Reptoidi vanzemaljci

Meni je ovo više dokaz tj. demonstracija ljudske prirode, nego postojanja aliena. Mada moguće je da nisam razumela šta si hteo da kažeš.

Da, nisi razumela.

To samo izgleda kao "demonstracija ljudske prirode", iako je to u realnosti daleko od prave ljudske prirode. To je "ljudska priroda" ali tek posle stranog, spoljnog uticaja, u nasem slucaju, uticaja reptila, koji su nam ubacili svoj um, davno, u jednom trenutku ljudskog postojanja.. Nema boljeg sredstva za kontrolu i manipulaciju..zar ne? Objekat ga cak nije ni svestan. Maestralno. Treba im se skinuti kapa za taj manevar.
Njihovi najblizi reptilo-humanoidni srodnici, su oni koji danas vode svet.

Ali ja tu aliene mogu da shvatim samo kao metaforu...kao i ono "borba protiv demona" ili "đavola" u sebi.

Pa definitvno to nije samo "metafora" vec vrla stvarnost. Taj "demon ili djavo u sebi" koje spominjes je upravo ono sto sam malopre napisao. Njihov uticaj na ljude kroz um koji su im ubacili.

Čini mi se da je ljudska istorija (a i ljudska priroda) dovoljno fascinantna i složena i bez uvođenja "spoljnog faktora" tipa aliena.

Da, to je istina, samo s tom razlikom da nas oni nisu pitali dal se slazemo sa onim sto ce da urade, tj. sto su uradili. Nazalost, ocigledno su imali pravo na to.

To mi deluje kao kršenje Okamove oštrice. Ili kao "deus ex machina". Ili kao prebacivanje krivice.

Ne, to nije "prebacivanje krivice", bar normalan covek ne bi smeo tu da se zaustavi...kao "nisam ja kriv, oni uticu na mene". Istina je da ljudi nisu krivi u samom startu, jer su bili bespomocni, ali su krivi kasnije zato sto se ne bore protiv toga. Kao sto je Ajnstajn rekao, nije strasno sto svet vode monstrumi, strasnije je sto ljudi ne rade nista protiv toga. Tako je i ovde. Nije najstrasnija stvar sto se to desilo, najstrasnije je sto ljudi nisu ni svesni sta se desava, a kamoli da nesto urade da se oslobode takve tiranije.

99% covecanstva uopste nije svesno situacije u kojoj se nalazi. Oni cak ni ne znaju da postoji tamo neka rasa koja je u jednom trenutku u istoriji izmanipulisala ljudskim bicima, i koja je kroz dalje genetske manipulacije stvorila krvnu liniju koju ce infiltrirati na Zemlju i koje ce postaviti za vladaoce sveta.

Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali da su ljudi po prirodi dobri, fini i uviđavni jedni prema drugima, ne bi bilo potrebe za civilizacijom (ili bar za moralnim normama, a one makar u elementarnom obliku postoje u svim ljudskim zajednicama bez obzira na nivo njihovog razvoja).

Naravno, sama sebi si odgovorila na pitanje.

Da su ljudi samostalni, i u kontroli nad svojim zivotom, nista od toga ne bi bilo potrebno, niti bi se izdesavale sve lose stvari koje su se desile u ljudskoj istoriji. To jasno ukazuje na strani uticaj.

Ok, hvala na razjašnjavanju, ali bih ja više volela, ako je moguće, da mi autor posta koji nisam sigurna da sam razumela objasni šta je hteo da kaže.

Pa ja sam samo izneo cinjenice koje govore same za sebe. To sto se ubijamo i koljemo i sto nikad nema mira to je posledica, a sta je uzrok.

Uzrok je to sto su coveku usadili svoj um. Usadili su mu način razmišljanja koji njima odgovara, mentalitet roba. Pored toga su genetskim manipulacijama promenili DNK čovekov, tako da vecina ljudi na ovoj planeti ima 10 do 20 posto reptilskog dnk i svi imamo ono sto se u medicini naziva reptilski deo mozga. A ovi sto vladaju imaju 50%. Posledica ovih ograničenja je nenormalno jačanje ega. Covek ne vidi odakle potiče. Time se psiha potpuno uslovljava i lakše se kontroliše.

Nisu sve misli koje imamo naše. Dobar deo uma nam je nametnut. Um s kojim smo rođeni, i koji nam je okolina nametnula, nije naša prava priroda. Naša suština je čista svest.

Glavni i najopštiji način porobljavanja čovekovog je da mu se životna energija (kundalini) drži aktivna samo na nižim čakrama (prve tri čakre) koje se odnose na osnovne instinkte opstanka, seksualnost i volju za moć. Celokupna savremena kultura življenja se okreće oko ovih načela i sva propaganda vladara iz senke, koju sprovode političari, to forsira.

