gost 15307
Legenda
- Poruka
- 56.060
sta je kanda?
imas pravo...nije... kanda
to JEST za bisere forumasa

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
sta je kanda?

Meni je ovo više dokaz tj. demonstracija ljudske prirode, nego postojanja aliena. Mada moguće je da nisam razumela šta si hteo da kažeš.
To čovek sve vreme govori.

Ali ja tu aliene mogu da shvatim samo kao metaforu...kao i ono "borba protiv demona" ili "đavola" u sebi.
Čini mi se da je ljudska istorija (a i ljudska priroda) dovoljno fascinantna i složena i bez uvođenja "spoljnog faktora" tipa aliena.
To mi deluje kao kršenje Okamove oštrice. Ili kao "deus ex machina". Ili kao prebacivanje krivice.
Nemoj pogrešno da me shvatiš, ali da su ljudi po prirodi dobri, fini i uviđavni jedni prema drugima, ne bi bilo potrebe za civilizacijom (ili bar za moralnim normama, a one makar u elementarnom obliku postoje u svim ljudskim zajednicama bez obzira na nivo njihovog razvoja).
Ok, hvala na razjašnjavanju, ali bih ja više volela, ako je moguće, da mi autor posta koji nisam sigurna da sam razumela objasni šta je hteo da kaže.
Ali se i dalje ne slažem sa tvojim mišljenjem.Naravno, sama sebi si odgovorila na pitanje.
Da su ljudi samostalni, i u kontroli nad svojim zivotom, nista od toga ne bi bilo potrebno, niti bi se izdesavale sve lose stvari koje su se desile u ljudskoj istoriji. To jasno ukazuje na strani uticaj.
@Swerdlow
Onda te nisam pogrešno razumela.Ali se i dalje ne slažem sa tvojim mišljenjem.
Glavni i najopštiji način porobljavanja čovekovog je da mu se životna energija (kundalini) drži aktivna samo na nižim čakrama (prve tri čakre) koje se odnose na osnovne instinkte opstanka, seksualnost i volju za moć. Celokupna savremena kultura življenja se okreće oko ovih načela i sva propaganda vladara iz senke, koju sprovode političari, to forsira.
Dakle mi se u sustini slazemo, covek moze biti kako ti kazes, sebican, agresivan, i pakostan, ali to je onda kada nije kompletan, a neko ga sa stapom i sargarepom pritiska da to ne bude i da bude manji nego sto jeste.
Što ne znači da se meni takvo stanje stvari nužno sviđa i da ne mislim da ga treba popraviti.mislim da uopšte ne znaš dovoljno o meni da bi mogao da tvrdiš da se zadržavam na pretpostavkama i da nisam ispitala delovanje svog uma (i uma uopšte).
Na stranu što ne razumem šta znači "mehanizam i delovanje" uma. Da nisi možda hteo da kažeš "mehanizam delovanja" uma?
čini mi se da je jedan od stalnih uzroka nesuglasica na ovom podforumu upravo taj što se stalno priča o izvoru znanja, ali niko još nije nas ostale uputio na taj izvor. Na izvor (objektivno proverljiv), ne na nešto u stilu "znam jednog tipa koji je znao tipa čija je sestra bila sa ujakom tipa..."

Prosto mi se ne sviđa da mi neko imputira da sam dresirana zbog toga što se ne slažem sa njegovim stavovima. Nemam ništa protiv da ti tako misliš, samo ja jednostavno nisam u tom fazonu (da razgovaram na taj način). I neću više da spamujem temu.![]()
Vi ste sve stvari koje su vam se servirale, prihvatili zdravo za gotovo, bez provere vrednosti istih. To je velika greska.
tema je otisla u off, kao i mnogo tema do sada. a ti nama jos nisi pokazao kako se to transformise u reptiloidni oblik. daj fotke, snimak, nesto.

A dal vam je neko dokazao bilokoje biblijsko cudo?
Predpostavljam da ne . Mozda vas samo uzasava pomisao da su ovi "ludaci " bar malo u pravu.
Zaitgeist je jedan pogled na svet ,diskutovati o tome koliko je ukazao na sushtinu prevare iziskuje u najmanju ruku da ga bar pogledamo. Umesto toga ovde se mlade osice pod pokroviteljstvom velikog brata uvezbavaju kako da sistematskim spamovanjem upropastavaju u pocetku uljudno najavljenu temu recima "Ovo neka bude tema o.."
Umesto toga ovo kao i mnoge druge teme se svodi na primenu forumashkih moci kako bi se uz pomoc mase nesadrzajnih postova obesmislilo ikakvo suvislo diskutovanje. Po ko zna koji put vas CHIKAM da se usudite da napishete samo jedan jedini post u kome cete od bilokog ucesnika sa teme Religija zatraziti dokaz za neku versku dogmu.
Moderacija je ili uspavana ili sama zeli da se ovakve teme ovako zavrsavaju . U redu ,podseticu vas sve da postoje pravila foruma, pa hajde ,pokusacemo sa tuzakanjem.