Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro, sad ćemo svi da se pravimo ludi, kao i uvek, ispričana priča. :)

Bilo kako bilo, to je to. Stanoje ne dolazi, zvižduka nema, a mi ćemo procvetati sa Piksijem samurajem, ili tako već nekim osvedočenim Srpskom Zvezdom.

Odustao je zato što nije hteo da preuzme odgovornost da počisti svo đubre koje će sadašnji predCednik ostaviti. Ali, kakve veze bi to trebalo da ima sa tim da je Tomica podlegao pod pritiscima crveno-bele Srbije i odlučio da ipak izgura svog kandidata, a budućnost Srpskog fudbala i jednog iole normalnog stručnjaka ostavi po strani?

Nemam komentar !!!

Ne moze ovako, sad cemo opet u poslednji cas da biramo selektora koji nece imati ni nedelju dana pre prve prijateljske, secam se kad su Toleta tamo krajem prosle godine pitali "pa sto ne zaposlite novog selektora odmah" on kaze pa sta sad da prima platu tri meseca pre prve sledece utakmice a da nista ne radi" pa ne ide to tako, zaposlis selektora ranije da prati igrace, potencijalne buduce reprezentativce, sastavlja tim... nego on samo gleda da sebi vise para stavi u dzep...

Nesto je ovde cudno.
Ne volim da idem u teorije zavere, ali ne mogu ni da precutim da se nesto cudno desava i da neko vrsi pritisak na Savez.
Prvo se gura Babarogic na celo sudijske organizacije, sad se u minut do 12 pojavljuje vest da Stanojevic nece biti selektor.

Ne znam, mozda gresim, ali ne moze se situacija posmatrati bez nekog sireg konteksta.

Auu kakav klinacki post, pa jel moguce da nisi prelezao decje pardon navijacke bolesti :dash:
Koji pritisci? Ko je pomenuo nesto protiv Stanoja u javnosti? Ko je pomenuo nekog zvezdinog kandidata? Da Tole misli na buducnost srpskog fudbala prvo nikako ne bi smenio Antica, ili je mozda i to zavera koju su skovali crveno beli? :roll:

Kad vec nisi sposoban da sudis racionalno,onda brate lepo na temu o partizanu pa tamo komentarisi...... jos sad ispade da Tole unistava srpski fudbal jer tako kazu zvezdasi
I koji su to zvezdasi,koji su partizanovci,u kom obliku oni postoje,koje su nacionalnosti?
Ako je nekada i bilo klubastva na zdravoj razini,danas ga sigurno nema,sve se vrti oko love, zapelo je jer je "POSTENOM" Stanoju malo 30 iljada evra mesecno ili tako nesto,ili mozda covek nece da prlja ruke s ovakvim rukovodstvom,videcemo vec....... Ili jos jedna u nizu Toletovih malverzacija, **** se njemu za uspeh fudbala koji ti (mi) sanjas, a koji inhibiraju zvezdasi,'crveno zlo'

Ne boj se nece Piksi da ti unisti reprezentaciju,covek je odbio taj posao.....
Znaci struka dolazi iskljucivo iz humske,a lopovi,prevaranti,diletanti,amateri iskljucivo iz bogdana?
E moja Srbijo jadna ti s ovakvom limitiranom drustvenom strukturom

Inace nakon odbijanja 2 najbolja resenja u ovom momentu,moj glas od sad nadalje iskljucivo ide Ljubinku Drulovicu,a nekako mi sve mirise na Iliju Petkovica ili Ljubisu Tumbakovica
Ajde reci mi da se zajebavaš?

Ne razumem zašto bih sada krenuo da se prepucavam sa tobom ili bilo kim o bilo čemu, jer nema više svrhe, ali brate...