@Swerdlow
Onda te nisam pogrešno razumela. :) Ali se i dalje ne slažem sa tvojim mišljenjem.

@Nikko

Naravno, sama sebi si odgovorila na pitanje.
Da su ljudi samostalni, i u kontroli nad svojim zivotom, nista od toga ne bi bilo potrebno, niti bi se izdesavale sve lose stvari koje su se desile u ljudskoj istoriji. To jasno ukazuje na strani uticaj.

Izvini, ali to uopšte nije ista stvar. Ljudska priroda je jedno, a "biti samostalan i imati kontrolu nad svojim životom" je nešto sasvim drugo. Mislim da je možda tebi malo teško da prihvatiš mogućnost da su ljudi po prirodi (bar ponekad, a možda i veći deo vremena) sebični, čak i agresivni i pakosni, i da to nije delo nekih zlica (u kom god obliku i sa koje god planete/astralne ravni oni bili) nego prosto deo onoga što jesmo.

Da se razumemo, "ljudska priroda" je jedan dosta neuhvatljiv pojam, i ne mislim da je moja interpretacija jedina, niti nužno ispravna. I stav da ljudi po prirodi jesu dobri i fini ali ih neko/nešto spolja kvari je vrlo prisutan i to odavno (od Platona, preko hrišćanstva i Marksa pa nadalje), mada se interpretacije tog "spoljnog faktora" razlikuju. Ja u tom kontekstu svakako ne bih glasala za reptile.

Osim toga, šta je u istoriji dobro a šta loše, je prilično teško utvrditi. Ali je tokom te istorije bilo toliko slučajnih i smešnih momenata da je malo verovatno da je kompletna proizvod neke, reptilske ili bilo čije, zavere.

@Swerdlow
Onda te nisam pogrešno razumela. :) Ali se i dalje ne slažem sa tvojim mišljenjem.

ne znam da li si procitala ovu moju recenicu:
Glavni i najopštiji način porobljavanja čovekovog je da mu se životna energija (kundalini) drži aktivna samo na nižim čakrama (prve tri čakre) koje se odnose na osnovne instinkte opstanka, seksualnost i volju za moć. Celokupna savremena kultura življenja se okreće oko ovih načela i sva propaganda vladara iz senke, koju sprovode političari, to forsira.

Dakle mi se u sustini slazemo, covek moze biti kako ti kazes, sebican, agresivan, i pakostan, ali to je onda kada nije kompletan, a neko ga sa stapom i sargarepom pritiska da to ne bude i da bude manji nego sto jeste.

Poslednja izmena:
@ svetlost lutalica

Kako god...imas sve moguce informacije koje ti trebaju dostupne, sta ces da uradis od njih, tvoja je stvar. Ako ti je dovoljno da se zadrzis na pretpostavkama i predrasudama kojima si uslovljena svojim umom, a ciji mehanizam i delovanje nikada nisi ispitala, onda izvoli, to je tvoj izbor. (ili mozda nije)

Problem je sto su ljudi toliko otudjeni od sebe i duha, da cak vise ni intuitivno ne mogu da osete ove stvari, i dobiju znanje direktno sa izvora. To je ono sto je najtuznije. Kod takvih svi stavovi koje imaju i sve sto misle, zavisi samo od stepena njihove indoktriniranosti, da ne kazem "izdresiranosti".

@ Swerdlov

Dakle mi se u sustini slazemo, covek moze biti kako ti kazes, sebican, agresivan, i pakostan, ali to je onda kada nije kompletan, a neko ga sa stapom i sargarepom pritiska da to ne bude i da bude manji nego sto jeste.

Ali ja upravo mislim da je to upravo ono što čovek (između ostalog) jeste. Čovek. Sam. Bez ikoga, bez štapa i bez šargarepe. :( Što ne znači da se meni takvo stanje stvari nužno sviđa i da ne mislim da ga treba popraviti.

@Nikko
1. mislim da uopšte ne znaš dovoljno o meni da bi mogao da tvrdiš da se zadržavam na pretpostavkama i da nisam ispitala delovanje svog uma (i uma uopšte). Na stranu što ne razumem šta znači "mehanizam i delovanje" uma. Da nisi možda hteo da kažeš "mehanizam delovanja" uma?

2. čini mi se da je jedan od stalnih uzroka nesuglasica na ovom podforumu upravo taj što se stalno priča o izvoru znanja, ali niko još nije nas ostale uputio na taj izvor. Na izvor (objektivno proverljiv), ne na nešto u stilu "znam jednog tipa koji je znao tipa čija je sestra bila sa ujakom tipa..."

mislim da uopšte ne znaš dovoljno o meni da bi mogao da tvrdiš da se zadržavam na pretpostavkama i da nisam ispitala delovanje svog uma (i uma uopšte).

