Reprezentacija Srbije - arhiva 1

Koga biste hteli za novog selektora?

• Ljubiša Tumbakovic

• Milovan Rajevac

• Ivan Jovanović

• Dragan Stojković

• Lotar Mateus

• Aleksandar Janković

• Aleksandar Stanojević

• Neko drugi

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam samo izneo ideju. To sto Lazovic i Markovic ne prave prevagu ili po nekima ne zasluzuju da igraju za reprezentaciju to je njihovo misljenje. Ja eto ipak mislim da pre ne treba da igraju Lekic,Scepovic (ovaj iz Briza),Ninkov itd. Sve igraci koji su igrali ili igraju u inostranstvu a bas NISTA nisu uradili za reprezentaciju. Lazovic i Markovic nisu cak ni dobijali prilike , nesto malo su igrali u reprezentaciji a uglavnom sa klupe ulazili. Opet kazem da je to moje misljenje ali sigurno je da Mihajlovic zna bolje od mene. Ne volim ljude koji seru po internetu i po kafanama i na ulici ko treba a ko ne treba da igra za reprezentaciju a ti isti nisu u zivotu loptu sutnuli, i uglavnom su neke seljacine nabedjene da sve znaju a nije bas sve kao sto se cini. Ovde ne vredjam nikoga naravno odavde jer ne mislim na forum ovde. Mozemo mi da se pravimo pametni i da kazemo ko treba a ko ne treba da igra ali sigurno ne znamo bolje od trenera. Markovica sam stavio jer pretpostavljam da ce biti stalni clan reprezentacije a nemamo bog zna kakve napadace, a Lazovica jer jednostavno imamo problem na toj poziciji i on je koliko znam dobijao jedini poziv za tu poziciju koju igra (za ovo nisam siguran). Ne kazem da je to moja zelja, neka greju obojica klupu bas me briga ali neka onda neko bolji igra na njihovim pozicijama. Samo da se ne vracaju ovi matorci u reprezentaciju i ja sam srecan. Jer ako se vrate opet cemo imati tim "od danas do sutra" jer ce svi uskoro u penziju. Smena generacija je trebala biti posle SP 2010 al sta je tu je. Nadam se stvaranju perspektivnog tima ali ne previse uspesnog (jednostavno nemamo vise igrace svetske klase i to je realnost). Bitno je da bude konstantan i da se zna kome pripada koja uloga.

Hteo bih da se osvrnem i na mladu selekciju do 21 godine. Ostale su jos dve (sa eventualnim barazom cetiri) utakmice do kraja kvalifikacija za EP 2013 u Izraelu.

Vodimo u grupi ispred Danske od koje imamo tri boda vise ali ce se verovatno to istopiti jer Danska ima utakmicu manje a nju igra sa Farskim Ostrvima.

Sedmog septembra gostujemo bas u Danskoj a tri dana kasnije docekujemo Makedoniju. To su nase dve preostale utakmice. Racunam da ce Danska dobiti Farska Ostrva i izjednaciti se sa nama na tabeli. Onda Danska nas docekuje a koliko znam gleda se prvo medjusobni susret ako su neke ekipe izjednacene na tabeli. U Kragujevcu je bilo 0:0 izmedju nas i Danske tako da moramo ici na gol tamo (ako vazi ono pravilo vise golova u gostima). U poslednjem kolu ocekujem pobedu protiv Makedonije kao i pobedu Danaca nad S.Irskom. Bez obzira da li zavrsili prvi ili drugi , idemo u baraz ali je naravno bolje biti prvi pa onda cekati bar na papiru slabijeg protivnika. Moze se desiti ako zavrsimo drugi da neidemo u baraz vec ispadamo, posto se gleda koja su cetiri najbolja drugoplasirana tima iz deset grupa.

Moze li Srbija biti prva u grupi ? Ne pratim toliko mladje pa ne znam .

Spisak za Irsku:
Na spisku su:

golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Željko Brkić (Udineze), Damir Kahriman (Tavrija);

odbrambeni igrači: Nikola Maksimović (Crvena zvezda), Milan Biševac (Pari Sen žermen), Branislav Ivanović (Čelsi), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Matija Nastasić (Fiorentina), Dušan Basta (Udineze), Aleksandar Kolarov (Mančester siti);

igrači sredine terena: Nemanja Tomić (Partizan), Aleksandar Ignjovski (Verder), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Ivan Radovanović (Atalanta), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Dušan Tadić (Tvente), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Filip Đuričić (Herenven);

napadači: Dejan Lekić (Genčlerbirligi) i Lazar Marković (Partizan).