Ovo što se desilo je jednostavan dokaz da naš fudbal nikada neće napredovati i da nečiji interes gura nas i dalje u blato i ne da da se iščupamo iz njega. Da smo se svi ujedinili i stali iza Stanoja kao najboljeg mogućeg rešenja u ovom trenutku, što objektivno jeste, sutra malo bi ga Tole zezao sa mizernom platom, daleko manjom od jednog Brata Mihare. Sutra malo bi drugi ljudi, pa i sam Tole gurali svoje kandidate i opstruirali kandidaturu Stanoja. On bi postavljao uslove, ne oni. U ovom odsudnom trenutku za naš fudbal, pred velikom nadolazećom generacijom, potencijala većeg o one devedesetih, kada je bilo potrebno konačno ujedinjenje, da svi stanemo iza jednog čoveka i ostavimo klupske i svake druge podele po strani, mi smo odlučili dozvoliti da nam generaciju aseva u narednim godinama vode persone kao što su Janković, Tumbaković, Piksi, Okuka, Petković, Ćurčić. Ko god bude od njih, teško nama.

Ja ne smatram da si ti, ja ne smatram da je Džekil bio protiv Stanoja, ali ja smatram da je veliki deo ostrašćenih ljubitelja crveno-bele boje zbog onoga šta je i ko bio Stanoje u Partizanu, bio besan samim pominjanjem da je mogući naslednik Menadžera. Pogledaj malo oko sebe, pogledaj komentare po internet sajtovima, forumima, pogledaj komentare na zvaničnom forumu CZ, pogledaj taj bes, tu mržnju i te pretnje, pogledaj te najave bojkota, zvižduka cele Marakane koji bi bili upućivani ka klupi. Nikada nisam rekao da su oni glavni razlog što ćemo za selektora dobiti nekog tipa Tumba šmeker (eto i on je Grobar, makar nekad bio, pa bih pre i Piksija voleo videti) voditi repku do istorijskih uspeha, ali jedan od najvećih, jesu. Ne oni direktno, ali avaj, nemojmo biti kreteni i praviti se ludi da ne znamo ko danas vedri i oblači Srbijom.

Nekada je verovatno bilo drukčije, ali sada je tako, a eto, nažalost ta činjenica jako smeta jednom delu pa opet guraju neke neznalice, samo da se slučajno ne sazna neki Grobar zna da vodi reprezentaciju. Drulović, Đukić, Stanojević, jesu bivši Partizanovi treneri (mada je ovaj drugi vaš), a oni su danas, kako god okrenemo, jedini iole normalni stručnjaci i razumna rešenja. Prvi je neiskusan, a i ne verujem da ima promil šanse da dođe i prihvati toliku odgovornost i dovedi sebi karijeru i sve dosad postignuto u pitanje, drugi i nije tako najbolje rešenje, jer je pokazao da i dalje nije trener za velika dela, ali svakako neće doći, treći je odbio.

I šta nam ostaje, ti prosudi...

Nemam komentar !!!
Ja još manje.

Kakav Janovic, Tumbakovic, Okuka, Curcic???...Ako ide od ovih sedne na klupu reprezentacije treba bojkotovati sve utakmice pa dal je moguce da je Karadzic jaci od drzave??? Pa imaju nasi matori pravo sto se samo smeju na pomen reprezentacije ljudi su se od naseg fudbala oladili 90tih i lepo im piju pivo sprdaju se ne nerviraju se ko mi...Meni je nekako Stanojevic delovo ubedljivije od Piksija...Moj glas ide Drulovicu...Ako neko od ovih degena sto sam naveo sedne na klupu ocekujem cepanje u savezu ocekujem da neki ljudi dignu glas poput Save Milosevica koji je na celu mladjih selekcija i njegov izbor za mlad eje bio Drulovic...Mislim da Savo ima neku svoju viziju i da oce da je izgura do kraja...Jeste da je s Toletom jer se drukcije nemoze u ovom trenutku i imo jedan argument koji nemozemo pobiti svi smo bili za Mihu...Ali je rekao da nece cutati ako vidi da neke stvari nisu ko treba...

Nesto je ovde cudno.
Ne volim da idem u teorije zavere, ali ne mogu ni da precutim da se nesto cudno desava i da neko vrsi pritisak na Savez.
Prvo se gura Babarogic na celo sudijske organizacije, sad se u minut do 12 pojavljuje vest da Stanojevic nece biti selektor.

Ne znam, mozda gresim, ali ne moze se situacija posmatrati bez nekog sireg konteksta.
Slažem se sa tobom da se ovde nešto čudno dešava i dosta je bilo gluvih telefona i nedorečenih tema.Još uvek ne znamo zbog čega (a i zbog) je Deki odustao (gotovo isto kao i Stanojević) u minut do 12 da nasledi toletovu fotelju.