Kada znas sve o sebi, znas i o drugima. To uopste nije tesko. Ne moram da te poznajem licno. Ono sto pises je sasvim dovoljno da vidim gde si.

Na stranu što ne razumem šta znači "mehanizam i delovanje" uma. Da nisi možda hteo da kažeš "mehanizam delovanja" uma?

Pod mehanizam sam mislio, odakle dolazi i sta predstavlja uopste, a pod delovanje, na njegov uticaj na ljude, tj. njegovo delovanje.

čini mi se da je jedan od stalnih uzroka nesuglasica na ovom podforumu upravo taj što se stalno priča o izvoru znanja, ali niko još nije nas ostale uputio na taj izvor. Na izvor (objektivno proverljiv), ne na nešto u stilu "znam jednog tipa koji je znao tipa čija je sestra bila sa ujakom tipa..."

Vidis, po ovome sto si napisala je apsolutno jasno da u stvari nemas blagog pojma o cemu se ovde radi.

Ti mislis da je "taj izvor svega" neka prodavnica u koju neko moze da te odvede? =)) U koju neko moze da te "uputi"? =)

Dal je moguce da tako nesto smatras pod "izvor" koji je "objektivno proverljiv", i da tamo mozes da stignes tek tako bez ikakvog napora, promene, i u stanju u kom si trenutno? =)

Naravno da ne. Za tako nesto se boris ceo zivot, a mozda i posle.

Tako nesto svako za sebe moze da proveri, ne treba ti niko da te "uputi", mozes da se uputis sama, posto se to nalazi u svakom od nas. Jedino sto su ljudi previse osteceni kroz pogresno rukovanje sa sobom i svojom svescu tokom celog zivota, tako da je ponovno uspostavljanje takve veze jako tesko.

Poslednja izmena:
I onda se žališ da neko drugi kreće s ličnim prozivkama na tebe? :confused:
(Moguće da grešim, mislim da si to tvrdio na nekoj drugoj temi)
Ja nigde nisam karakterisala a ni komentarisala ni tebe ni tvoje mentalne/saznajne/kakve god sposobnosti i kapacitete. Što ne znači da nemam mišljenje o njima. Samo sam iznela neslaganje (nadam se argumentovano) sa nekim tvojim stavovima.
Tvoja dva poslednja posta su baš divan odgovor na takvu vrstu diskusije.
Važi.
Sve si u pravu.
Nadam se da te to čini srećnim.
Have na nice life. :bye:

Ja nisam nigde komentarisao "tvoje mentalne/saznajne/kakve god sposobnosti i kapacitete." vec sam rekao :

"Kada znas sve o sebi, znas i o drugima. To uopste nije tesko. Ne moram da te poznajem licno. Ono sto pises je sasvim dovoljno da vidim gde si."

A to se ne odnosi na "kapacitete" vec na tvoje trenutno stanje.

:bye:

Poslednja izmena:
Nisam mislila na to nego na neke druge stvari koje si rekao. Ništa lično, meni se ne dopada ovakav način komunikacije, pa ću da se izuzmem iz iste. Prosto mi se ne sviđa da mi neko imputira da sam dresirana zbog toga što se ne slažem sa njegovim stavovima. Nemam ništa protiv da ti tako misliš, samo ja jednostavno nisam u tom fazonu (da razgovaram na taj način). I neću više da spamujem temu. :)

E Svetlosti, pa sta uopste ramenjujes misljenja sa ovim likom?
Cudi me da te nije poceo vredjati....

Mozda sada znas zasto mi, na nasem forumu ovake zovemo teletabise, njihove teme teletabilend, a njihove rezone -teleblahbah... :)

Eto ti, iz prve ruke.

Nikko, dete..pa ti uopste ne znas s kim razmenjujes misljenja.
I da, nastavio si budalesati.
Preporucujem ti da ponovo spakujes ulje za suncanje....uskoro putujes na jos jedan, duzi odmor.. :)

Prosto mi se ne sviđa da mi neko imputira da sam dresirana zbog toga što se ne slažem sa njegovim stavovima. Nemam ništa protiv da ti tako misliš, samo ja jednostavno nisam u tom fazonu (da razgovaram na taj način). I neću više da spamujem temu. :)

Ne, ja to nisam rekao zato sto se "ne slazes sa mojim stavovima", nego zato sto su svi stavovi i misli koje imas posledica indoktrinacije, tj. manipulacije i pritiska drustvenog ustrojstva, kome nisi imala snage da se odupres, a ne rada na sebi i istrazivanja.

Vi ste sve stvari koje su vam se servirale, prihvatili zdravo za gotovo, bez provere vrednosti istih. To je velika greska.

