Stojkovic
Bane Vidic(Nastasic) Subotic
Basta Kolarov
Ignjovski Kuzmanovic
(ovde imamo najveci problem)
A ovo sto sam stavio da imamo najveci problem... 3 igraca.. dva ofanzivna vezna i 1 klasicni napadac.. Problem je sto mi takve igrace nemamo, ili ih barem nemamo za nasa ocekivanja, koja su da se ne lazemo barem prolazak u osminu finala na Svetskom prvenstvu i tamo pobeda ako dobijemo nekog slabijeg rivala (dzabe vi pricate da su vam ocekivanja 3. mesto u kvalifikacionoj grupi, Srbi smo)
Djuricic je na tom ofanzivnom veznom igrao odlicnu sezonu, mlad je, u reprezentaciji nije Bog zna sta odigrao, i pitanje kako ce moci da se nosi na mnogo jacim utakmicama, mozda Sulejmani moze da odigra na toj poziciji, jer bi oni trebali da imaju ulogu drugih napadaca (SS-a), i da pokusavaju da krenu napred i urade nesto, bas kao Sulejmani sto igra u Ajaxu i Markec u Partizanu, medjutim problem je sto u nasoj reprezentaciji se ta pozicija igra bukvalno kao zadnji vezni, ne postoji nikakva veza izmedju napadaca i sredine terena, gadjaju Scepovica i Lekica u glavu samo sto zaboravljaju da to nije Zigara, i + sto bi ovi defanzivni i centralni vezni (Ignjovski i Kuzmanovic) trebali da iznose loptu, ako ne Ignjovski koji je odlican u odbrani onda barem Kuzmanovic, a nas problem je sto ce mozda igrati Radovanovic i Raca Petrovic.. problem je sto mi iza napadaca imamo Dusana Tadica, Zorana Tosica (koji si, doduse ovaj prvi bolje, solidno odigrali na pripremnim utakmicama ali to nije onaj nivo koji bi mogao da nam donese rezultat), oni su krila, i najbolje igraju na krilnim pozicijama koje mi nemamo u timu iako bi mnogo bilo bolje da igramo u formaciji koju smo pod Anticem igrali... A o napadu da ne pricam.. Moje misljenje je da ako se do kvalifikacija ne pokazu Scepovici, mali Mitrovic (posto Markec nije klasican spic) da bi nama najbolje bilo da Lane igra spica, mladji je od Pantele i Zigare a barem igra standardno i postize golove...
Ne mozemo uskladjivati igrace prema formaciji,vec formaciju prema igracima......ako imamo dobra krila igracemo sa krilima.....nije valjda Miha umislio ovu formaciju cisto iz svog nahodjenja.....verovatno da Tadic,Tosic,Jankovic mogu da odgovore na toj poziciji polutke,tu je i Darko Lazovic i Filip Djuricic.....dakle 5 kandidata za 4 mesta.....
Sulejmani bi mozda mogao da bude polutka u nekoj drugoj situaciji,kad bi imali kvalitetne napadace,a kad ih nemamo onda Sulejmani i Markovic moraju da igraju napadace.....i uopste ne vidim zasto ne bi mogli da ih igraju? pa ne mora svaki spic da je gradjen kao Baloteli ili Ibrahimovic......Scepovici se nece pokazati,precenjeni su,nemaju tehniku,nista nije uradio ovaj stariji na turneji......Jovanovic moze mozda jos da posluzi.......i dalje ne vidim Lekica kao reprezentativca ali sta ces kad zaista nema drugih......
Shodno ovome sto imamo najbolje bi bilo: (ako cemo tu 3-6-1 formaciju)
GK-svejedno
CB-Ivanovic,Subotic,Bisevac
WB-Basta,Kolarov
DMF-Ignjovski,Kuzmanovic
AMF-Djuricic,Tadic
SS-Sulejmani