Ajde reci mi da se zajebavaš?

Ne razumem zašto bih sada krenuo da se prepucavam sa tobom ili bilo kim o bilo čemu, jer nema više svrhe, ali brate...

Ovo što se desilo je jednostavan dokaz da naš fudbal nikada neće napredovati i da nečiji interes gura nas i dalje u blato i ne da da se iščupamo iz njega. Da smo se svi ujedinili i stali iza Stanoja kao najboljeg mogućeg rešenja u ovom trenutku, što objektivno jeste, sutra malo bi ga Tole zezao sa mizernom platom, daleko manjom od jednog Brata Mihare. Sutra malo bi drugi ljudi, pa i sam Tole gurali svoje kandidate i opstruirali kandidaturu Stanoja. On bi postavljao uslove, ne oni. U ovom odsudnom trenutku za naš fudbal, pred velikom nadolazećom generacijom, potencijala većeg o one devedesetih, kada je bilo potrebno konačno ujedinjenje, da svi stanemo iza jednog čoveka i ostavimo klupske i svake druge podele po strani, mi smo odlučili dozvoliti da nam generaciju aseva u narednim godinama vode persone kao što su Janković, Tumbaković, Piksi, Okuka, Petković, Ćurčić. Ko god bude od njih, teško nama.

Ja ne smatram da si ti, ja ne smatram da je Džekil bio protiv Stanoja, ali ja smatram da je veliki deo ostrašćenih ljubitelja crveno-bele boje zbog onoga šta je i ko bio Stanoje u Partizanu, bio besan samim pominjanjem da je mogući naslednik Menadžera. Pogledaj malo oko sebe, pogledaj komentare po internet sajtovima, forumima, pogledaj komentare na zvaničnom forumu CZ, pogledaj taj bes, tu mržnju i te pretnje, pogledaj te najave bojkota, zvižduka cele Marakane koji bi bili upućivani ka klupi. Nikada nisam rekao da su oni glavni razlog što ćemo za selektora dobiti nekog tipa Tumba šmeker (eto i on je Grobar, makar nekad bio, pa bih pre i Piksija voleo videti) voditi repku do istorijskih uspeha, ali jedan od najvećih, jesu. Ne oni direktno, ali avaj, nemojmo biti kreteni i praviti se ludi da ne znamo ko danas vedri i oblači Srbijom.

Nekada je verovatno bilo drukčije, ali sada je tako, a eto, nažalost ta činjenica jako smeta jednom delu pa opet guraju neke neznalice, samo da se slučajno ne sazna neki Grobar zna da vodi reprezentaciju. Drulović, Đukić, Stanojević, jesu bivši Partizanovi treneri (mada je ovaj drugi vaš), a oni su danas, kako god okrenemo, jedini iole normalni stručnjaci i razumna rešenja. Prvi je neiskusan, a i ne verujem da ima promil šanse da dođe i prihvati toliku odgovornost i dovedi sebi karijeru i sve dosad postignuto u pitanje, drugi i nije tako najbolje rešenje, jer je pokazao da i dalje nije trener za velika dela, ali svakako neće doći, treći je odbio.

I šta nam ostaje, ti prosudi...

e.

U svemu sto si napisao ja nikako ne mogu da pronadjem zaveru crveno belih struktura protiv crno belih,jer takve strukture ni ne postoje, postoje samo neupuceni navijaci,a konci odluka su u rukama onih kojima je lova SVE......dakle necu da prihvatim to da je Stanojevic odbacen zbog delija,zapelo je negde drugde,mozda cemo videti gde,mozda necemo nebitno......
Bitno je da su 2 mlada coveka odbila da rade u savezu to nesto govori,a opet ne govori nista jer se smena Toleta vise ni ne spominje.....