Ok. Hajde molim te, nek ti ne bude mrsko, navedi sve stvari koje su mi servirane a koje si iz mojih postova video.

Sva moja priča do sada na ovoj temi se svodi na sledeće:
1. da sam ja antropološki pesimista
2. da je po mom mišljenju uvođenje još jedne, eksterne varijable u objašnjavanje ljudske istorije, nepotrebno i kao takvo predstavlja kršenje Okamove oštrice
3. da je za istinito saznanje o svetu, po mom mišljenju, neophodna i proverljivost izvora i podataka, kao i komunikabilnost tog znanja upravo radi njegove dalje provere, što se razlikuje od tvog stava koji glasi da je, ako sam dobro razumela, osnova sveukupnog istinitog znanja o svetu introspekcija.
4. da mi se ne dopada da neko ko ne poznaje ni mene ni 99% mojih stavova o svetu na osnovu 10 rečenica tvrdi da sam dresirana.

Ne znam da li si primetio, da čak nigde nisam čak ni izričito tvrdila da dotični reptili ne postoje. Samo da ih ja, u kontekstu u kome ih je pomenuo jedan drugi diskutant, razumem kao metaforu.

Takođe me zanima, kako to tačno proveravaš stvari (pošto insistiraš na tome da ih je neophodno proveravati, sa čime se ja slažem) tako što se "zagledaš u sebe" ili kako si se već izrazio?

Vi ste sve stvari koje su vam se servirale, prihvatili zdravo za gotovo, bez provere vrednosti istih. To je velika greska.

E ovde sam te cekala! Ja vidim da si ti svoje teorije prihvatio zdravo za gotovo a sudeci po ovome sto si upravo rekao protumacicu to kao da si njihovu vrednost proverio! Sad mi molim te reci kada i kako ali da to ne bude citao sam.. Citala sam i ja Aladina i carobnu lampu pa ne smatram da je to vredan dokaz postojanja te lampe.

A dal vam je neko dokazao bilokoje biblijsko cudo?
Predpostavljam da ne . Mozda vas samo uzasava pomisao da su ovi "ludaci " bar malo u pravu.
Zaitgeist je jedan pogled na svet ,diskutovati o tome koliko je ukazao na sushtinu prevare iziskuje u najmanju ruku da ga bar pogledamo. Umesto toga ovde se mlade osice pod pokroviteljstvom velikog brata uvezbavaju kako da sistematskim spamovanjem upropastavaju u pocetku uljudno najavljenu temu recima "Ovo neka bude tema o.."
Umesto toga ovo kao i mnoge druge teme se svodi na primenu forumashkih moci kako bi se uz pomoc mase nesadrzajnih postova obesmislilo ikakvo suvislo diskutovanje. Po ko zna koji put vas CHIKAM da se usudite da napishete samo jedan jedini post u kome cete od bilokog ucesnika sa teme Religija zatraziti dokaz za neku versku dogmu.
Moderacija je ili uspavana ili sama zeli da se ovakve teme ovako zavrsavaju . U redu ,podseticu vas sve da postoje pravila foruma, pa hajde ,pokusacemo sa tuzakanjem.

A dal vam je neko dokazao bilokoje biblijsko cudo?
Predpostavljam da ne . Mozda vas samo uzasava pomisao da su ovi "ludaci " bar malo u pravu.
Zaitgeist je jedan pogled na svet ,diskutovati o tome koliko je ukazao na sushtinu prevare iziskuje u najmanju ruku da ga bar pogledamo. Umesto toga ovde se mlade osice pod pokroviteljstvom velikog brata uvezbavaju kako da sistematskim spamovanjem upropastavaju u pocetku uljudno najavljenu temu recima "Ovo neka bude tema o.."
Umesto toga ovo kao i mnoge druge teme se svodi na primenu forumashkih moci kako bi se uz pomoc mase nesadrzajnih postova obesmislilo ikakvo suvislo diskutovanje. Po ko zna koji put vas CHIKAM da se usudite da napishete samo jedan jedini post u kome cete od bilokog ucesnika sa teme Religija zatraziti dokaz za neku versku dogmu.
Moderacija je ili uspavana ili sama zeli da se ovakve teme ovako zavrsavaju . U redu ,podseticu vas sve da postoje pravila foruma, pa hajde ,pokusacemo sa tuzakanjem.

ne. nije mi niko dokazao mnoga biblijska cuda. verujem da je hrist postojao, ali ne verujem da je dizao iz mrtvih, hodao po vodi i sl. verujem da je dao zivot zbog jedne ideje i recimo da to cenim. postoji niz dokaza o njegovom zivotu, njegovom radu, nacinu na koji je umro. i ne samo o njemu vec o citavom nizu biblijskih licnosti. a gde su tebi dokazi o postojanju reptiloida (kako god)?

Back