Nije pozvao Lazovica,odlicno,ali mislim da je trebao i Markovica da otpise..Navikani igraci...Ne treba mu ni Mijailovic..

Spisak za Irsku:
Na spisku su:

golmani: Vladimir Stojković (Partizan), Željko Brkić (Udineze), Damir Kahriman (Tavrija);

odbrambeni igrači: Nikola Maksimović (Crvena zvezda), Milan Biševac (Pari Sen žermen), Branislav Ivanović (Čelsi), Neven Subotić (Borusija Dortmund), Matija Nastasić (Fiorentina), Dušan Basta (Udineze), Aleksandar Kolarov (Mančester siti);

igrači sredine terena: Nemanja Tomić (Partizan), Aleksandar Ignjovski (Verder), Miloš Ninković (Dinamo Kijev), Ivan Radovanović (Atalanta), Srđan Mijailović (Crvena zvezda), Zdravko Kuzmanović (Štutgart), Dušan Tadić (Tvente), Zoran Tošić (CSKA Moskva), Filip Đuričić (Herenven);

Nije pozvao Lazovica,odlicno,ali mislim da je trebao i Markovica da otpise..Navikani igraci...Ne treba mu ni Mijailovic..

Koj djavo, Irska ce nam munuti barem 2 komada :D

Spisak za Irsku:
Na spisku su:

Nema Race Petrovica :worth:

Samo 7 igraca odbrane, vau :super:

Samo 3 zadnja vezna :klap:

Konacno neki pozitivni pomaci

A Danko Lazovic? Sinisa je rekao da ce da poprica sa njim o povratku u reprezentaciju.

Sad kad je izgubio prvo mesto u timu, trenira s klinčadijom i treba da se proda, sad treba da pričamo o povratku, jel? Iskreno, rastrzan sam: s jedne strane, u čabru smo što se napadača tiče, nijedan da igra redovno za neki normalan klub i postiže golove; s te strane, možda bi imalo smisla koristiti ga čak kao prvu opciju u napadu. S druge strane, kad mu je išlo s Zenitom, bio prvotimac, postizao golove, on je odyebao reprezentaciju. Ne kažem da je bilo bez razloga; cimali su ga da dolazi da bi sedeo na klupi a i kad bi ušao to bi bilo nešto pred kraj utakmice. U kvalifikacijama za SP 2010 bio je starter samo jednom čini mi se i tad je izmenjen dosta rano. A sad treba da razgovaramo o njegovom povratku, kad mu je klupska karijera otišla dođavola i kad njemu treba malo utakmica u nogama i malo promocije kako bi našao novi klub. Iako se stvar čini prostom (nama treba napadač, njemu trebaju utakmice), taj njegov odlazak iz reprezentacije nije nešto preko čega se lako da preći.

Sad kad je izgubio prvo mesto u timu, trenira s klinčadijom i treba da se proda, sad treba da pričamo o povratku, jel? Iskreno, rastrzan sam: s jedne strane, u čabru smo što se napadača tiče, nijedan da igra redovno za neki normalan klub i postiže golove; s te strane, možda bi imalo smisla koristiti ga čak kao prvu opciju u napadu. S druge strane, kad mu je išlo s Zenitom, bio prvotimac, postizao golove, on je odyebao reprezentaciju. Ne kažem da je bilo bez razloga; cimali su ga da dolazi da bi sedeo na klupi a i kad bi ušao to bi bilo nešto pred kraj utakmice. U kvalifikacijama za SP 2010 bio je starter samo jednom čini mi se i tad je izmenjen dosta rano. A sad treba da razgovaramo o njegovom povratku, kad mu je klupska karijera otišla dođavola i kad njemu treba malo utakmica u nogama i malo promocije kako bi našao novi klub. Iako se stvar čini prostom (nama treba napadač, njemu trebaju utakmice), taj njegov odlazak iz reprezentacije nije nešto preko čega se lako da preći.
Posle crvenog kartona protiv Francuza,mislim da vise nije ni igrao..Odjebase ga ko Kezmana...

Sto nema Race? Pa bio je najbolji na onim utakmicama :)

Zato smo i prošli kako smo prošli na tim utakmicama jer je on bio najbolji ;)

Strašan komentar na zlato u tekvandou...

E ovako se uzima zlato, pobedite na tom putu olimpisku sampionku, svetsku sampionku, evrpsku sampionku, prvog nosioca i dok sve to radite cutite i bijete, ne zalite se na raspored, grupu, sunce, travu, sudije, vazduh, boju dresova protivnike neko cutite i bijete. BRAVOOOOOOOOOO
.

To treba da bude cilj ;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back