A za selektora kazem ti ocekujem nekog od starijih ,gnjavazu i unistavanje fudbala,forsiranje 6 igraca u odbrani, forsiranje prodaje iz JSL (kao u Pizonovo vreme), i na kraju neki bedan zreb kao treceplasirani iz grupe,pa ako kojim slucajem tim divljackim fudbalom (iako imamo tehnicare) izborimo plasman govorice se o uspehu jer idemo posle 6 godina na jedno prvenstvo,iako na njemu nece proci jedino selekcije tipa Estonija i nize od nje

Ali nema to veze sa klubovima,navijacima ,podrskom ili bilo cim,to ima veze sa lopovlukom i neki drugim interesima koji obavijaju Srbiju

Ma kakav crni mali Murinjo. Taj nije ni da petliće vodi...

1. Pod hitno novo rukovodstvo FSS. Toleta, Đoru i ostali ološ odmah najuriti. A može i da ga veliki PPV uapsi.
2. Izabrati iskusnog , proverenog i dokazanog trenera. Ne mora nužno da je iz kruga dvojke, Beograda, srbije i da je Srbin. Može i stranac...

Pazi Toletovi selektori: Pižon, Sliniša, Stanoje, Tumba, Mirinjo... gori od gorega.
Кад су били селектори сви ови ?
Такође сам за промене,од врха,али не знам како би Саво био добар,кад ...боље да ћутим.Зна се...
Иначе интересантан овај човек (поднео кандидатуру за селектора )...
...Srpski fudbalski trener Zoran Đorđević rekao je da nacionala selekcija poseduje kvalitet da bude u vrhu svetskog fudbala, ali da ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije to očigledno nije u interesu.
...Tokom karijere predvodio je nacionalne selekcije Jemena, Sudana, Bangladeša, Južnog Sudana i Filipina za igrače do 21 godine. Đorđević je pored pet nacionalnih selekcija, trenirao i veliki broj timova na Bliskom istoku, među kojima su Al Ahli, Al Vahda, Al Nasr, Al Hilal i mnogi drugi....

Poslednja izmena:
Dete od 5 godina ti nije ravno na onom tvom postu...a tek ovo: "Od sveg srca nam želim nestanak sa fudbalske mape Evrope." - ja ovo ne želim nikome na ovom svetu a ovo sigurno dosta o tebi govori.
A što se "vašeg" Stanoja tiče,pogledaj malo unazad šta sam napisao o njemu i njegovom eventualnom angažmanu na mestu selektora.
To o meni govori da mi je više pun kufer toga da neki ljudi zbog nekih svojih interesa uništavaju nešto što bi trebalo biti fudbalska svetinja, a to je reprezentacija. Oterali su publiku sa stadiona, uništili generacije i generacije igrača, uništili timski duh, čari i žar igranja za reprezentaciju, uništili su jedinstvo reprezentacije i sada, kada je konačno nešto krenulo ići na dobro, kada se nakon poslednjih kvalifikacija, kad je zaista sve otišlo toliko daleko da ljudima pripadne muka na spomen repke, kada je konačno bilo naznaka da će konačno doći pravi čovek, na pravo mesto, da pokuša, sa nadolazećom velikom generacijom, da napravi nešto veliko, nešto što će doneti veliku radost naciji, oni su to uništili opstruiranjem, odgurivanjem i ponižavanjem Aleksandra Stanojevića, tako što su pregovarali s njim a činili sve da mu iste zgade i da on ne postane selektor. Jer, dobro zna taj Tomislav Karadžić, dobro znaju Babarogić, Laković, Babić, dobro znaju Ramadani, Stojić, Zahavi, Damjanac, da kod Stanojevića nema kompromisa, da će se do poslednjeg trenutka boriti za struku, i da će, ukoliko pokušaju sa njim isto što i sa Mihajlovićem, biti izvrnuti ruglu od strane istog, kao što su to već bili Đurić, Ružić i slični, pokazalo se, s debelim razlogom... Znali su da njemu neće moći gurati menadžerske igrače u tim, da će možda on i pozvati nekog Faljijevog, Stojićevog, pod pritiscima, ali da on neće videti terena pored Matića, Ljajića, Gudelja, Kostića, Markovića, Mitrovića...

