligentno, da li su ga doneli alieni...oni se samo bave evolucijom.

Hiljadama precizno datiranih arheoloških nalaza može se pratiti nit razvoja čovjeka kroz stotine hiljada godina od drevnog prapretka do današnjih dana. Svi ti nalazi dostupni su za proučavanje, potvrđivanje i osporavanje. I na toj niti nema čvorova, nema mjesta neobjašnjivog naglog pomaka zbog uticaja nekog vanjskog faktora. Ne znam gdje bi se tu mogli smjestiti alieni.

Ako postoji, eto ja ne znam, pa te molim da mi kazes sta ili ko se nalazi iznad coveka gledano sa aspekta evolucije, teorije koju vec uveliko smatrate zakonom.

postoji novi covek, onaj u koga ovaj evoluira i ka kom ide ovaj sadasnji.

Ja nisam rekao da je nastanak zivota predmet izucavanja evolucije, vec kritikujem ograniceni stav evolucionista, po kojem njih ne interesuje kako je nastao zivot, da li je nastao slucajno, da li je nastao inteligentno, da li su ga doneli alieni...oni se samo bave evolucijom.

:rolleyes:
aha.
odlicno, tako mozes da kritikujes i nekog biologa zato sto ne izucava strujanje vazduha preko aerodinamicnih povrsina.

Добро, како је настао живот на другим планетама?

Већина ствари које сам ј прочитао од аутора који говоре о еманацији/еманацијама Божанског нису ништа друго до "позајмњивачи" идеја од Платона, преко Плотина и новоплатноизма до неких савремених окултиста (под савременим подразумевам последња два века)...

postoji novi covek, onaj u koga ovaj evoluira i ka kom ide ovaj sadasnji.

a....to....po onoj matrici...prvo je bio homo sapiens...pa smo mi sada homo sapiens sapiens...pa idemo dalje...sa mehanickom evolucijom...
svabo nema masovne i mehanicke evolucije...samo individua moze da evoluira i to ne mehanicki...

:rolleyes:
aha.
odlicno, tako mozes da kritikujes i nekog biologa zato sto ne izucava strujanje vazduha preko aerodinamicnih povrsina.

argh358.gif

Добро, како је настао живот на другим планетама?

Evolucijom?

Већина ствари које сам ј прочитао од аутора који говоре о еманацији/еманацијама Божанског нису ништа друго до "позајмњивачи" идеја од Платона, преко Плотина и новоплатноизма до неких савремених окултиста (под савременим подразумевам последња два века)...

Mozda je za nekoga ta vecina stvari samo zrno peska u pustinji.
Platonu se ''javilo''? Pre platona nije postojalo znanje o emanacijama bozanskog?

Evolucijom?

Mozda je za nekoga ta vecina stvari samo zrno peska u pustinji.
Platonu se ''javilo''? Pre platona nije postojalo znanje o emanacijama bozanskog?

Ја не верујем у еволуцију као узрок почетка живљења.

Прва реченица ти је потпуно бесмислена.
Платнону се није "јавило".
Да познајеш историју античке филозофије, знао би ти је и овај коментар бесмислен.
Постојало је али у религијском смислу.
Он је то преточио у логички систем и од њега може да се прати развој те идеје код појединца.
У религији идеје су колективне...
Иначе, не могу да постоје еманације и лични однос у исто време.
Они се међусобно поричу...
А и бог који није онтолошки различит од творевине није бог.

Ја не верујем у еволуцију као узрок почетка живљења.

Прва реченица ти је потпуно бесмислена.
Платнону се није "јавило".
Да познајеш историју античке филозофије, знао би ти је и овај коментар бесмислен.
Постојало је али у религијском смислу.
Он је то преточио у логички систем и од њега може да се прати развој те идеје код појединца.
У религији идеје су колективне...
Иначе, не могу да постоје еманације и лични однос у исто време.
Они се међусобно поричу...
А и бог који није онтолошки различит од творевине није бог.

Ja ne verujem uopste, pa tako ni u evoluciju.

Prva recenica je tebi besmislena, sto ne znaci da je besmislena generalno.
Za platona je bila ironija, a posmatrati platona kao nekog krucijelnog u pretakanju religijskog u ''logicko'' je previse sholasticki i ogradjeno. Ne kazem da platon nije dao svoj doprinos, ali to pretakanje...ne ne.

Evolucija počinje od prvog bića sposobnog za reprodukciju, i nema direktne veze sa nastankom života.

E to je osnovna prepreka, to sto se evolucija posmatra nezavisno od nastanka zivota. Nema dalje price. Evolucija proucava zivot koji je nastao slucajno( prvo bice sposobno za samoreprodukciju je nastalo od zivota koji je nastao slucajno!!!), a obzirom da zivot ne moze nastati slucajno, to dovoljno govori o kvalitetu evolucije kao teorije, pardon, sada vec zakona.

Back