Prvo dakle dođe stanje paranoje = probuđen.

Ko se ne prepozna u drugom,zaluđen

,zacelo mora biti u tećem stanju,zatupljen.

Ili je prosvećen, što je onda četvrto stanje.

Gde odoh jeeee, pa ispašće još naučna podela od ovog
Recepta za pobunu nemam,utoliko više jer sam uveren da se naša razina inteligencije računa kao inteligencija ovce, nas štite od bolesti i predatora ali iz prilično loših po nas razloga, imate zatim grupaciju desetara ,pulina koji nas spečavaju da se u svom tupom neznanju prejedemo i pocrkamo lišavajući ih posla i korice leba koju dobijaju od čobanina.U tom cilju ponekad nas i gricnu al za naše dobro.
Posle toga dolazi uloga čobanina koji šiša ,muze ,timari hrani i rovaši(obeležava),sve to za platu i pravo da pokoju ovčicu prikolje a gazdi prikaže kao manjak usled nesrećnog slučaja ili bolesti.
Veterinari su ti koji vade uzorke i vrše selekciju daju sredstva za umirenje nebi li poštedeli ovčicu užasnog saznanja ,koje uzgred i nije sposobna da pojmi ili zapamti.Možda i jeste al nema efikasan metod da išta promeni.
Svi navedeni su tu u igri bez svoje zle namere, već je eto situacija takva kakva je , a užas neki potiskuju a neki zapanjeno vrište trčeći u krug sa jasnim saznanjem da tu pomoći nema.
Tako ni gazda nije kriv što je gazda , čoban što je čoban , pulin što je pulin , ovca što je ovca ,trava što je trava.Vojska konzumenata jagnjetine što voli jagnjetinu,reptili što vole miris i ukus hormona užasa (kolokvijalno),i sve tako u krug.
Kako ponekad volim sebe da utešim ,razvio sam vrstu odgovora da JA nisam samo ovo MESO i da svu bol i strah koju na svom putu tek ima da osetim, neka velika promisao šalje da bi izvajala od mene nešto u šta treba da se formiram i nastavim put ukrug po večnosti ,vajan dalje do nekog budućeg savršenstva.
Ili se jednostavno samo ugasi svetlo .