I šta da nakon svega ovoga ja kažem za reprezentaciju, kada to neće biti moja, već Faljijeva reprezentacija? Ja neću navijati za reprezentaciju za koju unapred znam da će mi doneti samo nervozu, gađenje i tugu. Ja ne želim da se mučim gledajući kako neznalice kao što su Janković, Čurćić, Tumbaković, Okuka uništavaju ono što je moglo biti najveličanstvenija generacija u našoj istoriji.

Ja ni u jednom trenutku nisam spomenuo tebe, tebi svaka čast što podržavaš njegov dolazak. Ti si retki delija koji to čini. Mada više nema ni svrhe.

U svemu sto si napisao ja nikako ne mogu da pronadjem zaveru crveno belih struktura protiv crno belih,jer takve strukture ni ne postoje, postoje samo neupuceni navijaci,a konci odluka su u rukama onih kojima je lova SVE......dakle necu da prihvatim to da je Stanojevic odbacen zbog delija,zapelo je negde drugde,mozda cemo videti gde,mozda necemo nebitno......
Bitno je da su 2 mlada coveka odbila da rade u savezu to nesto govori,a opet ne govori nista jer se smena Toleta vise ni ne spominje.....

A za selektora kazem ti ocekujem nekog od starijih ,gnjavazu i unistavanje fudbala,forsiranje 6 igraca u odbrani, forsiranje prodaje iz JSL (kao u Pizonovo vreme), i na kraju neki bedan zreb kao treceplasirani iz grupe,pa ako kojim slucajem tim divljackim fudbalom (iako imamo tehnicare) izborimo plasman govorice se o uspehu jer idemo posle 6 godina na jedno prvenstvo,iako na njemu nece proci jedino selekcije tipa Estonija i nize od nje

Ali nema to veze sa klubovima,navijacima ,podrskom ili bilo cim,to ima veze sa lopovlukom i neki drugim interesima koji obavijaju Srbiju
Ja mogu, ali bio bih zaista nenormalan da nastavim diskusiju o tome. Niko ovde ne govori o zaveri Zvezdaša protiv Partizanovaca, govori to da bi 85% Delija postavljanje Stanojevića za selektora, koji je eto ˘pevao pogrdne pesme˘, doživeli kao guranje prsta u oko. I da bi mu zviždali strasnije nego Stojkoviću.

Naravno, rekao sam da su Delije uspele, ne zato što su one odgovorne što je odbio (iako imaju udela u tome), već zato što su na čitanje te vesti, verovatno skočile od sreće do plafona. Čast izuzecima, ali znam koliko veliki broj njih gaji besa, mržnje i gađenja prema njemu (a bez nekog osnovnog razloga), vrlo dobro znam. Uspele su jer su se jako, jako obradovale tome. Iako nisu svesni da je ovo danas početak propasti najtalentovanije fudbalske generacije u istoriji. Ukoliko ne dođe Drulović, a neće doći.

A glavni udeo u tome, danas se konačno i videlo, uništitelj, grobar, ubica Srpskog fudbala, Tomislav Karadžić. Čovek koji nakon svega, ima hrabrosti da pikira Mihajlovića kao ponovo glavnog kandidata za selektora, a šutne jednog Stanojevića, definitivno dokazuje da ima hrabrosti, ali nema ni stida ni srama. Čovek koji očigledno smatra da mu niko ništa ne može, a verujem da je i tako, zahvaljujući jakim leđima i ljudima iz senke koji imaju svoj interes u menadžerisanju, prodaji igrača i njihovom promovisanju kroz reprezentaciju. I upravo su ti ljudi, zajedno sa Tomicom, zaustavili proces dolaska Stanoja i ugasili i zadnji tračak nade da će doći do nekih promena. Da ćemo konačno dočekati da igraju stvarno najbolji, i radost od našeg nacionalnog tima. Zato neka im reprezentacija, neka se igraju, promovišu svoje igrače, ionako će ih samo oni gledati.

Da, a ja se ponovo mučiti, uzalud nadati i to gledati nemam nikakvu nameru, a kamoli navijati za takvu reprezentaciju. Sam pomen da igrače koji će do EP 2016 biti svetski asevi i među top igračima sveta, selektovati i voditi (mada i neće, jer im većina neće ni biti na spisku) trenerski magovi poput Jankovića, koji ni u Zvezdi nije mogao da se sastavi, Pižon, koji nije mogao ni protiv Slovenije otići na EP, Miha, koji je već dokazao da je ništa drugo od produžene ruke menadžera, Tumbaković, koga nadimak dovoljno opisuje, mi već tera mrak na oči.

A to, da ćemo biti treći, ukoliko neki od gorepomenutih bude izabran, se grdno varaš. Mi ćemo tada biti ništa drugo nego baš u rangu te Estonije. A ovim zadnjem, opisao si najbolje to što Tole, i mnogi drugi iz njegove bulumente čine. Ali da nemaju veze sa navijačima, klubovima, podrškom, opet, nisi u pravu. Da nije tako, Stojković ne bi bio golman reprezentacije tek od polovine kvalifikacija.

Кад су били селектори сви ови ?
Такође сам за промене,од врха,али не знам како би Саво био добар,кад ...боље да ћутим.Зна се...
Иначе интересантан овај човек (поднео кандидатуру за селектора )...
...Srpski fudbalski trener Zoran Đorđević rekao je da nacionala selekcija poseduje kvalitet da bude u vrhu svetskog fudbala, ali da ljudima iz Fudbalskog saveza Srbije to očigledno nije u interesu.
...Tokom karijere predvodio je nacionalne selekcije Jemena, Sudana, Bangladeša, Južnog Sudana i Filipina za igrače do 21 godine. Đorđević je pored pet nacionalnih selekcija, trenirao i veliki broj timova na Bliskom istoku, među kojima su Al Ahli, Al Vahda, Al Nasr, Al Hilal i mnogi drugi....

Neki su bili selektori a ostali su Toletovi pikovi. Ne znam samo da li je tačno da je i slepčina Janković u igri. To se provlači po štampi...
A Savo bi bio sigurno bolji od Toleta. Nema ništa protiv da ga zameni.

ANALIZZA: Stanojević među šljivama

Bilo je nekadašnjem treneru Partizana veoma jasno da živi u polarizovanoj zemlji i u trenutku dok je u Humskoj pevao stihove koji će ga, ispostaviće se, koštati mesta selektora Srbije, ali nepažnja jednog klupskog operativca dala je tom gafu sasvim drugu dimenziju. Nacionalnu!

Sve je u toj šturoj agencijskoj vesti delovalo kao nešto novo: "Aleksandar Stanojević posle sednice Izvršnog odbora FSS u sredu postaće NAJMLAĐI i NAJMANJE PLAĆENI selektor samostalne Srbije." Međutim, "odustajanje" bivšeg trenera Partizana, iako je prethodnuo stisnuo ruku Tomislavu Karadžiću i njegovim najbližim saradnicima jasan je pokazatelj da nekih starih, verovatno loših navika, nikada nećemo moći da se otarasimo.
Naknadna pamet u fudbalu kao, uostalom, i u životu može da bude pogubna, i to je Aleksandar Stanojević morao da zna nakon što je u euforičnom stilu posle pobede u večitom derbiju vređao komšijski klub ("K..va umire, k..va gasi se"), a zatim dozvolio (ili nije ni znao da ga snimaju, svejedno) klupskom operativcu da snimljeni klip okači na društvene mreže. Taj greh, ispostaviće se, uobličiće njegovu karijeru više nego epski poduhvat s crno–belima i plasman u Ligu šampiona ili potop u sudaru s električarsko–stolarsko–konobarskim društvom iz Severne Irske pod nazivom Šamrok. Ovde, među balkanskim šljivama, polarizacija između crveno i crno–belih toliko je jaka da je na kraju Stanojevića koštala selektorske pozicije. Jer samo navini mogu da poveruju da se dojučerašnji trener Pekinga polakomio za kineskim milionima i odlučio da se "predomisli", ili da nije "prošao" na Stručnom odboru Fudbalskog saveza Srbije, telu koje bi trebalo (ali samo trebalo) da bude najmerodavnije prilikom izbora selektora.
Njegov gaf, koji je bio posledica negativne energije i zbog unutarklupskih dešavanja (redovni hroničari zbivanja u Humskoj reći će vam da ga je Dragan Đurić već tada imao na nišanu), i zbog nedomaćinskog ponašanja pojedinih ljudi iz Zvezde pred tu utakmicu, nije nikakva inovacija u istorijatima večitih derbija, niti bilo kakav Stanojevićev produkt. Bilo je i eksplicitnijih izliva emocija posle pobede ili poraza nad komšijama, pokazivanja srednjeg prsta suparničkim navijačima, antologijskih sukoba u tunelu, što možda duele između Crvene zvezde i Partizana stavlja ispred onih salonskih gradskih derbija kao što je, na primer, Milan - Inter. Međutim, samo ispred mladog stručnjaka stavljen je znak: "No pasaran!"

Njegovo igranje u svlačionici, dozivanje stručnog štaba i igrača Crvene zvezde, za navijače tog kluba i danas je prva, ako ne i jedina asocijacija na Aleksandra Stanojevića. Doživljavaju ga, na forumaškom nivou, kao jednog od onih Grobara koji bi duševni mir našao tek kada bi saznao da Crvena zvezda ne postoji.
Otuda se jedan od zaposlenika MOZZART Sporta, inače veliki zvezdaš, potpisniku ovih redova pre nekoliko dana obratio sledećim rečima:
"Stanojeviću neće biti potreban u prvom period neki dobar pomoćnik, čak ni sreća… Moraće da pronađe odličnog PR-a, ako misli da uspe. I naravno, da dobije nekoliko prvih utakmica kako bi amortizovao mišljenje onih koji ga ne vole. A takvih je mnogo…"
Ali do tog PR-a Stanojević nije uspeo ni da stigne jer se njegov šou od dana kada se saznalo da je jedan od najozbiljninijih kandidata za Mihajlovićevog naslednika "šerovao" po svim društvenim mrežama. Novinari koji prate Zvezdu dobijali su "tviter" poruke sa pitanjem: "Zašto niko ne potencira Stanojevićevo sramno ponašanje?" Nesuđeni selektor Srbije odlučio je da ćuti do zvanične promocije i očigledno pogrešio. Nije mu presudio ni Stručni odbor, ni glavešine s Terazija nego Vox populi… Glas Zvezdinih navijača (i ne samo navijača) toliko je bio jak i agresivan da je neko bitan, možda i sam zvezdaški nastrojen, rešio da nema potrebe talasati sa Stanojevićevim imenovanjem i otkopati ratne sekire koje su mnogima iz fudbalskog sveta stalno pri ruci.

Da li iz populističkih razloga ili nekih drugih potreba, tek kompromis je napravljen, ali malo ko zna da je jedan od Stanojevićevih zaštitnih znakova tokom dosadašnje trenerske karijere Evropsko prvenstvo omladinaca 2009. godine. Tada je do četvrtog mesta u Evropi predvodio generaciju na čelu s Ljajićem, Milanovićem, Aleksićem i već sada zaboravljenim Kirovskim. Daleko od "električne" klupe Partizana tada se hvalio da je on crno–belo dete koji ima i iskrene prijatelje na drugoj strani Topčiderskog brda. Elem, bivši štoper Crvene zvezde Aleksandar Kristić je Stanojevićev klasić iz trenerske škole… Veže ih iskreno prijateljstvo koje nisu mogli da poremete ni međusobni okršaji (na jednom derbiju našli su se na klupama večitih rivala), niti Aleksandrov video:
"Ma pusti to…", govorio je i nedavno Kristić kada je je jedan od navijača pitao o Stanojevićevom plesu posle derbija u kojem je porazio Prosinečkog.
Ali ta Kristićeva spontana reakcija u tri reči – "ma pusti to" – prethodnih dana nije ponovljena na bitnijim mestima. Predsednik FSS Tomislav Karadžić verovatno nije bio spreman da zarad Stanojevića iskopa novi rov i osluškuje talas nezadovoljstva iz Ljutice Bogdana, čak i uvijene pretnje da Orlovi sa Stanojevićem na klupi neće biti rado viđeni gosti na najvećem srpskom stadionu. Odlučio se da od izbora novog selektora napravi još jednu papazjaniju čiji rasplet se ne nazire…
Sigurno je samo da će se neki novi trener Crvene zvezde ili Partizana više puta ujesti za jezik pre nego što se bude poslužio Stanojevićevom retorikom koja iskreno ocrtva sve lica i naličija beogradskog derbija:
"Ja sam Partizanovo dete, i naravno da volim kada je Zvezda u problemu…"
Stanojević je prvi koji je platio ceh rivalstva koje godinama evoluira, možda će neko iz plejada Zvezdinih igrača koji su pogrdnim skandiranjem proslavili pobedu u Kupu marta 2012. godine biti sledeći. Naravno, ako odluči da se bavi trenerskim poslom.

BIVŠI SELEKTORI SRBIJE

Havijer Klemente
Mandat: 21.jul 2006.- 6.decembar 2012.godine
Učinak: 16 7 7 2
Mesečna primanja: 30 hiljada evra
Uspeh: podmladio reprezentaciju posle fijaska na SP
Gaf: više vremena provodio u rodnoj Baskiji, nego u Beogradu. Lutanje u izboru igrača
Ključna karika: Nemanja Vidić
Faktor iznenađenja: Aleksandar Trišović

Miroslav Đukić
Mandat: 18.decembar 2012. – 20.avgust 2008.godine
Učinak: 5 0 2 3
Mesečna primanja: 20 hiljada evra
Uspeh: nije se ni oprobao u takmičarskim mečevima
Gaf: zaratio sa novim predsednikom FSS Tomislavom Karadžićem uz reči da samo holesterol može da ga otera u
penziju.
Ključna karika: Branislav Ivanović
Faktor iznenađenja: Stefan Babović

Radomir Antić

Mandat: 20.avgust 2008 – 15.septembar 2010.godine
Učinak: 28 17 3 8
Mesečna primanja: 25 hiljada evra, zatim je pre odlaska u Afriku ugovor revidiran na 100 hiljada evra.
Uspeh: plasman na Mundijal u Južnu Afriku, jedino veliko taknmičenje koje smo igrali kao samostalna Srbija
Gaf: psovanje sudije Larionde posle poraza od Australije.
Ključna karika: Milan Jovanović
Faktor iznenađenja: Radoslav Petrović

Vladimir Petrović

Mandat: 17.septembar 2010 – 14.oktobar 2011.godine
Učinak: 13 5 3 5
Mesečna primanja: 20 hiljada evra
Uspeh: -
Gaf: od Estonije izgubio pet bodova, ignorisao najboljeg golmana Vladimira Stojkovića zbog pritiska navijača
Ključna karika: Zoran Tošić
Faktor iznenađenja: Veseljko Trifunović

Radovan Ćurčić (vršilac dužnosti)

Mandat: 15.oktobar 2011 – 29.februar 2012.godine
Učinak: 5 2 1 2
Mesečna primanja: ?
Uspeh: nije se oprobao u zvaničnim mečevima
Gaf: poraz od Hondurasa
Ključna karika: Branislav Ivanović
Faktor iznenađenja: ?

Siniša Mihajlović

Mandat: 21.maj 2012 – 19.novembar 2012.godine
Učinak: 19 7 4 8
Mesečna primanja: 30 hiljada evra
Uspeh: ostavio mlad i formioran tim koji bi zenit trebalo da dostigne u naredne četiri godine
Gaf: ignorisanje dvojice najkreativnijih vezista Ljajića i Matića, svađa sa kapitenima Ivanovićem i Kolarovom,
nepotreban kodeks o ponašanju...
Ključna karika: Dušan Tadić
Faktor iznenađenja: Marko Šćepović

(FOTO: Star Sport)

http://www.mozzartsport.com/vesti/analizza-stanojevic-medju-sljivama/70490

Neka svako pročita ovu analizu, i shvatiće sve...

Pitanje je sta se desilo sa Stanojem i zbog cega je odustao, ponavljam.
Covek je odbio ponudu dva kluba, da bi bio selektor Srbije i onda odjednom kao odustaje.

Sto kaze Dzekil, pitanje je sta je bilo i sa Stankovicem.

Stanoje djeluje kao lik koji ima karakter, mora da je procijenio da bi sa govnima u savezu prošao još gore nego što je prošao sa Đurom, pa je odlučio da tu priču izbjegne.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back